З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗУ НА ДОБИТ ПРАВНИХ ЛИЦА

Size: px
Start display at page:

Download "З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗУ НА ДОБИТ ПРАВНИХ ЛИЦА"

Transcription

1 З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗУ НА ДОБИТ ПРАВНИХ ЛИЦА Члан 1. У Закону о порезу на добит правних лица ( Службени гласник РС, бр. 25/01, 80/02, 80/02-др. закон, 43/03, 84/04, 18/10, 101/11, 119/12, 47/13, 108/13 и 68/14-др. закон), у члану 1. став 3. речи: које се не сматра правним лицем из ст. 1. и 2. овог члана замењују се речима: које није основано ради остваривања добити, већ је у складу са законом основано ради постизања других циљева утврђених у његовим општим актима, а после речи: уз накнаду додају се речи: (у даљем тексту: недобитна организација). После става 3. додаје се нови став 4, који гласи: Облик организовања обвезника из става 3. овог члана (установа, удружење и друго) није опредељујући за стицање статуса недобитне организације у смислу овог закона. Досадашњи став 4. постаје став 5. Члан 2. У члану 5. став 1. речи: као порески обвезник из члана 1. став 1. овог закона бришу се. У ставу 2. после речи: Републике додају се запета и речи: и да подноси порески биланс и пореску пријаву. У ставу 3. речи: из става 1, односно евиденцију из става 2. овог члана бришу се. Став 4. брише се. Члан 3. У члану 15. став 1. мења се и гласи: Као расход у пореском билансу обвезника признају се издаци у збирном износу највише до 5% од укупног прихода за: 1) здравствене, образовне, научне, хуманитарне, верске и спортске намене, заштиту животне средине, као и давања учињена установама социјалне заштите основаним у складу са законом који уређује социјалну заштиту; 2) хуманитарну помоћ, односно отклањање последица насталих у случају ванредне ситуације, који су учињени Републици, аутономној покрајини, односно јединици локалне самоуправе. 1). У ставу 2. после речи: из става 1. на оба места додају се речи: тачка Члан 4. У члану 22а став 1. речи: до висине одређене бришу се.

2 - 2 - Члан 34. мења се и гласи: Члан 5. Члан 34. Добит обвезника у поступку ликвидације, у поступку стечаја од дана доношења решења о отварању стечајног поступка до дана почетка примене плана реорганизације или правоснажног решења о настављању стечајног поступка банкротством, као и у поступку реорганизације, опорезује се у складу са овим законом. Обвезник из става 1. овог члана подноси пореску пријаву и порески биланс у року од 60 дана од дана: 1) отварања поступка ликвидације са стањем на дан отварања поступка ликвидације; 2) окончања поступка ликвидације са стањем на дан окончања поступка ликвидације; 3) отварања поступка стечаја са стањем на дан отварања поступка стечаја; 4) почетка примене плана реорганизације са стањем на тај дан. Добит обвезника у периоду од правоснажности решења о настављању стечајног поступка банкротством до правоснажности решења о закључењу стечајног поступка (у даљем тексту: период стечаја) утврђује се као позитивна разлика вредности имовине обвезника са краја и са почетка периода стечаја, после намирења поверилаца. Вредност имовине обвезника са почетка периода стечаја је вредност имовине на дан отварања стечајног поступка коригована за промене настале до почетка периода стечаја. Обвезник из става 3. овог члана подноси пореску пријаву и порески биланс у року од 60 дана од дана: 1) правоснажности решења о настављању стечајног поступка банкротством са стањем на дан правоснажности тог решења; 2) правоснажности решења о закључењу стечајног поступка банкротством на дан правоснажности тог решења. Члан 35. мења се и гласи: Члан 6. Члан 35. Ликвидациони остатак, односно вишак деобне масе у новцу, односно неновчаној имовини, изнад вредности уложеног капитала који се расподељује члановима привредног друштва над којим је окончан поступак ликвидације, односно закључен поступак стечаја, сматра се дивидендом. Вредност неновчане имовине из става 1. овог члана једнака је њеној тржишној вредности. Министар финансија ближе уређује начин и поступак утврђивања дивиденде из става 1. овог члана. Члан 37. брише се. Члан 7.

3 - 3 - Члан 8. У члану 38. додаје се став 7, који гласи: Изузетно од става 2. овог члана, за пореског обвезника из члана 34. став 3. овог закона, порески период је период стечаја. Члан 9. У члану 40. став 1. речи: нерезидентни обвезник замењују се речима: У ставу 2. речи: нерезидентног обвезника замењују се речима: нерезидентног правног лица, а после речи: у Републици запета и речи: који нису опорезовани као доходак физичког лица (извођача, музичара, спортисте и сл.) у складу са прописима којима се уређује опорезивање дохотка грађана бришу се. У ставу 4. речи: нерезидентни обвезник замењују се речима: У ставу 5. речи: нерезидентни обвезник замењују се речима: нерезидентно правно лице, речи: нерезидентног обвезника замењују се речима: нерезидентног правног лица, а после речи: порез додају се речи: по решењу. У ставу 6. речи: нерезидентни обвезник замењују се речима: У ставу 7. речи: нерезидентни обвезник замењују се речима: нерезидентно правно лице, реч: односно брише се, а после речи: продаје, додају се речи: односно седиште или пребивалиште исплатиоца прихода по основу закупа, односно подзакупа покретних ствари,. У ставу 12. после речи: исплаћене накнаде додају се запета и речи: као и да поднесе пореску пријаву надлежном пореском органу. Став 14. брише се. У досадашњем ставу 15, који постаје став 14, речи: из става 14. замењују се речима: из става 12.. Члан 10. У члану 40а став 2. речи: код исплатиоца прихода потврдом о резидентности овереном од надлежног органа друге државе уговорнице чији је резидент, и то на посебном обрасцу прописаном подзаконским актом донетим замењују се речима: потврдом о резидентности. У ставу 5. речи: нерезидентног обвезника замењују се речима: нерезидентно правно лице, а речи: став 5. замењују се речима: ст. 5. и 6.. У ставу 7. речи: нерезидентни обвезник замењују се речима: Члан 11. У члану 44. став 1. речи: обвезник из члана 1. став 3. овог закона (у даљем тексту: недобитна организација) замењују се речима: недобитна организација. Ставови 2. и 3. мењају се и гласе:

4 - 4 - Повезаним лицима из става 1. тач. 1) до 3) овог члана сматрају се лица из члана 59. овог закона. Недобитна организација дужна је да води евиденцију о приходима и расходима, да поднесе порески биланс и пореску пријаву. Ставови 4. до 7. бришу се. Члан 12. После члана 61а додаје се члан 61б, који гласи: Члан 61б Република, аутономна покрајина, односно јединица локалне самоуправе не сматрају се правним лицима за сврху примене чл. 59. до 61а овог закона. Члан 63. мења се и гласи: Члан 13. Члан 63. Порески обвезник је дужан да надлежном пореском органу поднесе пореску пријаву у којој је обрачунат порез, за период за који се утврђује порез. Уз пореску пријаву порески обвезник је дужан да поднесе и порески биланс за период из става 1. овог члана. Пореска пријава подноси се у року од 180 дана од дана истека периода за који се утврђује порез. Поред пореске пријаве из става 3. овог члана, обвезник из члана 34. став 1. овог закона подноси и пореску пријаву у року који је прописан ставом 2. тог члана овог закона. Порески обвезник из члана 34. став 3. овог закона подноси искључиво пореске пријаве у роковима прописаним ставом 4. тог члана овог закона. Изузетно од става 3. овог члана, у случају статусне промене која има за последицу престанак друштва, пореска пријава подноси се у року од 60 дана од дана статусне промене. Ако порески обвезник уз пореску пријаву не поднесе и порески биланс сматра се да пореска пријава није поднета. Одредбе ст. 1. до 3. овог члана сходно се примењују и на нерезидентног обвезника из члана 5. овог закона. Садржај пореске пријаве и пореског биланса које подноси порески обвезник из члана 1. ст. 1. до 3. и члана 5. овог закона ближе уређује министар финансија. Члан 14. У члану 67. став 1. после речи: обвезник додају се запета и речи: осим недобитне организације и пореског обвезника из члана 34. овог закона, са изузетком пореског обвезника у поступку реорганизације,. Члан 15. После члана 68. додаје се члан 68а, који гласи:

5 - 5 - Члан 68а Порески обвезник који нема обавезу плаћања пореза на добит у виду месечних аконтација у складу са овим законом, порез на добит плаћа за порески период у року прописаном за подношење пореске пријаве и пореског биланса за тај период. Члан 70. брише се. Члан 16. Члан 17. У члану 70а став 2. речи: члана 70. став 2. овог закона и бришу се. Члан 18. У члану 71. став 1. речи: ст. 1, 2. и 3. замењују се речима: ст. 1, 2, 3. и 12., а речи: у моменту замењују се речима: на дан. У ставу 2. реч: нерезидентни замењује се речима: нерезидентно правно лице, односно резидентни. После става 2. додаје се нови став 3, који гласи: Пореска пријава за порез по одбитку из става 1. овог члана подноси се на дан исплате прихода на који се обрачунава и плаћа порез по одбитку у складу са овим законом. У досадашњем ставу 3, који постаје став 4, речи: у моменту реализације, односно исплате прихода замењују се речима: на дан остваривања, односно исплате прихода. Члан 19. После члана 71. додаје се члан 71а, који гласи: Члан 71а Ако пореска пријава садржи недостатке у погледу формалне исправности и математичке тачности, Пореска управа у електронском облику обавештава подносиоца пореске пријаве о тим недостацима. Поновно достављање пореске пријаве са отклоњеним недостацима из става 1. овог члана, не сматра се подношењем измењене пореске пријаве. Пореска пријава сматра се поднетом када Пореска управа потврди формалну исправност и математичку тачност исказаних података, додели број пријаве, број одобрења за плаћање укупног износа обавезе по том основу и у електронском облику достави те информације подносиоцу пореске пријаве. Члан 20. На утврђивање, обрачунавање и плаћање пореске обавезе обвезника над којима није окончан, односно закључен поступак који се спроводи у складу са законом којим се уређује ликвидација, односно у складу са законом којим се уређује стечај, до дана ступања на снагу овог закона, примењују се одредбе Закона о порезу на добит правних лица ( Службени гласник РС, бр. 25/01, 80/02, 80/02-др. закон, 43/03, 84/04, 18/10, 101/11, 119/12, 47/13, 108/13 и 68/14- др. закон).

6 - 6 - Члан 21. Одредбе чл. 3. и 12. овог закона примењују се на утврђивање, обрачунавање и плаћање пореске обавезе за годину. Одредбе члана 9. ст. 7. до 9, члана 18. став 1. и члана 19. овог закона примењују се од дана који је одређен законом којим се уређују порески поступак и пореска администрација као дан од којег се пореске пријаве подносе искључиво у електронском облику. Члан 22. Овај закон ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Србије.

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗУ НА ДОБИТ ПРАВНИХ ЛИЦА

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗУ НА ДОБИТ ПРАВНИХ ЛИЦА З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗУ НА ДОБИТ ПРАВНИХ ЛИЦА Члан 1. У Закону о порезу на добит правних лица ( Службени гласник РС, бр. 25/01, 80/02, 80/02-др. закон, 43/03, 84/04, 18/10, 101/11

More information

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕСКОМ ПОСТУПКУ И ПОРЕСКОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕСКОМ ПОСТУПКУ И ПОРЕСКОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕСКОМ ПОСТУПКУ И ПОРЕСКОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ Члан 1. У Закону о пореском поступку и пореској администрацији ( Службени гласник РС, бр. 80/02, 84/02-исправка, 23/03-исправка,

More information

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕСКОМ ПОСТУПКУ И ПОРЕСКОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕСКОМ ПОСТУПКУ И ПОРЕСКОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕСКОМ ПОСТУПКУ И ПОРЕСКОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ Члан 1. У Закону о пореском поступку и пореској администрацији ( Службени гласник РС, бр. 80/02, 84/02-исправка, 23/03-исправка,

More information

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗУ НА ДОБИТ ПРАВНИХ ЛИЦА

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗУ НА ДОБИТ ПРАВНИХ ЛИЦА З А К О Н ПРЕДЛОГ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗУ НА ДОБИТ ПРАВНИХ ЛИЦА Члан 1. У Закону о порезу на добит правних лица ( Службени гласник РС, бр. 25/01, 80/02, 80/02-др. закон, 43/03, 84/04, 18/10,

More information

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РАДУ

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РАДУ П Р Е Д Л О Г З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РАДУ Члан 1. У Закону о раду ( Службени гласник РС, бр. 2405, 6105, 5409, 3213, 7514 и 1317 УС) у члану 35. додаје се став 2. који гласи: Послодавац

More information

ПРАВИЛНИК о пореској пријави за порез по одбитку. (''Службени гласник РС'', бр. 74/13, 118/13 )

ПРАВИЛНИК о пореској пријави за порез по одбитку. (''Службени гласник РС'', бр. 74/13, 118/13 ) На основу члана 41. став 12. Закона о пореском поступку и пореској администрацији ("Службени гласник РС", бр. 80/02, 84/02 - исправка, 23/03 - исправка, 70/03, 55/04, 61/05, 85/05 - др. закон, 62/06 -

More information

1 Приказ пореских подстицаја данас. мр Невена Словић. адвокат, консултант за порезе

1 Приказ пореских подстицаја данас. мр Невена Словић. адвокат, консултант за порезе мр Невена Словић адвокат, консултант за порезе ПОРЕСКИ ТРЕТМАН И ПОДСТИЦАЈИ ЗА УЛАГАЊЕ У ХАРТИЈЕ У ВРЕДНОСТИ У СРБИЈИ Апстракт Узимајући у обзир пореске подстицаје код улагања, као и све остале пореске

More information

ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА ПРИЈЕДЛОГ ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ Бања Лука, јун 2016. године Приједлог ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ Члан 1. У Закону

More information

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ИНСПЕКЦИЈСКОМ НАДЗОРУ

З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ИНСПЕКЦИЈСКОМ НАДЗОРУ ПРЕДЛОГ З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ИНСПЕКЦИЈСКОМ НАДЗОРУ Члан 1. У Закону о инспекцијском надзору ( Службени гласник РС, бр. 36/15 и 44/18 др. закон) члан 4. став 4. мења се и гласи: У поступку

More information

9.ПОРЕЗ НА ДОХОДАК ГРАЂАНА

9.ПОРЕЗ НА ДОХОДАК ГРАЂАНА 9.ПОРЕЗ НА ДОХОДАК ГРАЂАНА Порез на доходак грађана сврстава се у најзначајније и најсложеније облике пореза и уопште јавних прихода. Веома је издашан, билансно предвидив и погодан остваривање како фискалних

More information

ЗАКОН О ФИНАНСИЈСКОМ ОБЕЗБЕЂЕЊУ 1

ЗАКОН О ФИНАНСИЈСКОМ ОБЕЗБЕЂЕЊУ 1 ЗАКОН О ФИНАНСИЈСКОМ ОБЕЗБЕЂЕЊУ 1 I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Предмет и циљ закона Члан 1. Овим законом уређују се услови и начин посебног обезбеђења извршавања финансијских обавеза, на основу уговора о финансијском

More information

РЕГИСТРАЦИОНА ПРИЈАВА ПРОМЕНЕ ПОДАТАКА О ПРЕДУЗЕТНИКУ

РЕГИСТРАЦИОНА ПРИЈАВА ПРОМЕНЕ ПОДАТАКА О ПРЕДУЗЕТНИКУ РЕГИСТРАЦИОНА ПРИЈАВА ПРОМЕНЕ ПОДАТАКА О ПРЕДУЗЕТНИКУ Трг Николе Пашића бр. 5 11000 Београд, Република Србија Инфо центар +381 11 202 33 50 e - mail : preduzetnici@apr.gov.rs www.apr.gov.rs ПОДАЦИ О ПРЕДУЗЕТНИКУ

More information

Одлука о проглашењу Закона о заштити од клевете Федерације Босне и Херцеговине.

Одлука о проглашењу Закона о заштити од клевете Федерације Босне и Херцеговине. Одлука о проглашењу Закона о заштити од клевете Федерације Босне и Херцеговине. Користећи се овлаштењима дата Високом представнику чланом V Анекса 10 (Споразума о имплементацији цивилног дијела Мировног

More information

ПОСТУПАК ЗА ДОНОШЕЊЕ ЗАКОНА У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ

ПОСТУПАК ЗА ДОНОШЕЊЕ ЗАКОНА У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ ПОСТУПАК ЗА ДОНОШЕЊЕ ЗАКОНА У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ Мирјана Радаковић, помоћник генералног секретара Народне скупштине руководилац Сектора за законодавство 27. октобар 2016. године АКТИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ

More information

Службени гласник РС, бр. 21/2015 и 51/2015

Службени гласник РС, бр. 21/2015 и 51/2015 Службени гласник РС, бр. 21/2015 и 51/2015 На основу члана 14. став 1. тачка 11) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2005 др. закон, 44/2010, 76/2012, 106/2012

More information

UDK ПОРЕСКА УТАЈА У НОВОМ КРИВИЧНОМ ПРАВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

UDK ПОРЕСКА УТАЈА У НОВОМ КРИВИЧНОМ ПРАВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ТМ Г. XXXIII Бр. 3 Стр. 823-836 Ниш јул - септембар 2009. UDK 343.359.2 Прегледни чланак Примљено: 5.2.2009. Драган Јовашевић Правни факултет Ниш ПОРЕСКА УТАЈА У НОВОМ КРИВИЧНОМ ПРАВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

More information

ПОДАЦИ И ИНФОРМАЦИЈЕ У ПОРЕСКОМ ПОСТУПКУ И ПРАВНА СИГУРНОСТ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

ПОДАЦИ И ИНФОРМАЦИЈЕ У ПОРЕСКОМ ПОСТУПКУ И ПРАВНА СИГУРНОСТ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ УДК/UDC 336.221.4:342.738(497.11) Проф. др Гордана Илић-Попов Правни факултет Универзитета у Београду ПОДАЦИ И ИНФОРМАЦИЈЕ У ПОРЕСКОМ ПОСТУПКУ И ПРАВНА СИГУРНОСТ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У сфери опорезивања,

More information

З А К О Н О МЕЂУБАНКАРСКИМ НАКНАДАМА И ПОСЕБНИМ ПРАВИЛИМА ПОСЛОВАЊА КОД ПЛАТНИХ ТРАНСАКЦИЈА НА ОСНОВУ ПЛАТНИХ КАРТИЦА

З А К О Н О МЕЂУБАНКАРСКИМ НАКНАДАМА И ПОСЕБНИМ ПРАВИЛИМА ПОСЛОВАЊА КОД ПЛАТНИХ ТРАНСАКЦИЈА НА ОСНОВУ ПЛАТНИХ КАРТИЦА НАЦРТ З А К О Н О МЕЂУБАНКАРСКИМ НАКНАДАМА И ПОСЕБНИМ ПРАВИЛИМА ПОСЛОВАЊА КОД ПЛАТНИХ ТРАНСАКЦИЈА НА ОСНОВУ ПЛАТНИХ КАРТИЦА Предмет закона Члан 1. Овим законом уређују се међубанкарске накнаде које се

More information

УТВРЂИВАЊЕ ИЗВОРА ДОХОТКА У ПОРЕСКОМ ПРАВУ

УТВРЂИВАЊЕ ИЗВОРА ДОХОТКА У ПОРЕСКОМ ПРАВУ УДК 347.73(497.11) Др Дејан Поповић редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду Др Гордана Илић-Попов редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду УТВРЂИВАЊЕ ИЗВОРА ДОХОТКА

More information

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАКОН УКАЗ. Језик српског народа. Четвртак, 8. август године БАЊА ЛУКА

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАКОН УКАЗ.  Језик српског народа. Четвртак, 8. август године БАЊА ЛУКА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ЈУ Службени гласник Републике Српске, Бања Лука, Вељка Млађеновића бб Телефон/факс: (051) 456-331, 456-341 E-mail: sgrs.redakcija@slglasnik.org sgrs.oglasi@slglasnik.org sgrs.finansije@slglasnik.org

More information

П Р А В И Л Н И К О МЕТОДОЛОГИЈИ ЗА ИЗВРШАВАЊЕ ПОСЛОВА У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ О СПРЕЧАВАЊУ ПРАЊА НОВЦА И ФИНАНСИРАЊА ТЕРОРИЗМА

П Р А В И Л Н И К О МЕТОДОЛОГИЈИ ЗА ИЗВРШАВАЊЕ ПОСЛОВА У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ О СПРЕЧАВАЊУ ПРАЊА НОВЦА И ФИНАНСИРАЊА ТЕРОРИЗМА На основу члана 6. став 7, члана 41. став 5, члана 47. ст. 6. и 7, члана 56, члана 71. став 10. и члана 73. став 7. Закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма ( Службени гласник РС, број 113/17),

More information

БИЛАНС СТАЊА НА ДАН

БИЛАНС СТАЊА НА ДАН БИЛАНС СТАЊА НА ДАН 3.9.217 Група рачуна, рачун ПОЗИЦИЈА Ознака за АОП Број напомене Износ текуће године АКТИВА без 2, 1, 25, 5 (осим 5 и 52), 6, 7, 85, 196, 296, одговарајући део рачуна 9, 19, 29, 59,

More information

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА Е ЗАКОН О ЗАШТИТИ ЖРТАВА РАТНЕ ТОРТУРЕ

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА Е ЗАКОН О ЗАШТИТИ ЖРТАВА РАТНЕ ТОРТУРЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА Е НАЦРТ ЗАКОН О ЗАШТИТИ ЖРТАВА РАТНЕ ТОРТУРЕ Бања Лука, децембар 2017. године Нацрт ЗАКОН О ЗАШТИТИ ЖРТАВА РАТНЕ ТОРТУРЕ Члан 1. Овим законом уређују се услови и поступак за признавање

More information

ПРОБЛЕМ БЛОКАДЕ И ДЕБЛОКАДЕ ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ 1

ПРОБЛЕМ БЛОКАДЕ И ДЕБЛОКАДЕ ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ 1 Зборник радова Правног факултета у Новом Саду, 4/2014 Прегледни чланак 658.23(497.11) doi:10.5937/zrpfns48-7646 Др Александар Мартиновић, доцент Универзитет у Новом Саду Правни факултет у Новом Саду ПРОБЛЕМ

More information

ЈАВНА НАБАВКА бр. ЈНМВ 01/2014. Рок за достављање понуда: закључно са године, до 10,00 часова

ЈАВНА НАБАВКА бр. ЈНМВ 01/2014. Рок за достављање понуда: закључно са године, до 10,00 часова ЈП Завод за уџбенике Београд Обилићев венац 5 Web: www.zavod.co.yu Број јавне набавке ЈНМВ 01/2014 Датум: 29.05.2014 Заведено под бројем: 04 3038 од 29.05.2014. године К О Н К У Р С Н А Д О К У М Е Н Т

More information

З А К О Н О РАЧУНОВОДСТВУ И РЕВИЗИЈИ (Пречишћени текст) 1 I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ

З А К О Н О РАЧУНОВОДСТВУ И РЕВИЗИЈИ (Пречишћени текст) 1 I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ З А К О Н О РАЧУНОВОДСТВУ И РЕВИЗИЈИ (Пречишћени текст) 1 I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ 1. Предмет уређивања и примена закона Члан 1. Овим законом уређује се начин вођења пословних књига, признавање и процењивање

More information

О б р а з л о ж е њ е

О б р а з л о ж е њ е МУЗЕЈ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ Крунска 51,11000 Београд Телефон: +381 11 243 38 86 Факс: +381 11 243 64 08 Матични број : 07010001 ПИБ 100293019 75-3/2018 14.03.2018.године На основу члана 108. Закона о јавним набавкама

More information

П Р А В И Л А РАДА МЕЂУБАНКАРСКОГ КЛИРИНГ СИСТЕМА У ДЕВИЗАМА. Уводне одредбе

П Р А В И Л А РАДА МЕЂУБАНКАРСКОГ КЛИРИНГ СИСТЕМА У ДЕВИЗАМА. Уводне одредбе На основу члана 145. став 1. Закона о платним услугама ( Службени гласник РС, бр. 139/2014) и члана 59. став 2. Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2005 др. закон,

More information

Предмет: Позив за подношење понуде са упутством понуђачима како да сачине понуду

Предмет: Позив за подношење понуде са упутством понуђачима како да сачине понуду Предмет: Позив за подношење понуде са упутством понуђачима како да сачине понуду Молимо вас да нам у складу са чланом 39 Закона о јавним набавкама (Сл.гласник РС, бр. 124/12 и 68/15) до 23.05.2017. године

More information

ЗАКОН О БАНКАМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ЗАКОН О БАНКАМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА Е ПРИЈЕДЛОГ (по хитном поступку) ЗАКОН О БАНКАМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, децембар 2016. године ЗАКОН О БАНКАМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Приједлог (по хитном поступку) ГЛАВА I ОСНОВНЕ

More information

Закон о јавним набавкама

Закон о јавним набавкама Закон о јавним набавкама Закон је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 124/2012 од 29.12.2012. године. I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ 1. Предмет закона и дефиниције Предмет закона Члан 1. Овим законом уређујe се

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА. Набавка хотелских услуга на Копаонику

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА. Набавка хотелских услуга на Копаонику АТЛЕТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Страхињића Бана 73а КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ МАЛЕ ВРЕДОСТИ Набавка хотелских услуга на Копаонику ЈАВНА НАБАВКА број: ЈН МВ 19/2017 1 На основу чл. 39. и 61.

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ, ЈНМВ-д 01/16 НАБАВКА НОВОГ АУТОМОБИЛА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ, ЈНМВ-д 01/16 НАБАВКА НОВОГ АУТОМОБИЛА НАРУЧИЛАЦ ОПШТИНА ЧАЈЕТИНА ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД Број: 551-19 Датум: 06.09.2016. Чајетина КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ, ЈНМВ-д 01/16 НАБАВКА НОВОГ АУТОМОБИЛА Конкурсна

More information

П Р И Р У Ч Н И К ПРОГРАМА ОБУКЕ И ПОЛАГАЊА ИСПИТА ЗА РУКОВАЊЕ ВАТРЕНИМ ОРУЖЈЕМ. Нови Сад, децембар године

П Р И Р У Ч Н И К ПРОГРАМА ОБУКЕ И ПОЛАГАЊА ИСПИТА ЗА РУКОВАЊЕ ВАТРЕНИМ ОРУЖЈЕМ. Нови Сад, децембар године SPECIAL FORCES TRAINING & CONSULTING GROUP DOO, Нови Сад, Лазе Нанчића 15, 21000 Нови Сад, Србија, ПИБ: 109712756, Матични број: 21229105, текући рачун: 160-457927-09; tel: 38163542444 e-mail: sftg.courses@gmail.com;

More information

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНА ИНЂИЈА Инђија Цара Душана бр. 1. Тел: (022) Фах: (022)

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНА ИНЂИЈА Инђија Цара Душана бр. 1. Тел: (022) Фах: (022) ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНА ИНЂИЈА 22320 Инђија Цара Душана бр. 1 Тел: (022) 561-322 Фах: (022) 561-473 ---------------------------------------------------------------------------------------- КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

More information

РЕПУБЛИКА СРПСКА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ БАЊА ЛУКА

РЕПУБЛИКА СРПСКА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ БАЊА ЛУКА РЕПУБЛИКА СРПСКА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ БАЊА ЛУКА ПРАВИЛНИК О НАЧИНУ ФУНКЦИОНИСАЊА ГЕОИНФОРМАЦИОНОГ СИСТЕМА РЕПУБЛИЧКЕ УПРАВЕ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ Факс: +381 11 3370223 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ - НАБАВКА РАЧУНАРСКИХ ПРОГРАМСКИХ ПАКЕТА ЈН 04/18 - Београд, фебруар 2018. 1 / 23

More information

НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ Датум ажурирања: 22. август Сектор за послове с готовином

НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ Датум ажурирања: 22. август Сектор за послове с готовином НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ Датум ажурирања: 22. август 2018. Сектор за послове с готовином ЛИСТА ТИПОВА МАШИНА КОЈЕ СУ ДОБИЛЕ ПОЗИТИВНО МИШЉЕЊЕ О РАДУ МАШИНЕ I МАШИНЕ ЗА РУКОВАЊЕ НОВЧАНИЦАМА 1. Машине за руковање

More information

ЗАВОД ЗА ЗАШТИТУ ПРИРОДЕ СРБИЈЕ. Ул. др Ивана Рибара бр. 91, Нови Београд

ЗАВОД ЗА ЗАШТИТУ ПРИРОДЕ СРБИЈЕ. Ул. др Ивана Рибара бр. 91, Нови Београд 1 ЗАВОД ЗА ЗАШТИТУ ПРИРОДЕ СРБИЈЕ Ул. др Ивана Рибара бр. 91, Нови Београд КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА јaвна набавка мале вредности добара рачунарска опрема (рачунари и штампачи) бр. ЈНМВ 13/2014 Београд,

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ГРАДСКО САОБРАЋАЈНО ПРЕДУЗЕЋЕ "БЕОГРАД" КПД-14/15 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА Електроматеријал и електро опрема објеката - по партијама САДРЖАЈ ПРИЈАВЕ: I

More information

ОДЛУКУ о додели уговора у отвореном поступку јавне набавке Лабораторијска високотехнолошка опрема

ОДЛУКУ о додели уговора у отвореном поступку јавне набавке Лабораторијска високотехнолошка опрема Народни Музеј у Београду Број: 280/10 20.04.2018. Јавна набавка број: ОК-6/2018 На основу члана 107. и 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС бр. 124/12,14/15,68/15) директор Народног музеја

More information

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА УГОВАРАЧА ОСИГУРАЊА И ОСИГУРАНИКЕ ПРЕ ЗАКЉУЧЕЊА ОСИГУРАЊА ПЛОВНИХ ОБЈЕКАТА НА УНУТРАШЊИМ ВОДАМА

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА УГОВАРАЧА ОСИГУРАЊА И ОСИГУРАНИКЕ ПРЕ ЗАКЉУЧЕЊА ОСИГУРАЊА ПЛОВНИХ ОБЈЕКАТА НА УНУТРАШЊИМ ВОДАМА ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА УГОВАРАЧА ОСИГУРАЊА И ОСИГУРАНИКЕ ПРЕ ЗАКЉУЧЕЊА ОСИГУРАЊА ПЛОВНИХ ОБЈЕКАТА НА УНУТРАШЊИМ ВОДАМА Поштовани, Захваљујемо се на поверењу које сте указали нашем Друштву. ГЛОБОС ОСИГУРАЊЕ а.д.о.

More information

ПРИРУЧНИК ЗА СУДИЈЕ УПРАВНОГ СУДА ЗА ПРИМЕНУ ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

ПРИРУЧНИК ЗА СУДИЈЕ УПРАВНОГ СУДА ЗА ПРИМЕНУ ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ ПРИРУЧНИК ЗА СУДИЈЕ УПРАВНОГ СУДА ЗА ПРИМЕНУ ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ Израда ове публикације омогућена је уз подршку америчког народа путем Америчке агенције за међународни развој (USAID).

More information

СУДСКА ЗАШТИТА УСТАВНИХ СЛОБОДА И ПРАВА ПОВРИЈЕЂЕНИХ ПОЈЕДИНАЧНИМ АКТИМА ИЛИ РАДЊАМА

СУДСКА ЗАШТИТА УСТАВНИХ СЛОБОДА И ПРАВА ПОВРИЈЕЂЕНИХ ПОЈЕДИНАЧНИМ АКТИМА ИЛИ РАДЊАМА УДК 342.7:342.4(094.5) Виши асс. Сања Голијанин, мр Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву СУДСКА ЗАШТИТА УСТАВНИХ СЛОБОДА И ПРАВА ПОВРИЈЕЂЕНИХ ПОЈЕДИНАЧНИМ АКТИМА ИЛИ РАДЊАМА Посебна судска

More information

ВОДИЧ ЗА ОПЕРАТЕРЕ И ДРУГЕ КОРИСНИКЕ КРОЗ ПРОПИСЕ ИЗ ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ (II ДЕО)

ВОДИЧ ЗА ОПЕРАТЕРЕ И ДРУГЕ КОРИСНИКЕ КРОЗ ПРОПИСЕ ИЗ ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ (II ДЕО) ВОДИЧ ЗА ОПЕРАТЕРЕ И ДРУГЕ КОРИСНИКЕ КРОЗ ПРОПИСЕ ИЗ ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ (II ДЕО) ИЗДАВАЧ: Министарство животне средине и просторног планирања Приредили: Љиљана Станојевић, помоћник министра

More information

ПОРЕСКА УТАЈА У НАШЕМ ПРАВУ 1

ПОРЕСКА УТАЈА У НАШЕМ ПРАВУ 1 UDK: 343.351:336.34](497.11) Ива Поповић, студент докторских академских студија права Правни факултет Универзитета у Нишу стипендиста Министарства просвете и науке РС ПОРЕСКА УТАЈА У НАШЕМ ПРАВУ 1 Апстракт:

More information

НОВА ПРАВНИЧКА ПРОФЕСИЈА У НАШЕМ ПРАВУ ИНСТИТУТ (ВАНСУДСКОГ, ПРИВАТНОГ) ИЗВРШИТЕЉА

НОВА ПРАВНИЧКА ПРОФЕСИЈА У НАШЕМ ПРАВУ ИНСТИТУТ (ВАНСУДСКОГ, ПРИВАТНОГ) ИЗВРШИТЕЉА Зоран Ваван, MA UDK 347.952 Факултет за правне и пословне студије Оригинални научни рад Др Лазар Вркатић, Нови Сад Примљен: 15. 9. 2013. zoran.vavan@yahoo.com Одобрен: 30. 9. 2013. НОВА ПРАВНИЧКА ПРОФЕСИЈА

More information

Општа болница Ваљево Синђелићева Ваљево Тел

Општа болница Ваљево Синђелићева Ваљево Тел Општа болница Ваљево Синђелићева 62 14 000 Ваљево Тел +381 14 295 295 www.zcvaljevo.com КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA Јавна набавка мале вредности OБВ-01-8073 Набавка услуге сервиса пумпи и електромотора у Општој

More information

ПОЈЕДИНИ ПРОБЛЕМИ ПРИЛИКОМ ИЗРИЦАЊА И ИЗВРШЕЊА МЕРЕ БЕЗБЕДНОСТИ ЗАБРАНE УПРАВЉАЊА МОТОРНИМ ВОЗИЛОМ 1

ПОЈЕДИНИ ПРОБЛЕМИ ПРИЛИКОМ ИЗРИЦАЊА И ИЗВРШЕЊА МЕРЕ БЕЗБЕДНОСТИ ЗАБРАНE УПРАВЉАЊА МОТОРНИМ ВОЗИЛОМ 1 Зборник радова Правног факултета у Новом Саду, 3/2013 Прегледни чланак 343.852:623.437.4 doi:10.5937/zrpfns47-5029 Иван Милић, асистент Универзитет у Новом Саду Правни факултет у Новом Саду ПОЈЕДИНИ ПРОБЛЕМИ

More information

РЕДОВAН ПОСТУПAК СТАТУСНЕ ПРОМЕНЕ ИЗДВАЈАЊА УЗ ОСНИВАЊЕ АКЦИОНАРСКОГ ДРУШТВА

РЕДОВAН ПОСТУПAК СТАТУСНЕ ПРОМЕНЕ ИЗДВАЈАЊА УЗ ОСНИВАЊЕ АКЦИОНАРСКОГ ДРУШТВА Мина Станчић * Примљено: 31.05.2014 UDK: 347.72.01/04 Стручни чланак РЕДОВAН ПОСТУПAК СТАТУСНЕ ПРОМЕНЕ ИЗДВАЈАЊА УЗ ОСНИВАЊЕ АКЦИОНАРСКОГ ДРУШТВА У Републици Србији правни институт статусних промена уређен

More information

Нацрт закона о информационој безбедности допринос јавној расправи

Нацрт закона о информационој безбедности допринос јавној расправи Нацрт закона о информационој безбедности допринос јавној расправи правоикт SERBIAN ICT LAW RESOURCE! " # Увод Министарство трговине, туризма и телекомуникација објавило је на свом сајту Нацрт закона о

More information

Закон о запошљавању и осигурању за случај незапослености

Закон о запошљавању и осигурању за случај незапослености Закон о запошљавању и осигурању за случај незапослености I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом уређују се послови запошљавања, мере активне политике запошљавања, права и обавезе лица која траже запослење,

More information

З А К О Н О ПОТВРЂИВАЊУ ДОДАТНОГ ПРОТОКОЛА ЕВРОПСКОЈ ПОВЕЉИ О ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ О ПРАВУ ДА СЕ УЧЕСТВУЈЕ У ПОСЛОВИМА ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ

З А К О Н О ПОТВРЂИВАЊУ ДОДАТНОГ ПРОТОКОЛА ЕВРОПСКОЈ ПОВЕЉИ О ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ О ПРАВУ ДА СЕ УЧЕСТВУЈЕ У ПОСЛОВИМА ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ П Р Е Д Л О Г З А К О Н О ПОТВРЂИВАЊУ ДОДАТНОГ ПРОТОКОЛА ЕВРОПСКОЈ ПОВЕЉИ О ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ О ПРАВУ ДА СЕ УЧЕСТВУЈЕ У ПОСЛОВИМА ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ Члан 1. Потврђује се Додатни протокол Европској повељи

More information

41 ГОДИНА ГРАЂЕВИНСКОГ ФАКУЛТЕТА СУБОТИЦА

41 ГОДИНА ГРАЂЕВИНСКОГ ФАКУЛТЕТА СУБОТИЦА ПОСТУПАК ПОТРАЖИВАЊА ПРЕМА FIDIC МОДЕЛИМА УГОВАРАЊА Милан Перић 1 УДК: 347.426.6:69 DOI:10.14415/konferencijaGFS 2015.100 Резиме: Ризик је инхерентна чињеница и неизбежан у сваком великом извођачком пројекту.

More information

НАРУЧИЛАЦ НАРОДНА БИБЛИОТЕКА СРБИЈЕ- УСТАНОВА КУЛТУРЕ ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА Б е о г р а д Скерлићева 1 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

НАРУЧИЛАЦ НАРОДНА БИБЛИОТЕКА СРБИЈЕ- УСТАНОВА КУЛТУРЕ ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА Б е о г р а д Скерлићева 1 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА НАРУЧИЛАЦ НАРОДНА БИБЛИОТЕКА СРБИЈЕ- УСТАНОВА КУЛТУРЕ ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА Б е о г р а д Скерлићева 1 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ИЗВОЂЕЊЕ РАДОВА НА УНАПРЕЂЕЊУ СИСТЕМА ВИДЕО

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА Република Србија Аутономна покрајина Војводина Општина Кикинда Кикинда, Трг српских добровољаца 12 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА ДОБРА НАБАВКА РАЧУНАРСКЕ ОПРЕМЕ, ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ЈН

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА НАРУЧИЛАЦ ОПШТИНСКА УПРАВА ПОЖЕГА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА БР. 1.1.3/2018 У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ НАБАВКА ГОРИВА ЗА СЛУЖБЕНА ВОЗИЛА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ПОЖЕГА РЕДНИ БРОЈ ЈАВНЕ

More information

О ОСНОВНИМ НАЧЕЛИМА ЗАКОНА О ИЗВРШЕЊУ И ОБЕЗБЕЂЕЊУ 1

О ОСНОВНИМ НАЧЕЛИМА ЗАКОНА О ИЗВРШЕЊУ И ОБЕЗБЕЂЕЊУ 1 Оригинални научни рад УДК 347.952(497.11) doi:10.5937/zrpfns46-2047 Др Ранко Кеча, редовни професор Правног факултета у Новом Саду О ОСНОВНИМ НАЧЕЛИМА ЗАКОНА О ИЗВРШЕЊУ И ОБЕЗБЕЂЕЊУ 1 Сажетак: У раду се

More information

ЈН МВ 25Д/17 - Енергенти - гориво (евро дизел,моторни бензин и течни нафтни гас) за период до годину дана,

ЈН МВ 25Д/17 - Енергенти - гориво (евро дизел,моторни бензин и течни нафтни гас) за период до годину дана, ЈН МВ 25Д/17 - Енергенти - гориво (евро дизел,моторни бензин и течни нафтни гас) за период до годину дана, Број:6112/5 Датум:19.07.2017. године РЕПУБЛИКА СРБИЈА КЛИНИЧКО БОЛНИЧКИ ЦЕНТАР БЕЖАНИЈСКА КОСА

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА страна 1 од 29 Београд, Булевар краља Александра 282 www.putevi-srbije.rs КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ОПТИМИЗАЦИЈА IT МРЕЖЕ ITS-A ФАЗА I Број јавне набавке: 66/2017 Б е о г р а

More information

Број: /2017 Датум: године Општинска управа Пожега ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ. ЈАВНА НАБАВКА бр /2017

Број: /2017 Датум: године Општинска управа Пожега ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ. ЈАВНА НАБАВКА бр /2017 1 Број: 404-1-87/2017 Датум: 19.07.2017. године Општинска управа Пожега КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA ЈАВНА НАБАВКА РАДОВА Извођење радова на изградњи пешачке стазе Од ул. Светосавка код кафића Мали принц до

More information

Конкурсна документација за јавну набавку мале вредности ЈН 33/16 МВ 1/ 30

Конкурсна документација за јавну набавку мале вредности ЈН 33/16 МВ 1/ 30 Број: 16540-10/16 Дана: 12.10.2016. КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA Набавка добра ЈКП ''ИНФОРМАТИКА'' НОВИ САД Нови Сад, Булевар цара Лазара 3 ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ОБНОВА ЛИЦЕНИЦЕ ЗА АНТИВИРУС ЈН 33/16

More information

КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA Набавка услуга ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ТЕХНИЧКА ПОДРШКА ЗА MICROSOFT ИНФРАСТРУКТУРУ ЈН 38/16 МВ

КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA Набавка услуга ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ТЕХНИЧКА ПОДРШКА ЗА MICROSOFT ИНФРАСТРУКТУРУ ЈН 38/16 МВ Број: 22272-7/16 Дана: 07.12.2016. КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA Набавка услуга ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ТЕХНИЧКА ПОДРШКА ЗА MICROSOFT ИНФРАСТРУКТУРУ ЈН 38/16 МВ Децембар, 2016. године Конкурсна документација

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА страна 1 од 28 Београд, Булевар краља Александра 282 www.putevi-srbije.rs КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ИНТЕГРАЦИЈА ПОСТОЈЕЋИХ ПМИС У ОТВОРЕНУ БАЗУ ПУТНО МЕТЕОРОЛОШКИХ ПОДАТАКА Број

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА КОМОРА МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И ЗДРАВСТВЕНИХ ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ - ЦЕНТРАЛА Б Е О Г Р А Д Улица Пилота Михајла Петровића број 5-Г ЈАВНА НАБАВКА КЊИГОВОДСТВЕНИХ УСЛУГА ЗА ПОТРЕБЕ КОМОРЕ

More information

ИНКРИМИНАЦИЈЕ ИЗ ЧЛАНА 209 И ЧЛАНА 210 ЗАКОНА О ВОДАМА

ИНКРИМИНАЦИЈЕ ИЗ ЧЛАНА 209 И ЧЛАНА 210 ЗАКОНА О ВОДАМА 343.37:502.51 COBISS.SR-ID 513154485 ИНКРИМИНАЦИЈЕ ИЗ ЧЛАНА 209 И ЧЛАНА 210 ЗАКОНА О ВОДАМА Др Емир Ћоровић, доцент 1 Државни универзитет у Новом Пазару Департман за правне науке 1 ecorovic@np.ac.rs ГОДИШЊАК

More information

П Р А В И Л А О ПОСТУПКУ СПРОВОЂЕЊА ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА ЛИЦИТАЦИЈЕ ЗА ПРОДАЈУ АУТОМАТСКОГ БИОХЕМИЈСКОГ АНАЛИЗАТОРА У ВЛАСНИШТВУ ДОМА ЗДРАВЉА «ТЕМЕРИН»

П Р А В И Л А О ПОСТУПКУ СПРОВОЂЕЊА ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА ЛИЦИТАЦИЈЕ ЗА ПРОДАЈУ АУТОМАТСКОГ БИОХЕМИЈСКОГ АНАЛИЗАТОРА У ВЛАСНИШТВУ ДОМА ЗДРАВЉА «ТЕМЕРИН» Комисија за спровођење поступка јавне лицитације за продају основног средства на основу Одлуке број 656/2016 од 03.11.2016. године, припремила је правила о поступку спровођења јавног надметања лицитације

More information

ДРУГО ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ ВИНЧИЋ И ДРУГИ ПОДНОСИОЦИ ПРЕДСТАВКИ

ДРУГО ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ ВИНЧИЋ И ДРУГИ ПОДНОСИОЦИ ПРЕДСТАВКИ На основу члана 6. став 1. Уредбе о заступнику Републике Србије пред Европским судом за људска права ( Службени гласник РС, број 61/06 пречишћен текст) објављује се, на српском и енглеском језику, Пресуда

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА ОРИГИНАЛНИ РЕЗЕРВНИ ДЕЛОВИ ЗА СИСТЕМ SKI DATA ПРЕГОВАРАЧКИ ПОСТУПАК БЕЗ ОБЈАВЉИВАЊА ПОЗИВА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА ЈАВНА НАБАВКА БР. 44/16 Датум објаве на порталу јавних

More information

ЈП СРБИЈАГАС НОВИ САД

ЈП СРБИЈАГАС НОВИ САД ЈП СРБИЈАГАС НОВИ САД ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА Финансијски извештаји 31. децембар 2014. године Београд, 2015. године САДРЖАЈ ИЗВЕШТАЈ НЕЗАВИСНОГ РЕВИЗОРА -------------------------------------------------------

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА ДОБАРА: РАЧУНАРСКА ОПРЕМА (ХдРДВЕРСКА И СОФТВЕРСКА) ЈАВНА НАБАВКА МдЛЕ ВРЕДНОСТИ БРОЈ 4/2017

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА ДОБАРА: РАЧУНАРСКА ОПРЕМА (ХдРДВЕРСКА И СОФТВЕРСКА) ЈАВНА НАБАВКА МдЛЕ ВРЕДНОСТИ БРОЈ 4/2017 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА ДОБАРА: РАЧУНАРСКА ОПРЕМА (ХдРДВЕРСКА И СОФТВЕРСКА) ЈАВНА НАБАВКА МдЛЕ ВРЕДНОСТИ БРОЈ 4/2017 КОМИСИЈА: Зоран Кукић, председник &f~ Сузана Ђоровић,члан ~:---1h=lt=уrсЈ

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА страна 1 од 27 Београд, Булевар краља Александра 282 www.putevi-srbije.rs КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ОПРЕМА ЗА ОПЕРАТИВНИ И НАДЗОРНИ ЦЕНТАР Број јавне набавке: 126/2016 Б е о

More information

ВОДИЧ ЗА ОПЕРАТЕРЕ И ДРУГЕ КОРИСНИКЕ

ВОДИЧ ЗА ОПЕРАТЕРЕ И ДРУГЕ КОРИСНИКЕ ВОДИЧ ЗА ОПЕРАТЕРЕ И ДРУГЕ КОРИСНИКЕ КРОЗ ПРОПИСЕ ИЗ ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ (II ДЕО) jун, 2010. ИЗДАВАЧ: Министарство животне средине и просторног планирања Приредили: Љиљана Станојевић, помоћник

More information

UNMIK. UNMIK/REG/2003/ јун године УРЕДБА БР. 2003/22 О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О ВЕШТАЧКИМ ЂУБРИВИМА КОЈЕГ ЈЕ УСВОЈИЛА СКУПШТИНА КОСОВА

UNMIK. UNMIK/REG/2003/ јун године УРЕДБА БР. 2003/22 О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О ВЕШТАЧКИМ ЂУБРИВИМА КОЈЕГ ЈЕ УСВОЈИЛА СКУПШТИНА КОСОВА UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au Kosovo UNMIK/REG/2003/22 23. јун 2003. године УРЕДБА

More information

ЧИЊЕНИЦЕ КАО ПРЕДМЕТ ДЕКЛАРАТОРНЕ ТУЖБЕ

ЧИЊЕНИЦЕ КАО ПРЕДМЕТ ДЕКЛАРАТОРНЕ ТУЖБЕ Оригинални научни рад 347.922.6 doi:10.5937/zrpfns47-4461 Др Марија Салма, редовни професор Универзитет у Новом Саду Правни факултет у Новом Саду ЧИЊЕНИЦЕ КАО ПРЕДМЕТ ДЕКЛАРАТОРНЕ ТУЖБЕ Сажетак: Наш Закон

More information

ОДБОР ЗА ЕКОНОМСКЕ ОДНОСЕ СА ИНОСТРАНСТВОМ ПОСТУПАК РЕГИСТРАЦИЈЕ ПРАВНИХ ЛИЦА И ПРЕДСТАВНИШТАВА ИНОСТРАНИХ КОМПАНИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ РУСKE ФЕДЕРАЦИЈЕ

ОДБОР ЗА ЕКОНОМСКЕ ОДНОСЕ СА ИНОСТРАНСТВОМ ПОСТУПАК РЕГИСТРАЦИЈЕ ПРАВНИХ ЛИЦА И ПРЕДСТАВНИШТАВА ИНОСТРАНИХ КОМПАНИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ РУСKE ФЕДЕРАЦИЈЕ ОДБОР ЗА ЕКОНОМСКЕ ОДНОСЕ СА ИНОСТРАНСТВОМ ПОСТУПАК РЕГИСТРАЦИЈЕ ПРАВНИХ ЛИЦА И ПРЕДСТАВНИШТАВА ИНОСТРАНИХ КОМПАНИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ РУСKE ФЕДЕРАЦИЈЕ Јун, 2009. године ПОСТУПАК РЕГИСТРАЦИЈЕ ПРАВНИХ ЛИЦА

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА у поступку јавне набавке мале вредности добара -Рачунарска опрема и материјал- Редни број набавке: М-51/16

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА у поступку јавне набавке мале вредности добара -Рачунарска опрема и материјал- Редни број набавке: М-51/16 Институт за кукуруз Земун Поље, улица Слободана Бајића број 1, Београд,Земун КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА у поступку јавне набавке мале вредности добара -Рачунарска опрема и материјал- Редни број набавке: М-51/16

More information

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Др Зорана Ђинђића 2 Нови Сад КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Др Зорана Ђинђића 2 Нови Сад КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Др Зорана Ђинђића 2 Нови Сад КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА - ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК ЈАВНЕ НАБАВКЕ ДОБАРА, ТЕХНИЧКИ УРЕЂАЈИ ЗА ПОТРЕБЕ КОНФУЦИЈЕВОГ ИНСТИТУТА ФИЛОЗОФСКОГ

More information

ПРАВНЕ ПОСЛЕДИЦЕ РАСКИДА УГОВОРА О КРЕДИТУ СА ВАЛУТНОМ КЛАУЗУЛОМ ЗБОГ ПРОМЕЊЕНИХ ОКОЛНОСТИ. Резиме

ПРАВНЕ ПОСЛЕДИЦЕ РАСКИДА УГОВОРА О КРЕДИТУ СА ВАЛУТНОМ КЛАУЗУЛОМ ЗБОГ ПРОМЕЊЕНИХ ОКОЛНОСТИ. Резиме др Владимир КОЗАР, ванредни професор, Правни факултет за привреду и правосуђе Универзитета Привредна академија у Новом Саду др Немања АЛЕКСИЋ, адвокат, Заједничка адвокатска канцеларија Алексић са сарадницима

More information

Правилник је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 33/2015 од године, а ступио је на снагу Предмет уређивања. Члан 1.

Правилник је објављен у Службеном гласнику РС, бр. 33/2015 од године, а ступио је на снагу Предмет уређивања. Члан 1. На основу члана 201. став 5. тачка 8) Закона о планирању и изградњи ("Службени гласник РС", бр. 72/09, 81/09 - исправка, 64/10 - УС, 24/11, 121/12, 42/13 - УС, 50/13 - УС, 98/13 - УС, 132/14 и 145/14),

More information

З А К О Н О ХЕМИКАЛИЈАМА I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ

З А К О Н О ХЕМИКАЛИЈАМА I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ З А К О Н О ХЕМИКАЛИЈАМА I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом уређује се интегрисано управљање хемикалијама, класификација, паковање и обележавање хемикалија, интегрални регистар хемикалија и регистар

More information

За заштиту ваших права обратите се Заштитнику грађана!

За заштиту ваших права обратите се Заштитнику грађана! www.zastitnik.rs За заштиту ваших права обратите се Заштитнику грађана! Заштитник грађана је независан државни орган, који штити права грађана и стара се о унапређењу људских права. Заштитник грађана,

More information

РЕГИСТАР НЕПЛАЋЕНИХ НОВЧАНИХ КАЗНИ И ДРУГИХ НОВЧАНИХ ИЗНОСА Стручни рад DOI: /BPG M УДК: :343.3/.7. Иван Д.

РЕГИСТАР НЕПЛАЋЕНИХ НОВЧАНИХ КАЗНИ И ДРУГИХ НОВЧАНИХ ИЗНОСА Стручни рад DOI: /BPG M УДК: :343.3/.7. Иван Д. РЕГИСТАР НЕПЛАЋЕНИХ НОВЧАНИХ КАЗНИ И ДРУГИХ НОВЧАНИХ ИЗНОСА Стручни рад DOI: 10.7251/BPG1601269M УДК: 343.232:343.3/.7 Иван Д. Милић * Апстракт: Према решењу Закона о прекршајима у сврху ефикасне наплате

More information

Отворено писмо Уставном суду Републике Србије

Отворено писмо Уставном суду Републике Србије Студија случаја Отворено писмо Уставном суду Републике Србије КОАЛИЦИЈА ЗА НАДЗОР ЈАВНИХ ФИНАНСИЈА И ТРАНСПАРЕНТНОСТ СРБИЈА Уставни суд Републике Србије је на седници одржаној 14. фебруара 2013. године

More information

АПОТЕКА НИШ Булевар Др Зорана Ђинђића 6 Ниш. ЈАВНА НАБАВКА - лекова Листа Д/РФЗО Vigabatrin tbl 500mg

АПОТЕКА НИШ Булевар Др Зорана Ђинђића 6 Ниш. ЈАВНА НАБАВКА - лекова Листа Д/РФЗО Vigabatrin tbl 500mg АПОТЕКА НИШ Булевар Др Зорана Ђинђића 6 Ниш ЈАВНА НАБАВКА - лекова Листа Д/РФЗО Vigabatrin tbl 500mg ПРЕГОВАРАЧКИ ПОСТУПАК БЕЗ ОБЈАВЉИВАЊА ПОЗИВА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА ЈАВНА НАБАВКА бр. ПП 02 / 2016 1 На

More information

БРОЈ 11/2016 ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК ЈАВНЕ НАБАВКЕ

БРОЈ 11/2016 ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК ЈАВНЕ НАБАВКЕ КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ИНФОРМАТИЧКЕ ОПРЕМЕ, ХАРДВЕРА И СОФТВЕРА БРОЈ 11/2016 ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК ЈАВНЕ НАБАВКЕ Београд, јун 2016. године 1 На основу чл. 32. и 61. Закона о јавним набавкама

More information

О Д Л У К У о закључењу оквирног споразума

О Д Л У К У о закључењу оквирног споразума Бр: 02-1310 Датум: 04.07.2017. год. Пожаревац На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Сл. гласник РС број 124/12, 14/15 и 68/15 - у даљем тексту: ЗЈН), и Извештаја о стручној оцени понуда Комисије

More information

This day of, in, ФУДБАЛСКИ КЛУБ из, ул., рег. број:, кога заступа, из, ул.. (у даљем тексту: Клуб)

This day of, in, ФУДБАЛСКИ КЛУБ из, ул., рег. број:, кога заступа, из, ул.. (у даљем тексту: Клуб) ФУДБАЛСКИ КЛУБ из, ул., рег. број:, кога заступа, из, ул.. (у даљем тексту: Клуб) и из, рођен године ЈМБГ или број пасоша, држављанин, са пребивалиштем у, ул. (у даљем тексту: Играч) закључили су дана

More information

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА ПАНЧЕВА ПАНЧЕВО, ТРГ КРАЉА ПЕТРА I БР. 2-4 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА ПАНЧЕВА ПАНЧЕВО, ТРГ КРАЉА ПЕТРА I БР. 2-4 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА 1/33 ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА ПАНЧЕВА 26000 ПАНЧЕВО, ТРГ КРАЉА ПЕТРА I БР. 2-4 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE - НАБАВКА РАЧУНАРСКЕ ОПРЕМЕ- СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ, СЕЛО И РУРАЛНИ

More information

Динамика: 10. предавање

Динамика: 10. предавање Динамика: 10. предавање Осцилације и динамика система материјалних тачака 1 Садржај: 1. Слободне пригушене осцилације. Принудне осцилације 3. Динамика система материјалних тачака. Класификација сила. 4.

More information

ЗАКОН О СТАНОВАЊУ И ОДРЖАВАЊУ ЗГРАДА. усвојен у Народној скупштини Републике Србије 22. децембра 2016.

ЗАКОН О СТАНОВАЊУ И ОДРЖАВАЊУ ЗГРАДА. усвојен у Народној скупштини Републике Србије 22. децембра 2016. ЗАКОН О СТАНОВАЊУ И ОДРЖАВАЊУ ЗГРАДА усвојен у Народној скупштини Републике Србије 22. децембра 2016. објављен у Службеном гласнику РС бр. 104/2016 23. децембра 2016. закон ступио на снагу 1. јануара 2017.

More information

НЕКА ОТВОРЕНА ПИТАЊА ПРИМЕНЕ ЗУП-а **

НЕКА ОТВОРЕНА ПИТАЊА ПРИМЕНЕ ЗУП-а ** Др Предраг Димитријевић, * Редовни професор Правног факултета, Универзитет у Нишу научни чланак UDK: 342.9:35.077.3 Рад примљен: 01.09.2014. Рад прихваћен: 01.12.2014. НЕКА ОТВОРЕНА ПИТАЊА ПРИМЕНЕ ЗУП-а

More information

У Р Е Д Б У О ЦАРИНСКИ ДОЗВОЉЕНОМ ПОСТУПАЊУ СА ЦАРИНСКОМ РОБОМ, ПУШТАЊУ ЦАРИНСКЕ РОБЕ И НАПЛАТИ ЦАРИНСКОГ ДУГА

У Р Е Д Б У О ЦАРИНСКИ ДОЗВОЉЕНОМ ПОСТУПАЊУ СА ЦАРИНСКОМ РОБОМ, ПУШТАЊУ ЦАРИНСКЕ РОБЕ И НАПЛАТИ ЦАРИНСКОГ ДУГА "Службени гласник РС", бр. 127/03, 20/04, 24/04, 63/04, 104/04, 44/2005, 71/05, 76/05, 106/05, 5/06, 47/06, 86/06, 10/07, 25/07, 80/07 На основу члана 17. став 1, члана 34. став 4, члана 36. став 3, члана

More information

По свим показатељима старости становништво западно-бачког округа је СТАРО (Табела 1).

По свим показатељима старости становништво западно-бачког округа је СТАРО (Табела 1). Показатељи старости ЗАПАДНО-БАЧКИ ОКРУГ По свим показатељима старости становништво западно-бачког округа је СТАРО (Табела ). Проценат становништва од 65 и више година у односу на укупан број становника

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА МАТЕРИЈАЛ И СРЕДСТВА ЗА ОДРЖАВАЊЕ ХИГИЈЕНЕ БРОЈ 10/2016

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА МАТЕРИЈАЛ И СРЕДСТВА ЗА ОДРЖАВАЊЕ ХИГИЈЕНЕ БРОЈ 10/2016 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА МАТЕРИЈАЛ И СРЕДСТВА ЗА ОДРЖАВАЊЕ ХИГИЈЕНЕ БРОЈ 10/2016 ПОСТУПАК ЈАВНЕ НАБАКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ Јун 2016. године 1/38 На основу чл. 39. и 61. Закона о јавним

More information

КОНТРАДИКТОРНОСТИ ЗАКОНА О ПРЕКРШАЈИМА У ОБЛАСТИ САНКЦИЈА ПРЕМА МАЛОЛЕТНИЦИМА СА ПОСЕБНИМ ОСВРТОМ НА МЕРЕ МЕДИЦИНСКОГ КАРАКТЕРА 1

КОНТРАДИКТОРНОСТИ ЗАКОНА О ПРЕКРШАЈИМА У ОБЛАСТИ САНКЦИЈА ПРЕМА МАЛОЛЕТНИЦИМА СА ПОСЕБНИМ ОСВРТОМ НА МЕРЕ МЕДИЦИНСКОГ КАРАКТЕРА 1 Зборник радова Правног факултета у Новом Саду, 3/2014 Прегледни чланак 343.232-053.6:[343.24/.28 doi:10.5937/zrpfns48-7353 Стефан Самарџић, асистент Универзитет у Новом Саду Правни факултет у Новом Саду

More information

Phone: * Fax: * *

Phone: * Fax: *   * Универзитет у Крагујевцу Јована Цвијића бб 34000 Крагујевац Србија University of Kragujevac Jovana Cvijica bb 34000 Kragujevac Serbia Phone: +381 34 370 270 * Fax: +381 34 370 168 * e-mail: unikg@kg.ac.rs

More information

ТРАНСПАРЕНТНОСТ СРБИЈА

ТРАНСПАРЕНТНОСТ СРБИЈА Међународни и стратешки документи и примена Закона о спречавању сукоба интереса при вршењу јавних функција Транспарентност - Србија Децембар 2006 1 1 Делимично је коришћен текст анализе о примени прописа

More information

КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA За јавну набавку услуга

КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA За јавну набавку услуга Број: 12212-7/15 Дана: 13.11.2015. КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA За јавну набавку услуга ЈКП ''ИНФОРМАТИКА'' НОВИ САД Нови Сад, Булевар цара Лазара 3 ОДРЖАВАЊЕ ВОЗИЛА Јавна набавка мале вредности ЈН 45/15 МВ

More information

НАЦРТ ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПОТРОШАЧА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

НАЦРТ ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПОТРОШАЧА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 25.08.2009. НАЦРТ ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПОТРОШАЧА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Предмет Члан 1. Овим законом уређују се основна права потрошача, услови и средства заштите потрошача, права и обавезе организација

More information