IBM Connections. IBM Connections Plug-In for Microsoft Outlook Pomoc pre koncového používateľa

Size: px
Start display at page:

Download "IBM Connections. IBM Connections Plug-In for Microsoft Outlook Pomoc pre koncového používateľa"

Transcription

1 IBM Connections IBM Connections Plug-In for Microsoft Outlook Pomoc pre koncového používateľa

2 Poznámky k vydaniu Poznámka: Pred použitím týchto informácií a nimi podporovaného produktu si prečítajte informácie v časti Vyhlásenia. Toto vydanie je určené pre verziu 5.5 produktu IBM Connections a všetky ďalšie vydania a modifikácie, ak v nových vydaniach nie je uvedené inak. Materiál chránený autorskými právami. Všetky práva vyhradené.

3 Poznámky Tieto informácie boli vyvinuté pre produkty a služby ponúkané v USA. IBM nemusí produkty, služby alebo komponenty, ktoré sú opísané v tomto dokumente, ponúkať v iných krajinách. Informácie o produktoch a službách aktuálne dostupných vo vašej krajine môžete získať od zástupcu spoločnosti IBM. Žiadny odkaz na produkt, program alebo službu IBM nie je myslený tak a ani nenaznačuje, že sa môže používať len tento produkt, program alebo služba IBM. Namiesto nich sa môže použiť ľubovoľný funkčne ekvivalentný produkt, program alebo služba, ktorá neporušuje intelektuálne vlastnícke právo IBM. Vyhodnotenie a kontrola činnosti každého produktu, programu alebo služby, ktorá nepochádza od spoločnosti IBM, je však na zodpovednosti používateľa. Spoločnosť IBM môže mať patenty alebo podané prihlášky patentov týkajúcich sa predmetu opísanom v tomto dokumente. Získanie tohto dokumentu vám neudeľuje žiadnu licenciu na tieto patenty. Žiadosti o licencie môžete zasielať písomne na adresu: IBM Director of Licensing IBM Corporation North Castle Drive Armonk, NY U.S.A. So žiadosťami o licencie, ktoré súvisia so sadou dvojbajtových znakov (DBCS), sa obráťte na oddelenie duševného vlastníctva IBM vo vašej krajine alebo ich pošlite písomne na adresu: Intellectual Property Licensing Legal and Intellectual Property Law IBM Japan, Ltd , Nihonbashi-Hakozakicho, Chuo-ku Tokyo , Japan Nasledujúci odsek sa netýka Veľkej Británie ani žiadnej inej krajiny, kde sú takéto vyhlásenia nezluč iteľ né s miestnou legislatívou: SPOLOČNOSŤ INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES CORPORATION POSKYTUJE TÚTO PUBLIKÁCIU TAK AKO JE BEZ ZÁRUKY AKÉHOKOĽVEK DRUHU, VYJADRENEJ ALEBO IMPLIKOVANEJ, VRÁTANE (ALE NEOBMEDZENE) IMPLIKOVANÝCH ZÁRUK NEPOŠKODENIA, PREDAJNOSTI ALEBO VHODNOSTI NA KONKRÉTNY ÚČEL. Tieto informácie môžu obsahovať technické nepresnosti alebo typografické chyby. V týchto informáciách sú pravidelne vykonávané zmeny; tieto zmeny budú začlenené do nových vydaní tejto publikácie. V produktoch a/alebo v programoch opísaných v tejto publikácii môže

4 IBM bez upozornenia kedykoľvek vykonať vylepšenia a/alebo zmeny. Akékoľvek odkazy v týchto informáciách na webové lokality iné ako od IBM sú poskytnuté len pre pohodlie a v žiadnom prípade neslúžia ako potvrdenie obsahu týchto webových lokalít. Akékoľvek odkazy v týchto informáciách na webové lokality iné ako od IBM sú poskytnuté len pre pohodlie a v žiadnom prípade neslúžia ako potvrdenie obsahu týchto webových lokalít. Materiály na týchto webových lokalitách nie sú súčasťou materiálov pre tento produkt IBM v a použitie týchto webových lokalít je na vaše vlastné riziko. Spoločnosť IBM môže použiť alebo distribuovať všetky vami poskytnuté informácie ľubovoľným spôsobom bez toho, aby voči vám vznikli akékoľvek záväzky. Vlastníci licencií na tento program, ktorí chcú o ňom získať informácie za účelom (i) vzájomnej výmeny informácií medzi nezávisle vytvorenými programami a inými programami (vrátane tohto) a (ii) vzájomného používania vymieňaných informácií.

5 Welcome to IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook...6 Začíname... 8 Spustenie IBM Connections Plug-in Konfigurácia lokalít Connections Konfigurácia nastavení proxy...13 Hľadanie súborov...23 Práca so súbormi a zložkami...51 Odosielanie súborov, zložiek a ových správ a príloh do produktu Connections...56 Preberanie súborov a zložiek z produktu Connections...58 Zdieľanie súborov a zložiek...59 Zobrazenie a úprava podrobností o zložke...60 Zobrazenie a úprava súborov vlastností...60 Zobrazenie a zverejnenie komentárov k súboru...61 Výber viditeľných stĺpcov...62 Vyhľadávanie v produkte Connections...63 Práca s om...63 Pripojenie súborov k ovým správam...63 Odosielanie ových správ do produktu Connections...65 Odosielanie príloh do produktu Connections...67 Zdieľanie súborov s príjemcami u:...68 Práca s ľuďmi...68 Hľadanie ľudí...69 Zobrazenie informácií o ľuďoch...71 Komunikácia s ľuďmi...73 Vytvorenie siete Connections...74

6 Sledovanie ľudí...76 Aktualizácia stavu...76 Práca s komunitami...77 Hľadanie komunít...77 Pripojenie do komunít alebo ich sledovanie...78 Zobrazenie a komentovanie obsahu komunity...78 Pridanie súboru komunity do zložky komunity...80 Zobrazenie aktualizácií...80 Zjednodušenie ovládania a klávesové skratky...83 Odstraňovanie problémov...84 Vitajte v IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook je aplikácia boč nej lišty pre elektronickú poštu Outlook, ktorá poskytuje jednoduchý a plnohodnotný prístup k obsahu Connections. Môžete spolupracovať na súboroch, zdieľ ať pomocou produktu IBM Connections, zobraziť obsah komunít a vytvoriť sociálne prepojenie s kolegami pohodlne zo svojho ového klienta. Hlavné funkcie Jednoducho zdieľajte súbory - posielajte odkazy namiesto príloh. Myšou potiahnite a pustite ové správy a prílohy z produktu Outlook do aplikácie bočnej lišty IBM Connections, ak ich chcete odoslať do produktu IBM Connections. Vyhľadávajte súbory Connections priamo z produktu Outlook. Vyhľadávajte ľudí podľa mena, pracovnej pozície, organizácie atď. Zobrazte úplné profily Connections. Otvorte rozhovor s kolegom priamo z aplikácie bočnej lišty. Prijímajte živé aktualizácie od svojich kolegov, z komunít, ktoré sledujete, a pri zmenách v súboroch, ktoré sledujete. Zobrazte súbory komunity a aktualizácie.

7 Hlavné témy pomoci Začíname Začíname s aplikáciou IBM Connections Plug-in. Spustenie IBM Connections Plug-in Spustenie aplikácie IBM Connections Plug-in. Konfigurovanie lokality Connections Konfigurovanie, s ktorou lokalitou IBM Connections funguje aplikácia bočnej lišty. Hľadanie súborov Používanie aplikácie IBM Connections Plug-in na navigáciu alebo vyhľ adávanie súborov IBM Connections. Práca so súbormi a zložkami Práca so súbormi a zložkami IBM Connections z aplikácie bočnej lišty. Vyhľadávanie v produkte Connections Vyhľ adávanie súborov, ľ udí a komunít. Práca s om Zdieľanie ov a príloh ov s vaším tímom a posielanie odkazov na súbory IBM Connections. Práca s ľuďmi Používanie záložky Profily na nájdenie ľ udí, zobrazenie informácií o ľ uď och, komunikáciu s ľ uď mi, sledovanie ľ udí a vytvorenie vlastnej siete. Práca s komunitami Používanie záložky Komunity na nájdenie komunít, zobrazenie súborov a aktualizácií komunity, pripojenie alebo sledovanie komunity a zdieľ anie správ s komunitou. Zobrazenie aktualizácií Používanie záložky Aktualizácie na zobrazenie aktualizácií stavu, aktualizácií súborov, aktualizácií komunít a aktualizácií a iného obsahu.

8 Zjednodušenie ovládania a klávesové skratky Používanie klávesnice na vykonávanie akcií. Odstraňovanie problémov Získanie pomoci. Začíname IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook je aplikácia bočnej lišty pre elektronickú poštu Outlook, ktorá poskytuje jednoduchý a plnohodnotný prístup k obsahu Connections. Môžete spolupracovať na súboroch, zdieľať ové správy pomocou produktu IBM Connections, pracovať s komunitami a vytvoriť sociálne prepojenie s kolegami pohodlne zo svojho ového klienta. Začíname: 1. Nainštalujte produkt. 2. Po úspešnej inštalácii doplnkového komponentu otvorte produkt Outlook (alebo ho reštartujte, ak je už spustený), aby ste videli aplikáciu bočnej lišty IBM Connections. 3. Pripojte sa k lokalite a začnite pracovať so súbormi Connections, komunitami, mi alebo ľuďmi. Udržiavajte si prehľad pomocou zobrazenia Aktualizácie. Pripojenie k lokalite Connections: Ak sa chcete pripojiť k lokalite Connections, ku ktorej chcete pristupovať z produktu Outlook, vykonajte tieto kroky: 1. Vyberte záložku Súbory v aplikácii bočnej lišty Connections. 2. Kliknite na Pripojiť k lokalite alebo Pripojiť k Cloud v rozbaľovacom zoznam lokalít Connections. 3. Pre lokality Connections zadajte adresu URL (internetovú adresu) lokality Connections, ku ktorej sa chcete pripojiť. 4. Zadajte prihlasovacie údaje na pripojenie k danej lokalite a kliknite na tlačidlo Testovať pripojenie na overenie funkčnosti pripojenia. 5. Pre IBM Connections Cloud sa vyžadujú iba prihlasovacie údaje. viac informácií nájdete v sekcii Konfigurovanie lokality Connections.

9 Hľadanie súborov Connections: Po pridaní lokality Connections do aplikácie môžete používať IBM Connections Plug-in na nájdenie súboru Connections alebo umiestnenia Connections. Ak chcete zobraziť svoje súbory a zložky, pripnuté súbory a zložky, súbory a zložky zdieľané s vami alebo tie, ktoré zdieľate vy, alebo kôš, použite záložku Súbory. Ak sa chcete rýchlo presúvať dozadu a dopredu medzi navštívenými umiestneniami, použite históriu navigácie. Ak chcete vyhľadať obsah v lokalite Connections, použite pole vyhľadávania. Viac informácií nájdete v sekcii Hľadanie súborov. Práca so súbormi Connections Kliknite pravým tlačidlom myši na sprístupnenie spoločných operácií Connections: open file; open in browser; copy files and links na odoslanie správ, schôdzí a kontaktov om do vášho počítača; share files; pin files; follow files; like files; lock files; view version history, komentáre a vlastnosti súboru; atď. Kliknite na ikonu Odoslať, ( ) aby ste odoslali súbory do Moje súbory, Moje zložky > [zložka] alebo do Súborov a zložiek komunity. Potiahnite myšou jeden alebo viacero súborov na pracovnú plochu alebo do Windows Prieskumníka, aby ste ich prevzali do svojho PC. Kliknite na ikonu Vytvoriť novú zložku ) na vytvorenie novej zložky v zobrazení Moje zložky, Zložky komunity alebo v podzložke. Viac informácií nájdete v sekcii Práca so súbormi. Integrácia produktu Connections a u Ak chcete zverejniť ové správy a prílohy v produkte Connections, myšou ich potiahnite do aplikácie bočnej lišty IBM Connections > Moje súbory alebo do [komunita] > Súbory. Ak chcete vytvoriť odkaz na jeden alebo viacero súborov Connections, myšou ich potiahnite a pustite do ovej správy. Ak chcete vytvoriť skutočnú prílohu pre súbor, počas ťahania a púšťania myšou držte stlačený kláves Alt. Viac informácií nájdete v sekcii Práca s om.

10 Práca s komunitami Pristúpte k svojim komunitám pomocou záložky Komunity Kliknite na ikonu Zobrazenia komunít ) a vyberte položku Som č lenom, Som vlastník, Sledujem alebo Som pozvaný. Zobrazte súbory komunity kliknutím na ikonu Súbory ). Požiadajte o pripojenie do komunity alebo sledujte komunitu kliknutím na položku Viac akcií (aktualizácie v sledovaných komunitách uvidíte na záložke Aktualizácie). Kliknite na ikonu Aktualizácie komunity ). V zozname aktualizácií komunity môžete: o Kliknite na ikonu Zdieľ ať správu s komunitou ), ak chcete zverejniť svoju správu o stave na nástenke komunity, o Ak chcete komentovať aktualizáciu, kliknite na ikonu Pridať komentár ), ak chcete komentovať špecifickú aktualizáciu komunity. Viac informácií nájdete v sekcii Práca s komunitami. Zobrazenie aktualizácií Udržiavajte si prehľad pomocou záložky Aktualizácie: Zobrazte aktualizácie súborov, komunít a ľudí, ktorých sledujete. Filtrujte typy aktualizácií, ktoré chcete vidieť. Zverejnite svoje aktualizácie stavu a komentujte aktualizácie iných ľudí. Viac informácií nájdete v sekcii Zobrazenie aktualizácií. Práca s ľuďmi: Pomocou záložky Profily sa môžete sa spojiť so svojimi spolupracovníkmi a sledovať ich aktualizácie, ktoré súvisia s firmou. Ak chcete interagovať s kolegom priamo z aplikácie bočnej lišty, kliknite na ikony Poslať okamžitú správu ( ), Volať ( ) alebo Poslať ovú správu ( ). Pomocou ostatných akcií môžete začať sledovať ľudí, pozvať ich do svojej siete alebo prijať alebo odmietnuť pozvanie do ich siete.

11 Ak chcete zobraziť súbory, blogy, komunity a iný obsah ľudí, kliknite na položku Viac akcií. (Aktualizácie od ľudí, ktorých sledujete, sú zobrazené na záložke Aktualizácie). Ak chcete zverejniť správu na nástenke kolegu, kliknite na ikonu Napísať správu ) vo firemnej vizitke. Viac informácií nájdete v sekcii Práca s ľuďmi. Spustenie IBM Connections Plug-in Ak chcete spustiť IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook a zobraziť aplikáciu bočnej lišty IBM Connections, otvorte produkt Microsoft Outlook a kliknite na tlačidlo lišty Zobraziť boč nú lištu ). Opätovné kliknutie na toto tlačidlo skryje aplikáciu bočnej lišty. V produkte Outlook 2007 tiež môžete zobraziť a skryť aplikáciu bočnej lišty výberom položky Zobraziť > IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook v ponuke aplikácie. Poznámka: Aplikácia bočnej lišty IBM Connections Plug-in sa môže zobraziť aj v ovej správe alebo okne schôdze. Ak ju chcete zobraziť, kliknite na tlačidlo Zobraziť boč nú lištu ( ) v okne. Konfigurácia lokalít Connections Ak chcete pracovať s lokalitami IBM Connections z produktu Microsoft Outlook, najprv musíte nakonfigurovať lokality, ku ktorým chcete pristupovať: 1. Spustite aplikáciu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook, ako je opísané v sekcii Spustenie IBM Connections Plug-in. 2. Vyberte záložku Súbory v aplikácii bočnej lišty Connections. 3. Kliknite na Pripojiť k lokalite alebo Pripojiť k Cloud v rozbaľovacom zoznam lokalít Connections. 4. V dialógovom okne Pripojiť k lokalite IBM Connections a. Zadajte Adresu URL pre lokalitu Connections, ktorú chcete pridať. Ak adresa URL nezahŕňa protokol, pridá sa b. Vyberte autentifikačnú metódu, ktorá sa použije na pripojenie k lokalite Connections: Použiť prihlasovacie údaje, ak sa chcete pripojiť k lokalite Connections menom a heslom prihláseného používateľa Windows.

12 Použiť vlastné prihlasovacie údaje, ak chcete zadať Meno používateľ a a Heslo, ktoré používate na pripojenie k lokalite Connections. Ak chcete uložiť heslo pre lokalitu, začiarknite políčko Uložiť heslo. Ak neuložíte heslo, zobrazí sa výzva na zadanie hesla pri ďalšom spustení produktu Outlook. c. Voliteľne kliknite na tlačidlo Testovať pripojenie, ak chcete skontrolovať funkčnosť pripojenia. Ak pripojenie zlyhá, zobrazí sa okno so správou Zlyhalo pripájanie, ktoré obsahuje viac podrobností o príčine zlyhania pripojenia. d. Kliknite na tlačidlo OK, aby ste pridali lokalitu. 5. V dialógovom okne Pripojiť k IBM Connections Cloud: a. Zadajte Meno používateľa a heslo, ktoré používate na pripojenie k Cloud. Ak je váš cloud nakonfigurovaný na používanie autentifikácie SAML, prihláste sa prihlasovacími údajmi svojej spoločnosti. Začiarknite položku Uložiť heslo, aby ste uložili heslo pre svoju lokalitu. Ak neuložíte heslo, zobrazí sa výzva na zadanie hesla pri ďalšom spustení produktu Outlook. b. Kliknite na tlačidlo OK, aby ste pridali lokalitu. Poznámka: Ak sa pripájate k svojej lokalite Connections cez proxy, vykonajte kroky zo sekcie Konfigurovanie nastavení proxy. Ak chcete upraviť lokalitu Connections: 1. Vyberte položku Voľ by v ponuke aplikácie bočnej lišty doplnkového komponentu a vyberte záložku IBM Connections. 2. Vyberte lokalitu, ktorú chcete upraviť, a kliknite na tlačidlo Upraviť. 3. Pole Nadpis vám umožňuje premenovať označenie lokality Connections na jednoduchú identifikáciu v aplikácii bočnej lišty. 4. Upravte hodnoty, ktoré chcete zmeniť, a kliknite na tlačidlo OK. Odstránenie lokality Connections: 1. Vyberte položku Voľ by v ponuke aplikácie bočnej lišty doplnkového komponentu a vyberte záložku IBM Connections. 2. Vyberte lokalitu, ktorú chcete odstrániť, a kliknite na tlačidlo Odstrániť. Poznámka: Ak vám túto lokalitu poskytol administrátor, tlačidlo Odstrániť je zakázané.

13 Ak chcete zmeniť aktívnu lokalitu Connections: Vyberte rozbaľovací zoznam lokalít Connections a vyberte lokalitu, ( ) s ktorou chcete pracovať. Keď zmeníte aktívnu lokalitu, obsah bočnej lišty sa celý zmení vrátane súborov, komunít, aktualizácií a profilov. Konfigurácia nastavení proxy Aplikácia IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook sa predvolene pripája k produktu IBM Connections cez proxy nakonfigurované vo vašom poč ítač i kvôli zachovaniu bezpeč ného pracovného prostredia. Ak proxy vyžaduje autentifikáciu, musíte manuálne nakonfigurovať nastavenia proxy, ako je opísané v tejto sekcii. Doplnkový komponent sa tiež môže pripojiť k produktu Connections priamo, bez použitia proxy alebo pomocou manuálne nakonfigurovaného proxy servera. Ak chcete konfigurovať nastavenia proxy pre doplnkový komponent, vyberte položku Voľ by v ponuke aplikácie boč nej lišty doplnkového komponentu. Vyberte záložku Rozšírené > Sieť ové pripojenia a kliknite na tlač idlo Nastavenia proxy. Vyberte záložku Rozšírené > Sieťové pripojenia a kliknite na tlačidlo Nastavenia proxy. Vyberte jednu z týchto volieb: Nastavenia proxy Windows (Internet Explorer). Toto je predvolená voľ ba, ktorá používa proxy nakonfigurované v poč ítač i. Poznámka: Túto voľ bu nemôžete použiť, ak vaša organizácia používa autentifikované proxy. V tomto prípade vyberte voľ bu Manuálna konfigurácia proxy, zač iarknite políč ko Povoliť autentifikáciu proxy

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 Meno používateľ a a Heslo pre proxy server. Priame pripojenie na internet. Túto voľbu vyberte, ak sa pripájate k produktu Connections priamo bez použitia proxy. Manuálna konfigurácia proxy. Ak chcete definovať nastavenia pre svoj proxy server manuálne, vyberte túto voľ bu o HTTP proxy. Túto voľ bu použite na zadanie servera a portu, ak sa vytvárajú pripojenia HTTP. Ak necháte pole portu prázdne, použije sa predvolený port 80. Ak zač iarknete políč ko Použiť tento proxy server pre SSL, HTTP proxy server sa použije aj pre pripojenia SSL. o SSL proxy. Túto voľ bu použite na zadanie servera a portu, ak sa vytvárajú pripojenia SSL. Ak necháte pole portu prázdne, použije sa predvolený port 443. o SOCKS proxy. Túto voľ bu použite na zadanie servera a portu, ak sa vytvárajú pripojenia SOCKS. Ak necháte pole portu prázdne, použije sa predvolený port o Žiadne proxy pre hostiteľov. Túto tabuľ ku použite na urč enie, ktorí hostitelia by nemali používať žiadne proxy a vždy by sa k nim malo pripájať priamo. o Povoliť autentifikáciu proxy. Vyberte túto voľ bu, ak potrebujete zadať meno používateľ a a heslo, ktoré sa použijú pri pripájaní k proxy serveru. Hľadanie súborov Aplikáciu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook použite na nájdenie súboru Connections alebo zložky Connections pomocou jednej alebo viacerých z týchto metód: Zobrazenie Súbory použite na navigáciu medzi vašimi súbormi a zložkami, pripnutými súbormi a zložkami, súbormi a zložkami, ktoré sú zdieľané s vami alebo ktoré zdieľate, alebo košom. Použite históriu navigácie na rýchle navigovanie dozadu a dopredu medzi navštívenými lokalitami. Hľadajte obsah. Zoraďte súbory Connections kvôli jednoduchšiemu hľadaniu súboru. Obnovte zoznam, aby sa zobrazili zmeny spravené v serveri Connections.

24 Ak chcete zobraziť všetky súbory súvisiace s aktuálnym zobrazením, kliknite na odkaz Zobraziť všetko naspodku boč nej lišty. Navigácia medzi zobrazeniami Connections Ak sa chcete začať navigovať v aplikácii bočnej lišty, musíte sa Pripojiť k lokalite Connections. Vyberte zobrazenie Súbory alebo ikonu na prepnutie servera ( ): Kliknite sem na kvôli rýchlemu prístupu k: o Zobrazenia Connections. o Nakonfigurované lokality Connections. Kliknite na lokalitu, ak chcete Ak chcete zmeniť aktívnu lokalitu Connections: a zobraziť jej obsah. o Príkazy Pripojiť k lokalite a Pripojiť k Cloud. Kliknite sem, ak chcete Konfigurácia lokalít Connections. Najvyššia úroveň Súborov: Ak chcete zobraziť obsah (súbory alebo zložky) niektorého zobrazenia Connections, spravte naň dvojité kliknutie. Dostupné zobrazenia sú: Moje súbory, Pripnuté súbory, Zdieľ ané so mnou, Zdieľ ané mnou, Moje zložky, Pripnuté zložky, Zložky zdieľ ané so mnou, Moje komunity a Kôš. o Navigačná cesta: Navigač ná cesta vedľ a ikony Vybrať zobrazenie Súborov zobrazuje rodič ovské elementy aktuálneho umiestnenia. Ak chcete rýchlo prejsť do niektorého rodič ovského umiestnenia, kliknite na odkaz v navigač nej ceste. Ak chcete rýchlo prejsť do niektorého rodič ovského umiestnenia, kliknite na odkaz v navigač nej ceste. Externe zdieľané zložky a komunity sú zvýraznené žltou farbou pozadia. Kliknite pravým tlačidlom myši na ľubovoľný z elementov na navigačnej stope zobrazenia Súbory a otvorte kontextovú ponuku, z ktorej môžete vybrať položku Otvoriť v prehliadači alebo Kopírovať adresu. Ak je navigač ná cesta pridlhá na zobrazenie na boč nej lište, koreň ové umiestnenia sa zobrazia po kliknutí na ikonu

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50 ( ). Používanie histórie navigácie Kliknite na tlačidlo Späť ( kliknite na tlačidlá Späť ( Ak chcete znova navštíviť posledné zobrazenie Connections, ) na lište nástrojov. Tip: Ak kliknete a podržíte ikony Späť alebo Dopredu, otvorí sa zoznam posledných navštívených zobrazení a jednoducho sa môžete vrátiť do ľubovoľného z nich. Vyhľadávanie súborov 1. Kliknite na pole Vyhľ adať na záložke Súbory. 2. Voliteľne vyberte rozsah vyhľadávania pomocou rozbaľovacej ponuky poľa vyhľadávania: Všetky súbory, ak sa má hľadať obsah iba v aktuálnom serveri Moje súbory Zdieľ ané so mnou Súbory komunity 3. Napíšte slovo alebo frázu, ktorú chcete vyhľadať. 4. Kliknite na ikonu Vyhľ adať alebo stlačte kláves Enter. Poznámky: Ak chcete zopakovať posledné vyhľadávanie, kliknite na pole vyhľadávania, kým je prázdne. Zobrazia sa tri posledné hľadané výrazy. Vyberte hľadaný výraz na zopakovanie vyhľadávania. Vyhľadávanie nenájde obsah v zašifrovaných súboroch. Výsledky vyhľadávania sa zobrazia v zozname súborov aplikácie bočnej lišty. Bočná lišta zoradí vyhovujúce položky podľa ich času aktualizácie. Ak chcete zobraziť všetky výsledky vyhľadávania, kliknite na odkaz Zobraziť všetko naspodku boč nej lišty.

51 Zoradenie Zoznam položiek Connections v aktuálnom umiestnení môžete zoradiť kliknutím na ľubovoľnú hlavičku viditeľného stĺpca, napríklad Názov, Aktualizoval alebo Odporúčania. Kliknutie na hlavič ku už zoradeného stĺ pca otoč í poradie zoradenia. Obnovenie zoznamu súborov Ak chcete opakovane načítať zoznam súborov a zobraziť zmeny, ktoré nastali v umiestnení Connections a nastaveniach servera, kliknite na ikonu Obnoviť ). Práca so súbormi a zložkami Táto téma opisuje všeobecné koncepty práce so zoznamom súborov v aplikácii IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook. Mnohé štandardné operácie, ako sú Otvoriť, Vymazať a Kopírovať, možno vykonávať na zložkách a súboroch Connections priamo zo zoznamu súborov v aplikácii bočnej lišty. Niektoré operácie možno vykonať naraz na viacerých vybratých súboroch. Zobrazenie súborov Kliknite pravým tlačidlom myši a vyberte položku Otvoriť. Súbor sa otvorí lokálne. Upravovanie súborov Ak chcete upraviť všetky typy súborov lokálne: 1. Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku Otvoriť. Otvorí sa lokálna kópia súboru. 2. Upravte súbor a uložte ho lokálne. 3. Odošlite svoju novú verziu do produktu Connections. Úprava IBM Docs v prehliadači 1. Kliknite pravým tlačidlom myši a vyberte položku Otvoriť v prehliadači. Súbor sa otvorí vo vašom webovom prehliadači. 2. Kliknite na položku Upraviť v IBM Docs. 3. Upravte súbor a uložte ho. Vaše zmeny sa uložia online.

52 Poznámka: Pomocou produktu IBM Docs nemôžete upravovať zašifrované súbory. Vymazanie súborov Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku Presunúť do koša alebo použite klávesovú skratku Delete. Vymazané súbory sa presunú do koša lokality Connections. Vymazané súbory môžete obnoviť z koša. Vymazanie zložiek Kliknite pravým tlačidlom myši na zložku a vyberte položku Vymazať alebo použite klávesovú skratku Delete. Súbory vo vymazanej zložke sa nevymažú. Vymazané zložky nemožno obnoviť. Premenovanie súboru alebo zložky : 1. Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor alebo zložku a vyberte položku Premenovať. 2. Zadajte nový názov a kliknite na tlačidlo OK. Otvorenie v prehliadači: Kliknite pravým tlačidlom myši na zložku, súbor alebo zobrazenie súborov a vyberte položku Otvoriť v prehliadač i, aby sa položka Connections otvorila vo webovom prehliadači. Operácia Otvoriť v prehliadač i je tiež k dispozícii v kontextovej ponuke navigačnej cesty, ktorá sa nachádza v hornej časti vedľa ikony zobrazenia. Kliknutie pravým tlačidlom myši na element navigačnej cesty úplne vpravo je najjednoduchší spôsob, ako otvoriť aktuálne umiestnenie v prehliadači. Operácie so schránkou Pomocou štandardných operácií so schránkou (Kopírovať a Prilepiť ) môžete kopírovať súbory medzi rôznymi umiestneniami v produktoch Connections, Outlook a vo svojom počítači.tieto operácie sú k dispozícii v kontextovej ponuke súboru aplikácie bočnej lišty. Ponuku príkazu Kopírovať použitie, ak chcete vykonať nasledujúce:

53 Kopírovať samotný Súbor. Kopírovať Odkaz na súbor. Táto voľba umiestni názov súboru s hypertextovým odkazom na jeho umiestnenie do schránky. Kopírovať Adresu súboru.táto voľba umiestni adresu URL súboru ako text do schránky.príkaz Kopírovať adresu je tiež k dispozícii pre zobrazenia zložiek a súborov a v kontextovej ponuke navigačnej cesty na stavovej lište aplikácie bočnej lišty. Poznámky: Klávesová skratka Ctrl+C funguje podobne ako potiahnutie a pustenie súborov z aplikácie bočnej lišty. Keď použijete klávesovú skratku Ctrl+C, predvolene sa skopíruje odkaz na súbor. Keď použijete klávesovú skratku Ctrl+C, predvolene sa skopíruje odkaz na súbor. Ak chcete zmeniť predvolenú akciu pre kopírovanie súborov Connections pomocou klávesovej skratky Ctrl+C z kopírovania odkazov na kopírovanie súborov, vykonajte tieto kroky: 1. Vyberte položku Voľ by v ponuke aplikácie bočnej lišty doplnkového komponentu. 2. Vyberte záložku Rozšírené a začiarknite políčko Potiahnuť súbory namiesto odkazov na súbory do Outlook. Viac informácií nájdete v sekcii Preberanie súborov z produktu Connections. Príkaz Vystrihnúť nie je k dispozícii v tejto verzii aplikácie IBM Connections Plug-in. Pripnutie súborov a zložiek Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku Viac akcií > Pripnúť. Pripnuté súbory a zložky sú zobrazené v zobrazeniach Pripnuté súbory/pripnuté zložky. Ak chcete zrušiť pripnutie súboru alebo zložky, kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku Viac akcií > Zrušiť pripnutie. Sledovanie súborov a zložiek Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku Viac akcií > Sledovať. Keď sledujete súbor alebo zložku, pri aktualizácii súboru alebo zložky sa pridajú notifikácie na záložku Aktualizácie.

54 Ak chcete zastaviť sledovanie súboru alebo zložky, kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku Viac akcií > Zastaviť sledovanie. Ak chcete označiť súbor Páči sa mi/zrušiť označenie Páči sa mi: Ak chcete označiť súbor Páči sa mi, kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte Viac akcií > Páči sa mi. Ak to chcete vrátiť späť, vyberte Viac akcií > Zrušiť označenie Páči sa mi. Pridanie súborov do zložiek: Ak chcete pridať súbor do zložky, vykonajte tieto kroky: 1. Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku Pridať do zložky. 2. Vyberte zložku v produkte IBM Connections. Môžete vybrať zložku alebo podzložku zo zobrazení Zložky, do ktorých som naposledy pridával, Moje zložky, Pripnuté zložky, Zložky, ktoré sú zdieľané so mnou a zložky v zobrazení Moje komunity. Externe zdieľané zložky sú označené ikonou Externé ( ). 3. Začiarknite alebo zrušte začiarknutie voľby Povoliť členom vybratej zložky upravovať tento súbor. 4. Kliknite na tlačidlo OK. Ak chcete odstrániť súbor zo zložky, prejdite do danej zložky, kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku Odstrániť zo zložky. Poznámky: Súbory môžete pridať do zložiek, pre ktoré máte prístup prispievateľa alebo vlastníka. Nemôžete pridávať do súkromných zložiek iných ľudí ani pridávať zdieľané súbory do verejných zložiek. Vytvorenie novej zložky 1. Otvorte záložku Súbory a vyberte zobrazenie Moje zložky. 2. Voliteľne vyberte podzložku. 3. Kliknite na ikonu Vytvoriť novú zložku ). 4. Napíšte názov zložky.

55 5. Začiarknite alebo zrušte začiarknutie voľby Povoliť zdieľanie s ľuďmi mimo mojej organizácie. Externe zdieľané zložky sú označené ikonou Externé( ). 6. Kliknite na tlačidlo OK. Zamknutie súborov: Táto funkcia sa vzťahuje iba na lokality Connections od verzie 4. Ak ste vlastník alebo editor súboru, môžete ho zamknúť pre úpravu. Ak chcete zamknúť súbor, kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku Zamknúť súbor. Zamknuté súbory sú označené ikonou zámku. Ak chcete odomknúť súbor, kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku Odomknúť súbor. Zobrazenie histórie verzií Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku História verzií. Panel História verzií sa zobrazí naspodku doplnkového komponentu. Pre každú verziu súboru môžete: Vidieť, kto vytvoril verziu a kedy. Sledovať stav tejto osoby. Kliknite pravým tlačidlom myši na ikonu sledovania stavu, aby sa otvorila ponuka pre okamžitú výmenu správ. o Poznámka: Táto funkcia funguje, iba ak ste prihlásený do servera okamžitej výmeny správ. Kliknúť na meno osoby alebo obrázok a zobraziť úplný profil na záložke Profily. Zobraziť číslo verzie a súhrn zmien pre každú revíziu. Kliknúť na ikonu Kopírovať odkaz ) a skopírovať adresu URL špecifickej verzie súboru do schránky. Vytvorením odkazu na špecifickú verziu sa nemusíte obávať, že sa zmení obsah prepojeného súboru. Kliknúť na ikonu Otvoriť ) a otvoriť špecifickú verziu súboru. Kliknúť na ikonu Viac akcií ( ) a vybrať voľbu o Obnoviť verziu, ak chcete obnoviť staršiu verziu súboru. o Vymazať verziu, ak chcete vymazať špecifickú verziu súboru (iba v produkte Connections 4).

56 o Vymazať túto verziu a všetky staršie verzie, ak chcete vymazať špecifickú verziu a jej predchodcov. Označenie súboru ako nevhodného Toto sa vzťahuje na súbory komunít, ktoré boli vytvorené s voľbou moderovania Prezerajúci môžu označ iť nevhodný obsah. Ak chcete označiť obsah ako nevhodný, vykonajte tieto kroky:: 1. Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku Viac akcií > Označ iť ako nevhodné. 2. Voliteľne zadajte dôvod označenia súboru ako nevhodného a kliknite na tlačidlo Označ iť. Návod k iným prípadom použitia práce so súbormi nájdete v týchto témach:: Odosielanie súborov do produktu Connections Preberanie súborov z produktu Connections Zdieľanie súborov a zložiek Zobrazenie a úprava súborov vlastností Zobrazenie a zverejnenie komentárov k súboru Odosielanie súborov, zložiek a ových správ a príloh do produktu Connections IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook používajte na odosielanie súborov a zložiek zo svojho počítača a tiež ových správ a príloh u do zobrazení Moje súbory, Moje zložky Zložky > [zložka], [komunita] > Súbory alebo [komunita] > zložky > [zložka]. Odoslanie súborov 1. Použite ikonu Odoslať ), dostupné v zobrazeniach Moje súbory, Moje zložky > [zložka], [komunita] > Súbory a [komunita > Zložky > [zložka] a vyberte súbor, ktorý chcete odoslať. - alebo - Potiahnite súbor, zložku, prílohu alebo ovú správu zo svojho počítača alebo z produktu Outlook do aplikácie bočnej lišty doplnkového komponentu.

57 2. Nastavte voľby odoslania: Začiarknite alebo zrušte začiarknutie voľby Povoliť zdieľanie s ľuďmi mimo mojej organizácie. Keď je začiarknutá, odoslané súbory sa označia ikonou Externé ( ). Externý prístup musíte nastaviť pri odosielaní súboru, nemôžete ho aktivovať neskôr. Začiarknite alebo zrušte začiarknutie voľby Šifrovať obsah súboru. Keď to je začiarknuté, súbor uložený v serveri zašifrovaný. 3. Kliknite na položku Odoslať. Poznámky a obmedzenia: Je podporované odosielanie veľkých súborov (zvyčajne do 2 GB). Z dôvodu obmedzenia produktu Outlook nemôžete odosielať zložky, ktoré zahŕňajú znaky, ktoré nevyhovujú miestnemu nastaveniu vášho počítača. Keď sa odosiela položka, môžete monitorovať priebeh na lište priebehu, ktorá sa zobrazí naspodku aplikácie bočnej lišty doplnkového komponentu. Zobrazuje sa názov aktuálne odosielanej položky a tiež stav odosielania. Aktuálny proces odosielania môžete zastaviť kliknutím na ikonu Zrušiť operáciu ) na lište priebehu. Odoslanie novej verzie: Novú verziu pre súbor môžete pridať tak, že ho znova odošlete do produktu Connections. Novú verziu môžete pridať aj v prípade, ak sa zmenil názov súboru. Odoslanie novej verzie s rovnakým názvom položky: 1. V zobrazení Moje súbory, Moje zložky > [zložka], [komunita] > Súbory, alebo [komunita] > Zložky > [zložka] odošlite súbor pomocou ikony Odoslať potiahnutím a pustením alebo kliknutím pravého tlačidla a výberom položky Odoslať novú verziu. 2. Otvorí sa dialógové okno Súbor už existuje: a. Vyberte voľbu Pridať ako novú verziu vybratého dokumentu a potom vyberte súbor z tabuľky, pre ktorý chcete pridať novú verziu. Voliteľne zadajte komentár ako Súhrn zmeny. b. Alternatívne vyberte voľbu Odoslať ako nový súbor a premenujte nový súbor. Zadajte nový názov súboru do textového poľa. c. Kliknite na tlačidlo OK. 3.

58 Odoslanie novej verzie so zmeneným názvom položky: Túto metódu použite pre takýto scenár: odoslali ste súbor s názvom Market Research.docx do produktu Connections a chcete ho poslať niekomu mimo svojej organizácie na posúdenie. Táto osoba vám vráti súbor a premenuje ho na Market Research-jf.docx.Tento súbor chcete odoslať do produktu Connections a nahradiť pôvodný súbor, ale zachovať pôvodný názov. 1. Myšou potiahnite súbor na súbor, ktorý chcete prepísať, a podržte ho tam dve sekundy. Zobrazí sa pomocný text: Odoslať ako novú verziu súboru <názov súboru >. 2. Pustite súbor. Nový súbor premenovaný na názov existujúceho súboru, na ktorom ste pustili tento súbor, sa pridá ako nová verzia daného súboru. Poznámka: Pomocou tejto metódy môžete nahradiť súbor iba v prípade, ak má existujúci aj nový súbor rovnaký typ súboru. Pozrite si tiež: Odosielanie ových správ do produktu Connections Odosielanie príloh do produktu Connections Preberanie súborov a zložiek z produktu Connections Aplikáciu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook použite na prevzatie súborov a zložiek ako lokálnych kópií do svojho počítača, kde na nich môžete pracovať mimo prostredia pre spoluprácu. Po úprave súboru ho môžete odoslať do produktu Connections, pričom môžete nahradiť existujúci súbor alebo vytvoriť novú verziu. Ak chcete prevziať lokálnu kópiu súborov a zložiek, vykonajte ľubovoľný z týchto krokov: Myšou potiahnite jeden alebo viacero súborov a zložiek z aplikácie bočnej lišty na pracovnú plochu Windows alebo do otvoreného umiestnenia v aplikácii Windows Prieskumník. Vyberte jeden alebo viacero súborov a zložiek, kliknite pravým tlačidlom myši a vyberte položku Uložiť ako z kontextovej ponuky. Zadajte, kde chcete uložiť súbor. Vyberte jeden alebo viacero súborov, kliknite pravým tlačidlom a vyberte položku Kopírovať > Súbor z kontextovej ponuky. Potom Prilepte súbory do umiestnenia vo svojom počítači.

59 Ak bol súbor zašifrovaný pri Odosielanie súborov, zložiek a ových správ a príloh do produktu Connections, pri prevzatí sa dešifruje. Zdieľanie súborov a zložiek Zdieľanie súboru alebo zložky 1. Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor alebo zložku a vyberte položku Zdieľ ať. 2. Vykonajte ľubovoľný z týchto krokov: a. Vyberte voľbu Zdieľ ať s ľ uď mi, skupinami* a komunitami alebo Verejný (viditeľ ný pre každého). b. Vyberte každú Osobu / Skupinu* / Komunitu, s ktorou chcete zdieľať súbor alebo zložku: Napíšte názov osoby alebo komunity a kliknutím ho pridajte alebo kliknite na šípku nadol vedľa textového poľa, ak chcete zobraziť zoznam Poslední ľudia a vyberte z neho. c. Pre každú osobu/skupinu*/komunitu vyberte rolu zdieľania: ako čitateľ. ako editor (k dispozícii iba pri zdieľaní súboru). ako prispievateľ (k dispozícii iba pri zdieľaní zložky). ako vlastník (k dispozícii iba pri zdieľaní zložky). d. Začiarknite alebo zrušte začiarknutie políčka Povoliť ostatným zdieľ ať tento súbor (k dispozícii iba pri zdieľaní súboru). e. Začiarknite alebo zrušte začiarknutie políčka Do tejto zložky môže prispievať každý (k dispozícii iba pri zdieľaní zložky, keď je vybratá voľba Zdieľ ať s: Verejnosť ). f. Pridajte voliteľnú správu pre ľudí alebo komunity, s ktorými zdieľate súbor (k dispozícii iba pri zdieľaní súboru). * Zdieľanie so skupinou nie je k dispozícii pre zložky. Zobrazenie podrobností o zdieľaní: Ak chcete zobraziť podrobnosti o zdieľaní súboru alebo zložky, vykonajte tieto kroky: 1. Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor alebo zložku a vyberte položku Podrobnosti o zdieľ aní, aby sa zobrazili podrobnosti o zdieľaní.

60 2. Kliknite na položku Pridať, aby sa otvorilo dialógové okno Zdieľ ať súbor/zdieľ ať zložku. 3. Vyberte osobu alebo komunitu a kliknite na položku Odstrániť zdieľ anie, aby ste zastavili zdieľanie súboru s touto osobou alebo komunitou. 4. Začiarknite alebo zrušte začiarknutie políčka Povoliť ostatným zdieľať tento súbor (k dispozícii iba pri zdieľaní súboru). 5. Zrušte začiarknutie voľby Povoliť zdieľanie s ľuďmi mimo mojej organizácie, aby ste zastavili externé zdieľanie. Poznámka: Táto voľba sa zobrazí, iba ak bol tento súbor alebo zložka odoslaný s voľbou Povoliť zdieľanie s ľuďmi mimo mojej organizácie. Ak chcete zastaviť externé zdieľanie: Ak chcete zastaviť zdieľanie súboru alebo zložky s externými používateľmi, kliknite pravým tlačidlom na súbor alebo zložku a vyberte položku Zastaviť externé zdieľanie. Zobrazenie a úprava podrobností o zložke Ak chcete zobraziť, do ktorých zložiek bol pridaný súbor, vykonajte tieto kroky: 1. Kliknite pravým tlačidlom myši a vyberte položku Podrobnosti o zložke. Zobrazí sa zoznam zložiek, ktoré obsahujú daný súbor. 2. Ak chcete odstrániť súbor z niektorej zložky, vyberte zložku a kliknite na položku Odstrániť. 3. Vyberte zložku a zmeňte oprávnenie Editorov tohto súboru v tejto zložke na Môže upraviť/môže zobraziť. Zobrazenie a úprava súborov vlastností Aplikácia IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook podporuje zobrazenie a úpravu vlastností súborov a zložiek. Zobrazenie vlastností: 1. Vyberte súbory alebo zložky Connections. 2. Kliknite pravým tlačidlom myši a vyberte položku Vlastnosti alebo stlačte kombináciu klávesov Alt+Enter. Vlastnosti len na čítanie sú sivé.

61 Hodnota <Viacero hodnôt > označuje, že táto vlastnosť má rôzne hodnoty vo vybratých súboroch. Upravovanie vlastností: 1. Otvorte okno Vlastnosti. 2. Upravte hodnotu vlastností priamo v mriežke okna Vlastnosti. Zmeny spravené v názve súboru alebo zložky a v značkách súboru sa uložia, keď kliknete na tlačidlo Áno v potvrdzovacej správe. Opis viacerých súborov alebo zložiek môžete upraviť súčasne. Ak upravovanie hodnoty pre niektorú z položiek zlyhá, zobrazí sa upozornenie. Zobrazenie a zverejnenie komentárov k súboru Zobrazenie komentárov k súboru Ak chcete zobraziť komentáre k súborom, kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku Komentáre. Naspodku aplikácie IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook sa zobrazí panel Komentáre, kde môžete vidieť komentáre k súboru, zverejniť nový komentár, upraviť alebo vymazať existujúce komentáre. Poznámka: Keď je otvorený panel Komentáre a vyberiete iný súbor v zozname súborov, komentáre pre túto položku sa automaticky zobrazia v paneli Komentáre. Zverejnenie komentára Ak chcete zverejniť nový komentár k súboru, vykonajte tieto kroky:: 1. Zobrazte panel Komentáre súboru. 2. Napíšte svoj komentár do textového poľa a kliknite na tlačidlo Zverejniť. Ak chcete upraviť komentár: Môžete upraviť komentáre, ktoré ste zverejnili: 1. Zobrazte panel Komentáre súboru.

62 2. Nájdite komentár a kliknite na ikonu Upraviť komentár ). 3. Aktualizujte svoj komentár v textovom poli a kliknite na tlačidlo Zverejniť. Vymazanie komentára Môžete vymazávať svoje vlastné komentáre alebo komentáre iných ľudí k súborom, ktoré vlastníte:: 1. Zobrazte panel Komentáre súboru. 2. Nájdite komentár a kliknite na ikonu Vymazať komentár ). Označenie komentára ako nevhodného: Toto sa vzťahuje na komentáre k súborom komunít, ktoré boli vytvorené s voľbou moderovania Prezerajúci môžu označ iť nevhodný obsah. 1. Zobrazte panel Komentáre súboru. 2. Nájdite komentár a kliknite na ikonu Označ iť ako nevhodné ). 3. Voliteľne zadajte dôvod označenia tohto komentára ako nevhodného a kliknite na tlačidlo Označ iť. Výber viditeľných stĺpcov Aplikácia IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook zobrazuje iba súbory a zložky. Rôzne zobrazenia Connections zobrazujú rôzne stĺpce. Napríklad zobrazenie Moje súbory zobrazuje stĺpce Názov, Zdieľ anie, dátum Aktualizované a Aktualizoval. Môžete upraviť stĺpce, ktoré sú zobrazené v týchto zobrazeniach: Moje súbory, Pripnuté súbory, zobrazenia zložiek a Moje komunity > <komunita> > Súbory a Zložky. V týchto zobrazeniach môžete zobraziť vlastnosť súboru ako stĺpec v zozname súborov aplikácie bočnej lišty a nastaviť poradie stĺpcov. Poznámka: Vybraté stĺpce a ich poradie sú globálne pre všetky uvedené zobrazenia. Ak sa vybratý stĺpce nevzťahuje na určité zobrazenie, v tomto zobrazení sa nezobrazí. Konfigurácia viditeľných stĺpcov 1. Kliknite pravým tlačidlom myši na hlavičky stĺpcov v zozname súborov a v kontextovej ponuke vyberte položku Viditeľ né stĺ pce.

63 2. Dialógové okno Viditeľ né stĺ pce uvádza všetky štandardné vlastnosti súboru Connections. Začiarknite každý stĺpec, ktorý by sa mal zobraziť v zozname súborov. 3. Pomocou tlačidiel Presunúť nahor a Presunúť nadol zmeňte poradie, v ktorom sa zobrazujú vlastnosti v aplikácii bočnej lišty. 4. Voliteľné) Nastavte pevnú šírku pre stĺpec tak, že ho vyberiete a nastavíte hodnotu pre Šírka vybratého stĺpca (v pixeloch). Šírku stĺpca tiež možno zmeniť potiahnutím alebo dvojitým kliknutím na pravý okraj hlavičky každého stĺpca v zozname súborov. Vyhľadávanie v produkte Connections Aplikáciu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook použite na prehľ adanie a nájdenie relevantného obsahu a ľ udí. Nasledujúce témy opisujú, ako vyhľadávať v doplnkovom komponente:: Vyhľadávanie súborov Vyhľadávanie ľudí Vyhľadávanie komunít Práca s om Aplikáciu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook použite na jednoduché ukladanie a prístup k ovým správami a prílohám v produkte Connections a tiež na pripájanie súborov z produktu Connections do nových správ. ové správy uložené v produkte Connections možno zdieľať s ostatnými používateľmi Connections bez použitia diskového úložného priestoru v ich prijatej pošte. Doplnkový komponent použite na efektívne vykonávanie týchto akcií Pripojenie súborov k ovým správam. Odosielanie ových správ do produktu Connections. Odosielanie príloh do produktu Connections s voľbou na ich nahradenie odkazmi Connections. Pripojenie súborov k ovým správam Aplikáciu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook použite na pripojenie súborov Connections k rôznym položkám produktu Microsoft Outlook.

64 Pripojenie súborov Connections k ovej správe: Existujú dve jednoduché metódy, ako pripojiť súbor Connections k produktu Outlook: 1. Myšou potiahnite súbor z aplikácie bočnej lišty do oblasti produktu Outlook, ktorá podporuje príjem súborov (pozrite si zoznam dole). Keď potiahnete súbor z aplikácie bočnej lišty, predvolene sa vytvorí odkaz na súbor. Vytvorenie odkazu namiesto kopírovania súboru vám umožňuje efektívne manažovať verzie súborov a tiež šetriť miesto vo vašich poštových serveroch. 2. Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor Connections a vyberte ponuku príkazu Kopírovať, ak chcete kopírovať súbor, Odkaz na súbor (umiestni názov súboru s hypertextovým odkazom na jeho umiestnenie ako text do schránky) alebo Adresa súboru (umiestni adresu URL súboru ako text do schránky).potom to prilepte do oblasti produktu Outlook, ktorá podporuje príjem súborov. Upozorňujeme, že odkazy na súbory Connections môžu otvoriť iba používatelia, ktorí majú prístup k serveru Connections a majú prístup čitateľa alebo editora pre súbor. Súbory Connections môžete potiahnuť do týchto oblastí produktu Outlook: Telo správy odchádzajúce u, ak chcete vytvoriť prílohu u, alebo prijatá pošta, ak chcete vytvoriť novú ovú správu s odkazmi na súbory. Opis stretnutia, schôdze alebo udalosti, ak chcete vytvoriť odkaz na súbor. Oblasť opisu úlohy, ak chcete vytvoriť odkaz na súbor. Oblasť poznámok pre kontakt, ak chcete vytvoriť odkaz na súbor. Aplikácia Poznámky, ak chcete vytvoriť novú poznámku s nadpisom súboru. Poznámka: Ak chcete potiahnuť súbor do udalosti kalendára, úlohy, kontaktu alebo poznámky, vyberte súbor v doplnkovom komponente v hlavnom okne Outlook Explorer a potiahnite ho do zodpovedajúcej oblasti produktu Outlook. Pripojenie odkazu na staršiu verziu súboru: 1. Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a vyberte položku História verzií. 2. Nájdite verziu, ktorú chcete pripojiť, a kliknite na ikonu Kopírovať odkaz ) vedľa nej. 3. Prilepte odkaz do odchádzajúcej ovej správy alebo inej oblasti produktu Outlook, ktorá podporuje príjem súborov.

65 Konfigurácia volieb potiahnutia a pustenia produktu Connections: Ak chcete zmeniť predvolenú akciu pripojenia súborov Connections z pripojenia odkazu na súbor na pripojenie samotného súboru, vykonajte tieto kroky: 3. Vyberte položku Voľ by z ponuky aplikácie bočnej lišty doplnkového komponentu. 4. Otvorte záložku Rozšírené a začiarknite políčko Potiahnuť súbory namiesto odkazov na súbory do Outlook. Ak chcete vymeniť správanie nastavené vo voľbách aplikácie, podržte stlačený kláves Alt počas ťahania súboru z aplikácie bočnej lišty. Odosielanie ových správ do produktu Connections Ak odošlete ovú správu do produktu Connections, môžete ju zdieľať s ostatnými bez jej duplikovania vo všetkých poštových schránkach. Ak chcete odoslať ovú správu do produktu Connections, vykonajte tieto kroky 1. Použite jednu z týchto metód Vyberte a potiahnite jednu alebo viacero správ z Prijatej pošty alebo ľubovoľnej inej zložky do zobrazenia Moje súbory, Moje zložky > [zložka], [komunita] > Súbory alebo [komunita] > Zložky > [zložka]. Kliknite pravým tlačidlom myši na správu a vyberte položku ponuky Uložiť správu do IBM Connections > Pridať do súborov a komunít, Pridať do aktivít (ako prílohu) alebo Pridať do wiki (tiež ako prílohu). Otvorte správu a vyberte položku Súbory a komunity, Aktivity alebo Wiki z tlačidla Uložiť do IBM Connections na páse s nástrojmi. 2. Nastavte voľby odoslania. Môžete tiež presunúť ovú správu do produktu Connections. V tomto prípade sa správa odošle do produktu Connections a potom sa vymaže z vašej zložky Prijatá pošta (alebo ľubovoľnej inej zložky) a presunie sa do zložky Vymazané položky.

66 Ako sú uložené správy v produkte Connections? ové správy odoslané do produktu Connections sa ukladajú ako súbory msg a obsahujú celú správu vrátane textu tela a príloh. Názov súboru sa odvádza od poľa Predmet. Odoslanie správ s rovnakým predmetom: Ak sa do produktu Connections uloží niekoľko správ z rovnakého vlákna diskusie, zobrazí sa otázka, či ich chcete uložiť ako novú verziu súboru msg alebo premenovať novú správu. Viac informácií nájdete v sekcii Nahradenie existujúcich súborov. Zastavenie procesu odosielania: Keď začne proces odosielania, je to vidieť na lište priebehu. Proces odosielania môžete zastaviť kliknutím na ikonu Zrušiť operáciu ) na lište priebehu. Presunutie ových správ do produktu Connections Odoslané správy môžete vymazať zo zložky Prijatá pošta (alebo ľubovoľnej inej zložky) a presunúť ich do zložky Vymazané položky pri ich odoslaní do produktu Connections: Vyberte položku Voľ by z ponuky aplikácie bočnej lišty doplnkového komponentu, vyberte záložku Rozšírené a kliknite na položku Presunúť namiesto kopírovania do Connections. Tip: Ak chcete otočiť správanie nastavenie vo voľbách aplikácie a zmeniť režim operácie potiahnutia a pustenia z presunu na kopírovanie a opačne, držte stlačený kláves Alt počas ťahania u do aplikácie bočnej lišty. Otvorenie ových správ uložených v produkte Connections Spravte dvojité kliknutie na ovú správu v doplnkovom komponente. Správa sa otvorí v produkte Outlook. Prečítajte si tiež : Odosielanie súborov, zložiek a ových správ do produktu Connections.

67 Odosielanie príloh do produktu Connections Prílohy prichádzajúcich ových správ môžete uložiť do produktu Connections, aby ste mohli tieto prílohy zdieľať s ostatnými používateľmi produktu Connections. Táto funkcia vám pomáha spolupracovať s kolegami na súboroch a tiež šetrí úložný priestor v poštovom serveri. Odosielanie príloh prichádzajúcej ovej správy do produktu Connections Použite jednu z týchto metód Potiahnite prílohu z tela ovej správy alebo panelu náhľadu do IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook, aby ste ju odoslali do zobrazenia Moje súbory, Moje zložky > [zložka], [komunita] > Súbory alebo [komunita] > Zložky > [zložka]. Kliknite pravým tlačidlom myši a vyberte položku ponuky Uložiť prílohy do IBM Connections > Pridať do súborov a komunít, Pridať do aktivít (ako prílohu) alebo Pridať do wiki (tiež ako prílohu). Otvorí sa dialógové okno Uložiť do IBM Connections, v ktorom môžete nastaviť voľby odosielania. Poznámka: Položka kontextovej ponuky Uložiť do IBM Connections nie je k dispozícii pre správy vo formáte RTF. V otvorenej správe kliknite na tlačidlo Súbory a komunity, Aktivity alebo Wiki z tlačidla Uložiť do IBM Connections na páse s nástrojmi doplnkového komponentu. Otvorí sa dialógové okno Uložiť do IBM Connections, v ktorom môžete nastaviť voľby odosielania. Poznámka: Keď značne proces odosielania, je to vidieť na lište priebehu. Proces odosielania môžete zastaviť kliknutím na ikonu Zrušiť operáciu ) na lište priebehu. Nastavenie volieb odosielania Pri odosielaní príloh do produktu Connections môžete určiť voľby pre odosielanie: 1. Vybrať umiestnenie na odoslanie. Vyberte umiestnenie Connections, kam chcete odoslať prílohy. Musíte mať oprávnenie na umiestnenie, kam chcete odoslať. Môžete vybrať posledné umiestnenie alebo kliknúť na položku Prehľadávať a prehľadávaním vybrať ľubovoľné iné umiestnenie Connections. Dostupné umiestnenia pre odosielanie súborov sú Moje súbory, Moje komunity > [komunita] > Súbory, Aktivity a Wiki. Pri odosielaní súborov do Súborov a Komunít: Kliknite na ikonu Pripojiť k lokalite, ak sa chcete pripojiť k inej lokalite Connections. Pri odosielaní do Aktivít a Wiki:

Registrácia účtu Hik-Connect

Registrácia účtu Hik-Connect Registrácia účtu Hik-Connect Tento návod popisuje postup registrácie účtu služby Hik-Connect prostredníctvom mobilnej aplikácie a webového rozhrania na stránke www.hik-connect.comg contents in this document

More information

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca Obsah balenia TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca PoE injektor Napájací adaptér CD Ethernet kábel Systémové požiadavky

More information

Spôsoby zistenia ID KEP

Spôsoby zistenia ID KEP Spôsoby zistenia ID KEP ID KEP (kvalifikovaný elektronický podpis) je možné zistiť pomocou napr. ovládacieho panela, prostredíctvom prehliadača Internet Expolrer, Google Chrome alebo Mozilla Firefox. Popstup

More information

Manuál k programu FileZilla

Manuál k programu FileZilla Manuál k programu FileZilla EXO TECHNOLOGIES spol. s.r.o. Garbiarska 3 Stará Ľubovňa 064 01 IČO: 36 485 161 IČ DPH: SK2020004503 support@exohosting.sk www.exohosting.sk 1 Úvod EXO HOSTING tím pre Vás pripravil

More information

REPORT DESIGNER 1 VYTVORENIE A ÚPRAVA FORMULÁRA. úprava formulárov v Money S4 / Money S Vytvorenie formulára

REPORT DESIGNER 1 VYTVORENIE A ÚPRAVA FORMULÁRA. úprava formulárov v Money S4 / Money S Vytvorenie formulára REPORT DESIGNER úprava formulárov v Money S4 / Money S5 Informačný systém Money S4/S5 umožňuje upraviť tlačové zostavy tak, aby plne vyhovovali potrebám používateľa. Na úpravu tlačových zostáv slúži doplnkový

More information

kucharka exportu pro 9FFFIMU

kucharka exportu pro 9FFFIMU požiadavky na export kodek : Xvid 1.2.1 stable (MPEG-4 ASP) // výnimočne MPEG-2 bitrate : max. 10 Mbps pixely : štvorcové (Square pixels) rozlíšenie : 1920x1080, 768x432 pre 16:9 // výnimočne 1440x1080,

More information

Sharpdesk Mobile V2.1 Návod na obsluhu Pre Windows

Sharpdesk Mobile V2.1 Návod na obsluhu Pre Windows Sharpdesk Mobile V2.1 Návod na obsluhu Pre Windows SHARP CORPORATION Copyright 2013-2015 SHARP CORPORATION Všetky práva vyhradené. 1 Obsah 1 Prehľad... 4 2 Poznámky k používaniu... 5 3 Inštalácia a spustenie...

More information

Sharpdesk Mobile V2.2 Návod na obsluhu Pre Windows

Sharpdesk Mobile V2.2 Návod na obsluhu Pre Windows Sharpdesk Mobile V2.2 Návod na obsluhu Pre Windows SHARP CORPORATION Copyright 2013-2015 SHARP CORPORATION Všetky práva vyhradené. 1 Obsah 1 Prehľad... 4 2 Poznámky k používaniu... 5 3 Inštalácia a spustenie...

More information

Kamera. Sieťová klenbová kamera. Rýchla používateľská príručka---po slovensky. Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I),

Kamera. Sieťová klenbová kamera. Rýchla používateľská príručka---po slovensky. Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I), Kamera Sieťová klenbová kamera Rýchla používateľská príručka---po slovensky Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I), UD.6L0201B1254A01EU 1 Regulačné informácie Vyhlásenie o súlade s normami

More information

Zariadenie TouchPad aklávesnica

Zariadenie TouchPad aklávesnica Zariadenie TouchPad aklávesnica Katalógové číslo dokumentu: 409918-231 Máj 2006 V tejto príručke sú vysvetlené funkcie zariadenia TouchPad a klávesnice. Obsah 1 Zariadenie TouchPad Používanie zariadenia

More information

Návod na odstránenie certifikátov so zrušenou platnosťou

Návod na odstránenie certifikátov so zrušenou platnosťou Návod na odstránenie certifikátov so zrušenou platnosťou Dátum zverejnenia: 7. 11. 2017 Verzia: 1 Dátum aktualizácie: Popis: Tento dokument je určený používateľom, ktorí elektronicky podpisujú dokumenty

More information

Sprievodca pripojením (pre model COOLPIX)

Sprievodca pripojením (pre model COOLPIX) Sprievodca pripojením (pre model COOLPIX) Tento dokument popisuje postup na používanie aplikácie SnapBridge (Verzia 2.0) na vytvorenie bezdrôtového pripojenia medzi podporovaným fotoaparátom a inteligentným

More information

Databázové systémy. SQL Window functions

Databázové systémy. SQL Window functions Databázové systémy SQL Window functions Scores Tabuľka s bodmi pre jednotlivých študentov id, name, score Chceme ku každému doplniť rozdiel voči priemeru 2 Demo data SELECT * FROM scores ORDER BY score

More information

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved.

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. MS Managed Service Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. Reproduction, or translation of materials without the author's written permission is prohibited. No content may be reproduced without

More information

Urobte viac. Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200. Model R9000

Urobte viac. Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200. Model R9000 Urobte viac Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200 Model R9000 Názov a heslo siete WiFi Predvolený názov (SSID) a sieťový kľúč (heslo) siete WiFi sú pre smerovač jedinečné, ako sériové číslo.

More information

Používateľská príručka služby IM and Presence Service v aplikácii Cisco Unified Communications Manager verzie 9.0(1)

Používateľská príručka služby IM and Presence Service v aplikácii Cisco Unified Communications Manager verzie 9.0(1) Používateľská príručka služby IM and Presence Service v aplikácii Cisco Unified Communications Manager verzie 9.0(1) Prvé vydanie: May 25, 2012 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman

More information

D.Signer prostriedok pre vytváranie zaručeného elektronického podpisu. Inštalačná príručka

D.Signer prostriedok pre vytváranie zaručeného elektronického podpisu. Inštalačná príručka D.Signer prostriedok pre vytváranie zaručeného elektronického podpisu Inštalačná príručka Obsah 1 Predpoklady pre inštaláciu D.Signer... 3 1.1 Inštalácia.NET Framework... 3 1.1.1 Windows 8, 8.1... 4 1.1.2

More information

PRÍRUČKA POUŽÍVATEĽA PROGRAMOVP-touch P700

PRÍRUČKA POUŽÍVATEĽA PROGRAMOVP-touch P700 PRÍRUČKA POUŽÍVATEĽA PROGRAMOVP-touch P700 P-touch P700 Obsah tejto príručky, ako aj špecifikácie tohto zariadenia sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia. Spoločnosť Brother si vyhradzuje právo

More information

e-scheme Návod na použitie

e-scheme Návod na použitie e-scheme Návod na použitie Pár krokov ako používať program Otvorte webovú stránku http://www.labquality.fi/eqa-eqas/ Kliknite na Login to LabScala Username: zadajte váš laboratórny kód Password: zadajte

More information

BlackBerry Connect 4.0 pre S60 Inštalačná príručka

BlackBerry Connect 4.0 pre S60 Inštalačná príručka BlackBerry Connect 4.0 pre S60 Inštalačná príručka Február 2007 Copyright Nokia 2007. Všetky práva vyhradené. Kopírovanie, prenášanie, rozširovanie alebo uchovávanie časti alebo celého obsahu tohto dokumentu

More information

Sharpdesk Mobile V2.4 Návod na obsluhu Pre ios

Sharpdesk Mobile V2.4 Návod na obsluhu Pre ios Sharpdesk Mobile V2.4 Návod na obsluhu Pre ios 2012 SHARP CORPORATION 1 Obsah 1 Prehľad... 3 2 Poznámky k používaniu... 4 3 Inštalácia a spustenie... 5 4 Nastavenia... 6 4.1 Nastavenia tlačiarne/skenera...

More information

Manuál pre používanie ručného scannera IRIScan Book Executive 3

Manuál pre používanie ručného scannera IRIScan Book Executive 3 Manuál pre používanie ručného scannera IRIScan Book Executive 3 Scanner zapneme 2 sekundovým stlačením tlačidla Scan. Obrázok 1 Tlačidlo Scan slúžiace na zapnutie scannera Po zapnutí sa nám rozsvieti displej

More information

Recipient Configuration. Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP

Recipient Configuration. Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP Recipient Configuration Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP Agenda Mailbox Mail Contact Distribution Groups Disconnected Mailbox Mailbox (vytvorenie nového účtu) Exchange Management Console New User Exchange

More information

Databázy (1) Prednáška 11. Alexander Šimko

Databázy (1) Prednáška 11. Alexander Šimko Databázy (1) Prednáška 11 Alexander Šimko simko@fmph.uniba.sk Contents I Aktualizovanie štruktúry databázy Section 1 Aktualizovanie štruktúry databázy Aktualizácia štruktúry databázy Štruktúra databázy

More information

Slovenská verzia. Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N. Obsah balenia. Zoznam terminológie

Slovenská verzia. Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N. Obsah balenia. Zoznam terminológie 3 Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N Bezdrôtový router Sweex 150N nevystavujte extrémnym teplotám. Zariadenie neumiestňujte na priame slnečné svetlo ani do blízkosti zdrojov tepla. Bezdrôtový router

More information

Spájanie tabuliek. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c)

Spájanie tabuliek. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) Spájanie tabuliek Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) 2011-2016 Úvod pri normalizácii rozdeľujeme databázu na viacero tabuliek prepojených cudzími kľúčmi SQL umožňuje tabuľky opäť spojiť

More information

On-line pomocník. Vitajte v LTE CPE! On-line pomocník. Huawei patentované a dôverné Autorské práva Huawei Technologies Co., Ltd

On-line pomocník. Vitajte v LTE CPE! On-line pomocník. Huawei patentované a dôverné Autorské práva Huawei Technologies Co., Ltd Vitajte v LTE CPE! On-line pomocník . 2014. Všetky práva vyhradené. Žiadna časť tohto dokumentu sa nesmie reprodukovať ani prenášať v žiadnej forme ani žiadnym spôsobom bez predchádzajúceho písomného súhlasu

More information

CEL-SQ8SA2R0. Canon XF Utility. Návod na používanie. Slovensky. Windows. Verzia 1.1

CEL-SQ8SA2R0. Canon XF Utility. Návod na používanie. Slovensky. Windows. Verzia 1.1 CEL-SQ8SA2R0 Canon XF Utility Návod na používanie Slovensky Windows Verzia 1.1 Obsah 02 03 Úvod 03 O aplikácii Canon XF Utility 03 Symboly použité v texte 04 Používanie aplikácie XF Utility 04 Spustenie

More information

Aplikačný dizajn manuál

Aplikačný dizajn manuál Aplikačný dizajn manuál Úvod Aplikačný dizajn manuál je súbor pravidiel vizuálnej komunikácie. Dodržiavaním jednotných štandardov, aplikácií loga, písma a farieb pri prezentácii sa vytvára jednotný dizajn,

More information

EOS 70D (W) Návod na používanie funkcie Wi-Fi SLOVENSKY NÁVOD NA POUŽÍVANIE

EOS 70D (W) Návod na používanie funkcie Wi-Fi SLOVENSKY NÁVOD NA POUŽÍVANIE EOS 70D (W) Návod na používanie funkcie Wi-Fi SLOVENSKY NÁVOD NA POUŽÍVANIE Čo môžete robiť pomocou funkcií bezdrôtovej siete LAN Vďaka funkciám bezdrôtovej siete LAN tohto fotoaparátu môžete vykonávať

More information

Bezdrôtový USB 2.0 Bluetooth adaptér HP bt500. Používateľská príručka

Bezdrôtový USB 2.0 Bluetooth adaptér HP bt500. Používateľská príručka Bezdrôtový USB 2.0 Bluetooth adaptér HP bt500 Používateľská príručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tu uvedené informácie podliehajú zmenám bez predchádzajúceho upozornenia. Reprodukovanie,

More information

XPS 8920 Setup and Specifications

XPS 8920 Setup and Specifications XPS 8920 Setup and Specifications Model počítača: XPS 8920 Regulačný model: D24M Regulačný typ: D24M001 Poznámky, upozornenia a výstrahy POZNÁMKA: POZNÁMKA uvádza dôležité informácie, ktoré umožňujú lepšie

More information

Padanie Firefoxu, ako tomu zabrániť?

Padanie Firefoxu, ako tomu zabrániť? Padanie Firefoxu, ako tomu zabrániť? Nedá sa jednoducho povedať čo môže byť príčinou, preto sa pokúsim v pár bodoch vysvetliť, čo všetko môže spôsobovať pády Firefoxu a ako ich vyriešiť. V týchto bodoch

More information

Návod na rýchle nastavenie bluesound.com

Návod na rýchle nastavenie bluesound.com Návod na rýchle nastavenie bluesound.com Dodávané príslušenstvo Stereo RCA / RCA kábel (2 m) Minijack 3,5mm / RCA kábel (2 m) Sieťový kábel 120V Sieťový kábel 230 V Ethernetový kábel (2 m) Bezdrátový prehrávač

More information

IBM Tivoli Directory Server Verzia 5.2 Client Readme

IBM Tivoli Directory Server Verzia 5.2 Client Readme IBM Tivoli Directory Server Verzia 5.2 Client Readme GI10-6158-00 IBM Tivoli Directory Server Verzia 5.2 Client Readme GI10-6158-00 Poznámka Pred použitím týchto informácií a produktu, ktorý podporujú,

More information

1. ELASTIX inštalácia 2 2. Elastix konfigurácia Nastavenie užívateľských kont Pridanie nových užívateľských kont 10 2.

1. ELASTIX inštalácia 2 2. Elastix konfigurácia Nastavenie užívateľských kont Pridanie nových užívateľských kont 10 2. 1. ELASTIX inštalácia 2 2. Elastix konfigurácia 8 2.1 Nastavenie užívateľských kont 9 2.2 Pridanie nových užívateľských kont 10 2.3 InstantMessaging and presence 12 2.4 TLS 12 2.5 Conference 12 3. Záver

More information

Anycast. Ľubor Jurena CEO Michal Kolárik System Administrator

Anycast. Ľubor Jurena CEO Michal Kolárik System Administrator Anycast Ľubor Jurena CEO jurena@skhosting.eu Michal Kolárik System Administrator kolarik@skhosting.eu O nás Registrátor Webhosting Serverové riešenia Správa infraštruktúry Všetko sa dá :-) Index Čo je

More information

AVG Ultimate. Používateľská príručka. Revízia dokumentu ( )

AVG Ultimate. Používateľská príručka. Revízia dokumentu ( ) AVG Ultimate Používateľská príručka Revízia dokumentu 2015.05 (22.09.2015) C opyright AVG Technologies C Z, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Všetky ostatné ochranné známky sú vlastníctvom príslušných vlastníkov.

More information

EOS 760D (W) Návod na používanie funkcie Wi-Fi/NFC SLOVENSKY NÁVOD NA POUŽÍVANIE

EOS 760D (W) Návod na používanie funkcie Wi-Fi/NFC SLOVENSKY NÁVOD NA POUŽÍVANIE EOS 760D (W) Návod na používanie funkcie Wi-Fi/NFC SLOVENSKY NÁVOD NA POUŽÍVANIE Úvod Čo môžete robiť pomocou funkcií bezdrôtovej siete LAN Vďaka funkciám bezdrôtovej siete LAN tohto fotoaparátu môžete

More information

Dokumentácia k produktu, 4 Získajte informácie o dokumentácii dodávanej s vaším Beo6.

Dokumentácia k produktu, 4 Získajte informácie o dokumentácii dodávanej s vaším Beo6. Beo6 Príručka Obsah Dokumentácia k produktu, 4 Získajte informácie o dokumentácii dodávanej s vaším Beo6. Používanie ovládača Beo6, 5 Používanie tlačidiel na displeji ovládača Beo6 a jeho fyzických tlačidiel.

More information

Aplikačný obchod. Návod pre koncového používateľa

Aplikačný obchod. Návod pre koncového používateľa Aplikačný obchod Návod pre koncového používateľa Verzia: V1 2014 HISTÓRIA REVÍZIÍ... 3 1 ÚVOD... 4 1.1 ÚČEL TOHOTO DOKUMENTU... 4 1.2 PÔSOBNOSŤ... 4 1.3 POJMY, AKRONYMY A SKRATKY... 4 1.3.1 Akronymy a

More information

Návod na inštaláciu software

Návod na inštaláciu software Návod na inštaláciu software Tento návod vysvetľuje, ako nainštalovať a nakonfigurovať software, ktorý umožňuje použiť stroj ako tlačiareň alebo skener pre počítač. Ak chcete získať softvér popísaný v

More information

Rýchle spustenie. Nighthawk X4 Inteligentný smerovač WiFi AC2350 Model R7500v2. Obsah balenia. Inštalačné video

Rýchle spustenie. Nighthawk X4 Inteligentný smerovač WiFi AC2350 Model R7500v2. Obsah balenia. Inštalačné video Podpora Ďakujeme vám, že ste si kúpili výrobok od spoločnosti NETGEAR. Po inštalácii zariadenia vyhľadajte štítok so sériovým číslom a pomocou neho zaregistrujte svoj produkt na webovej stránke https://my.netgear.com.

More information

Smerovač Wifi Smart R6300v2 Inštalačná príručka

Smerovač Wifi Smart R6300v2 Inštalačná príručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti NETGEAR, Inc. alebo jej dcérskych spoločností v USA a v iných krajinách.

More information

Bezpečnosť webovských aplikácií (2. časť)

Bezpečnosť webovských aplikácií (2. časť) Bezpečnosť webovských aplikácií (2. časť) Richard Ostertág Katedra informatiky FMFI UK, Bratislava ostertag@dcs.fmph.uniba.sk 2011/12 R. Ostertág (KI FMFI UK) Bezpečnosť webovských aplikácií (2) 1 / 14

More information

Jazyk SQL. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c)

Jazyk SQL. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) Jazyk SQL Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) 2011-2016 Jazyk SQL - Structured Query Language SQL je počítačový jazyk určený na komunikáciu s relačným SRBD neprocedurálny (deklaratívny) jazyk

More information

OLYMP na MS SQL OBSAH 1 AKO POSTUPOVAŤ. 2 INŠTALÁCIA Microsoft SQL Servera 2008 R2 3 PREVOD DATABÁZY OLYMPU NA SQL

OLYMP na MS SQL OBSAH 1 AKO POSTUPOVAŤ. 2 INŠTALÁCIA Microsoft SQL Servera 2008 R2 3 PREVOD DATABÁZY OLYMPU NA SQL OLYMP na MS SQL OBSAH 1 AKO POSTUPOVAŤ 1.1 Základné informácie k inštalácii Microsoft SQL servera 2008 R2, cesta k inštalačnému programu, možné obmedzenia, licencia programu Olymp 1.2 Aké sú hardvérové

More information

Fio podpis. Verzia dokumentácie Fio podpis verze 4.0.3

Fio podpis. Verzia dokumentácie Fio podpis verze 4.0.3 Fio podpis Verzia dokumentácie 4.0.9 Fio podpis verze 4.0.3 16.5.2018 Obsah 1 Úvod... 3 2 Inštalácia Fio podpis... 3 2.1 Inštalácia Java... 3 2.2 Nastavenie prostredia... 3 3 Ovládanie... 5 3.1 Konfigurácia

More information

Keys-To-Go. Ultra-portable keyboard for Android and Windows. Setup Guide

Keys-To-Go. Ultra-portable keyboard for Android and Windows. Setup Guide Keys-To-Go Ultra-portable keyboard for Android and Windows Setup Guide Contents Keys-To-Go - Ultra-portable keyboard Slovenčina 149 2 OFF PDF ON www.logitech.com/support/keys-to-go-tablet 2.5 h Clavier

More information

INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM. Vnútorná obálka ÚVOD O SOFTWARE

INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM. Vnútorná obálka ÚVOD O SOFTWARE INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM ÚVOD O SOFTWARE... PRED INŠTALÁCIOU INŠTALÁCIA SOFTVÉRU PRIPÁJANIE K POČÍTAČU KONFIGURÁCIA OVLÁDAČA TLAČIARNE Strana Vnútorná obálka AKO POUŽÍVAŤ PREVÁDZKOVÁ

More information

Príručka sieťových aplikácií

Príručka sieťových aplikácií Príručka sieťových aplikácií PT-E550W PT-E550W Táto Príručka sieťových aplikácií obsahuje užitočné informácie o konfigurácii bezdrôtovej siete a nastavení funkcie Wireless Direct pomocou zariadenia Brother.

More information

Obsah. Obsah balenia... 2

Obsah. Obsah balenia... 2 Obsah Obsah balenia... 2 Slovenský Začíname... 3 Popis zariadenia... 4 Vloženie SIM a microsd karty... 5 4G a Wi-Fi pripojenie... 6 Rozhranie Android... 8 ARCHOS Fusion Storage... 12 Zoznámte sa so systémom

More information

D E F G. b Pamäťová karta (karta SD)* c Karta s kódom produktu. d Držiak na čelné sklo. e Dokumentačný balíček. f USB nabíjačka do auta.

D E F G. b Pamäťová karta (karta SD)* c Karta s kódom produktu. d Držiak na čelné sklo. e Dokumentačný balíček. f USB nabíjačka do auta. TomTom ONE XL 1. Čo je súčasťou balenia Čo je súčasťou balenia a Váš TomTom ONE XL A B C D E F G H A Kontrolka dobíjania B Dotykový displej C Hlavný vypínač D Reproduktor E Konektor na externú anténu F

More information

HP ScanJet 200, 300. Používateľská príručka

HP ScanJet 200, 300. Používateľská príručka HP ScanJet 200, 300 Používateľská príručka Autorské a licenčné práva 2015 Copyright HP Development Company, L.P. Reprodukovanie, úpravy alebo preklad bez predchádzajúceho písomného súhlasu sú zakázané,

More information

IVIT Inštitút vzdelávania informačných technológií Excel 2013/2016 pre pokročilých. Obsah

IVIT Inštitút vzdelávania informačných technológií Excel 2013/2016 pre pokročilých. Obsah Obsah 1 Nastavenie užívateľského prostredia... 3 1.1 Ovládanie je sústredené do panela nástrojov... 3 1.2 Vytvorenie vlastnej karty, export a import nastavenia Excelu... 3 1.3 Možnosti nastavenia zobrazenia

More information

Manažment systémov Začíname s Riadiacou centrálou

Manažment systémov Začíname s Riadiacou centrálou System i Manažment systémov Začíname s Riadiacou centrálou Verzia 6, vydanie 1 System i Manažment systémov Začíname s Riadiacou centrálou Verzia 6, vydanie 1 Poznámka Pred použitím týchto informácií a

More information

Cvičenie 1-2 Concept: Locating Controls, Functions, and VIs

Cvičenie 1-2 Concept: Locating Controls, Functions, and VIs Cvičenie 1-2 Concept: Locating Controls, Functions, and VIs 1. Open a blank LabVIEW project. Click the Create Project button in the LabVIEW Getting Started window and then click Blank Project. Click Finish.

More information

PRED INŠTALÁCIOU SOFTWARU INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ WINDOWS INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ MACINTOSH RIEŠENIE PROBLÉMOV

PRED INŠTALÁCIOU SOFTWARU INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ WINDOWS INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ MACINTOSH RIEŠENIE PROBLÉMOV Návod na inštaláciu software PRED INŠTALÁCIOU SOFTWARU INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ WINDOWS INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ MACINTOSH RIEŠENIE PROBLÉMOV Ďakujeme Vám, že ste si zakúpili tento produkt. Tento návod vysvetľuje,

More information

TRUST BT120 USB BLUETOOTH ADAPTER. Pokyny na prvé použitie

TRUST BT120 USB BLUETOOTH ADAPTER. Pokyny na prvé použitie Pokyny na prvé použitie Kapitola 1. Odinštalovanie starých ovládačov a zariadení (5.1) 2. Inštalácia (Windows 98 SE / ME / 2000 / XP) (5.2) 3. Pripojenie (5.3) 4. Kontrola po inštalácii (6) 5. Používanie

More information

Leica Virtual Vista Používateľský manuál. Version 1.0 Slovensky

Leica Virtual Vista Používateľský manuál. Version 1.0 Slovensky Leica Virtual Vista Používateľský manuál Version 1.0 Slovensky Leica Virtual Vista Manuál 2 Obsah 1 Začíname... 4 1.1 Vytvorenie konta... 6 1.2 Pridanie zariadenia... 8 1.2.1 Pripojenie Leica mojo3d k

More information

PRÍRUČKA POUŽÍVATEĽA PROGRAMOV

PRÍRUČKA POUŽÍVATEĽA PROGRAMOV PRÍRUČKA POUŽÍVATEĽA PROGRAMOV Nie všetky modely sú dostupné vo všetkých krajinách. Verzia A SVK Obsah Časť I Windows 1 Tlač 2 Používanie ovládača tlačiarne Brother... 2 Funkcie... 2 Výber správneho typu

More information

Bestseller. Petr Broža a kol. Office. Microsoft. pre študentov a domácnosti Word > Excel > PowerPoint > OneNote. Sprievodca.

Bestseller. Petr Broža a kol. Office. Microsoft. pre študentov a domácnosti Word > Excel > PowerPoint > OneNote. Sprievodca. Petr Broža a kol. Bestseller Office Microsoft 2007 pre študentov a domácnosti Word > Excel > PowerPoint > OneNote Sprievodca pre každého Microsoft Office 2007 Extra PC špeciál Biblia Microsoft Office 2007

More information

SLOVENSKY. Príručka pomocníka CANON INC CEL-SX3MA2R0. Bezdrôtové funkcie/príslušenstvo. Bezdrôtové funkcie. Príslušenstvo

SLOVENSKY. Príručka pomocníka CANON INC CEL-SX3MA2R0. Bezdrôtové funkcie/príslušenstvo. Bezdrôtové funkcie. Príslušenstvo /príslušenstvo Príručka pomocníka SLOVENSKY CANON INC. 2018 CEL-SX3MA2R0 1 /príslušenstvo Úvodné poznámky a právne informácie Zhotovením a prezretím úvodných skúšobných záberov skontrolujte, či sa správne

More information

systemove programovanie win32 programovanie

systemove programovanie win32 programovanie systemove programovanie win32 programovanie zakladny princip uzivatel interaguje so systemom klavesnicou, mysou tym generuje udalosti, ktore sa radia do,,message queue" (front sprav) aplikacia vytahuje

More information

Používateľská príručka

Používateľská príručka Používateľská príručka Xperia E4g E2003/E2006/E2053 Obsah Začíname...6 O tejto používateľskej príručke...6 Prehľad zariadenia...6 Zostavenie...7 Prvé spustenie zariadenia...9 Prečo potrebujete účet Google?...10

More information

LG-P500. Návod na používanie SLOVENSKY ENGLISH. P/N : MMBB (1.0) G

LG-P500. Návod na používanie SLOVENSKY ENGLISH.   P/N : MMBB (1.0) G SLOVENSKY ENGLISH Všeobecné otázky 0850 111 154 *Pred telefonátom sa uistite, že je telefónne číslo správne. Návod na používanie LG-P500 P/N : MMBB0393905

More information

Obsah. Dôležitá informácia... 3 Životné prostredie a bezpečnosť...3 Požiadavky na inštaláciu...3 Potrebujete pomoc...3. Obsah balenia...

Obsah. Dôležitá informácia... 3 Životné prostredie a bezpečnosť...3 Požiadavky na inštaláciu...3 Potrebujete pomoc...3. Obsah balenia... Návod na obsluhu 1 Obsah Dôležitá informácia... 3 Životné prostredie a bezpečnosť...3 Požiadavky na inštaláciu...3 Potrebujete pomoc...3 Obsah balenia... 4 Váš VOIP080... 5 Pohľad spredu...5 Pohľad zozadu...6

More information

Základná(umelecká(škola(Jána(Albrechta Topoľčianska(15

Základná(umelecká(škola(Jána(Albrechta Topoľčianska(15 Základná(umelecká(škola(Jána(Albrechta Topoľčianska(15 851(01(Bra@slava Titl.: Ján(Hrčka Bohrova(11 851(01(Bra@slava V(Bra@slave(21.11.2013 Vec:(Odpoveď(na(informácie(ohľadom(mandátnej(zmluvy(na(základe(Zákona(č.(211/2000(Zb.

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť M100D M100G. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť M100D M100G. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte Philips M100D M100G Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 Bezpečnosť 2 Upozornenie 2

More information

Používateľská príručka

Používateľská príručka Používateľská príručka BBB100-2 Obsah Nastavenie a základné funkcie...4 Rýchle zoznámenie so zariadením...4 Vloženie SIM karty...5 Vloženie pamäťovej karty...6 Zapnutie a vypnutie zariadenia...7 Pohyb

More information

SA5114 SA5115 SA5124 SA5125 SA5144 SA Prehrávač digitálneho zvuku a videa

SA5114 SA5115 SA5124 SA5125 SA5144 SA Prehrávač digitálneho zvuku a videa SA5114 SA5115 SA5124 SA5125 SA5144 SA5145 www.philips.com/support Prehrávač digitálneho zvuku a videa i Potrebujete pomoc? Navštívte lokalitu www.philips.com/support kde môžete získať prístup k širokej

More information

N150. Bezdrôtový smerovač. Návod na používanie. slovenčina. 8820aa01125sk F9K1009. or БЪЛГАРСКИ. English. Français. Deutsch. Español.

N150. Bezdrôtový smerovač. Návod na používanie. slovenčina. 8820aa01125sk F9K1009. or БЪЛГАРСКИ. English. Français. Deutsch. Español. slovenčina N150 Bezdrôtový smerovač English Français Deutsch Nederl ands Español Italiano Português POLSKI ČEsK Y SLOVENSK Y MAGYAR Návod na používanie РУССКИЙ or БЪЛГАРСКИ ROMÂNĂ ΕΛ ΛΗΝΙΚ Α Türkçe 8820aa01125sk

More information

QtiPlot Základy práce s programom

QtiPlot Základy práce s programom TECHNICKÁ UNIVERZITA V KOŠICIACH Letecká fakulta QtiPlot Základy práce s programom Ing. Katarína Draganová Ing. Pavol Lipovský Košice 2010 Obsah Obsah Obsah...5 1. Úvod...8 1.1. Na čo QtiPlot slúži...

More information

USB čítačka kariet. Návod na použitie. Tchibo GmbH D Hamburg 63336HB6321XII MS-PRO/MS DUO/ MS-DUO PRO

USB čítačka kariet. Návod na použitie. Tchibo GmbH D Hamburg 63336HB6321XII MS-PRO/MS DUO/ MS-DUO PRO USB čítačka kariet CF MS-PRO/MS DUO/ MS-DUO PRO M2 Návod na použitie Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 63336HB6321XII - 288 186 Vážení zákazníci! Vaša nová USB čítačka kariet číta najdôležitejšie pamäťové karty,

More information

Používateľská príručka S302. This is the Internet version of the User guide. Print only for private use.

Používateľská príručka S302. This is the Internet version of the User guide. Print only for private use. Používateľská príručka S302 Ďakujeme vám, že ste si kúpili telefón Sony Ericsson S302. Ak chcete do telefónu získat ďalší obsah, navštívte webovú stránku www.sonyericsson.com/fun. Ak sa zaregistrujete

More information

BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA... 6 VZHĽAD TECHNICKÉ ÚDAJE... 14

BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA... 6 VZHĽAD TECHNICKÉ ÚDAJE... 14 Návod na používanie Obsah BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA... 6 VZHĽAD... 12 TECHNICKÉ ÚDAJE... 14 ZAČÍNAME... 15 abíjanie batérie 15 správa zariadenia 17 Prehľad hlavného menu 18 Panel oznámení 19 Gestá 20 Práca

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SA1OPS08 SA1OPS16 SA1OPS32 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3 Všeobecná údržba 3 Recyklácia produktu 5 2 Vaše

More information

Razer DeathAdder Chroma ako vylepšiť niečo, čo je dokonalé? 0 For gamers by gamers

Razer DeathAdder Chroma ako vylepšiť niečo, čo je dokonalé? 0 For gamers by gamers Myš Razer DeathAdder obľúbená medzi virtuálnymi športovcami celého sveta si z globálneho hľadiska právom získala povesť najlepšia herná myš. Táto myš preslávená svojim ergonomickým dizajnom, rýchlymi reakciami

More information

Exo site Užívateľská príručka

Exo site Užívateľská príručka Exo site Užívateľská príručka EXO TECHNOLOGIES spol. s r.o. Garbiarska 3 Stará Ľubovňa 064 01 IČO: 36 485 161 IČ DPH: SK2020004503 support@exohosting.sk www.exohosting.sk 1 Exo site je jednoduchý a ľahko

More information

Register your product and get support at SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. SK Príručka užívateľa

Register your product and get support at   SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. SK Príručka užívateľa Register your product and get support at www.philips.com/welcome SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3 Všeobecná údržba 3 Recyklácia produktu

More information

Obsah. SOA REST REST princípy REST výhody prest. Otázky

Obsah. SOA REST REST princípy REST výhody prest. Otázky REST Peter Rybár Obsah SOA REST REST princípy REST výhody prest Otázky SOA implementácie WEB (1990) CORBA (1991) XML-RPC (1998) WS-* (1998) SOAP RPC/literal SOAP Document/literal (2001) REST (2000) SOA

More information

BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA... 6 VZHĽAD TECHNICKÉ ÚDAJE... 13

BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA... 6 VZHĽAD TECHNICKÉ ÚDAJE... 13 Návod na používanie Obsah BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA... 6 VZHĽAD... 12 TECHNICKÉ ÚDAJE... 13 ZAČÍNAME... 14 Abíjanie batérie 14 Správa zariadenia 16 Prehľad hlavného menu 17 Panel oznámení 18 Gestá 19 Práca

More information

HP ProtectTools Používateľská príručka

HP ProtectTools Používateľská príručka HP ProtectTools Používateľská príručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth je ochranná známka príslušného vlastníka a spoločnosť Hewlett-Packard Company ju používa na základe

More information

MOTOROLA XOOM 2 Media Edition

MOTOROLA XOOM 2 Media Edition Inbox Google Calendar 2:55pm Reminder: Executive Review Call @ Apr 8 3:00pm - 4:00pm (David s Calendar@moto Justin Younger 2:52pm Budget Updates Hi Everyone, I ve updated all of the budget information

More information

Dell Latitude 12 Rugged Tablet-7202 Príručka používateľa

Dell Latitude 12 Rugged Tablet-7202 Príručka používateľa Dell Latitude 12 Rugged Tablet-7202 Príručka používateľa Regulačný model: T03H Regulačný typ: T03H001 Poznámky, upozornenia a výstrahy POZNÁMKA: POZNÁMKA uvádza dôležité informácie, ktoré umožňujú lepšie

More information

Návod na používanie IR 130 Internetové rádio

Návod na používanie IR 130 Internetové rádio Návod na používanie 10009125 10022777 IR 130 Internetové rádio Vážený zákazník, V prvom rade sa Vám chceme poďakovať za nákup tohto produktu. Aby sa zabránilo možnému technickému poškodeniu, prosíme Vás,

More information

Direct Mail - Manuál. Direct Mail - Manuál - 1

Direct Mail - Manuál. Direct Mail - Manuál - 1 Direct Mail - Manuál Direct Mail - Manuál - 1 Obsah Direct Mail - Manuál... 1 Obsah... 2 O dokumente... 2 Preklad informácií o dokumente... 2 Úvod... 3 Ako na to?... 3 Inštalácia modulu Direct Mail...

More information

Riešenia a technológie pre jednotnú správu používateľov

Riešenia a technológie pre jednotnú správu používateľov Riešenia a technológie pre jednotnú správu používateľov Radovan Semančík Agenda Úvod: Identity Crisis Technológie správy používateľov Postup nasadenia Záver Súčasný stav IT Security Nekonzistentné bezpečnostné

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť PI3105. Otázky? Kontaktujte Philips

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť PI3105. Otázky? Kontaktujte Philips Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte Philips PI3105 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné pokyny 3 Bezpečnosť

More information

Nokia N _1_LA.indd _1_LA.indd :45: :45:44

Nokia N _1_LA.indd _1_LA.indd :45: :45:44 Nokia N85 2009 Nokia. Všetky práva vyhradené. VYHLÁSENIE O ZHODE NOKIA CORPORATION týmto vyhlasuje, že výrobok RM-333 spĺňa základné požiadavky a všetky príslušné ustanovenia Smernice 1999/5/ES. Vyhlásenie

More information

Nokia E52: Návod na použitie

Nokia E52: Návod na použitie Nokia E52: Návod na použitie 6.0. Vydanie 2 Obsah Obsah Bezpečnosť 5 O vašom prístroji 6 Služby siete 6 Vyhľadávanie pomoci 8 Podpora 8 Aktualizácia softvéru a aplikácií zariadenia 8 Pomocník prístroja

More information

Mobilný počítač Dolphin TM Príručka pre rýchle spustenie

Mobilný počítač Dolphin TM Príručka pre rýchle spustenie Mobilný počítač Dolphin TM 6100 Príručka pre rýchle spustenie Mobilný počítač Dolphin 6100 Obsah balenia Skontrolujte, či sa v balení nachádzajú nasledujúce položky: Mobilný počítač Dolphin 6100 (terminál)

More information

VYLEPŠOVANIE KONCEPTU TRIEDY

VYLEPŠOVANIE KONCEPTU TRIEDY VYLEPŠOVANIE KONCEPTU TRIEDY Typy tried class - definuje premenné a metódy (funkcie). Ak nie je špecifikovaná inak, viditeľnosť členov je private. struct - definuje premenné a metódy (funkcie). Ak nie

More information

ABBYY FineReader 14. Príručka správcu systému ABBYY Production LLC. Všetky práva vyhradené.

ABBYY FineReader 14. Príručka správcu systému ABBYY Production LLC. Všetky práva vyhradené. ABBYY FineReader 14 Príručka správcu systému 2017 ABBYY Production LLC. Všetky práva vyhradené. Informácie v tomto dokumente sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia a nie sú pre spoločnosť ABBYY

More information

Používateľská príručka

Používateľská príručka Používateľská príručka Xperia M5 E5603/E5606/E5653 Obsah Začíname...7 Informácie o používateľskej príručke...7 Prehľad... 7 Zostava...8 Prvé spustenie zariadenia...9 Prečo potrebujete účet Google?... 10

More information

Návod na inštaláciu Xesar 3.0

Návod na inštaláciu Xesar 3.0 Návod na inštaláciu Xesar 3.0 KPM.X.Installationsanleitung_X3.0.SK.V1.6 09/2018 Technické zmeny a tlačové chyby vyhradené. Obsah 1 Systém pre jedného používateľa so stolovým počítačom alebo notebookom

More information

TomTom navigation module

TomTom navigation module TomTom navigation module 1. Obsah balenia Obsah balenia TomTom navigation module Držiak do auta Kábel USB Prospekt MyTomTom 2 2. Základné informácie Základné informácie Držiak do auta Vložte zariadenie

More information

ESET REMOTE ADMINISTRATOR 6

ESET REMOTE ADMINISTRATOR 6 ESET REMOTE ADMINISTRATOR 6 Príručka nasadenia virtuálneho zariadenia Pre stiahnutie najnovšej verzie tohto dokumentu kliknite sem ESET REMOTE ADMINISTRATOR 6 Copyright 2017 ESET, spol. s r.o. ESET Remote

More information

Obsah. Omega na MS SQL 1 AKO POSTUPOVAŤ. Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad. 1.1 Základné informácie k inštalácii Microsoft SQL 2016 Express

Obsah. Omega na MS SQL 1 AKO POSTUPOVAŤ. Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad. 1.1 Základné informácie k inštalácii Microsoft SQL 2016 Express Omega na MS SQL Obsah 1 AKO POSTUPOVAŤ 1 1.1 Základné informácie k inštalácii Microsoft SQL 2016 Express 1 1.2 Aké sú hardvérové a softvérové požiadavky na server: 2 1.3 Jednotlivé kroky inštalácie a prevodu

More information

GT-S5301. Používateľská príručka

GT-S5301. Používateľská príručka GT-S5301 Používateľská príručka Používanie tohto návodu Ďakujeme, že ste si vybrali toto mobilné zariadenie značky Samsung. Toto zariadenie poskytuje vysokokvalitnú mobilnú komunikáciu a zábavu prostredníctvom

More information