Návod na použitie. Čerpadlo SP19-280

Size: px
Start display at page:

Download "Návod na použitie. Čerpadlo SP19-280"

Transcription

1 Návod na použitie Čerpadlo SP Pred použitím zariadenia je nutné prečítať návod na použitie. Uchovávajte návod na použitie v blízkosti zariadenia. UPOZORNENIE: Nepoužívať v kale/septiku.

2 Všeobecné pravidlá bezpečnosti Varovanie! Prečítajte si všetky pokyny. Nedodržanie dole uvedených pokynov môže mať za následok úraz elektrickým prúdom, oheň a/alebo závažné zranenie. Pojem náradie vo všetkých varovaniach uvedených nižšie odkazuje na používané (káblové) napájané náradie, alebo batériou napájané (bezkáblové) náradie. 1) Pracovné prostredie a) Zachovajte pracovné prostredie čisté a dobre osvetlené. Preplnené a tmavé pracovné plochy môžu mať za následok nehody. b) Nepoužívajte náradie v prostredí s nebezpečenstvom výbuchu, napríklad v prítomnosti horľavých kvapalín, plynov, alebo prachu. Náradie vytvára iskry, ktoré môžu zapáliť prach, alebo výpary. c) Deti a okoloidúci sa nesmú zdržiavať v blízkosti náradia počas jeho používania. Rozptýlenia môžu spôsobiť stratu kontroly nad náradím. 2) Elektrická bezpečnosť a) Parametre náradia musia byť zhodné s parametrami zásuvky. Nikdy neupravujte zástrčky. Nepoužívajte akékoľvek redukcie zástrčiek s uzemneným elektrickým náradím. Neupravované zástrčky požadovanými parametrami znižujú riziko úrazu elektrickým prúdom. b) Vyvarujte sa telesnému kontaktu s uzemnenými plochami akými sú napríklad rúry, radiátory, pece, a chladničky. Ak je telo obsluhy uzemnené, zvyšuje sa riziko úrazu elektrickým prúdom. c) Nevystavujte náradie dažďu, alebo mokrému prostrediu. Preniknutie vody do náradia zvyšuje riziko úrazu. d) Nenamáhajte napájací kábel. Nikdy nepoužívajte kábel na nosenie, ťahanie, alebo odpájanie náradia. Udržiavajte kábel mimo tepla, oleja, ostrých krajov, alebo pohyblivých častí. Poškodené alebo zapletené káble zvyšujú riziko úrazu elektrickým prúdom. e) Pri používaní náradia vonku použite predlžovací kábel vhodný pre vonkajšie použitie. Použitie káblu vhodného na vonkajšie požitie znižuje riziko úrazu elektrickým prúdom. 3) Bezpečnosť osôb a) Buďte v strehu, sledujte, čo robíte a používajte zdravý rozum pri používaní náradia. Nepoužívajte náradie ak ste unavený, alebo pod vplyvom drog, alkoholu alebo liekov. Moment nepozornosti počas používania náradia môže mať za následok závažné zranenie. b) Používajte ochranné pomôcky. Stále noste ochranné okuliare. Ochranné pomôcky, akými sú napríklad respirátor, protišmyková bezpečnostná obuv, prilba, alebo ochrana sluchu použité pri zodpovedajúcich podmienkach znižujú riziko zranenia. c) Vyvarujte sa náhodnému zapnutiu náradia. Uistite sa, že vypínač náradia je v pozícii OFF pred pripojením k elektrine. Nosenie náradia s prstom na vypínači, alebo pripojenie náradia do elektriny počas toho ako je vypínač v pozícii zapnutia ON môže spôsobiť nehodu a zraniť obsluhu. d) Vytiahnite všetky nastaviteľné kľúče a francúzske kľúče z náradia pred jeho zapnutím. Kľúče pripojené k rotujúcej časti náradia môžu spôsobiť zranenie. e) Neprehýnajte sa pri používaní náradia. Stále zachovávajte správny postoj a rovnováhu. Splnenie týchto pokynov umožňuje lepšiu kontrolu náradia počas nečakaných situácií.

3 f) Vhodne sa oblečte pri používaní náradia. Nenoste voľné oblečenie, alebo šperky. Udržte vlasy, oblečenie a rukavice mimo pohyblivých častí. Voľné šaty, šperky, alebo dlhé vlasy sa môžu zachytiť v pohyblivých častiach náradia. g) Ak sú k náradiu pripojené zariadenia na zachytávanie prachu, uistite sa, že tieto zariadenia sú k náradiu pripojené a správne použité. Použitie týchto zariadení môže znížiť riziká spojené s prachom. 4) Používanie a starostlivosť o náradie. a) Nepreťažujte náradie. Používajte správne náradie na účel použitia. Správne náradie spraví prácu, na ktorú bolo navrhnuté, lepšie a bezpečnejšie. b) Nepoužívajte náradie v prípade, že vypínač zariadenia nefunguje. Všetky zariadenia, ktoré nie sú kontrolované vypínačom sú nebezpečné a musia byť opravené. c) Odpojte zástrčku náradia zo zdroja elektrickej energie pred vykonaním úprav, zmenou príslušenstva, alebo uskladnením náradia. Tieto preventívne opatrenia znižujú riziko náhodného zapnutia náradia. d) Uskladnite nepoužívane náradie mimo dosahu detí a nedovoľte osobám, ktoré nevedia používať náradie, alebo nečítali tieto inštrukcie, aby náradie využívali. e) Zachovávajte náradie v dobrom stave. Stále skontrolujte, či na náradí nie sú výchylky, alebo pohyblivé časti náradia nie sú upevnené, alebo či nie sú na náradí zlomené diely. Taktiež skontrolujte všetky okolností okolo náradia, ktoré môžu ovplyvniť používanie náradia. Použitie náradia na prácu inú ako určenú môže spôsobiť rizikové situácie. 5) Servis a) Vaše náradie by malo byť opravované iba kvalifikovanou osobou a iba za použitia originálnych náhradných dielov. Splnenie tohto pokynu zaručí bezpečnosť opravovaného náradia. VAROVANIE. Uskladňujte náradie mimo dosahu detí a nevládnych osôb. Pred použitím tohto čerpadla si musíte dôkladne prečítať tento manuál a dodržiavať bezpečnostné pokyny pri jeho používaní. Pri používaní tohto zariadenia sa uistite, že sa riadite pokynmi tohto manuálu, čo umožní najlepšie využitie a dlhšiu životnosť tohto zariadenia. ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE O ZARIADENÍ Vibračné elektrické čerpadlo (ďalej už len čerpadlo ) je určene na čerpanie vody z jám a studní. Čerpadlo má vnútorný priemer presahujúci 100 mm a dokáže prečerpať sladkú vodu pri maximálnej teplote 40 z rôznych vodných nádrží. Táto voda môže byť použitá na zalievanie a polievanie súkromných trávnikov a záhrad, alebo na iné domáce potreby. Toto čerpadlo sa nesmie použiť na čerpanie pitnej vody. Normálna užívateľská poloha čerpadla je keď je čerpadlo úplne ponorené do vody tak, aby sa nedotýkalo spodku ani bokov jamy, alebo studne. Toto zariadenie sa nikdy nesmie použiť na čerpanie vody ktorá obsahuje agresívne látky. Mechanické nečistoty obsiahnuté vo vode nesmú prekročiť 0,01% váhy vody. Požadované prevádzkové napätie je 230V ~50Hz striedavého sieťového prúdu. Prípustné odchýlky môžu byť takéto: +/- 10% pre napätie, +/- 5% pre frekvenciu. Pre zabezpečenie elektrickej bezpečnosti zariadenia, elektricky vodivé časti čerpadla sú dvojito izolované.

4 max. 5 m ČASTI ČERPADLA obrázok Čerpadlo 6. Hadica* 2. Ochranný krúžok* 7. Napájací kábel 3. Svorka 8. Pružina 4. Lano* 9. Závora 5. Viazací pásik* *Voliteľné položky BEZPEČNOSTÉ OPATRENIA 4 Používajte čerpadlo tak, ako to opisuje tento užívateľský manuál. Počas používania 3 tohto zariadenia užívateľ sa musí riadiť predpismi pre prácu, zaobchádzať s čerpadlom 2 opatrne, vyvarovať sa elektrickým úrazom, preťaženiu a vystaveniu slizu/kalu, alebo olejovým produktom. 1 Počas práce s čerpadlom sa vyvarujte: -opravovať čerpadlo keď je pripojené k prúdu, -pracovať s čerpadlom pripojeným k napätiu väčšiemu ako sú dovolené hodnoty napätia, -prerušeniu dodávky vody, keď je čerpadlo v prevádzke, -dať čerpadlo do bojlerov, nádrží, alebo elektrických skríň, -ponechať čerpadlo pripojené do elektrickej siete bez dozoru, -pripojiť čerpadlo s chybným elektrickým motorom do elektrickej siete, -demontáže elektrického motora čerpadla v snahe opraviť poruchy motora, -odpojeniu konektora kábla a predĺžiť napájací kábel pomocou predlžovacieho kábla, -použitiu predlžovacieho kábla v prípade, že pripájací bod napájacieho kábla a káblovej zásuvky sa nachádza v studni, -použitiu čerpadla na čerpanie vody, ktorá obsahuje usadeniny, malé kamienky, nečistoty a nečistoty z olejových produktov, -použitiu čerpadla ak počas jeho prevádzky nastanú tieto problémy: -poškodenie napájacieho kábla alebo jeho šnúry, -zlomenie, alebo prasknutie častí čerpadla. Varovanie! Nikdy nezapínajte čerpadlo, ak nie je ponorené do vody! Čerpadlo sa nesmie používať viac ako dve hodiny bez toho, aby bolo vypnuté na 20 minút. Celkové použitie čerpadla každý deň a noc nesmie presiahnuť 12 hodín. INŠTALÁCIA A PRIPOJENIE 1. Pripojte hadicu do konektora čerpadla a upevnite svorkou, alebo drôtom. K čerpadlu môžu byť pripojené iba tie hadice, ktoré sú flexibilné a vyrobené z gumy, pričom tieto hadice musia mať vnútorný priemer v rozmedzí od 18 do 22 milimetrov. Použitie hadíc s menšími priemermi bude mať za následok väčšie zaťaženie zariadenia. Použitie hadíc s väčšími priemermi nebude mat žiadne následky na fungovanie čerpadla. V prípade, že flexibilné hadice nie sú dostatočne dlhé, použitie oceľových alebo plastických rúrok je povolené. Pripojenie čerpadla k rúram však musí byť vykonané iba cez flexibilnú hadicu, ktorá je aspoň 2 metre dlhá.

5 2. Pripojte lano k čerpadlu (uistite sa, že ste ho pevne uviazali). Upevňovací uzol kábla musí byť umiestnený aspoň 10 cm od vedra čerpadla, aby sa predišlo vtiahnutiu uzla do čerpadla. Konce kábla musia byť zapečatené pálením. Pre predĺženie lana použite minimálne 5 m dlhé lano, ktoré by malo byť dostatočne pevné, aby udržalo päťnásobnú hmotnosť čerpadla a hadicu naplnenú vodou. Taktiež môžete použiť oceľové lano, alebo oceľový kábel a pripojiť ho cez minimálne 5 metrové lano pripojené k čerpadlu. Upnutie drôtu alebo železného drôteného káblu priamo do uzlu lana čerpadla bude mať za následok ich okamžité pretrhnutie. Ak potrebujete umiestniť čerpadlo do plytkých jám alebo studní použitím lana, ktoré je kratšie ako 5 metrov, toto lano musí byť upnuté k závore čerpadla pomocou pružiny, pretože čerpadlo by malo voľne vibrovať. Príliš tesné upevnenie môže mať za následok pád čerpadla. Na vytvorenie pružiny môžete použiť jemné gumičky, ktoré dokážu vydržať adekvátne zaťaženie. 3. Napájací kábel, hadica a lano musia byť zviazané do zväzku pomocou lepiacej izolačnej pásky, alebo iným spôsobom (okrem drôtu) v rozmedzí 1-2 metre. Prvý fixačný bod musí byť vytvorený cm od tela čerpadla. 4. Ak vypnete čerpadlo umiestnené v studni, alebo jame, kde vzdialenosť od hladiny vody je menšia ako 5 metrov, voda voľne odteká z hadice vďaka gravitácii. Vo väčších hĺbkach, kde je väčší tlak z vodných stĺpcov, klapka čerpadla zavrie vstupy a voda prestane odtekať z hadice, čo môže spôsobiť jej zmrznutie počas zimného obdobia. Ak nie je možné ochrániť hadicu pred mrazom, na zabezpečenie odtoku vody z hadice môžete vyrezať dieru s priemerom 1,5-2,0 cm do hadice tak, aby sa táto diera nachádzala blízko vypúšťacieho konca čerpadla. 5. Aby ste sa uistili, že napájací kábel čerpadla nie je príliš natesno, ponorte čerpadlo do vody a utiahnite lano cez závoru, alebo iné držiace zariadenie. PREVÁDZKOVÉ POSTUPY 1. Čerpadlo nie je treba mazať, alebo naplniť vodou pri prvom použití. Čerpadlo môže byť uvedené do prevádzky hneď po ponorení do vody. 2. Bezproblémová prevádzka a životnosť čerpadla závisí najmä na zhodných parametroch elektrického napätia. Ak je hodnota elektrického napätia vyššia ako stanovená hodnota, môže dôjsť ku kolízii ostrých kovov v magnetickom systéme čerpadla, čo môže spôsobiť predčasné opotrebovanie zariadenia. V prípade, že dôjde k takejto kolízii, je potrebné odpojiť čerpadlo od zdroja elektriny a znížiť hodnoty elektrického napätia na stanovenú hodnotu. 3. Vyhnite sa zvyšovaniu hladiny vypúšťanej vody zovretím hadice, alebo vsunutiu adaptérov s prietokom menším ako je odporúčaný čerpadlový prietok tohto zariadenia. V prípade, že je hladina vypúšťanej vody vyššia, než odporúčaná hladina, zvyšuje sa tlak na gumové časti, čo môže mať za následok kolízie v čerpadlovom systéme. V takomto prípade je potrebné okamžite znížiť hladinu vypúšťanej vody. 4. Počas prevádzky čerpadla je potrebné sledovať kvalitu prečerpávanej vody. V prípade, že je vypúšťaná voda kalná, vypnite čerpadlo a skontrolujte jej polohu v jame/studni. Ak prečerpávaná voda obsahuje piesok alebo kamene, môže dôjsť k erózií zariadenia. Varovanie! Gumené častí čerpadla sú vyrobené z vode odolného materiálu, ktorý môže korodovať ak prevedená voda obsahuje nečistoty olejového charakteru. RIEŠENIE PROBLÉMOV Problém Zníženie hladiny vypúšťanej. Zvýšená hlučnosť. Znížená hladina vypúšťanej vody. Hlučnosť v normále. Čerpadlo sa nezapína. Skratovanie. Riešenie Výmena opotrebovaného gumového piestu. Výmena opotrebovanej gumovej klapky. Skrat elektrických cievok. Poznámka: Všetky poruchy a chyby zariadenia musia byť opravené výhradne v záručnom servise zariadenia.

6 ÚDRŽBA Údržba zariadenia zahŕňa preventívnu prehliadku čerpadla. Prvá kontrola čerpadla musí byť vykonaná po 1-2 hodinách od prvého použitia čerpadla. Ďalšie kontroly by mali byť vykonané po každých 100 hodinách prevádzky, avšak nie neskôr ako raz za 3 mesiace. Ak čerpadlo prevádzkované v studni vykazuje známky opotrebovania, je potrebné znovu nastaviť ochranný krúžok čerpadla. V prípade potreby je možné nastaviť ďalšie ochranné krúžky (vystrihnuté z gumy) na čerpadlo. Známky opotrebovania tela čerpadla pod napájacím káblom sú dôsledkom prílišného utesnenia napájacieho káblu počas nastavovania čerpadla, čo môže mať za následok prasknutie vodivých jadier čerpadla. Pri novej inštalácií čerpadla sa vyhnite prílišnému uťahovaniu napájacieho kábla. Pri každom vytiahnutí čerpadla skontrolujte stav matice a skrutky v hornej časti hadice čerpadla. Táto matica a skrutka musí byť správne utiahnutá (v žiadnom prípade nesmú mať priestor na pohyb). V prípade upchatia vstupného otvoru čerpadla, je potrebné vyčistiť otvor s tupým náradím aby sa predišlo poškodeniu gumovej klapky. ŽIVOTNOSŤ A SKLADOVANIE Čerpadlo môže byť uložené na mieste, kde bude plne ponorené vo vode. V prípade rozmontovania čerpadla je potrebné ho opláchnuť a vysušiť. Potom by malo byť uložené vo vnútri, mimo priameho slnka a vykurovacích zariadení. Zmienená životnosť zariadenia je platná iba vtedy, ak sa jeho užívateľ bude riadiť pokynmi a odporúčaniami tohto návodu na obsluhu. 25 Krycia matica 24 Uzamknutá matica 23 Vnútorná 6-hranná skrutka 22 Teleso čerpadla 21 Vstupné tesnenie 20 Skrutka 19 Matica poháňača 18 Poháňač 17 Plášť kábla 16 Zástrčka 15 Tesnenie poháňača 14 Plášť na hriadeľ 13 Tesnenie 12 Krúžok 11 Vodotesný konektor 10 Kanister 9 Vonkajšia 6-hranná skrutka 8 Tesnenia veka 7 Gumová doska 6 Tesnenia veka 5 Ploché tesnenie 4 Nastavovacie tesnenie 3 Rotor 2 Kryt motora 1 Proti uvoľňovacia matica

7 ES Vyhlásenie o zhode Slovakia Trend Export-Import s.r.o., Michalovská 87/1414, Sobrance, , IČO: vyhlasuje, že nasledovne označené zariadenie na základe svojej koncepcie a konštrukcie, rovnako ako do obehu uvedené prevedenie, zodpovedá príslušným základným bezpečnostným požiadavkám Európskej únie. V prípade nami neodsúhlasených zmien na zariadení stráca toto vyhlásenie svoju platnosť. STREND PRO Čerpadlo vibračné boli navrhnuté a vyrobené v súlade s nasledujúcimi normami: EN :2006+A1+A2; EN :1997+A1+A2; EN :2015; EN :2014; EN :2013 a nasledujúcimi predpismi: 2014/30/EU; 2014/35/EU; 2006/42/EU. v Sobranciach Ing. Slavomír Čižmár obchodný riaditeľ

8 ES Declaration of conformity Slovakia Trend Export-Import s.r.o., Michalovská 87/1414, Sobrance, , IČO: declares the following designated device on the basis of its design and construction, as well as the circulation of said design conforms to the relevant essential safety requirements of the European Union. This declaration loses its validity in case of changes to installations which are not approved by the manufacturer. STREND PRO Garden pump These appliances have been designed and manufactured in accordance to the following standards: EN :2006+A1+A2; EN :1997+A1+A2; EN :2015; EN :2014; EN :2013 and the following regulations: 2014/30/EU; 2014/35/EU; 2006/42/EU. in Sobrance Ing. Slavomír Čižmár sales director

9 Záručný list Poskytnutá záručná doba (v rokoch): Výrobok: Výrobca: Typ: Podpis a pečiatka predajcu: Výrobné číslo: Modelové číslo: Dátum predaja: Meno zákazníka (názov firmy): Adresa zákazníka (sídlo firmy): Zákazník svojím podpisom potvrdzuje, že mu bolo zariadenie predvedené a vysvetlené, že bol oboznámený s návodom na obsluhu, nasadením a užívaním stroja a že mu zariadenie bolo vydané kompletné. Podpis zákazníka:

10 Záznamy o reklamáciách záručných opravách Dátum prijatia reklamácie: Dátum ukončenia reklamácie: Evidenčné číslo reklamácie: Podpis prevedenej záručnej opravy (Záznam o neoprávnenej reklamácie) Pečiatka servisného technika: Záznamy o servisných prehliadkach Dátum servisnej prehliadky: Meno servisného technika: Pečiatka a podpis servisného technika:

11 Podmienky záruky 1. Dodávateľ poskytuje na tento výrobok záručnú dobu uvedenú v tomto záručnom liste za podmienok dodržania spôsobu používania a skladovania výrobku v súlade s platnými podmienkami a normami, ako i návodom na obsluhu. Záručná doba začína plynúť od dátumu predaja. 2. Predĺžená záručná doba 5 rokov sa poskytuje na výrobok za podmienok, že tento výrobok je dodávateľom označený v zozname výrobkov s predĺženou zárukou, konečným zákazníkom je spotrebiteľ a výrobok nebude používaný na komerčné nasadenie. Predĺžená záruka je podmienená pravidelnými servisnými prehliadkami v autorizovaných servisných strediskách dodávateľa. 3. Záručná doba sa predlžuje o dobu, počas ktorej bol výrobok v záručnej oprave a je o tom uvedený záznam v zozname o záručných opravách tohto záručného listu. Právo na záručnú opravu si spotrebiteľ môže uplatniť v niektorom autorizovanom servisnom stredisku, podľa priloženého zoznamu A servisných stredísk. Servisné strediská B prevádzajú záručné opravy len na výrobky, ktoré boli predané v ich prevádzkach. Zoznam servisných stredísk je pravidelne aktualizovaný u predajcov a na stránke dovozu: 4. Servisné stredisko je povinné zabezpečiť záručnú opravu v zákonom stanovenej lehote. Zákonom stanovená lehota na vybavenie reklamácie začína plynúť nasledujúcim dňom po dátume prijatia reklamácie v servisnom stredisku. 5. Bezplatná záručná oprava nemôže byť uplatňovaná ak ide o poruchy, ktoré boli spôsobené používaním výrobku v rozpore s ustanoveniami uvedenými v návode na obsluhu, nesprávnou manipuláciou, mechanickým poškodením, bežným mechanickým opotrebením dielov spôsobeným prevádzkou stroja, vinou obsluhy, živelnou pohromou, neoprávneným zásahom do výrobku, poruchy zapríčinené použitím nevhodných náhradných dielov, použitím nevhodného paliva, a zrejmé preťaženie stroja v dôsledku trvalého prekračovania hornej hranice výkonu. Práce spojené s čistením, základnou údržbou, ošetrovaním alebo nastavením zariadenia, ktoré môže previesť obsluha a sú uvedené v návode na obsluhu, nespadajú do rozsahu záruky. 6. Za bežné opotrebenie dielov sa pouvažuje hlavne opotrebenie: všetkých rotujúcich a pohyblivých časti, rezných častí a ich krytov, strižných skrutiek a klinov, prevodových a klinových remeňov, reťazových prevodov, trecie plochy bŕzd a spojok, dezény pneumatík a diely bežnej údržby ako sú: vzduchové, hydraulické a olejové filtre, zapaľovacie sviečky, olejové a chladiace náplne. 7. Z predĺženej záruky sú vyňaté časti strojov a zariadení, na ktoré ich konkrétny výrobca poskytuje kratšiu záruku ako dodávateľ na samotný výrobok, v ktorom sú namontované. Do tejto kategórie častí patria: akumulátory, žiarovky a podobne. 8. Právo uplatniť nároky plynúce zo záruky ma vlastník výrobku, pokiaľ tak urobí najneskôr v posledný deň záručnej doby. 9. Pri reklamáciách sa postupuje podľa príslušných ustanovení Občianskeho zákonníka a Zákona o ochrane spotrebiteľa. 10. Servisné prehliadky, ktoré sú podmienkou predĺženej 5 ročnej záruky, musia byť prevádzané len v autorizovanom servisnom stredisku dodávateľa, v pravidelných intervaloch a obdobie medzi jednotlivými prehliadkami nesmie prekročiť dobu 12 mesiacov. Prvá servisná prehliadka musí byť vykonaná najneskôr do 12 mesiacov od dátumu predaja výrobku. Servisné prehliadky vykonávajú servisné strediská v období posledných troch a prvých dvoch mesiacoch kalendárneho roku. Každá servisná prehliadka musí byť zaznamenaná v tomto záručnom liste s uvedeným dátumom prehliadky, podpisom a pečiatkou servisného strediska. Servisnou prehliadkou sa rozumie kontrola stroja, výmena náplní a filtrov podľa odporučenia výrobcu, výmena opotrebených a poškodených dielov, ktoré môžu ovplyvniť poškodenie alebo opotrebenie iných dielov a samotné nastavenie stroja. Úkon servisnej prehliadky a použitý materiál sa účtuje podľa platného cenníka servisného strediska. Pri uplatňovaní reklamácie je reklamujúci povinný predložiť k reklamácii čistý a kompletný výrobok s výrobným štítkom, doklad o kúpe, vyplnený a potvrdený záručný list. V prípade predĺženej záruky, záznamy o servisných prehliadkach a daňové doklady za jednotlivé prehliadky. Pri nesplnení niektorej z podmienok predĺženej záruky uvedenej v tomto záručnom liste, sa na výrobok poskytuje záručná doba 2 roky. Upozornenie! V prípade, že reklamácia výrobku bude zo strany autorizovaného strediska posúdená ako neoprávnená, reklamujúci bude znášať všetky náklady spojené s diagnostikou výrobku, manipuláciou a dopravou, vynaložené na vybavenie takejto reklamácie. Dodávateľ: Slovakia Trend Export-Import s.r.o., Michalovská 87/1414, Sobrance , SR. Telefón: (056) (6) (7) Fax: (056) ,

NÁVOD NA POUŽITIE POLYFÚZNA ZVÁRAČKA NA PLASTOVÉ RÚRKY

NÁVOD NA POUŽITIE POLYFÚZNA ZVÁRAČKA NA PLASTOVÉ RÚRKY NÁVOD NA POUŽITIE POLYFÚZNA ZVÁRAČKA NA PLASTOVÉ RÚRKY TECHNICKÉ ÚDAJE A ZOZNAM DIELOV: Polyfúzna zváračk a je urče ná na zahrievanie koncov termoplastických rúrok a tvaroviek za úče lom ich pevného spojenia.

More information

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca Obsah balenia TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca PoE injektor Napájací adaptér CD Ethernet kábel Systémové požiadavky

More information

Aplikačný dizajn manuál

Aplikačný dizajn manuál Aplikačný dizajn manuál Úvod Aplikačný dizajn manuál je súbor pravidiel vizuálnej komunikácie. Dodržiavaním jednotných štandardov, aplikácií loga, písma a farieb pri prezentácii sa vytvára jednotný dizajn,

More information

AV-360 Amplifier FM/USB/SD

AV-360 Amplifier FM/USB/SD AV-360 Amplifier FM/USB/SD 103.142 MANUÁL V1.1 Neotvárajte konštrukciu zariadenia, hrozí nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom. Zariadenie neobsahuje súčiastky, ktoré by mohli byť vymenené používateľom.

More information

DWP1000 ČERPADLO. NÁVOD NA POUŽITIE * Pred prácou so zariadením si, prosím, prečítajte návod na použitie.

DWP1000 ČERPADLO. NÁVOD NA POUŽITIE * Pred prácou so zariadením si, prosím, prečítajte návod na použitie. DWP1000 ČERPADLO NÁVOD NA POUŽITIE * Pred prácou so zariadením si, prosím, prečítajte návod na použitie. PRIPÁJANIE PRÍDAVNÝCH ZARIADENÍ STRUČNÝ PREHĽAD KROK 1 PODĽA OBRÁZKU NASTAVTE VÝSTUP K 3 PÁROVACÍM

More information

LL LED svietidlá na osvetlenie športovísk. MMXIII-X LEADER LIGHT s.r.o. Všetky práva vyhradené. Uvedené dáta podliehajú zmenám.

LL LED svietidlá na osvetlenie športovísk. MMXIII-X LEADER LIGHT s.r.o. Všetky práva vyhradené. Uvedené dáta podliehajú zmenám. LL LED svietidlá na osvetlenie športovísk MMXIII-X LEADER LIGHT s.r.o. Všetky práva vyhradené. Uvedené dáta podliehajú zmenám. LL SPORT LL SPORT je sofistikované vysoko výkonné LED svietidlo špeciálne

More information

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit.

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit. Fiber 5 Mbit ** 5 Mbit / Mbit 5,90 Fiber 50 Mbit * 50 Mbit / 8 Mbit 9,90 Fiber 80 Mbit * 80 Mbit / Mbit 5,90 Mini Mbit* Mbit / Mbit 9,90 Klasik 2 Mbit* 2 Mbit / 2 Mbit Standard 8 Mbit* 8 Mbit / 3Mbit Expert

More information

Registrácia účtu Hik-Connect

Registrácia účtu Hik-Connect Registrácia účtu Hik-Connect Tento návod popisuje postup registrácie účtu služby Hik-Connect prostredníctvom mobilnej aplikácie a webového rozhrania na stránke www.hik-connect.comg contents in this document

More information

Spájanie tabuliek. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c)

Spájanie tabuliek. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) Spájanie tabuliek Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) 2011-2016 Úvod pri normalizácii rozdeľujeme databázu na viacero tabuliek prepojených cudzími kľúčmi SQL umožňuje tabuľky opäť spojiť

More information

NÁKLADY ŽIVOTNÉHO CYKLU LIFE CYCLE COSTS

NÁKLADY ŽIVOTNÉHO CYKLU LIFE CYCLE COSTS NÁKLADY ŽIVOTNÉHO CYKLU LIFE CYCLE COSTS Jaroslav Lexa Apuen SK Kritériá ekonomicky najvýhodnejšej ponuky Most economically advantageous tender criteria Najlepší pomer ceny a kvality Best price-quality

More information

NIKY a NIKY S. JEDNOFÁZOVÉ UPS od 600 do 3000 VA SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ INŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV

NIKY a NIKY S. JEDNOFÁZOVÉ UPS od 600 do 3000 VA SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ INŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV NIKY a NIKY S JEDNOFÁZOVÉ UPS od 600 do 3000 VA SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ ŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV Ideálna ochrana pre malé kancelárie a domáce kancelárske aplikácie. Tento rad ponúka

More information

obmedzenej záruke

obmedzenej záruke Fitbit--Aria (scale) Safety & Limited Warranty Regulatory Information To setup, go to: www.fitbit.com/setup. Warning Do not use this product if you have a pacemaker or other implanted medical device, or

More information

Centralized lubrication systems Metering technology Mixing technology LubTec 1K dávkovacie zariadenie

Centralized lubrication systems Metering technology Mixing technology LubTec 1K dávkovacie zariadenie LubTec 1K dávkovacie zariadenie Doprava a dávkovanie jednokomponentových materiálov s vysokou presnosťou Firma LubTec s.r.o. Už viac ako 10 rokov navrhuje, plánuje a stavia 1K dávkovacie zariadenia podľa

More information

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX 45 826 45 Bratislava TASR, SITA Vaša značka/zo dňa Naša značka Vybavuje Bratislava -/- OHVBPKV/5249-6/19287/2018/Ki Ing. Kišacová,

More information

Spôsoby zistenia ID KEP

Spôsoby zistenia ID KEP Spôsoby zistenia ID KEP ID KEP (kvalifikovaný elektronický podpis) je možné zistiť pomocou napr. ovládacieho panela, prostredíctvom prehliadača Internet Expolrer, Google Chrome alebo Mozilla Firefox. Popstup

More information

kucharka exportu pro 9FFFIMU

kucharka exportu pro 9FFFIMU požiadavky na export kodek : Xvid 1.2.1 stable (MPEG-4 ASP) // výnimočne MPEG-2 bitrate : max. 10 Mbps pixely : štvorcové (Square pixels) rozlíšenie : 1920x1080, 768x432 pre 16:9 // výnimočne 1440x1080,

More information

Databázové systémy. SQL Window functions

Databázové systémy. SQL Window functions Databázové systémy SQL Window functions Scores Tabuľka s bodmi pre jednotlivých študentov id, name, score Chceme ku každému doplniť rozdiel voči priemeru 2 Demo data SELECT * FROM scores ORDER BY score

More information

Upozornenie! Určené pre domácich majstrov. GWC3600L GWC3600L SK. Preložené z pôvodného návodu.

Upozornenie! Určené pre domácich majstrov. GWC3600L GWC3600L SK. Preložené z pôvodného návodu. Upozornenie! Určené pre domácich majstrov. 511113-21 SK Preložené z pôvodného návodu www.blackanddecker.eu GWC3600L GWC3600L20 2 3 4 SLOVENČINA Použitie výrobku Váš akumulátorový vysávač s ventilátorom

More information

Upozornenie! Určené pre domácich majstrov. GKC1000 GKC1000P GKC1000NM SK. Preložené z pôvodného návodu.

Upozornenie! Určené pre domácich majstrov. GKC1000 GKC1000P GKC1000NM SK. Preložené z pôvodného návodu. Upozornenie! Určené pre domácich majstrov. 599111-77 SK Preložené z pôvodného návodu www.blackanddecker.eu GKC1000 GKC1000P GKC1000NM 2 3 4 5 7 7 SMER REZU 6 7 SLOVENČINA Použitie výrobku Vaša prerezávacia

More information

Elektrická uhlová brúska

Elektrická uhlová brúska FDBP 200951-E 3 A Obsah 40 SK Elektrická uhlová brúska Ďakujeme vám, že ste si zakúpili túto elektrickú uhlovú brúsku. Skôr, než ju začnete používať, prečítajte si prosím pozorne tento návod na obsluhu

More information

QL-570/QL-580N. Tlačiareň štítkov. Príručka používateľa

QL-570/QL-580N. Tlačiareň štítkov. Príručka používateľa QL-570/QL-580N Tlačiareň štítkov Príručka používateľa Pred používaním zariadenia je potrebné dôkladne si prečítat túto príručku a pochopit jej obsah. Odporúčame uschovat túto príručku pre prípad potreby

More information

Recipient Configuration. Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP

Recipient Configuration. Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP Recipient Configuration Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP Agenda Mailbox Mail Contact Distribution Groups Disconnected Mailbox Mailbox (vytvorenie nového účtu) Exchange Management Console New User Exchange

More information

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved.

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. MS Managed Service Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. Reproduction, or translation of materials without the author's written permission is prohibited. No content may be reproduced without

More information

Košice. Riešenia pre malé a stredné podniky

Košice. Riešenia pre malé a stredné podniky 28.09.2016 Košice Riešenia pre malé a stredné podniky Partnerský program Hewlett Packard Enterprise Partner Ready Výhody - Špeciálne ceny - Partner ready portál - Bezplatné školenia - Registrácia obchodného

More information

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX 45 826 45 Bratislava Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov farby na tetovanie

More information

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH SK VYHLÁSENIE O PARAMETROCH Č. Hilti HIT-HY 200-R 0756-CPD-0462 1. Jedinečný identifikačný kód typu výrobku: Vytláčací lepiaci systém Hilti HIT-HY 200-R 2. Typ, číslo výrobnej dávky alebo sériové číslo,

More information

INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM. Vnútorná obálka ÚVOD O SOFTWARE

INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM. Vnútorná obálka ÚVOD O SOFTWARE INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM ÚVOD O SOFTWARE... PRED INŠTALÁCIOU INŠTALÁCIA SOFTVÉRU PRIPÁJANIE K POČÍTAČU KONFIGURÁCIA OVLÁDAČA TLAČIARNE Strana Vnútorná obálka AKO POUŽÍVAŤ PREVÁDZKOVÁ

More information

TALLAS 20/1 M TALLAS 30/6 M TALLAS 50/9 M TALLAS 50/13 M TALLAS 50/19 M TALLAS 50/13 T TALLAS 50/19 T

TALLAS 20/1 M TALLAS 30/6 M TALLAS 50/9 M TALLAS 50/13 M TALLAS 50/19 M TALLAS 50/13 T TALLAS 50/19 T NÁVOD NA POUŽITIE SLOVENČINA Ponorné elektrické čerpadlá 4 TALLAS 20/1 M TALLAS 30/6 M TALLAS 50/9 M TALLAS 50/13 M TALLAS 50/19 M TALLAS 50/13 T TALLAS 50/19 T (SK) ES VYHLÁSENIE O ZHODE My, DAB Pumps

More information

Daker DK Plus UPS RACK-TOWER UPS. od 1 do 10 kva SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ INŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV

Daker DK Plus UPS RACK-TOWER UPS. od 1 do 10 kva SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ INŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV Daker DK Plus UPS RACK-TOWER UPS od 1 do 10 kva SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ INŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV Daker DK Plus On-Line UPS s dvojitou konverziou je možné inštalovať v prevedení RACK

More information

ANDROID MULTIMEDIA PC SMP 5001 PRO POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA SK

ANDROID MULTIMEDIA PC SMP 5001 PRO POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA SK ANDROID MULTIMEDIA PC SMP 5001 PRO POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA SK Obsah SK Obsah 1. Všeobecné pokyny... 7 2. Vstupné periférie...8 3. Diaľkové ovládanie...8 4. Schéma zapojenia... 10 5. Uvedenie do prevádzky

More information

TE 1000-AVR / TE 1500-AVR

TE 1000-AVR / TE 1500-AVR TE 1000-AVR / TE 1500-AVR Bedienungsanleitung Operating instructions Οδηγιες χρησεως Használati utasítás Instrukcja obsługi Инструкция по зксплуатации Návod k obsluze Návod na obsluhu Upute za uporabu

More information

Textový formát na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm. f) zákona

Textový formát na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm. f) zákona Popis textového formátu a xsd schémy na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm. f) zákona (formu na zaslanie údajov si zvolí odosielateľ údajov) Textový formát na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm.

More information

Mesačná kontrolná správa

Mesačná kontrolná správa Mesačná kontrolná správa Štrukturálna štúdia dec.16 nov.16 okt.16 sep.16 aug.16 júl.16 jún.16 máj.16 apr.16 mar.16 feb.16 jan.16 Internetová populácia SR 12+ 3 728 988 3 718 495 3 718 802 3 711 581 3 700

More information

Pokyny na používanie Základná príručka

Pokyny na používanie Základná príručka Pokyny na používanie Základná príručka Projektor DLP Komerčné používanie Číslo modelu PT-RZ21K PT-RS20K Projekčný objektív sa predáva samostatne. Pred použitím si prečítajte Návod na používanie tohto projektora

More information

GRACO Triton TM 150 AS vzduchové striekacie systémy pre finálnu povrchovú úpravu dreva a kovu

GRACO Triton TM 150 AS vzduchové striekacie systémy pre finálnu povrchovú úpravu dreva a kovu GRACO Triton TM 150 AS vzduchové striekacie systémy pre finálnu povrchovú úpravu dreva a kovu Konvenčné vzduchové striekacie zariadenia Triton 150 s pneumatickým pohonom membránového čerpadla sú určené

More information

Desatinné čísla #1a. Decimal numbers #1b. How much larger is 21,8 than 1,8? Desatinné čísla #2a. Decimal numbers #2b. 14 divided by 0,5 equals...

Desatinné čísla #1a. Decimal numbers #1b. How much larger is 21,8 than 1,8? Desatinné čísla #2a. Decimal numbers #2b. 14 divided by 0,5 equals... Desatinné čísla #1a Mravec išiel 5,5 cm presne na sever, potom 3,4 cm na východ, 1,8 cm na juh, 14,3 cm na západ, 1,3 cm na sever a 10,9 cm na východ. Najmenej koľko cm musí teraz prejsť, aby sa dostal

More information

PipeCut 170 Battery System

PipeCut 170 Battery System PipeCut 170 Battery System Exact Tools Oy Särkiniementie 5 B 64 FI-00210 Helsinki Fínsko Tel: +358 9 4366750 Fax: +358 9 43667550 exact@exacttools.com www.exacttools.com SK Návod na používanie 5-22 patenty:

More information

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX 45 826 45 Bratislava TASR, SITA Vaša značka/zo dňa Naša značka Vybavuje Bratislava -/- OHVBPKV/7785-3/25407/2018/Ki Ing. Kišacová,

More information

SMB Booster set. SMB../SVE, SMB../VME, SMB../HME Návod na inštaláciu, prevádzku a údržbu

SMB Booster set. SMB../SVE, SMB../VME, SMB../HME Návod na inštaláciu, prevádzku a údržbu SMB Booster set SMB../SVE, SMB../VME, SMB../HME Návod na inštaláciu, prevádzku a údržbu Cod.001086038SK rev.c ed.03/2018 Obsah 1 Úvod a bezpečnosť... 5 1.1 Úvod... 5 1.2 Bezpečnosť... 5 1.2.1 Úrovne nebezpečenstva

More information

Constraint satisfaction problems (problémy s obmedzujúcimi podmienkami)

Constraint satisfaction problems (problémy s obmedzujúcimi podmienkami) I2AI: Lecture 04 Constraint satisfaction problems (problémy s obmedzujúcimi podmienkami) Lubica Benuskova Reading: AIMA 3 rd ed. chap. 6 ending with 6.3.2 1 Constraint satisfaction problems (CSP) We w

More information

Rýchly štart. Nokia Lumia Vydanie SK RM-1045

Rýchly štart. Nokia Lumia Vydanie SK RM-1045 Rýchly štart Nokia Lumia 930 9263292 1.2. Vydanie SK RM-1045 Tlačidlá a súčasti 1 Držiak SIM karty 2 Slúchadlo 3 Audiokonektor (3,5 mm) 4 Predný fotoaparát 5 Snímač osvetlenia 6 Tlačidlá hlasitosti 7 Vypínač/tlačidlo

More information

Curler. Register your product and get support at HP4684 HP4683. SK Príručka užívateľa

Curler.   Register your product and get support at HP4684 HP4683. SK Príručka užívateľa Register your product and get support at www.philips.com/welcome Curler HP4684 HP4683 SK Príručka užívateľa a b c d e i h g f Slovensky Blahoželáme Vám ku kúpe a vítame Vás medzi používateľmi produktov

More information

Technický list / Data sheet v Industry KOTOL NA BIOMASU / BIOMASS BOILER. Myslite ekologicky, ekonomicky.

Technický list / Data sheet v Industry KOTOL NA BIOMASU / BIOMASS BOILER. Myslite ekologicky, ekonomicky. Industry KOTOL NA BIOMASU / BIOMASS BOILER Myslite ekologicky, ekonomicky. Technické informácie Industry 30 40 60 80 100 130 180 230 300 400 500 650 800 950 1350 1600 2000 Menovitý výkon [kw] Nominal output

More information

Databázy (1) Prednáška 11. Alexander Šimko

Databázy (1) Prednáška 11. Alexander Šimko Databázy (1) Prednáška 11 Alexander Šimko simko@fmph.uniba.sk Contents I Aktualizovanie štruktúry databázy Section 1 Aktualizovanie štruktúry databázy Aktualizácia štruktúry databázy Štruktúra databázy

More information

Bedienungsanleitung Operating instructions Használati utasítás Návod k obsluze Návod na obsluhu Instrukcja obsługi Upute za uporabu Navodila za

Bedienungsanleitung Operating instructions Használati utasítás Návod k obsluze Návod na obsluhu Instrukcja obsługi Upute za uporabu Navodila za SF 44-A / SFH 44-A Bedienungsanleitung Operating instructions Használati utasítás Návod k obsluze Návod na obsluhu Instrukcja obsługi Upute za uporabu Navodila za uporabo Ръководство за обслужване Инструкция

More information

Prídavný modul pre BACnet cez Ethernet / IP a grafické WEB funkcie

Prídavný modul pre BACnet cez Ethernet / IP a grafické WEB funkcie s 9 265 9263p01 DESIGO PX Prídavný modul pre BACnet cez Ethernet / IP a grafické WEB funkcie Modul určený pre PXC-U PXA30-W2 Umožňuje staniciam PXC -U v systéme DESIGO komunikovať pomocou BACnet cez Ethernet

More information

Mobilný počítač Dolphin TM Príručka pre rýchle spustenie

Mobilný počítač Dolphin TM Príručka pre rýchle spustenie Mobilný počítač Dolphin TM 6100 Príručka pre rýchle spustenie Mobilný počítač Dolphin 6100 Obsah balenia Skontrolujte, či sa v balení nachádzajú nasledujúce položky: Mobilný počítač Dolphin 6100 (terminál)

More information

Príručka bezpečnosti výrobku (HL-5440D / 5450DN(T) / 5470DW / 6180DW(T) / DCP-8110DN / 8250DN / MFC-8510DN / 8520DN / 8950DW(T))

Príručka bezpečnosti výrobku (HL-5440D / 5450DN(T) / 5470DW / 6180DW(T) / DCP-8110DN / 8250DN / MFC-8510DN / 8520DN / 8950DW(T)) Príručka bezpečnosti výrobku (HL-5440D / 5450DN(T) / 5470DW / 6180DW(T) / DCP-8110DN / 8250DN / MFC-8510DN / 8520DN / 8950DW(T)) Túto príručku si prečítajte predtým, ako sa pokúsite používať toto zariadenie,

More information

Základná(umelecká(škola(Jána(Albrechta Topoľčianska(15

Základná(umelecká(škola(Jána(Albrechta Topoľčianska(15 Základná(umelecká(škola(Jána(Albrechta Topoľčianska(15 851(01(Bra@slava Titl.: Ján(Hrčka Bohrova(11 851(01(Bra@slava V(Bra@slave(21.11.2013 Vec:(Odpoveď(na(informácie(ohľadom(mandátnej(zmluvy(na(základe(Zákona(č.(211/2000(Zb.

More information

Začíname USRMA-1647 (00)

Začíname USRMA-1647 (00) Začíname USRMA-1647 (00) DÔLEŽITÉ: Skôr ako začnete zariadenie používať, prečítajte si túto príručku. Po prečítaní skladujte príručku na bezpečnom mieste, aby ste ju mohli použiť aj v budúcnosti. Informácie

More information

Anycast. Ľubor Jurena CEO Michal Kolárik System Administrator

Anycast. Ľubor Jurena CEO Michal Kolárik System Administrator Anycast Ľubor Jurena CEO jurena@skhosting.eu Michal Kolárik System Administrator kolarik@skhosting.eu O nás Registrátor Webhosting Serverové riešenia Správa infraštruktúry Všetko sa dá :-) Index Čo je

More information

K4000 K3000 HORÁKY NA MANUÁLNE DRÁŽKOVANIE ELEKTRICKÝM OBLÚKOM UHLÍKOVOU ELEKTRÓDOU POMOCOU STLAČENÉHO VZDUCHU. Návod na obsluhu. Slovenská (Slovak)

K4000 K3000 HORÁKY NA MANUÁLNE DRÁŽKOVANIE ELEKTRICKÝM OBLÚKOM UHLÍKOVOU ELEKTRÓDOU POMOCOU STLAČENÉHO VZDUCHU. Návod na obsluhu. Slovenská (Slovak) Art# A-13068 K4000 K3000 HORÁKY NA MANUÁLNE DRÁŽKOVANIE ELEKTRICKÝM OBLÚKOM UHLÍKOVOU ELEKTRÓDOU POMOCOU STLAČENÉHO VZDUCHU Návod na obsluhu Slovenská (Slovak) Revízia: AC Dátum vydania: Jún 15, 2016 Ručné

More information

VG2765 Displej Návod na obsluhu

VG2765 Displej Návod na obsluhu VG2765 Displej Návod na obsluhu Číslo modelu: VS16800 Ďakujeme, že ste sa rozhodli pre značku ViewSonic Spoločnosť ViewSonic je viac než 30 rokov svetovým lídrom v segmente vizuálnych riešení a venuje

More information

HVL Návod na inštaláciu, obsluhu a údržbu

HVL Návod na inštaláciu, obsluhu a údržbu HVL 2.015-4.220 Návod na inštaláciu, obsluhu a údržbu Obsah Obsah 1 Úvod a bezpečnosť...4 1.1 Úvod... 4 1.1.1 Vyškolený personál...4 1.2 Bezpečnosť... 4 1.2.1 Úrovne bezpečnostných hlásení... 5 1.3 Bezpečnosť

More information

Straightener. Register your product and get support at HP8360/00. Príručka užívateľa

Straightener.   Register your product and get support at HP8360/00. Príručka užívateľa Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8360/00 SK Príručka užívateľa Slovensky Blahoželáme Vám ku kúpe a vítame Vás medzi používateľmi produktov spoločnosti Philips.

More information

PTL 8211 BU CHLADNIČKA NÁVOD NA POUŽITIE

PTL 8211 BU CHLADNIČKA NÁVOD NA POUŽITIE PTL 8211 BU CHLADNIČKA NÁVOD NA POUŽITIE Vážený zákazník, Ďakujeme, že ste si kúpili výrobok značky PHILCO. Aby váš spotrebič slúžil čo najlepšie, prečítajte si všetky pokyny v tomto návode. OBSAH ČASŤ

More information

Návod na obsluhu TH-55LFV6W

Návod na obsluhu TH-55LFV6W FULL HD LCD monitor Návod na obsluhu Na firemné použitie Slovensky Č. modelu TH-55LFV60W TH-55LFV6W 55-palcový model 55-palcový model Podrobnejšie pokyny si, prosím, prečítajte v Návode na obsluhu na CD-ROM

More information

Návod na obsluhu TH-98LQ70W TH-84LQ70LW TH-98LQ70LW

Návod na obsluhu TH-98LQ70W TH-84LQ70LW TH-98LQ70LW Návod na obsluhu UHD LCD monitor Na firemné použitie Slovensky Č. modelu TH-84LQ70W TH-98LQ70W TH-84LQ70LW TH-98LQ70LW 84-palcový model 98-palcový model 84-palcový model 98-palcový model Podrobnejšie pokyny

More information

Vyhlásenie o parametroch

Vyhlásenie o parametroch Vyhlásenie o parametroch Vydanie: 02/2013 Identifikačné č. 02 04 03 01 001 0 000001 Verzia č. 1 Sika AnchorFix -1 ETAG 001-5 13 1020 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH podľa prílohy III Nariadenia (EÚ) č. 305/2011

More information

Lenovo 3000 J Series

Lenovo 3000 J Series Lenovo 3000 J Series Druhé vydanie (Február 2006) Copyright Lenovo 2006. Portions Copyright International Business Machines Corporation 2006. Všetky práva vyhradené. Obsah Prehľad............... v Bezpečnostné

More information

Kamera. Sieťová klenbová kamera. Rýchla používateľská príručka---po slovensky. Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I),

Kamera. Sieťová klenbová kamera. Rýchla používateľská príručka---po slovensky. Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I), Kamera Sieťová klenbová kamera Rýchla používateľská príručka---po slovensky Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I), UD.6L0201B1254A01EU 1 Regulačné informácie Vyhlásenie o súlade s normami

More information

Smerovač Wifi Smart R6300v2 Inštalačná príručka

Smerovač Wifi Smart R6300v2 Inštalačná príručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti NETGEAR, Inc. alebo jej dcérskych spoločností v USA a v iných krajinách.

More information

Mesačná kontrolná správa

Mesačná kontrolná správa Mesačná kontrolná správa Štrukturálna štúdia mar.18 feb.18 jan.18 dec.17 nov.17 okt.17 sep.17 aug.17 júl.17 jún.17 máj.17 apr.17 mar.17 Internetová populácia SR 12+ 3 904 509 3 802 048 3 870 654 3 830

More information

Návod na obsluhu. TH-65BF1E 65-palcový model TH-50BF1E 50-palcový model. LCD monitor s dotykovou obrazovkou Na firemné použitie

Návod na obsluhu. TH-65BF1E 65-palcový model TH-50BF1E 50-palcový model. LCD monitor s dotykovou obrazovkou Na firemné použitie Návod na obsluhu LCD monitor s dotykovou obrazovkou Na firemné použitie Slovensky Č. modelu TH-80BF1E 80-palcový model TH-65BF1E 65-palcový model TH-50BF1E 50-palcový model Podrobnejšie pokyny si, prosím,

More information

EC Strešné ventilátory

EC Strešné ventilátory EC Strešné ventilátory Návod na montáž a prevádzku DVN EC / DVNI EC Obsah 1 Všeobecné informácie...3 1.1 Použité symboly... 3 1.2 Poznámky v dokumentácii... 3 2 Dôležité bezpečnostné informácie...4 2.1

More information

Návod na obsluhu. Obsah. TH-48LFE8E 48-palcový model TH-55LFE8E 55-palcový model TH-65LFE8E 65-palcový model DPQP1048ZA/J1(SK) Slovenčina

Návod na obsluhu. Obsah. TH-48LFE8E 48-palcový model TH-55LFE8E 55-palcový model TH-65LFE8E 65-palcový model DPQP1048ZA/J1(SK) Slovenčina Návod na obsluhu LCD displej s Full HD Na firemné použitie Č. modelu TH-43LFE8E 43-palcový model TH-48LFE8E 48-palcový model TH-55LFE8E 55-palcový model TH-65LFE8E Obsah Dôležité bezpečnostné upozornenie...

More information

VZDUCH CARBON-ARC RUČNÉ DRÁŽKOVACIE HORÁKY

VZDUCH CARBON-ARC RUČNÉ DRÁŽKOVACIE HORÁKY K-5, Rad Tri - Arc VZDUCH CARBON-ARC RUČNÉ DRÁŽKOVACIE HORÁKY Návod na obsluhu Horák K-5 Slovenská (Slovak) Rad Tri - Arc Revízia: AB Dátum vydania: 06.15.2014 Ručné Č.: 89250019SK VÁŽIME SI VAŠE PODNIKANIE!

More information

XPS 8920 Setup and Specifications

XPS 8920 Setup and Specifications XPS 8920 Setup and Specifications Model počítača: XPS 8920 Regulačný model: D24M Regulačný typ: D24M001 Poznámky, upozornenia a výstrahy POZNÁMKA: POZNÁMKA uvádza dôležité informácie, ktoré umožňujú lepšie

More information

Preklad originálneho návodu na obsluhu. 2 roky záruky W 670 SK

Preklad originálneho návodu na obsluhu. 2 roky záruky W 670 SK Preklad originálneho návodu na obsluhu 2 roky záruky SK SK 1 9 8 7 6 5 4 3 10 1/2 16 17 11/12 15 13 18 14 2 SK 3 4 a A b B 5 SK 6 7 1 2 8 9 a b 10 11 14 15 16 SK 12 20 13 a 4 3 b 14 5 19 4 3 2 1 8 2 3

More information

VP2785-4K/VP2785-4K-CN Displej Návod na obsluhu

VP2785-4K/VP2785-4K-CN Displej Návod na obsluhu VP2785-4K/VP2785-4K-CN Displej Návod na obsluhu Číslo modelu: VS16881 Ďakujeme, že ste sa rozhodli pre značku ViewSonic Spoločnosť ViewSonic je viac než 30 rokov svetovým lídrom v segmente vizuálnych riešení

More information

VG2739 Displej Návod na obsluhu

VG2739 Displej Návod na obsluhu VG2739 Displej Návod na obsluhu Číslo modelu: VS16943 Ďakujeme, že ste sa rozhodli pre značku ViewSonic Spoločnosť ViewSonic je viac než 30 rokov svetovým lídrom v segmente vizuálnych riešení a venuje

More information

VA1911a-LED/VA1911ma-LED LCD displej Návod na obsluhu

VA1911a-LED/VA1911ma-LED LCD displej Návod na obsluhu VA1911a-LED/VA1911ma-LED LCD displej Návod na obsluhu Model No. VS14755 Obsah Informácie o zhode... 1 Dôležité bezpečnostné pokyny... 2 Prehlásenie o zhode so smernicou RoHS... 3 Informácie o autorských

More information

Microsoft Azure platforma pre Cloud Computing. Juraj Šitina, Microsoft Slovakia

Microsoft Azure platforma pre Cloud Computing. Juraj Šitina, Microsoft Slovakia Microsoft Azure platforma pre Cloud Computing Juraj Šitina, Microsoft Slovakia m Agenda Cloud Computing Pohľad Microsoftu Predstavujeme platformu Microsoft Azure Benefity Cloud Computingu Microsoft je

More information

ViewSonic. VA705m/VA705b LCD Display. - User Guide - Guide de l utilisateur - Bedienungsanleitung

ViewSonic. VA705m/VA705b LCD Display. - User Guide - Guide de l utilisateur - Bedienungsanleitung - User Guide - Guide de l utilisateur - Bedienungsanleitung ViewSonic VA705m/VA705b LCD Display - Guía del usuario - Guida dell utente - Guia do usuário - Användarhandbok - Käyttöopas - Podręcznik użytkownika

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BT4000. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BT4000. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/support BT4000 Otázky? Kontaktujte Philips Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 2 Reproduktor s pripojením Bluetooth

More information

Elektrická řetězová pila Návod k použití Pozor: Před použitím nářadí si pozorně přečtěte tento návod k použití!

Elektrická řetězová pila Návod k použití Pozor: Před použitím nářadí si pozorně přečtěte tento návod k použití! ES 240 PS CZ SK EN Elektrická řetězová pila Návod k použití Pozor: Před použitím nářadí si pozorně přečtěte tento návod k použití! Elektrická reťazová píla Návod na použitie Pozor: Pred použitím tohto

More information

Príručka o výmene hardvéru Typy 8129, 8132, 8133 Typy 8134, 8135, 8136

Príručka o výmene hardvéru Typy 8129, 8132, 8133 Typy 8134, 8135, 8136 ThinkCentre Príručka o výmene hardvéru Typy 8129, 8132, 8133 Typy 8134, 8135, 8136 ThinkCentre ThinkCentre Príručka o výmene hardvéru Typy 8129, 8132, 8133 Typy 8134, 8135, 8136 Prvé vydanie (Február

More information

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX 45 826 45 Bratislava TASR, SITA Vaša značka/zo dňa Naša značka Vybavuje Bratislava -/- OHVBPKV/401-3/4113/2016/Ki Kišacová 10.

More information

Pentura Mini LED veľmi tenké lištové svietidlo

Pentura Mini LED veľmi tenké lištové svietidlo Lighting Pentura Mini LED veľmi tenké lištové svietidlo Pentura Mini LED Pentura Mini LED je mimoriadne tenké lištové svietidlo, ktoré ponúka výhody energetickej úspornosti technológie LED, ako aj vynikajúci

More information

Návod na inštaláciu a obsluhu

Návod na inštaláciu a obsluhu Návod na inštaláciu a obsluhu Solárna súprava pre systém s tepelným čerpadlom vzduch do vody 4 EKHW*150* EKHW*150* EKHW*00* EKHW*00* EKHW*00+00* 4 10 1 14 14 14 14 1 1 5 5 EKHW*00* EKHW*150* 1 9 19 19

More information

Obsah SLK. Kapitola 1 Dôležité bezpečnostné pokyny...1. Kapitola 2 Inštalácia tlačiarne / inštalácia ovládača tlačiarne... 4

Obsah SLK. Kapitola 1 Dôležité bezpečnostné pokyny...1. Kapitola 2 Inštalácia tlačiarne / inštalácia ovládača tlačiarne... 4 Obsah Kapitola 1 Dôležité bezpečnostné pokyny...1 Kapitola 2 Inštalácia tlačiarne / inštalácia ovládača tlačiarne... 4 Krok 1 Príprava inštalácie...4 Krok 2 Odstránenie baliaceho materiálu a prenesenie

More information

STOLNÁ BRÚSKA NÁVOD NA OBSLUHU

STOLNÁ BRÚSKA NÁVOD NA OBSLUHU STOLNÁ BRÚSKA NÁVOD NA OBSLUHU GB602 GB602W GB801 GB602/GB801 GB602W 1 TECHNICKÉ PARAMETRE Model GB602 GB602W GB801 Kotúče: Priemer Šírka Otvor pre hriadeľ Počet voľnobežných otáčok (min -1 ) 150 mm 16

More information

Farebný LED televízny prijímač Návod na použitie SK LT-840 LED M92B

Farebný LED televízny prijímač Návod na použitie SK LT-840 LED M92B Farebný LED televízny prijímač Návod na použitie SK LT-840 LED M92B 1 SK Vážení zákazníci Ďakujeme za prejavenú dôveru zakúpením tohto farebného LED TV prijímača (TVP). Pred používaním TVP si pozorne prečítajte

More information

VA1912-LED/VA1912m-LED VA1912a-LED/VA1912ma-LED LCD displej Návod na obsluhu

VA1912-LED/VA1912m-LED VA1912a-LED/VA1912ma-LED LCD displej Návod na obsluhu VA1912-LED/VA1912m-LED VA1912a-LED/VA1912ma-LED LCD displej Návod na obsluhu Model No. VS14758 Informácie týkajúce sa TCO Congratulations! This display is designed for both you and the planet! The display

More information

Serial ATA Hard Disk Drive. Užívateľská príručka

Serial ATA Hard Disk Drive. Užívateľská príručka Serial ATA Hard Disk Drive Užívateľská príručka Serial ATA Hard Disk Drive Užívateľská príručka Prvé vydanie (Jún 2003) Copyright International Business Machines Corporation 2003. Všetky práva vyhradené.

More information

HUAWEI MediaPad 7 Lite Stručná príručka

HUAWEI MediaPad 7 Lite Stručná príručka Stručná príručka 1 Ďalšia pomoc Ak potrebujete ďalšiu pomoc, prejdite na http://www.huaweidevice.com a prevezmite si Používateľskú príručku. Ak chcete na tablete rýchlo nájsť Používateľskú príručku, zadajte

More information

TE 2 / TE 2-S / TE 2-M

TE 2 / TE 2-S / TE 2-M TE / TE -S / TE -M Bedienungsanleitung Operating instructions Mode d emploi Istruzioni d uso Manual de instrucciones Manual de instruções Gebruiksaanwijzing Οδηγιες χρησεως Használati utasítás Instrukcja

More information

Wireless Audio - Soundbar

Wireless Audio - Soundbar HW-H430 Návod na použitie Wireless Audio - Soundbar Predstavte si možnosti Ďakujeme vám za zakúpenie výrobku Samsung. Zaregistrujte svoj výrobok na www.samsung.com/register a získajte kompletnejšie služby.

More information

CB Štrkovec. SK VYHLÁSENIE O PARAMETROCH SK Declaration of performance č. 1 / 2018

CB Štrkovec. SK VYHLÁSENIE O PARAMETROCH SK Declaration of performance č. 1 / 2018 1 z 9 SK VYHLÁSENIE O PARAMETROCH SK Declaration of performance č. 1 / 2018 1. Jedinečný identifikačný kód typu výrobku / Unique identification code of the product type : Betón podľa / Concrete according

More information

TRUHLICOVÁ MRAZNIČKA NÁVOD NA OBSLUHU PCF PCF 2032 PCF PCF 983

TRUHLICOVÁ MRAZNIČKA NÁVOD NA OBSLUHU PCF PCF 2032 PCF PCF 983 TRUHLICOVÁ MRAZNIČKA NÁVOD NA OBSLUHU PCF 2502-5 PCF 2032 PCF 1432-5 PCF 983 Vážený zákazník, Ďakujeme, že ste si kúpili výrobok značky PHILCO. Aby váš spotrebič slúžil čo najlepšie, prečítajte si všetky

More information

VX2476/VX2476-smhd Displej Návod na obsluhu

VX2476/VX2476-smhd Displej Návod na obsluhu VX2476/VX2476-smhd Displej Návod na obsluhu Číslo modelu: VS16510 Ďakujeme, že ste sa rozhodli pre značku ViewSonic Spoločnosť ViewSonic je viac než 30 rokov svetovým lídrom v segmente vizuálnych riešení

More information

XG2401/VG2401mh-PRO Displej Návod na obsluhu

XG2401/VG2401mh-PRO Displej Návod na obsluhu XG2401/VG2401mh-PRO Displej Návod na obsluhu Číslo modelu: VS16265 Ďakujeme, že ste sa rozhodli pre značku ViewSonic Spoločnosť ViewSonic je viac než 25 rokov svetovým lídrom v segmente vizuálnych riešení

More information

Návod na používanie. Farebný LCD monitor. Dôležité

Návod na používanie. Farebný LCD monitor. Dôležité Návod na používanie Farebný LCD monitor Dôležité Tento návod na používanie a návod na inštaláciu (samostatný dokument) si dôkladne prečítajte, aby ste sa oboznámili s bezpečným a efektívnym používaním.

More information

Poradové a agregačné window funkcie. ROLLUP a CUBE

Poradové a agregačné window funkcie. ROLLUP a CUBE Poradové a agregačné window funkcie. ROLLUP a CUBE 1) Poradové a agregačné window funkcie 2) Extrémy pomocou DENSE_RANK(), TOP() - Príklady 3) Spriemernené poradia 4) Kumulatívne súčty 5) Group By a Datepart,

More information

Návod na používanie. Farebný LCD monitor. Dôležité

Návod na používanie. Farebný LCD monitor. Dôležité Návod na používanie Farebný LCD monitor Dôležité Tento návod na používanie a návod na inštaláciu (samostatný dokument) si dôkladne prečítajte, aby ste sa oboznámili s bezpečným a efektívnym používaním.

More information

Tarifa internetového pripojenia SURFUJ, OPTIK, REZIDENT platná od Zriaďovacie poplatky (jednorázový poplatok)

Tarifa internetového pripojenia SURFUJ, OPTIK, REZIDENT platná od Zriaďovacie poplatky (jednorázový poplatok) Tarifa internetového pripojenia SURFUJ, OPTIK, REZIDENT platná od 1.9.2017 Jednorázova úhrada za zriadenie pre programy M, L a XL Jednorázova úhrada za zriadenie pre program S 49 69 Mesačné poplatky za

More information

Uroplasty Essential Incontinence Solutions

Uroplasty Essential Incontinence Solutions MASTER Uroplasty Essential Incontinence Solutions DECLARATION OF CONFORMITY Annex II, Directive 93/42/EEC, 1993 Full Quality Assurance System Uroplasty Inc. ensures and declares that a full quality system

More information

VŠEOBECNÉ NÁKUPNÉ PODMIENKY SPOLOČNOSTI ANDRITZ SLOVAKIA S.R.O.

VŠEOBECNÉ NÁKUPNÉ PODMIENKY SPOLOČNOSTI ANDRITZ SLOVAKIA S.R.O. VŠEOBECNÉ NÁKUPNÉ PODMIENKY SPOLOČNOSTI ANDRITZ SLOVAKIA S.R.O. (Vydanie: December 2012) Pokiaľ nie je písomne dohodnuté inak, nasledovné termíny a podmienky sa výhradne vzťahujú na naše dopyty a objednávky.

More information

TE 50 / TE 50-AVR. ar ja ko zh cn. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 01

TE 50 / TE 50-AVR. ar ja ko zh cn. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 01 TE 50 / TE 50-AVR Bedienungsanleitung Operating instructions Használati utasítás Návod k obsluze Návod na obsluhu Instrukcja obsługi Upute za uporabu Navodila za uporabo Ръководство за обслужване Инструкция

More information

N7500 DRÁŽKOVACÍ SYSTÉM ARCAIR-MATIC. Návod na obsluhu. Slovenská (Slovak)

N7500 DRÁŽKOVACÍ SYSTÉM ARCAIR-MATIC. Návod na obsluhu. Slovenská (Slovak) VÝSTUP MAX. VÝSTUP VSTUPNÝ VÝKON NAPÄTIE NAPÄTIE A FÁZA Návod na obsluhu DRÁŽKOVACÍ SYSTÉM ARCAIR-MATIC Slovenská (Slovak) ART# A-10837_AC www.esab.com/arcair Revízia: AF Dátum vydania: 06.15.2016 Ručné

More information