Prehod v program Word 2010

Size: px
Start display at page:

Download "Prehod v program Word 2010"

Transcription

1 V tem priročniku Microsoft Microsoft Word 2010 se bistveno razlikuje od programa Word 2003, zato smo ustvarili ta priročnik, da se boste hitreje naučili uporabljati program. V tem priročniku boste našli informacije o najpomembnejših delih novega vmesnika, brezplačnih izobraževalnih tečajih za Word 2010, funkcijah, kot je Predogled tiskanja ali pogovorno okno Možnosti, izmenjavi datotek z dokumenti z osebami, ki še nimajo programa Word 2010, in tudi informacije o tem, kako do makrov ter drugih dodatnih funkcij. Orodna vrstica za hitri dostop Ukazi, prikazani tu, so vedno na voljo. V to orodno vrstico lahko dodate svoje priljubljene ukaze. Zavihki na traku Kliknite poljuben zavihek na traku, da prikažete gumbe in ukaze na njem. Skupine na traku Na vsakem zavihku na traku so skupine, v vsaki skupini pa je na voljo nabor sorodnih ukazov. V tem primeru so v skupini Odstavek ukazi za ustvarjanje označenih ali oštevilčenih seznamov in za poravnavo besedila na sredino. Pogled»Backstage«Kliknite zavihek Datoteka, da odprete pogled»backstage«, v katerem lahko odprete, shranite, natisnete in upravljate Wordove datoteke. Podokno za krmarjenje Če želite prikazati podokno za krmarjenje, pritisnite tipki CTRL+F. Dokument lahko prerazporedite tako, da v to podokno povlečete naslove v njem. Tu narejene spremembe so uporabljene v dokumentu. To podokno lahko uporabite tudi za pomikanje po dolgih dokumentih, tako da vnesete besedilo v iskalno polje. Kontekstni zavihki na traku Nekateri zavihki se na traku prikažejo le, ko jih potrebujete. Če na primer vstavite ali izberete tabelo, se prikaže kontekstni zavihek Orodja za tabele z dodatnima zavihkoma traku, imenovanima Načrt in Postavitev. Zaganjalniki pogovornih oken Če je ob kateri koli oznaki skupine na traku prikazana ikona zaganjalnika pogovornih oken ( ), jo kliknite, da odprete pogovorno okno, v katerem so dodatne možnosti za to skupino. Preklop med pogledi Kliknite te gumbe, da prikažete trenutni dokument v pogledu Postavitev tiskanja, Branje na celotnem zaslonu, Spletna postavitev, Oris ali Osnutek (ki se je prej imenoval Navaden). Skrivanje traku Ali potrebujete več prostora na zaslonu? Kliknite to ikono ali pritisnite tipki CTRL+F1, da skrijete oziroma prikažete trak. Če želite zapreti pogled»backstage«, kliknite poljuben zavihek na traku by Microsoft Corporation. Vse pravice pridržane.

2 Kako začeti uporabljati Word 2010 Če že dolgo časa uporabljate Microsoft Word 2003, boste nedvomno imeli vprašanja o tem, kje najdete ukaze in gumbe orodne vrstice programa Word 2003 v programu Word Na voljo so številni brezplačni viri, prek katerih se lahko naučite uporabljati Word 2010, vključno z izobraževalnimi tečaji in vodniki za prehod z menijev na trak. Ta gradiva najdete tako, da v glavnem oknu programa kliknete zavihek Datoteka in nato Pomoč. Nato v razdelku Podpora kliknite Uvod. Kje so meniji in orodne vrstice V programu Word 2010 se na vrhu glavnega okna programa razteza široka pasica. To je trak, ki je zamenjal stare menije in orodne vrstice. Na vsakem zavihku na traku so različni gumbi in ukazi, ki so razvrščeni v skupine traku. Ko odprete Word 2010, je na traku prikazan zavihek Osnovno. Na tem zavihku so številni ukazi, ki jih v Wordu uporabljate najpogosteje. Na levi strani zavihka boste najprej opazili na primer skupino Odložišče z ukazi Prilepi, Izreži, Kopiraj in Preslikovalnik oblik. Na spletni strani, ki se odpre, kliknite povezave do elementov, ki vas zanimajo. Z interaktivnim vodnikom za prehod z menijev na trak zlasti prihranite čas. Če kliknete poljuben ukaz, se prikaže točno mesto tega ukaza v programu Word V naslednji skupini Pisava najdete ukaze za uporabo krepkega ali ležečega besedila, tej skupini pa sledi skupina Odstavek z ukazi za poravnavo besedila na levo, desno ali sredino ter ukazi za ustvarjanje označenih in oštevilčenih seznamov. Videz traku se prilagodi v skladu z velikostjo in ločljivostjo računalniškega zaslona. Na manjših zaslonih so v nekaterih skupinah traku prikazana le imena skupin, ne pa tudi ukazi v njej. V tem primeru preprosto kliknite majhno puščico na gumbu skupine, da prikažete ukaze.

3 Opravila, ki jih morda iščete Microsoft Oglejte si spodnjo tabelo in poiščite nekatera pogosta ter znana opravila, ki jih morda iščete v programu Word Ta seznam sicer ni popoln, vendar je dobro izhodišče za začetek dela. Če želite poiskati popolni seznam ukazov v programu Word 2010, kliknite zavihek Datoteka, Pomoč in nato Uvod. Če želite Kliknite... In si nato oglejte... Odpreti, shraniti, natisniti, zaščititi, poslati ali pretvoriti datoteke oziroma si ogledati njihov predogled. Pogled»Backstage«(kliknite povezave na levi strani tega pogleda) Uporabiti oblikovanje in sloge v besedilu. Skupine Pisava, Odstavek in Slogi Vstaviti prazne strani, tabele, slike, hiperpovezave, glave in noge ali številke strani. Ustvariti robove, dodati prelome odsekov ali strani, ustvariti stolpce s časopisnim slogom ali dodati vodne žige. Skupine Strani, Tabele, Ilustracije, Povezave ter Glava in noga Skupini Priprava strani in Ozadje strani Ustvariti kazalo vsebine ali vstaviti sprotne in končne opombe. Skupini Kazalo vsebine in Sprotne opombe Ustvariti ovojnice ali nalepke ali začeti spajanje dokumentov. Skupini Ustvari in Začni spajanje dokumentov Preveriti črkovanje in slovnico, prešteti besede ali slediti spremembam. Preklopiti med pogledi dokumenta, odpreti podokno za krmarjenje ali povečati oziroma pomanjšati pogled. Skupini Preverjanje in Sledenje Skupine Pogledi dokumenta (pogled Navaden se zdaj imenuje Osnutek), Pokaži in Povečava

4 Kje je predogled tiskanja V programu Word 2010 predogled tiskanja ni več prikazan v ločenem oknu. Najdete ga v pogledu»backstage«poleg drugih uporabnih nastavitev, povezanih s tiskanjem. Kaj se je zgodilo z menijem Orodja Možnosti Ali iščete nastavitve programa Word, s katerimi lahko nadzirate na primer, ali naj Word preverja črkovanje in slovnico med vnašanjem besedila in ali naj Word samodejno oblikuje besedilo med vnašanjem (na primer, ali naj dva krtka vezaja samodejno zamenja s pomišljajem)? Kliknite zavihek Datoteka in nato Možnosti. Tako odprete pogovorno okno Možnosti v Wordu, v katerem lahko prilagodite nastavitve za Word. Kliknite zavihek Datoteka in nato Natisni. Na desni strani okna se prikaže predogled trenutno natisnjenega dokumenta. Na levi strani okna lahko natančno prilagodite nastavitve, na primer spremenite usmerjenost iz pokončne v ležečo, spremenite velikost papirja ali izberete možnost za tiskanje trenutne strani namesto celotnega dokumenta. < Če želite nastaviti dodatne možnosti tiskanja, pod možnostmi tiskanja kliknite povezavo Priprava strani ali kliknite zavihek Postavitev strani na traku, da zaprete pogled»backstage«in prikažete druge možnosti. Nekatere nastavitve v pogovornem oknu Možnosti v Wordu veljajo le za Word. Nekatere osebne nastavitve (na primer barvna shema) pa so uporabljene za vse druge programe sistema Microsoft Office 2010, ki ste jih namestili.

5 Priljubljeni ukazi naj bodo vedno na voljo V orodni vrstici za hitri dostop v zgornjem levem kotu okna programa Word so na voljo bližnjice do ukazov, ki jih pogosto uporabljate. Če dodate gumbe v to orodno vrstico, bodo vsi vaši priljubljeni ukazi vedno prikazani in na voljo, tudi pri preklapljanju med zavihki traku. Kliknite spustno puščico ob orodni vrstici za hitri dostop, da vklopite ali izklopite poljubni ukaz, ki je prikazan v priročnem meniju. Če na tem seznamu ni želenega ukaza, preklopite na zavihek traku, kjer je prikazan ta gumb, in ga kliknite z desno tipko miške. V priročnem meniju, ki se prikaže, kliknite Dodaj v orodno vrstico za hitri dostop. Ustvarjanje lastnih zavihkov ali skupin na traku Ne skrbite, če se zmotite. Z gumbom Ponastavi povrnete privzete (»tovarniške«) nastavitve. Ukaze traku prilagodite tako, da gumbe premaknete v skupine na traku, v katerih želite prikazati gumbe, ali tako, da ustvarite lastne zavihke na traku po meri. Z desno tipko miške kliknite poljubno skupino na traku in nato kliknite Prilagodi trak. V pogovornem oknu Možnosti v Wordu dodajte ukaze na lastne zavihke ali v skupine. Ustvarite lahko na primer zavihek Hitri dokumenti in nato v skupino po meri na tem zavihku dodate svoje priljubljene ukaze. Na traku niso prikazani vsi ukazi iz starejše različice programa Word, vendar so še vedno na voljo. Če ne morete brez nekaterih teh ukazov, jih preprosto dodajte na trak ali v orodno vrstico za hitri dostop. V pogovornem oknu Možnosti v Wordu na seznamu Ukaze izberite iz izberite Ukazi, ki niso na traku. Nato poiščite želeni ukaz in ga dodajte na zavihek ali v skupino po meri na traku.

6 Predstavitev namigov za tipke Word 2010 ponuja bližnjice za trak, imenovane namigi za tipke, ki omogočajo hitro izvedbo opravil brez miške. Če želite prikazati namige za tipke na traku, pritisnite tipko ALT. Nato preklopite na zavihek, tako da na tipkovnici pritisnete tipko s črko, ki je prikazana pod tem zavihkom. V zgornjem primeru pritisnete tipko Q, da odprete zavihek Vstavljanje, tipko P, da odprete zavihek Postavitev strani, tipko C, da odprete zavihek Sklici in tako naprej. Ko preklopite na zavihek na traku na ta način, se na zaslonu prikažejo vsi namigi za tipke, ki so na voljo za ta zavihek. Zaporedje dokončate tako, da pritisnete zadnjo tipko za želeni ukaz. Če se želite vrniti za eno raven v zaporedju, pritisnite tipko ESC. Če to tipko pritisnete večkrat zaporedoma, zaprete način namigov za tipke. Ali bližnjice na tipkovnici še vedno delujejo Bližnjice na tipkovnici so še vedno na voljo v programu Word Če poznate zaporedje bližnjice, pritisnite to kombinacijo tipk. S tipkama CTRL+C na primer še vedno kopirate izbrane informacije v odložišče, s tipkama CTRL+S še vedno shranite trenutni dokument, s tipkama ALT+F8 pa še vedno odprete pogovorno okno Makri. Številne bližnjice menijev ALT še vedno delujejo v programu Word Če na primer zaporedoma pritisnete tipke ALT, D in M, odprete pogovorno okno Možnosti v Wordu (ki ste ga prej odprli tako, da ste kliknili Orodja Možnosti). Podobno s tipkami ALT, Q in 3 odprete podokno Izrezek (ki ste ga prej odprli tako, da ste kliknili Vstavi Slika) in tako naprej. Ko začnete vnašati zaporedje tipk ALT, se lahko prikaže okno, podobno temu: Če poznate celotno želeno zaporedje tipk, ga vnesite do konca. Če se ne spomnite (ali niste nikoli uporabljali) zaporedja tipk ALT, pritisnite tipko ESC, da prekličete dejanje in nato uporabite namige za tipke.

7 Kako sodelovati z osebami, ki še nimajo programa Word 2010 Dokumenti programa Word 2010 (in programa Word 2007) uporabljajo novo obliko zapisa datoteke za shranjevanje datotek. Ne skrbite, če uporabniki, s katerimi sodelujete, uporabljajo drugačne različice programa Word. Starejše dokumente lahko še vedno odprete in jih urejate v programu Word 2010 ter si izmenjujete datoteke z uporabniki, ki še nimajo programa Word Če v programu Word Odprete dokument, ki je bil ustvarjen v programu Word Dokument shranite kot datoteko programa Word Dokument shranite kot datoteko programa Word Kaj se zgodi? V oknu programa Word 2010 se v naslovni vrstici ob imenu datoteke prikažeta besedi [Združljivostni način]. To pomeni, da še vedno delate v starejši obliki zapisa datoteke, čeprav ste v programu Word 2010, in da ne boste mogli uporabljati funkcij programa Word 2010, na primer novih orodij za grafikone ali matematičnih enačb, dokler datoteke ne pretvorite v obliko zapisa datoteke programa Word Če nekdo odpre dokument v programu Word 2003, se prikaže poziv s povezavo za prenos brezplačnega združljivostnega paketa (pod pogojem, da so najnovejši popravki in servisni paketi že nameščeni). Združljivostni paket potrebujete, da v programu Word 2003 omogočite odpiranje in uporabo dokumentov programa Word Če ste v dokumentu uporabili nove funkcije in oblikovanje programa Word 2010, na primer orodja za grafikone ali matematične enačbe, se uporabnikom programa Word 2003 lahko prikažejo opozorila o nepodprtih funkcijah ali pa oblikovanje oziroma funkcija ne bo prikazana v datoteki. Če nekdo odpre dokument v programu Word 2003, se dokument odpre kot po navadi, zato ne potrebujete nobenega združljivostnega paketa. Če ste v dokumentu uporabili nove funkcije in oblikovanje programa Word 2010, na primer orodja za grafikone ali matematične enačbe, se uporabnikom programa Word 2003 lahko prikažejo opozorila o nepodprtih funkcijah ali pa oblikovanje oziroma funkcija ne bo prikazana v datoteki. Kaj naj naredim? Če želite zapreti združljivostni način in pretvoriti datoteke različice 2003 v novo obliko zapisa programa Word 2010, kliknite zavihek Datoteka, Informacije in nato Pretvori. Pred pretvorbo datoteke se vprašajte, ali morate pri ustvarjanju dokumenta sodelovati z osebami, ki še vedno uporabljajo Word 2003 (ali celo starejšo različico). Če je vaš odgovor pritrdilen, priporočamo, da nadaljujete delo v združljivostnem načinu in se tako izognete uporabi novih funkcij, ki niso podprte v starejši obliki zapisa datoteke. Če mislite, da bodo uporabniki programa Word 2003 morali uporabljati dokument programa Word 2010, zaženite preverjevalnik združljivosti in preverite, ali bo datoteka delovala pravilno. Če želite preveriti, ali je datoteka združljiva, kliknite zavihek Datoteka, Informacije, Preveri, ali je prišlo do težav in nato Preveri združljivost. Orodje vam sporoči, katere nove funkcije programa Word 2010 niso podprte v starejših različicah. Nato se lahko odločite, ali boste odstranili te funkcije in tako preprečili prikaz opozoril v programu Word Morda ne bo treba storiti ničesar. Če shranite datoteko v starejši obliki zapisa datoteke programa Word 2003, se preverjevalnik združljivosti zažene samodejno in vas opozori o morebitnih nepodprtih funkcijah. Nato lahko po potrebi spremenite oblikovanje v datoteki.

8 Kako dobiti razmik vrstic, ki je bil uporabljen v programu Word 2003 V programu Word 2003 je razmik med vrsticami 1,0 brez prazne vrstice med odstavki. V programu Word 2010 (in programu Word 2007) se je razmik med vrsticami spremenil na 1,15 s prazno vrstico med odstavki. Morda vam je bolj všeč razmik, ki je bil uporabljen v starejši različic. Če želite za celoten dokument uporabiti razmik vrstic programa Word 2003, poiščite ukaze na desni strani zavihka Osnovno. V skupini Slogi na gumbu Spremeni sloge kliknite majhno puščico, ki kaže navzdol. Nato pokažite na ukaz Nabor slogov in kliknite Word Iskanje dodatnih funkcij Če nameravate redno uporabljati Word 2010 za načrtovanje makrov, obrazcev in XML-a ali rešitev programa Microsoft Visual Basic for Applications (VBA), na Wordov trak dodajte zavihek Razvijalec. Na traku kliknite zavihek Datoteka in nato Možnosti. V pogovornem oknu Možnosti v Wordu kliknite Prilagoditev traku in na seznamu, ki se prikaže na desni, potrdite polje Razvijalec. Kliknite V redu, da zaprete pogovorno okno Možnosti v Wordu. Zavihek Razvijalec je zdaj prikazan na desni strani zavihka Ogled. Če želite pozneje znova uporabiti razmik, ki je uporabljen v programu Word 2010, kliknite majhno puščico na gumbu Spremeni sloge (v skupini Slogi), pokažite na ukaz Nabor slogov in kliknite Word Če želite več informacij o prilagajanju razmika vrstic v programu Word 2010, pritisnite tipko F1, da odprete pomoč, in nato poiščite»razmik med vrsticami ali odstavki«. Namig Če želite v programu Word 2010 le snemati makre, ni treba dodati zavihka Razvijalec. Preprosto kliknite zavihek Ogled in na desni strani poiščite skupino Makri.

Vodnik skozi Google Analytics Beta verzija 1. del. prehod s stare kode (urchin.js), k novi kodi za sledenje (ga.js)

Vodnik skozi Google Analytics Beta verzija 1. del. prehod s stare kode (urchin.js), k novi kodi za sledenje (ga.js) Vodnik skozi Google Analytics Beta verzija 1. del prehod s stare kode (urchin.js), k novi kodi za sledenje (ga.js) Ta vodnik je povzetek Googe vodiča ' Tracking Code Migration Guide Switching from urchin.js

More information

RAZLOG ZA IZVAJANJE PROGRAMA POPRBAZA

RAZLOG ZA IZVAJANJE PROGRAMA POPRBAZA RAZLOG ZA IZVAJANJE PROGRAMA POPRBAZA POPRBAZA je namenjen večji reorganizaciji podatkov v računalnikovem spominu. Reorganizacijo narekujejo bodisi zakonske spremembe, bodisi novosti v programu. Zato je

More information

sodobne poslovnoinformacijske rešitve Birokrat Kratka navodila za namestitev demo verzije programa Birokrat

sodobne poslovnoinformacijske rešitve   Birokrat Kratka navodila za namestitev demo verzije programa Birokrat sodobne poslovnoinformacijske rešitve www.andersen.si Birokrat Kratka navodila za namestitev demo verzije programa Birokrat Kratka navodila za namestitev demo verzije programa Birokrat Pošiljamo vam demo

More information

Navodila za uporabo izdelkov programske opreme Microsoft

Navodila za uporabo izdelkov programske opreme Microsoft Navodila za uporabo izdelkov programske opreme Microsoft Kazalo Navodila za konfiguracijo odjemalca za e-pošto Outlook Splošno 3 Nastavitev poštnega predala s protokolom MAPI v odjemalcu Outlook 2007 s

More information

NAVODILA ZA UPORABO PROGRAMSKE OPREME

NAVODILA ZA UPORABO PROGRAMSKE OPREME NAVODILA ZA UPORABO PROGRAMSKE OPREME za P-touch P700 P-touch P700 Vsebina tega priročnika in tehnični podatki izdelka se lahko nenapovedano spremenijo. Družba Brother si pridržuje pravico do nenapovedanih

More information

OneNote Microsoft. brezmejna strast. Uporabniška navodila. ko tehnologija postane. Avtorji. Mentorica. Tanja Franc Špela Vodušek

OneNote Microsoft. brezmejna strast. Uporabniška navodila. ko tehnologija postane. Avtorji. Mentorica. Tanja Franc Špela Vodušek ko tehnologija postane brezmejna strast Microsoft OneNote 2013 Uporabniška navodila Avtorji Tanja Franc Špela Vodušek Mentorica dr. Simona Sternad Zabukovšek Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor, april

More information

Vodnik za povezavo (za COOLPIX)

Vodnik za povezavo (za COOLPIX) Vodnik za povezavo (za COOLPIX) Ta dokument opisuje postopek uporabe aplikacije SnapBridge (različica 2.0) za vzpostavitev brezžične povezave med podprtim fotoaparatom in pametno napravo. Ko vzpostavite

More information

Navodila za namestitev CREO 3.0 in Audax nastavitev

Navodila za namestitev CREO 3.0 in Audax nastavitev Navodila za namestitev CREO 3.0 in Audax nastavitev Potrebujete: Iz PTC spletne strani ali z DVD-ja prenesite namestitvene datoteke za program Creo 3.0 in jih razširite na lokalni disk. Audax Nastavitve

More information

PowerPoint Microsoft. brezmejna strast. Uporabniška navodila. ko tehnologija postane. Avtorici. Mentorja. Patricija Gavez, Bernarda Žitek

PowerPoint Microsoft. brezmejna strast. Uporabniška navodila. ko tehnologija postane. Avtorici. Mentorja. Patricija Gavez, Bernarda Žitek ko tehnologija postane brezmejna strast Microsoft PowerPoint 2013 Uporabniška navodila Avtorici Patricija Gavez, Bernarda Žitek Mentorja dr. Simona Sternad Zabukovšek, mag. Zdenko Deželak Ekonomsko-poslovna

More information

Delavnica za konfiguriranje dostopovnih točk WEB konfiguracija LANCOM L-54

Delavnica za konfiguriranje dostopovnih točk WEB konfiguracija LANCOM L-54 Delavnica za konfiguriranje dostopovnih točk WEB konfiguracija LANCOM L-54 Boštjan Lemut Prva povezava na L-54 s povezovalnim kablom povežemo mrežna vmesnika na računalniku in L-54 v brskalniku vpišemo

More information

brezmejna strast OneNote 2016

brezmejna strast OneNote 2016 ko tehnologija postane brezmejna strast Microsoft OneNote 2016 Uporabniška navodila Avtorji Tanja Franc, študentka Ekonomsko-poslovne fakultete Maribor Špela Vodušek, študentka Ekonomsko-poslovne fakultete

More information

Delavnica za konfiguriranje dostopovnih točk Konfiguracija LANCOM L-54 z uporabo orodja LANConfig

Delavnica za konfiguriranje dostopovnih točk Konfiguracija LANCOM L-54 z uporabo orodja LANConfig Delavnica za konfiguriranje dostopovnih točk Konfiguracija LANCOM L-54 z uporabo orodja LANConfig Boštjan Lemut Prva povezava na L-54 s povezovalnim kablom povežemo mrežna vmesnika na računalniku in L-54

More information

USPEŠNEJŠE DELO S POMOČJO INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE

USPEŠNEJŠE DELO S POMOČJO INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE SINDIKALNO VODENJE USPEŠNEJŠE DELO S POMOČJO INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE RAČUNALNIŠKO OPISMENJEVANJE ZA SINDIKALISTE, DELAVSKE ZAUPNIKE ZA VARNOST IN ZDRAVJE PRI DELU IN PREDSTAVNIKE SVETA DELAVCEV MICROSOFT

More information

Navodila za nastavitev varne povezave po protokolu SSH

Navodila za nastavitev varne povezave po protokolu SSH Datum: 28. 9. 2010 Navodila za nastavitev varne povezave po protokolu SSH 1. Pogoji za zagotovitev varne povezave po protokolu SSH Za uspešno zagotovitev in nastavitev varne povezave po protokolu SSH je

More information

Preregistracija 2013

Preregistracija 2013 Preregistracija 2013 Priprava dokumentov in slik za uporabo v spletni aplikaciji NZS December 2012 1 Preregistracija 2013 Kazalo: Fotografija osnovne informacije; Priprava fotografije; Dokumenti skeniranje

More information

Posodobitev adapterja Push2TV

Posodobitev adapterja Push2TV Posodobitev adapterja Push2TV 2 NETGEAR priporoča, da posodabljate adapter Push2TV, ker nove posodobitve lahko podpirajo še več brezžičnih prikaznih naprav. 1. S prenosnim računalnikom ali mobilno napravo

More information

Kratka navodila. Poslovni računalniki HP

Kratka navodila. Poslovni računalniki HP Kratka navodila Poslovni računalniki HP Copyright 2010, 2012 2014, 2016 HP Development Company, L.P. Windows je registrirana blagovna znamka družbe Microsoft Corporation v Združenih državah Amerike in/ali

More information

Hiter začetek. Powerline Model PL1000v2

Hiter začetek. Powerline Model PL1000v2 Hiter začetek Powerline 1000 Model PL1000v2 Vsebina paketa V nekaterih regijah je CD z dokumentacijo priložen izdelku. 2 Začetek uporabe Adapterji Powerline omogočajo alternativno razširitev omrežja z

More information

Brezžični tiskalniški vmesnik HP bt500 Bluetooth USB 2.0. Uporabniški priročnik

Brezžični tiskalniški vmesnik HP bt500 Bluetooth USB 2.0. Uporabniški priročnik Brezžični tiskalniški vmesnik HP bt500 Bluetooth USB 2.0 Uporabniški priročnik Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informacije v tem dokumentu se lahko spremenijo brez obvestila. Prepovedana

More information

Enajst nasvetov za prehod na OpenOffice.org

Enajst nasvetov za prehod na OpenOffice.org Enajst nasvetov za prehod na OpenOffice.org Avtor:BruceByfield V zadnjih letih sem ljudi poskušal pripraviti do tega, da bi preizkusili OpenOffice.org (OOo). Počasi sem dojel, da samo govoriti o brezplačni

More information

AIPTEK MEDIA TABLET U

AIPTEK MEDIA TABLET U SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 90 21 38 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO AIPTEK MEDIA TABLET 14000 U Kataloška št.: 90 21 38 1 Kazalo 1. UPORABA PROGRAMA MACRO KEY MANAGER Uvod... 3 Nadzorna

More information

HITRI VODNIK ZA. nameščanje gonilnikov Nokia Connectivity Drivers

HITRI VODNIK ZA. nameščanje gonilnikov Nokia Connectivity Drivers HITRI VODNIK ZA nameščanje gonilnikov Nokia Connectivity Drivers Vsebina 1. Uvod...1 2. Kaj potrebujete...1 3. Nameščanje Gonilnikov Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Pred namestitvijo...2 3.2 Nameščanje

More information

» Nakup in vzdrževanje Oracle programske opreme «Tehnične specifikacije

» Nakup in vzdrževanje Oracle programske opreme «Tehnične specifikacije Obrazec P-5 Specifikacije 30K250316» Nakup in vzdrževanje Oracle programske opreme «Tehnične specifikacije KAZALO VSEBINE 1. Predmet javnega naročila...3 1.1. SKLOP-1: STORITEV VZDRŽEVANJA ORACLE LICENČNE

More information

How we calculate volume with the use of NTF method. Kako izračunamo volumen z uporabo metode NTF

How we calculate volume with the use of NTF method. Kako izračunamo volumen z uporabo metode NTF RMZ Materials and Geoenvironment, Vol. 55, No. 1, pp. 127-134, 2008 127 How we calculate volume with the use of NTF method Kako izračunamo volumen z uporabo metode NTF An e s Du r g u t o v i ć 1, Mi l

More information

formati slike in branje slike pomen in nekaj primerov EM spekter aplikacije v posameznih delih spektra o matriki slike

formati slike in branje slike pomen in nekaj primerov EM spekter aplikacije v posameznih delih spektra o matriki slike Strojni vid pri tehnoloških meritvah formati slike in branje slike pomen in nekaj primerov EM spekter aplikacije v posameznih delih spektra o matriki slike formati slike in branje slike slika je običajno

More information

Reševanje težav. PTC Creo 4.0. Podlubnik 1b, 4220 Škofja Loka , Reševanje težav PTC Creo 4-1-

Reševanje težav. PTC Creo 4.0. Podlubnik 1b, 4220 Škofja Loka ,   Reševanje težav PTC Creo 4-1- Reševanje težav PTC Creo 4.0 Podlubnik 1b, 4220 Škofja Loka 04 50 62 300, info@scsl.si, www.scsl.si različica 4.4, 16. marec 2018 Reševanje težav PTC Creo 4-1- Reševanje težav Namestitev programa se ne

More information

HTC Sensation XL z Beats Audio

HTC Sensation XL z Beats Audio SLO HTC Sensation XL z Beats Audio Navodila Prirocnik z varnostnimi informacijami in napotki Vaš HTC Sensation XL z Beats Audio Navodila za uporabo Priročnik za uporabnike in še druge koristne vire najdete

More information

Navodila 43PUS PUS PUS PUS PUS6412

Navodila 43PUS PUS PUS PUS PUS6412 Register your product and get support at www.philips.com/tvsupport 6412 series Navodila 43PUS6412 49PUS6412 50PUS6412 55PUS6412 65PUS6412 Vsebina 1 Nastavitev 10.1 O meniju televizorja 40 10.2 Odpiranje

More information

UDF for volume calculation with the use of NTF method. Lastne Excel funkcije za izračun prostornin po NTF metodi

UDF for volume calculation with the use of NTF method. Lastne Excel funkcije za izračun prostornin po NTF metodi RMZ Materials and Geoenvironment, Vol. 54, No. 3, pp.419-425, 2007 419 UDF for volume calculation with the use of NTF method Lastne Excel funkcije za izračun prostornin po NTF metodi Mi l i v o j Vu l

More information

Prenosni računalnik E-priročnik

Prenosni računalnik E-priročnik SL8713 Druga izdaja Januar 2014 Prenosni računalnik E-priročnik T100 Serija Informacije o avtorskih pravicah Nobeno od teh navodil, vključno s proizvodi in programi, ki so tu opisani, ne sme biti kopirano,

More information

Navodila za namestitev. PTC Creo 4.0 Audax nastavitve EMX in PDX razširitve. Podlubnik 1b, 4220 Škofja Loka ,

Navodila za namestitev. PTC Creo 4.0 Audax nastavitve EMX in PDX razširitve. Podlubnik 1b, 4220 Škofja Loka , Navodila za namestitev PTC Creo 4.0 Audax nastavitve EMX in PDX razširitve Podlubnik b, 40 Škofja Loka 04 50 6 00, info@scsl.si, www.scsl.si različica 4., 9. marec 08 -- Pogoji za namestitev Za namestitev

More information

Register your product and get support at SPC640NC

Register your product and get support at   SPC640NC Register your product and get support at www.philips.com/welcome SPC640NC Vsebina 1 Spletna kamera 2 Dobrodošli 2 Kaj je v škatli 2 Funkcijski pregled 3 4 Namestitev programske opreme spletne kamere 4

More information

Hitra namestitev in uvod. HP-jevi poslovni računalniki in osebne delovne postaje

Hitra namestitev in uvod. HP-jevi poslovni računalniki in osebne delovne postaje Hitra namestitev in uvod HP-jevi poslovni računalniki in osebne delovne postaje Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informacije v tem priročniku se lahko spremenijo brez poprejšnjega

More information

Transakcije v MariaDB/MySQL (transakcija A)

Transakcije v MariaDB/MySQL (transakcija A) Transakcije v MariaDB/MySQL (transakcija A) Pomožni elementi In [1]: # pyodbc import pyodbc try: cn1.close() except: pass # MariaDB/MySQL conn = "DRIVER={MySQL ODBC 5.3 Unicode Driver};SERVER=localhost;DATABASE=sandbox;UID=tu

More information

Avtorske pravice ekipa Ubuntu Manual. Nekatere pravice so pridržane. c b a c b a

Avtorske pravice ekipa Ubuntu Manual. Nekatere pravice so pridržane. c b a c b a Avtorske pravice ekipa Ubuntu Manual. Nekatere pravice so pridržane. c b a c b a To delo je licencirano pod dovoljenjem Creative Commons priznanje avtorstva deljenje pod enakimi pogoji.. Za ogled kopije

More information

Sistemske zahteve za SAOP

Sistemske zahteve za SAOP Sistemske zahteve za SAOP Samostojna delovna postaja višji). icenter je ERP sistem, ki zagotavlja popolno kontrolo nad vsemi poslovnimi procesi v podjetju. V tej postavitvi je SAOP icenter nameščen na

More information

Tehni na podpora. Vsebina paketa. Usmerjevalnik Wi-Fi Dual Band 11ac R6300 Navodila za namestitev

Tehni na podpora. Vsebina paketa. Usmerjevalnik Wi-Fi Dual Band 11ac R6300 Navodila za namestitev Tehni na podpora Zahvaljujemo se vam za nakup izdelkov NETGEAR. Po namestitvi naprave poiščite serijsko številko na nalepki izdelka in jo uporabite za registracijo izdelka na spletni strani www.netgear.com/register.

More information

GT-B5330. Navodila za uporabo

GT-B5330. Navodila za uporabo GT-B5330 Navodila za uporabo Uporaba priročnika Zahvaljujemo se vam za nakup mobilne naprave Samsung. Telefon vam ponuja visokokakovostno mobilno komunikacijo in zabavo na podlagi izjemne tehnologije in

More information

Državni izpitni center SPOMLADANSKI IZPITNI ROK *M * NAVODILA ZA OCENJEVANJE. Četrtek, 2. junij 2016 SPLOŠNA MATURA

Državni izpitni center SPOMLADANSKI IZPITNI ROK *M * NAVODILA ZA OCENJEVANJE. Četrtek, 2. junij 2016 SPLOŠNA MATURA Državni izpitni center *M16178113* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK NAVODILA ZA OCENJEVANJE Četrtek, 2. junij 2016 SPLOŠNA MATURA RIC 2016 M161-781-1-3 2 IZPITNA POLA 1 1 1 2 1 3 3 4 1 5 3 6 2 7 1 8 1 9 1 10 3

More information

Nameščanje programa Kies (PC Sync)

Nameščanje programa Kies (PC Sync) Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja. Nameščanje programa Kies (PC Sync) 1. Prenesite najnovejšo

More information

SLO. HTC Desire C. Navodila Prirocnik z varnostnimi informacijami in napotki

SLO. HTC Desire C. Navodila Prirocnik z varnostnimi informacijami in napotki SLO HTC Desire C Navodila Prirocnik z varnostnimi informacijami in napotki HTC Desire C Navodila Opozorilo! Telefon in poraba interneta Telefon se dobavlja s samodejno konfiguracijo za povezavo z internetom

More information

Prirejanje in preverjanje tipov

Prirejanje in preverjanje tipov Uvod v C# Drugi del Dedovanje Sintaksa Prirejanje in preverjanje tipov Kaste preverjenih tipov Prekrivanje metod Dinamično povezovanje (poenostavljeno) Skrivanje Dinamično povezovanje (s skrivanjem) Fragile

More information

Urejanje besedil z odprtokodnimi urejevalniki

Urejanje besedil z odprtokodnimi urejevalniki Urejanje besedil z odprtokodnimi urejevalniki Sfijka Ozadje Makro MtfrinOH OKHimMüjfi HlpäFtifFvvzdvd Sliki Ofcriž- OttKHM Zuldrsj ilaiwno mi raz it* rje liwn* vf-lilio&t Ž.Men Q i N«stran @ Na oihcavei.

More information

CD/DVD avtoradio MEX-DV1000. Navodila za uporabo Sony korporacija

CD/DVD avtoradio MEX-DV1000. Navodila za uporabo Sony korporacija CD/DVD avtoradio Navodila za uporabo MEX-DV1000 2007 Sony korporacija 1 POZOR Naprave ne izpostavljajte dežju ali vlagi, saj s tem tvegate nevarnost požara ali električnega udara. Ne odpirajte ohišja naprave,

More information

GT-I9000. Navodila za uporabo

GT-I9000. Navodila za uporabo GT-I9000 Navodila za uporabo Uporaba priročnika Zahvaljujemo se vam za nakup mobilne naprave Samsung. Telefon vam ponuja visokokakovostno mobilno komunikacijo in zabavo na podlagi izjemne tehnologije in

More information

Vsebina paketa. Navodila za namestitev brezžičnega usmerjevalnika z modemom ADSL2+ N150 DGN1000Bv3

Vsebina paketa. Navodila za namestitev brezžičnega usmerjevalnika z modemom ADSL2+ N150 DGN1000Bv3 Blagovne znamke NETGEAR, logotip NETGEAR in Connect with Innovation so blagovne znamke in/ ali registrirane blagovne znamke družbe NETGEAR, Inc. in/ali njenih povezanih družb v ZDA in/ali drugih državah.

More information

UPORABNIŠKI PRIROČNIK. WI-FI Smart

UPORABNIŠKI PRIROČNIK. WI-FI Smart SL UPORABNIŠKI PRIROČNIK WI-FI Smart Vsebina Naloži in namesti App... Konfiguracija... 1 1 Predstavitev funkcij... 3 Registracija uporabnika... 3 Osebne nastavitve... 4 Kontrolne funkcije... 6 Funkcije

More information

NAVODILA ZA UPORABO A3 Ploskovni optični bralnik Plustek OpticPro A x 1600 dpi USB dokumentni, fotografije

NAVODILA ZA UPORABO A3 Ploskovni optični bralnik Plustek OpticPro A x 1600 dpi USB dokumentni, fotografije SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 88 10 45 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO A3 Ploskovni optični bralnik Plustek OpticPro A320 1600 x 1600 dpi USB dokumentni, fotografije Kataloška št.: 88

More information

Navodila za interaktivne naloge Bober

Navodila za interaktivne naloge Bober Avtorji dokumenta: Dean Gostiša , Lovro Podgoršek Verzija dokumentacije: 1.1 Datum in kraj: 24. 7. 2013, Ljubljana Navodila za interaktivne naloge Bober Uvod 1.

More information

Navodila za uporabo sprejemnika Cisco PDS3121

Navodila za uporabo sprejemnika Cisco PDS3121 Navodila za uporabo sprejemnika Cisco PDS3121 Cisco Systems, Inc. 5030 Sugarloaf Parkway, Box 465447 Lawrenceville, GA 30042 Daljinski upravljalnik 1. TV - Preklop na upravljanje televizorja 2. POWER Vklop/izklop

More information

Kazalo. str. 2. LEGO.com/mindstorms. Uvod + Dobrodošli... 3

Kazalo. str. 2. LEGO.com/mindstorms. Uvod + Dobrodošli... 3 Navodila za uporabo Kazalo Uvod + Dobrodošli... 3 EV3 Technology (Tehnologija EV3) + Pregled... 4 + EV3 Brick (Enota EV3)... 5 Pregled... 5 Vstavljanje baterij... 8 Vklop EV3 Brick... 9 + EV3 Motors (Motorji

More information

HTC Desire 526G dual sim. Navodila

HTC Desire 526G dual sim. Navodila HTC Desire 526G dual sim Navodila 2 Vsebina Vsebina Seznanitev HTC Desire 526G dual sim 8 Zadnji pokrov 9 Dual microsim kartice 11 Spominska kartica 12 Baterija 13 Vklop in izklop telefona 14 Nastavitve

More information

Navodila za uporabo sprejemnika Cisco PDS2120

Navodila za uporabo sprejemnika Cisco PDS2120 Navodila za uporabo sprejemnika Cisco PDS2120 Cisco Systems, Inc. 5030 Sugarloaf Parkway, Box 465447 Lawrenceville, GA 30042 Daljinski upravljalnik 1. TV - Preklop na upravljanje televizorja 2. POWER Vklop/izklop

More information

Prometno načrtovanje xdsl

Prometno načrtovanje xdsl Prometno načrtovanje xdsl 1 Kazalo Prometno načrtovanje naročniške zanke Prometno načrtovanje MSAN Izbira agregacijskega modela Izbira opreme 2 Potrebe po pasovni širini Zahtevana pasovna širina na uporabnika

More information

Navodila za uporabo GT540

Navodila za uporabo GT540 SLOVENŠČINA E N G L I S H Navodila za uporabo GT540 Navodila so pripomoček pri spoznavanju vašega novega telefona.za več informacij obiščite www. lgsmartmanual.com/gt540. P/N : MMBB0380704 (1.0) H www.lg.com

More information

VODNIK ZA HITRI ZAČETEK

VODNIK ZA HITRI ZAČETEK VODNIK ZA HITRI ZAČETEK Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Če želite prenesti najnovejšo različico tega dokumenta, kliknite tukaj ESET NOD32 Antivirus ponuja najsodobnejšo zaščito

More information

Avtorske pravice ekipa Ubuntu Manual. Nekatere pravice so pridržane. c b a

Avtorske pravice ekipa Ubuntu Manual. Nekatere pravice so pridržane. c b a Avtorske pravice ekipa Ubuntu Manual. Nekatere pravice so pridržane. c b a To delo je licencirano pod licenco Creative Commons priznanje avtorstva deljenje pod enakimi pogoji.. Za ogled kopije te licence

More information

SLO. HTC One SV. Navodila Prirocnik z varnostnimi informacijami in napotki

SLO. HTC One SV. Navodila Prirocnik z varnostnimi informacijami in napotki SLO HTC One SV Navodila Prirocnik z varnostnimi informacijami in napotki HTC One SV Navodila Opozorilo! Telefon in poraba interneta Telefon se dobavlja s samodejno konfiguracijo za povezavo z internetom

More information

Uporabniški priročnik

Uporabniški priročnik Uporabniški priročnik PROGRAMSKA OPREMA ZA NADZOR ZDRAVLJENJA DIABETESA 6025179-164_a REF MMT-7335 2010 Medtronic MiniMed, Inc. Vse pravice pridržane. Paradigm Veo je blagovna znamka družbe Medtronic MiniMed,

More information

ESET ENDPOINT ANTIVIRUS 6

ESET ENDPOINT ANTIVIRUS 6 ESET ENDPOINT ANTIVIRUS 6 Uporabniški priročnik Microsoft Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP x86 SP3/XP x64 SP2 Če želite prenesti najnovejšo različico tega dokumenta, kliknite tukaj. ESET ENDPOINT ANTIVIRUS

More information

Q: Do You made a backup before upgrade? A: Only cowards make backups!

Q: Do You made a backup before upgrade? A: Only cowards make backups! Q: Do You made a backup before upgrade? You z malo - you A: Only cowards make backups! Real men don't use backups, they post their stuff on a public ftp server and let the rest of the world make copies.

More information

NAVODILA ZA UPORABO. Kamera - Camera IP. Modeli: H-963 H-250 H-257 H-258 H-342 H-343 H-352 H-351 H-355

NAVODILA ZA UPORABO. Kamera - Camera IP. Modeli: H-963 H-250 H-257 H-258 H-342 H-343 H-352 H-351 H-355 Kamera - Camera IP Modeli: H-963 H-250 H-257 H-258 H-342 H-343 H-352 H-351 H-355 1 Povezava strojne opreme Brezžično povezovanje Wi-Fi. NAVODILA ZA UPORABO Povezovanje z omrežnim kablom Povezava naprave

More information

Kratek referenčni priročnik za tiskalnike Lexmark Intuition S500 Series

Kratek referenčni priročnik za tiskalnike Lexmark Intuition S500 Series Kratek referenčni priročnik za tiskalnike Lexmark Intuition S500 Series April 2009 www.lexmark.com Pomembno obvestilo o recikliranju kartuš Preberite pred odpiranjem embalaže kartuše V podjetju Lexmark

More information

Navodila. BlackBerry Classic Smartphone. Version: 10.3

Navodila. BlackBerry Classic Smartphone. Version: 10.3 Navodila me BlackBerry Classic Smartphone Version: 10.3 Objavljeno: 2014-10-16 Vsebina Nastavitev in osnove... 7 Kaj je novega... 7 Vaša BlackBerry naprava... 9 Kaj prinaša novi BlackBerry 10...10 Domač

More information

LATEX. Ponovimo: Kaj je to logično urejanje? Peter PEER. Ima sintakso, torej je sila podobno programiranju!!!

LATEX. Ponovimo: Kaj je to logično urejanje? Peter PEER. Ima sintakso, torej je sila podobno programiranju!!! LATEX Peter PEER http://www.lrv.fri.uni-lj.si/~peterp/temp/latex.pdf Fakulteta za računalništvo in informatiko Ponovimo: Kaj je to logično urejanje? Ima sintakso, torej je sila podobno programiranju!!!

More information

Prog-Express Uporabniški priročnik

Prog-Express Uporabniški priročnik Prog-Express Uporabniški priročnik 1 Kazalo KAZALO... 2 SISTEMSKE ZAHTEVE... 4 32-BIT OPERACIJSKI SISTEMI... 4 64-BIT OPERACIJSKI SISTEMI... 4 LICENČNE INFORMACIJE ZA PROG-EXPRESS... 5 POGOJI LICENCE FREEWARE...

More information

Vsebina paketa. Videoposnetek o namestitvi. Pametni brezžični usmerjevalnik Nighthawk AC1900 Navodila za namestitev modela R7000

Vsebina paketa. Videoposnetek o namestitvi. Pametni brezžični usmerjevalnik Nighthawk AC1900 Navodila za namestitev modela R7000 Blagovne znamke NETGEAR, logotip NETGEAR in Connect with Innovation so blagovne znamke in/ ali registrirane blagovne znamke družbe NETGEAR, Inc. in/ali njenih povezanih družb v ZDA in/ali drugih državah.

More information

GT-S5570. Navodila za uporabo

GT-S5570. Navodila za uporabo GT-S5570 Navodila za uporabo Uporaba priročnika Zahvaljujemo se vam za nakup mobilne naprave Samsung. Telefon vam ponuja visokokakovostno mobilno komunikacijo in zabavo na podlagi izjemne tehnologije in

More information

HP ProtectTools Uporabniški priročnik

HP ProtectTools Uporabniški priročnik HP ProtectTools Uporabniški priročnik Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft in Windows sta zaščiteni blagovni znamki družbe Microsoft Corporation v ZDA. Bluetooth je blagovna

More information

TP Link WLAN dostopna točka TL WA801ND

TP Link WLAN dostopna točka TL WA801ND SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 99 51 79 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO TP Link WLAN dostopna točka TL WA801ND Kataloška št.: 99 51 79 KAZALO 1. NAMESTITEV...3 1.1 PRIKLOP IN PRIPRAVA NAPRAVE

More information

Uporabniški priročnik

Uporabniški priročnik Uporabniški priročnik Nav N Go igo 8 Navigacijska programska oprema za PDA Slovenščina April 2008, razl. 1.1 Opomba o avtorskih pravicah Izdelek in podatki, navedeni v tem priročniku, se lahko spremenijo

More information

ESET SMART SECURITY 10

ESET SMART SECURITY 10 ESET SMART SECURITY 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista Vodnik za hitri začetek Če želite prenesti najnovejšo različico tega dokumenta, kliknite tukaj ESET Smart Security je celovita internetna

More information

Šolski center Novo mesto Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Šegova ulica 112, 8000 Novo mesto. Maturitetna seminarska naloga

Šolski center Novo mesto Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Šegova ulica 112, 8000 Novo mesto. Maturitetna seminarska naloga Šolski center Novo mesto Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Šegova ulica 112, 8000 Novo mesto Maturitetna seminarska naloga Šolsko leto 2007/08 Avtor: Mentor: prof. Albert Zorko Novo mesto, 10.7.

More information

Priročnik za uporabo Izdaja SL

Priročnik za uporabo Izdaja SL Priročnik za uporabo 1.0. Izdaja SL Priročnik za uporabo Vsebina Hitri začetek 4 Polnjenje telefona 4 Prenos vsebine v telefon Lumia 5 Zaklepanje tipk in zaslona 8 Osnove 10 Spoznavanje telefona 10 Računi

More information

Opel Insignia IntelliLink Navi 900 Vprašanja in odgovori

Opel Insignia IntelliLink Navi 900 Vprašanja in odgovori Kazalo 1. Zvok... Error! Bookmark not defined. 2. Navigacija... Error! Bookmark not defined. 3. Telefon... Error! Bookmark not defined. 4. Zaslon na dotik... Error! Bookmark not defined. 5. Sledilna ploš

More information

OpenAT aplikacija za Wavecom GSM/GPRS modeme

OpenAT aplikacija za Wavecom GSM/GPRS modeme DGPS.DR.AT OpenAT aplikacija za Wavecom GSM/GPRS modeme Kratek opis in navodilo za uporabo Verzija: 090130 (2.10) DGPS.DR.AT je OpenAt aplikacija, ki omoča prenos DGPS / RTK korekcije preko GSM omrežja.

More information

Uporabniški priročnik

Uporabniški priročnik Uporabniški priročnik Firmware 5.15 Table of Contents VARNOSTNI NAPOTKI... 6 APPEARANCE... 12 TEHNIČNI PODATKI... 13 UVOD... 14 Polnjenje akumulatorja 14 Upravljanje naprave 16 Pregled glavnega menija

More information

Session:E07 GALIO - DB2 index advisor, how we implemented it and what we get from self-made expert tool

Session:E07 GALIO - DB2 index advisor, how we implemented it and what we get from self-made expert tool Session:E07 GALIO - DB2 index advisor, how we implemented it and Viktor Kovačević, MSc Hermes Softlab 6th October 2009 14:15 (60') Platform: UDB / LUW OUTLINE Application & Database tuning Self made index

More information

Serija BL Monitor LCD Navodila za uporabo

Serija BL Monitor LCD Navodila za uporabo Serija BL Monitor LCD Navodila za uporabo Avtorske pravice Avtorske pravice 2016 so last BenQ družbe. Vse pravice so pridržane. Nobeden del te publikacije ne sme biti posnet, prenesen, prepisan, shranjen

More information

Osnovni ukazi sistema LINUX in pomembne nastavitvene datoteke

Osnovni ukazi sistema LINUX in pomembne nastavitvene datoteke Osnovni ukazi sistema LINUX in pomembne nastavitvene datoteke Delo z imeniki in datotekami LS - izpiše vsebino imenika ls [opcije] imenik -a ali --all izpiše vse datoteke in imenike tudi skrite --color

More information

Osnovna navodila za uporabo programskega paketa V3.1 STEP 7 MicroWIN 32

Osnovna navodila za uporabo programskega paketa V3.1 STEP 7 MicroWIN 32 ŠC Novo mesto Višja strokovna šola - elektronika Osnovna navodila za uporabo programskega paketa V3.1 STEP 7 MicroWIN 32 mag., univ. dipl. inž. ŠOLSKI CENTER NOVO MESTO, november 2004 KAZALO stran 1 UVOD...

More information

IC snemalnik. Navodila za uporabo ICD-TX50. Vsebina. Snemalne datoteke. Uporaba računalnika. Odpravljanje težav. Abecedno kazalo (1)

IC snemalnik. Navodila za uporabo ICD-TX50. Vsebina. Snemalne datoteke. Uporaba računalnika. Odpravljanje težav. Abecedno kazalo (1) IC snemalnik Navodila za uporabo Snemalne datoteke Uporaba računalnika Odpravljanje težav SL 4-300-042-12(1) ICD-TX50 2 OPOZORILO...5 Opombe za uporabnike...7 Samodejni začetek snemanja kot odgovor na

More information

Osnovna informacijska znanja, Word, Osnove interneta in e-pošte GRADIVO ZA TEČAJ. Računalniška pismenost za odrasle

Osnovna informacijska znanja, Word, Osnove interneta in e-pošte GRADIVO ZA TEČAJ. Računalniška pismenost za odrasle Osnovna informacijska znanja, Word, Osnove interneta in e-pošte GRADIVO ZA TEČAJ Računalniška pismenost za odrasle Avtor: Dušan Brglez, mag. posl. inform Ptuj, december 2008 1 VSEBINA: TEMELJNA INFORMACIJSKA

More information

Kosovnica. Marko Obid. Kosovnica. Marko Obid

Kosovnica. Marko Obid. Kosovnica. Marko Obid PROGRAM ZA IZDELAVO TEHNIČNE DOKUMENTACIJE V CATIA-ji Zagon programa: Program je bil izdelan z namenom, da nam olajša: Izdelavo kosovnice, Izris risb (delavniške, sestavne) Vpis podatkov v glavo risbe

More information

Hitra rast hranjenih podatkov

Hitra rast hranjenih podatkov Tomaž Borštnar - član uredništva računalniške revije Monitor od začetka (oktober 1991; ne-pc okolja (Unix, etc) - sodelavec YUNAC in ARNES od začetka - postavil in upravljal večino strežnikov na SiOL -

More information

New Media & Language Technologies Jozef Stefan International Postgraduate School January Speech apps. Jerneja Žganec Gros

New Media & Language Technologies Jozef Stefan International Postgraduate School January Speech apps. Jerneja Žganec Gros New Media & Language Technologies Jozef Stefan International Postgraduate School January 2005 Speech apps Jerneja Žganec Gros jerneja@alpineon.com THE VOICE WEB The voice web offers access to information

More information

2. Druge možnosti fotografiranja. 3. Fotografiranje z bliskavico. 5. Možnosti predvajanja. 8. Tiskanje fotografij. 9. Nastavitev fotoaparata

2. Druge možnosti fotografiranja. 3. Fotografiranje z bliskavico. 5. Možnosti predvajanja. 8. Tiskanje fotografij. 9. Nastavitev fotoaparata Osnovni vodnik Hitro kazalo opravil DIGITALNI FOTOAPARAT 1. Kazalo vsebine Osnovno fotografiranje/pogosto uporabljane funkcije 2. Druge možnosti fotografiranja Navodila za uporabo 3. Fotografiranje z bliskavico

More information

Monitor LCD Navodila za uporabo E2220HD E2420HD EW2420

Monitor LCD Navodila za uporabo E2220HD E2420HD EW2420 Monitor LCD Navodila za uporabo E2220HD E2420HD EW2420 Dobrodošli Avtorske pravice Avtorske pravice 2010 so last BenQ družbe. Vse pravice so pridržane. Nobeden del te publikacije ne sme biti posnet, prenesen,

More information

HP Photosmart D7300 series Uporabniški priročnik

HP Photosmart D7300 series Uporabniški priročnik HP Photosmart D7300 series Uporabniški priročnik www.hp.com/support 021 672 280 Argentina (Buenos Aires) Argentina Australia 54-11-4708-1600 0-800-555-5000 www.hp.com/support/ australia 0800 222 47 Luxembourg

More information

ESET SMART SECURITY 9

ESET SMART SECURITY 9 ESET SMART SECURITY 9 Uporabniški priročnik (namenjeno za različice izdelkov 9.0 in novejše) Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Če želite prenesti najnovejšo različico tega dokumenta, kliknite

More information

Calculation of volume with the use of NTF method. Izračun volumnov z uporabo NTF metode

Calculation of volume with the use of NTF method. Izračun volumnov z uporabo NTF metode RMZ - Materials and Geoenvironment, Vol. 53, No. 2, pp. 221-227, 2006 221 Calculation of volume with the use of NTF method Izračun volumnov z uporabo NTF metode Milivoj Vulić 1, Anes Durgutović 2 1 Faculty

More information

Nokia C Priročnik za uporabo

Nokia C Priročnik za uporabo Nokia C5 00 - Priročnik za uporabo 3.0. Izdaja 2 Vsebina Vsebina Varnost 5 O vaši napravi 5 Pisarniške aplikacije 6 Omrežne storitve 6 Hitri začetek 7 Tipke in deli 7 Vstavljanje kartice SIM in baterije

More information

FE-5030/FE-4030/X-960

FE-5030/FE-4030/X-960 DIGITALNI FOTOAPARAT FE-5030/FE-030/X-960 Navodila za uporabo Zahvaljujemo se vam za nakup digitalnega fotoaparata Olympus. Pred uporabo novega digitalnega fotoaparata pazljivo preberite ta navodila, da

More information

Uporabniški priročnik

Uporabniški priročnik Uporabniški priročnik (za različico 11.0 in novejše različice izdelka) Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Če želite prenesti najnovejšo različico tega dokumenta, kliknite tukaj

More information

Digitalni HDTV satelitski sprejemnik HDMI USB slovenščina

Digitalni HDTV satelitski sprejemnik HDMI USB slovenščina Navodila za uporabo Digitalni HDTV satelitski sprejemnik HDMI USB slovenščina 1 LC Mini SAT HD USB Vsebina Vsebina 2 Splošno 4 Lastnosti sprejemnika 4 Nasveti za varnost in namestitev 4 Priklop sprejemnika

More information

Čitalnik kartic zdravstvenega zavarovanja GCR5500-Si. Navodila za namestitev v okolju Linux

Čitalnik kartic zdravstvenega zavarovanja GCR5500-Si. Navodila za namestitev v okolju Linux Čitalnik kartic zdravstvenega zavarovanja GCR5500-Si Navodila za namestitev v okolju Linux Čitalnik kartic zdravstvenega zavarovanja Gemalto GCR5500-Si Navodila za namestitev v okolju Linux CREA plus d.o.o.,

More information

GeoPro 2.0 navodila Geodetska družba d.o.o.

GeoPro 2.0 navodila Geodetska družba d.o.o. I Kazalo vsebine Poglavje I Dobrodošli v GeoPro 2.0 1 Poglavje II Namestitev programa 2 1 Namestitev... 2 2 Certifikacija... 4 5 Poglavje III Osnovne operacije 1 Uporabniški... vmesnik 6 Orodna vrstica...

More information

Uvod v svetovni splet

Uvod v svetovni splet Univerza v Ljubljani Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Uvod v svetovni splet Računalništvo in informatika, GR-UNI, GR-VSŠ Tehnična dokumentacija in informatika, VKI-UNI št. leto 2007/08, 1. semester

More information

X70DPK48A1.book Page 2 Thursday, October 23, :52 PM. this is a blank page

X70DPK48A1.book Page 2 Thursday, October 23, :52 PM. this is a blank page X70DPK48A1.book Page 2 Thursday, October 23, 2003 3:52 PM this is a blank page X70DPK48A1.book Page 3 Thursday, October 23, 2003 3:52 PM Vsebina Pomembne informacije....... 5 Pregled funkcij.............

More information

Blu-ray Disc / DVD-predvajalnik

Blu-ray Disc / DVD-predvajalnik 4-549-800-11(2) (SI) Blu-ray Disc / DVD-predvajalnik Navodila za uporabo Zahvaljujemo se vam za nakup. Preden začnete uporabljati predvajalnik, pozorno preberite priložena navodila. Uvod Predvajanje Internet

More information