Základná škola s materskou školou Podolínec, Školská 2, Podolínec (PODPRAHOVÁ ZÁKAZKA VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA - TOVARY) SÚŤAŽNÉ PODKLADY

Size: px
Start display at page:

Download "Základná škola s materskou školou Podolínec, Školská 2, Podolínec (PODPRAHOVÁ ZÁKAZKA VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA - TOVARY) SÚŤAŽNÉ PODKLADY"

Transcription

1 V E R E J N Á S Ú Ť A Ž (PODPRAHOVÁ ZÁKAZKA VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA - TOVARY) SÚŤAŽNÉ PODKLADY Predmet zákazky: Dodanie tovaru Názov zákazky: Zariadenie, vybavenie a didaktické prostriedky, školenie. V Podolínci dňa Spracoval : Ing. Štefan Zima, odborne spôsobilá osoba vo verejnom obstarávaní... Mgr. Jaroslav Seman riaditeľ školy

2 A.1 ZÁKLADNÉ ÚDAJE Časť I. Všeobecné informácie 1. Identifikácia obstarávateľa Názov: Základná škola s materskou školou Podolínec, IČO: Sídlo: Podolínec, PSČ: Ulica: Školská č.2 Telefón: 052/ E - mail: zspodolinec@stonline.sk Kontaktná osoba: Mgr. Jaroslav Seman, riaditeľ školy, č.tel Ing. Štefan Zima č.tel Predmet zákazky 2.1 Zariadenie, vybavenie a didaktické prostriedky, školenie, čo konkrétne predstavuje zariadenie a vybavenie pre jazykové, fyzikálne laboratórium (vrátane školenia súvisiaceho s používaním fyzikálneho laboratória) a didaktické pomôcky, v rozsahu uvedenom v týchto súťažných podkladoch. Predmet zákazky je rozdelený do troch častí, tak ako to je opísané v bode B.1. Opis predmetu zákazky. 2.2 Spoločný slovník obstarávania : Hlavný slovník : Doplňujúce predmety : , , , Podrobné vymedzenie predmetu zákazky tvorí časť B.1 Opis predmetu zákazky. 3. Komplexnosť dodávky Uchádzač predloží ponuku na jednu, druhú, tretiu, alebo všetky tri časti. 4. Zdroj finančných prostriedkov a predpokladaná hodnota predmetu zákazky 4.1 Predmet zákazky bude financovaný z prostriedkov Európskeho sociálneho fondu, Operačný program Vzdelávanie, názov projektu Zážitkové učenie a z vlastných zdrojov Predpokladaná celková hodnota predmetu zákazky je max ,91 Eur bez DPH (v tom : časť 1 - max ,83 Eur bez DPH, časť 2 max ,75 Eur bez DPH, časť 3 max ,33 Eur bez DPH ). 5. Zmluva Kúpna zmluva, resp. zmluva o dielo. 6. Miesto a termín dodania predmetu zákazky 6.1 Miesto alebo miesta dodania predmetu obstarávania: Podolínec, Ul. Školská 2, budova Základnej školy s materskou školou. 6.2 Trvanie zmluvy alebo lehota na skončenie dodávky: 2 mesiace, t.j. 60 dní odo dňa uzatvorenia zmluvy, pričom podpis zmluvy sa predpokladá ku (lehota viazanosti ). 7. Variantné riešenie Neumožňuje sa predložiť variantné riešenie.

3 8. Platnosť ponuky Ponuky zostávajú platné počas lehoty viazanosti ponúk do Časť II. Dorozumievanie a vysvetľovanie 9. Dorozumievanie medzi obstarávateľom a uchádzačmi Poskytovanie vysvetlení a iné dorozumievanie (ďalej len informácie ) medzi obstarávateľom a uchádzačmi sa zo strany verejného obstarávateľa bude uskutočňovať písomnou formou, s možnosťou využitia elektronických prostriedkov. 10. Vysvetľovanie podmienok užšej súťaže 10.1 V prípade potreby objasniť údaje uvedené v súťažných podkladoch, môže ktorýkoľvek z uchádzačov podľa bodu 9 požiadať o ich vysvetlenie priamo u zodpovednej osoby na adrese: Ing. Štefan Zima, č.tel , zspodolinec@stonline.sk Za včas doručenú požiadavku uchádzača o vysvetlenie podľa bodu 10.1 sa považuje požiadavka doručená obstarávateľovi v písomnej forme najneskôr šesť pracovných dní pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk ( 99 odst. (1) písm.e)) Odpoveď na každú požiadavku o vysvetlenie, predloženú zo strany uchádzača podľa bodu 10.1 a 10.2, oznámi sa v súlade s 38 a 99 odst. (1) písm.e) zákona o verejnom obstarávaní, t.j. bezodkladne, ale najneskoršie do troch pracovných dní odo dňa doručenia žiadosti, ale najneskôr šesť dní pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk a to všetkým zainteresovaným záujemcom. 11. Obhliadka miesta dodania predmetu zákazky Obhliadka miesta dodania tovaru nie je potrebná. Časť III. Príprava ponuky 12. Jazyk ponuky 12.1 Celá ponuka, tiež doklady a dokumenty v nej predložené musia byť vyhotovené v slovenskom jazyku, ako alternatívny jazyk sa pripúšťa aj jazyk český Ak ponuku predkladá uchádzač so sídlom mimo územia Slovenskej republiky, musí predložiť ponuku v pôvodnom jazyku a súčasne doložené úradným prekladom do slovenského jazyka (štátneho jazyka). To sa netýka ponuky, ktorá je vyhotovená v českom jazyku. V prípade zistenia rozdielov v obsahu predložených dokladov je rozhodujúci preklad v slovenskom jazyku. 13. Obsah ponuky 13.1 Ponuka predložená uchádzačom musí obsahovať: V súlade s 26 Zákona o verejnom obstarávaní doklad o oprávnení poskytovať dodávku predmetu obstarávania vyžaduje sa overená kópia Návrh na plnenie kritéria stanoveného na vyhodnotenie Vyhlásenie uchádzača, že súhlasí s podmienkami určenými obstarávateľom.

4 14. Mena a ceny, ostatné údaje uvádzané v ponuke 14.1 Navrhovaná zmluvná cena musí byť stanovená podľa 3 zákona NR SR č.18/1996 Z. z. o cenách v znení neskorších predpisov a to samostatne pre časť 1, samostatne pre časť 2 a samostatne pre časť Uchádzačom navrhovaná zmluvná cena bude vyjadrená v eurách Ak je uchádzač platcom dane z pridanej hodnoty (ďalej len DPH ), navrhovanú zmluvnú cenu uvedie v zložení: navrhovaná zmluvná cena bez DPH, sadzba DPH a výška DPH, navrhovaná zmluvná cena vrátane DPH 14.4 Ak uchádzač nie je platcom DPH, uvedie navrhovanú zmluvnú cenu v skladbe tak ako je uvedené vyššie (na úrovni bez DPH) a na skutočnosť, že nie je platcom DPH upozorní. 15. Vyhotovenie ponuky Ponuka musí byť vyhotovená v písomnej forme a to písacím strojom alebo tlačiarňou počítača, perom s nezmazateľným atramentom a pod. Časť IV. Predkladanie ponúk 16. Označenie obalu ponuky 16.1 Uchádzač vloží ponuku do samostatného obalu. Obal musí byť uzatvorený Obal ponuky musí obsahovať nasledovné údaje: adresu obstarávateľa uvedenú vo vyhlásení metódy verejného obstarávania adresu uchádzača, označenie verejná súťaž - neotvárať, označenie heslom verejnej súťaže Vybavenie laboratórií. 17. Miesto a lehota na predkladanie ponúk 17.1 Ponuku je potrebné doručiť (osobne alebo poštou) v lehote do do 12,00 hod. na adresu verejného obstarávateľa uvedenú v časti I. bod Ponuka predložená po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk, sa vráti uchádzačovi neotvorená. 18. Doplnenie, zmena a odvolanie ponuky 18.1 Uchádzač môže predloženú ponuku dodatočne doplniť, zmeniť alebo odvolať do uplynutia lehoty na predkladanie ponúk podľa bodu Doplnenie alebo zmenu ponuky je možné vykonať odvolaním pôvodnej ponuky na základe písomnej žiadosti uchádzača zaslanej prostredníctvom poštovej zásielky alebo doručenej osobne uchádzačom alebo splnomocnenou osobou uchádzača na adrese obstarávateľa podľa bodu 17.1 a doručením novej ponuky v lehote na predkladanie ponúk a na adresu podľa bodu 17.1.

5 Časť V. Otváranie a vyhodnotenie ponúk 19. Otváranie obálok s ponukami 19.1 Termín a miesto otvárania obálok: o hod. v miestnosti č. 20 (kancelária riaditeľa školy) Základnej školy s materskou školou Podolínec, Školská 2, Podolínec Na otváraní obálok s ponukami sa môžu zúčastniť zástupcovia uchádzača. Na otváraní obálok s ponukami môže byť prítomný samotný uchádzač, prípadne uchádzač zastúpený štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu uchádzača alebo osobou splnomocnenou uchádzačom na jeho zastupovanie Uchádzač (fyzická osoba), štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu uchádzača (právnická osoba), sa preukáže na otváraní obálok s ponukami preukazom totožnosti. Poverený zástupca uchádzača sa preukáže preukazom totožnosti a splnomocnením na zastupovanie Na otváraní obálok s ponukami za účasti uchádzačov podľa bodov 19.2 a 19.3 sa všetkým zúčastneným z predložených ponúk zverejnia obchodné mená, adresy alebo sídla všetkých uchádzačov a ich návrhy na plnenie jednotlivých kritérií určených obstarávateľom na hodnotenie ponúk. 20. Preskúmanie ponúk 20.1 Do procesu vyhodnocovania ponúk budú zaradené tie ponuky, ktoré: obsahujú náležitosti určené v bode 13,14,15, zodpovedajú požiadavkám a podmienkam uvedeným v týchto súťažným podkladoch a v podmienkach uverejnených vo vyhlásení metódy verejného obstarávania Platnou ponukou je ponuka, ktorá zároveň neobsahuje žiadne obmedzenia alebo výhrady, ktoré sú v rozpore s uvedenými požiadavkami a podmienkami. Ostatné ponuky uchádzačov budú zo súťaže vylúčené Uchádzač bude upovedomený o vylúčení jeho ponuky s uvedením dôvodu vylúčenia Ponuky uchádzačov, ani ich časti, sa nepoužijú bez súhlasu uchádzačov. 21. Mena na vyhodnotenie ponúk Ceny uvedené v ponukách uchádzačov sa budú vyhodnocovať v eurách. 22. Hodnotenie ponúk Ponuky budú vyhodnocované len podľa kritérií na vyhodnotenie ponúk uvedených vo vyhlásení metódy verejného obstarávania a súťažných podkladoch a spôsobom určeným v časti A.2 Kritériá na hodnotenie ponúk a pravidlá ich uplatnenia. Časť VI. Uzavretie zmluvy 23. Oznámenie o úspešnosti ponuky 23.1 Úspešnému uchádzačovi bude doručené oznámenie o uzavretí zmluvy a ostatným uchádzačom, ktorých ponuky boli vyhodnocované, bude oznámené, že neuspeli, teda že ich ponuka sa neprijíma Na žiadosť uchádzača sa poskytne podrobnejšie odôvodnenie neprijatia jeho ponuky.

6 24. Uzavretie zmluvy 24.1 S úspešným uchádzačom bude zmluva uzavretá najneskôr do , t.j. v lehote viazanosti. A.2 KRITÉRIÁ NA HODNOTENIE PONÚK A PRAVIDLÁ ICH UPLATNENIA Kritériá na hodnotenie ponúk : cena za dodanie predmetu zákazky Poradie sa určí podľa výšky navrhnutej ceny uvedenej v jednotlivých ponukách. To znamená, že úspešný bude uchádzač, ktorý navrhol za dodanie predmetu obstarávania najnižšiu cenu. Všetky tri časti sa posudzujú samostatne. A.3 POUŽITIE ELEKTRONICKEJ AUKCIE Elektronická aukcia sa nepoužije. B.1 PODROBNÝ OPIS PREDMETU OBSTARÁVANIA B.1.1 ČASŤ 1 číslo predmet zákazky počet 1.1 Jaz. laboratórium - uč. elektr. ovládací pult Predp.j.c. ako max , Jaz. laboratórium - CD rádio 1 110, Jaz. laboratórium - zosilňovač Jaz. laboratórium - reproduktory na konzole 1 350, ,00 popis - elekronický pult pre školské jazykové laboratória - nízkonapäťové audio vstupy slúchadlá, 3xIN externé vstupy, 1x vstup audiodabing, 1xOUT výstup PC, 1xOUTvýstup zosilňovač - softvér pre učiteľské PC - Prehrávanie CD, MG, MP3, tuner, 1xOUTvýstup na prepojenie s učiteľským ovládacím pultom - max. výkon 100W, - 3 line vstup (RCA) CD, DVD, AUX, 3 mikrophone inputs (6,3 mm jack), - samostatné ovládanie mikrofónov, vstavané echo pre mikrofóny, Vocal partner, - LEDs for level control and active the inputs, - control for volume, bass, treble, balance and digital echo, - record output. - dvojpásmová reproskrinka na stenu - príkon: 30 VA, napätie: 100/70 V - frekv. rozsah: 75Hz-20kHz, citlivosť 90 db

7 1.4 Jaz. laboratórium - žiacke pracovisko pre 2 žiakov 9 495,00 - pracovná doska DTD 130x60 cm, zadná stena DTD 124 x 60 cm, - kovová konštrukcia plochooválny profil - zabudovaný žľab na uloženie a prekrytie nízkonapäťových rozvodov - vyvedenie žiackych mechanicky odolných slúchadiel s pevným (nie otočným) dynamickým mikrofónom 200 Ohm, 2x200 Ohm, s možnosťou - autoodposluchu žiaka a posluchu distribuovaneho audia učiteľom - úchyt na zavesenie slúchadiel - všetky rozvody musia byť prekryté a mimo dosahu žiaka B.1.2 ČASŤ 2. Predmet zákazky Počet Predp.j.c. ako max Fyzikálne laboratórium, školenie 2.1. Fyzikálne laboratórium: CoachLabII + interfejs 2.2. Fyzikálne laboratórium: E lab interfejs 2.3. Fyzikálne laboratórium: Softvér Coach 6 SK/EN 2.4. Fyzikálne laboratórium: Predĺžovací kábel BT-BT anlógový 5 m 2.5. Fyzikálne laboratórium: Kábel na vzájomné prepojenie optických brán 2.6. Fyzikálne laboratórium: E poloha - USB senzor vzdialenosti 2.7. Fyzikálne laboratórium: Senzor teploty - termočlánok 2.8. Fyzikálne laboratórium: Senzor osvetlenia 2.9. Fyzikálne laboratórium: Senzor teploty Fyzikálne laboratórium: Senzor zvuku Fyzikálne laboratórium: Diferenčný senzor napätia 1 426, , , ,00 1 9, , , , , , ,00

8 Fyzikálne laboratórium, školenie Fyzikálne laboratórium: Senzor prúdu Fyzikálne laboratórium: Senzor magnetickej indukcie Fyzikálne laboratórium: Senzor relatívnej vlhkosti Fyzikálne laboratórium: Senzor tepu srdca Fyzikálne laboratórium: Ph zosilňovač Fyzikálne laboratórium: Ph elektróda Fyzikálne laboratórium: Barometrický senzor Fyzikálne laboratórium: Senzor tlaku plynu Fyzikálne laboratórium: Senzor náboja Fyzikálne laboratórium: Senzor krvného tlaku Fyzikálne laboratórium: Senzor malého zrýchlenia Fyzikálne laboratórium: Senzor teploty Fyzikálne laboratórium: Senzor svetla Fyzikálne laboratórium: Senzor napätia Fyzikálne laboratórium: Meracia kladka - optická brána s kladkou Fyzikálne laboratórium: Senzor sily Fyzikálne laboratórium: Ultrazvukový senzor vzdialenosti Fyzikálne laboratórium: Senzor kyslíka vo vzduchu 2.30 Lektor: Vzdelávanie: Fyzikálne laboratórium. školenie pre 6 učiteľov k používaniu fyzikálneho laboratória 1 114, , , , , , , , , , , , , , , , , ,00 35 hod 20,70/osobohod.

9 B.1.3 ČASŤ 3 číslo predmet zákazky počet Predp.j.c. ako max. 3.1 Teleskop 1 109, Prenosný merací mikroskop Optický a digitálny mikroskop 4 190, ,00 popis - optika - achromatický refraktor - priemer objektívu - 70 mm, ohnisková vzdialenosť mm - využiteľné zväčšenie x - hľadáčik s červeným bodom - jednoduché ovládanie a možnosť jemného posuvu b obidvoch osiach - jednoduchý školský mikroskop so sklopnou základňou v rozsahu zväčšenie 600x - okulár 10x - 4x, 10x a 40x revolverová hlava s objektívmi - osvetľovacie zrkadlo - hrubé a jemné ostrenie obrazu - pozorovací stolík s klipmi na uchytenie - kondenzor - digitálny LCD mikroskop s spodným a vrchným podsvietením - záznam obrazu - zväčšenie x v optickom rozsahu, do 1600x v digitálnom - 88 mm LCD monitor so štvornásobným digitálnym zväčšením - objektívy 4x, 10x a 40x - šesť farebný filter v kruhovom meniči - vrchné a spodné LCD osvetlenie - stolík s mikroposunom 88x88 mm MB interná pamäť - port SD - preparáty v základnej výbave - USB kábel na prepojenie s PC - sieťový adaptér

10 B.2 SPÓSOB URČENIA CENY Za celý predmet obstarávania v súlade a rešpektovaním bodu 14, so stanovením ceny bez DPH a vrátane DPH. Cena musí byť stanovená v zmysle zákona NR SR č.18/1996 Z. z. o cenách v znení neskorších predpisov, vyhlášky MF SR č. 87/1996 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon NR SR č.18/1996 Z. z. o cenách v znení neskorších predpisov. C. OSOBITNÉ INFORMÁCIE Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo na zrušenie súťaže ak sa zmenia okolnosti za ktorých bola vyhlásená. Žiadny z uchádzačov nemá právo na úhradu nákladov spojených s vypracovaním a odovzdaním ponuky.

Poskytovanie štandardnej a rozšírenej technickej podpory technológií Oracle

Poskytovanie štandardnej a rozšírenej technickej podpory technológií Oracle Ul. 29. augusta 8 a 10, 813 63 Bratislava 1 Verejná súťaž ZADÁVANIE NADLIMITNEJ ZÁKAZKY Služby S ÚŤAŽNÉ PODKLADY Predmet zákazky Poskytovanie štandardnej a rozšírenej technickej podpory technológií Oracle

More information

Verejná súťaž N A D L I M I T N Á Z Á K A Z K A N A P O S K Y T N U T I E S L U Ž B Y. Názov predmetu zákazky: ISV Informačný systém výstavby

Verejná súťaž N A D L I M I T N Á Z Á K A Z K A N A P O S K Y T N U T I E S L U Ž B Y. Názov predmetu zákazky: ISV Informačný systém výstavby Verejný obstarávateľ: Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky Námestie slobody č. 6, 810 05 Bratislava Verejná súťaž N A D L I M I T N Á Z Á K A Z K A N A P O S K Y T

More information

Číslo: / :1-25. Verejná súťaž

Číslo: / :1-25. Verejná súťaž Verejný obstarávateľ: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR Číslo: 2013-8856 / 23460 :1-25 Verejná súťaž nadlimitná zákazka na dodávku tovarov zabezpečovaná prostredníctvom systému EVO vyhodnotená

More information

Č. p.: ÚpIA-513-5/2018-OOPS

Č. p.: ÚpIA-513-5/2018-OOPS Č. p.: ÚpIA-513-5/2018-OOPS Výzva na predloženie cenovej ponuky (Zadávanie zákaziek s nízkymi hodnotami podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov

More information

VYSOKÁ ŠKOLA BEZPEČNOSTNÉHO MANAŽÉRSTVA V KOŠICIACH

VYSOKÁ ŠKOLA BEZPEČNOSTNÉHO MANAŽÉRSTVA V KOŠICIACH VYSOKÁ ŠKOLA BEZPEČNOSTNÉHO MANAŽÉRSTVA V KOŠICIACH Kukučínova 7,, tel./fax: 055/72007, e-mail: vsbm@vsbm.sk cena EBA, Oxford, 202 Váš list značky / zo dňa Naša značka Vybavuje / linka Košice Prof. Ing.

More information

V ý z v a. 2.1 Názov zákazky: Zabezpečenie audiovizuálnej techniky mediálnej miestnosti v priestoroch Úradu Bratislavského samosprávneho kraja

V ý z v a. 2.1 Názov zákazky: Zabezpečenie audiovizuálnej techniky mediálnej miestnosti v priestoroch Úradu Bratislavského samosprávneho kraja V ý z v a na predloženie ponuky v prieskume trhu v zmysle 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov 1. IDENTIFIKÁCIA VEREJNÉHO

More information

Vestník. verejného obstarávania. 40/2016 vydaný

Vestník. verejného obstarávania. 40/2016 vydaný Vestník verejného obstarávania 40/2016 vydaný 26.02.2016 4416 - VBS Vestník č. 40/2016-26.02.2016 OZNÁMENIE O VÝSLEDKU VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA Formulár: Príloha č. 3 podľa Vykonávacieho nariadenia Komisie

More information

Základná(umelecká(škola(Jána(Albrechta Topoľčianska(15

Základná(umelecká(škola(Jána(Albrechta Topoľčianska(15 Základná(umelecká(škola(Jána(Albrechta Topoľčianska(15 851(01(Bra@slava Titl.: Ján(Hrčka Bohrova(11 851(01(Bra@slava V(Bra@slave(21.11.2013 Vec:(Odpoveď(na(informácie(ohľadom(mandátnej(zmluvy(na(základe(Zákona(č.(211/2000(Zb.

More information

Databázové systémy. SQL Window functions

Databázové systémy. SQL Window functions Databázové systémy SQL Window functions Scores Tabuľka s bodmi pre jednotlivých študentov id, name, score Chceme ku každému doplniť rozdiel voči priemeru 2 Demo data SELECT * FROM scores ORDER BY score

More information

Vestník. verejného obstarávania. 100/2017 vydaný

Vestník. verejného obstarávania. 100/2017 vydaný Vestník verejného obstarávania 100/2017 vydaný 22.05.2017 7246 - IOX Vestník č. 100/2017-22.05.2017 OZNÁMENIE O DODATOČNÝCH INFORMÁCIÁCH, INFORMÁCIÁCH O NEUKONČENOM KONANÍ ALEBO KORIGENDE ODDIEL I: VEREJNÝ

More information

Váš list číslo/zo dňa Naše číslo Vybavuje/linka Miesto, dátum odoslania V.Kunová Lužianky, dňa

Váš list číslo/zo dňa Naše číslo Vybavuje/linka Miesto, dátum odoslania V.Kunová Lužianky, dňa Váš list číslo/zo dňa Naše číslo Vybavuje/linka Miesto, dátum odoslania V.Kunová Lužianky, dňa 04.09.2017 Vec: Výzva na predkladanie ponúk v procese zadávania zákazky s nízkou hodnotou Národné poľnohospodárske

More information

Vestník. verejného obstarávania. 67/2017 vydaný

Vestník. verejného obstarávania. 67/2017 vydaný Vestník verejného obstarávania 67/2017 vydaný 04.04.2017 4276 - IOX Vestník č. 67/2017-04.04.2017 OZNÁMENIE O DODATOČNÝCH INFORMÁCIÁCH, INFORMÁCIÁCH O NEUKONČENOM KONANÍ ALEBO KORIGENDE ODDIEL I: VEREJNÝ

More information

Výzva na predkladanie ponúk k zákazke s nízkou hodnotou

Výzva na predkladanie ponúk k zákazke s nízkou hodnotou Základná škola Mojmírova 2, 953 01 Zlaté Moravce Výzva na predkladanie ponúk k zákazke s nízkou hodnotou Identifikácia verejného obstarávateľa: Názov: Základná škola Mojmírova 2, Zlaté Moravce IČO: 37865056

More information

NAFTA a.s., Votrubova 1, Bratislava. Súťažné podklady. Názov obchodnej verejnej súťaže (ďalej len súťaž ):

NAFTA a.s., Votrubova 1, Bratislava. Súťažné podklady. Názov obchodnej verejnej súťaže (ďalej len súťaž ): Súťažné podklady Názov obchodnej verejnej súťaže (ďalej len súťaž ): Obstaranie usmerneného vŕtania pre roky 2014-2017 OBSAH A. POKYNY PRE NAVRHOVATEĽOV A.1 VŠEOBECNÉ POKYNY A.1.1 Identifikácia vyhlasovateľa

More information

Vestník. verejného obstarávania. 183/2017 vydaný

Vestník. verejného obstarávania. 183/2017 vydaný Vestník verejného obstarávania 183/2017 vydaný 18.09.2017 13002 - VSS Vestník č. 183/2017-18.09.2017 OZNÁMENIE O VÝSLEDKU VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA Druh postupu: Verejná súťaž Druh zákazky: Služby ODDIEL

More information

Vestník. verejného obstarávania. 146/2017 vydaný

Vestník. verejného obstarávania. 146/2017 vydaný Vestník verejného obstarávania 146/2017 vydaný 26.07.2017 10767 - IBS Vestník č. 146/2017-26.07.2017 OZNÁMENIE O POUŽITÍ PRIAMEHO ROKOVACIEHO KONANIA ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ I.1) NÁZOV A ADRESY

More information

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit.

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit. Fiber 5 Mbit ** 5 Mbit / Mbit 5,90 Fiber 50 Mbit * 50 Mbit / 8 Mbit 9,90 Fiber 80 Mbit * 80 Mbit / Mbit 5,90 Mini Mbit* Mbit / Mbit 9,90 Klasik 2 Mbit* 2 Mbit / 2 Mbit Standard 8 Mbit* 8 Mbit / 3Mbit Expert

More information

Aplikačný dizajn manuál

Aplikačný dizajn manuál Aplikačný dizajn manuál Úvod Aplikačný dizajn manuál je súbor pravidiel vizuálnej komunikácie. Dodržiavaním jednotných štandardov, aplikácií loga, písma a farieb pri prezentácii sa vytvára jednotný dizajn,

More information

Výzva na predkladanie ponúk

Výzva na predkladanie ponúk Výzva na predkladanie ponúk Je vypracovaná podľa 117 zákona NR SR č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len zákon o verejnom obstarávaní ) na poskytnutie

More information

Kúpna zmluva. Branislav Strašifták, konateľ. Preambula

Kúpna zmluva. Branislav Strašifták, konateľ. Preambula Kúpna zmluva uzavretá v zmysle zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov a v zmysle 409 a nasl. Obchodného zákonníka Zmluvné strany: Kupujúci: Sídlo: Zastúpený:

More information

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX 45 826 45 Bratislava TASR, SITA Vaša značka/zo dňa Naša značka Vybavuje Bratislava -/- OHVBPKV/5249-6/19287/2018/Ki Ing. Kišacová,

More information

Požiadavky záujemcov o vysvetlenie súťažných podkladov:

Požiadavky záujemcov o vysvetlenie súťažných podkladov: Zaslané všetkým záujemcom, ktorí si prevzali súťažné podklady na vyhlásenú verejnú súťaž uverejnenú v Úradnom vestníku EÚ pod č. 2013/S 160-279546 zo dňa 20.08.2013 a vo Vestníku verejného obstarávania

More information

VEREJNÁ SÚŤAŽ CDR/TL2/14/2016 POLITIKA SÚDRŽNOSTI, POLITIKA ROZVOJA MIEST A DOPRAVNÁ POLITIKA

VEREJNÁ SÚŤAŽ CDR/TL2/14/2016 POLITIKA SÚDRŽNOSTI, POLITIKA ROZVOJA MIEST A DOPRAVNÁ POLITIKA Riaditeľstvo pre legislatívne práce 2 VEREJNÁ SÚŤAŽ CDR/TL2/14/2016 POLITIKA SÚDRŽNOSTI, POLITIKA ROZVOJA MIEST A DOPRAVNÁ POLITIKA Súbor 1 Politika súdržnosti Súbor 2 Politika rozvoja miest Súbor 3 Dopravná

More information

Registrácia účtu Hik-Connect

Registrácia účtu Hik-Connect Registrácia účtu Hik-Connect Tento návod popisuje postup registrácie účtu služby Hik-Connect prostredníctvom mobilnej aplikácie a webového rozhrania na stránke www.hik-connect.comg contents in this document

More information

LL LED svietidlá na osvetlenie športovísk. MMXIII-X LEADER LIGHT s.r.o. Všetky práva vyhradené. Uvedené dáta podliehajú zmenám.

LL LED svietidlá na osvetlenie športovísk. MMXIII-X LEADER LIGHT s.r.o. Všetky práva vyhradené. Uvedené dáta podliehajú zmenám. LL LED svietidlá na osvetlenie športovísk MMXIII-X LEADER LIGHT s.r.o. Všetky práva vyhradené. Uvedené dáta podliehajú zmenám. LL SPORT LL SPORT je sofistikované vysoko výkonné LED svietidlo špeciálne

More information

Článok I. ZMLUVNÉ STRANY

Článok I. ZMLUVNÉ STRANY Evidenčné číslo Objednávateľa: Evidenčné číslo Zhotoviteľa: 001/1802/INV/2018 Zmluva o dielo v zmysle ustanovenia 536 a nasl. č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov (ďalej len Obchodný

More information

Spájanie tabuliek. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c)

Spájanie tabuliek. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) Spájanie tabuliek Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) 2011-2016 Úvod pri normalizácii rozdeľujeme databázu na viacero tabuliek prepojených cudzími kľúčmi SQL umožňuje tabuľky opäť spojiť

More information

Mesačná kontrolná správa

Mesačná kontrolná správa Mesačná kontrolná správa Štrukturálna štúdia dec.16 nov.16 okt.16 sep.16 aug.16 júl.16 jún.16 máj.16 apr.16 mar.16 feb.16 jan.16 Internetová populácia SR 12+ 3 728 988 3 718 495 3 718 802 3 711 581 3 700

More information

Spôsoby zistenia ID KEP

Spôsoby zistenia ID KEP Spôsoby zistenia ID KEP ID KEP (kvalifikovaný elektronický podpis) je možné zistiť pomocou napr. ovládacieho panela, prostredíctvom prehliadača Internet Expolrer, Google Chrome alebo Mozilla Firefox. Popstup

More information

Kúpna zmluva č. Z _Z

Kúpna zmluva č. Z _Z Kúpna zmluva č. Z201822414_Z uzatvorená v zmysle 409 a nasl. Obchodného zákonníka I. Zmluvné strany 1.1 Objednávateľ: Obchodné meno: Prešovský samosprávny kraj Sídlo: Námestie mieru 2, 08001 Prešov, Slovenská

More information

Databázy (1) Prednáška 11. Alexander Šimko

Databázy (1) Prednáška 11. Alexander Šimko Databázy (1) Prednáška 11 Alexander Šimko simko@fmph.uniba.sk Contents I Aktualizovanie štruktúry databázy Section 1 Aktualizovanie štruktúry databázy Aktualizácia štruktúry databázy Štruktúra databázy

More information

Textový formát na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm. f) zákona

Textový formát na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm. f) zákona Popis textového formátu a xsd schémy na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm. f) zákona (formu na zaslanie údajov si zvolí odosielateľ údajov) Textový formát na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm.

More information

Zmluva na nákup vysielacieho času

Zmluva na nákup vysielacieho času Zmluva na nákup vysielacieho času uzavretá podľa 269 ods. 2 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodného zákonníka v platnom znení Čl. I ZMLUVNÉ STRANY Objednávateľ: Centrum vedecko-technických informácií SR Sídlo:

More information

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX 45 826 45 Bratislava Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov farby na tetovanie

More information

Košice. Riešenia pre malé a stredné podniky

Košice. Riešenia pre malé a stredné podniky 28.09.2016 Košice Riešenia pre malé a stredné podniky Partnerský program Hewlett Packard Enterprise Partner Ready Výhody - Špeciálne ceny - Partner ready portál - Bezplatné školenia - Registrácia obchodného

More information

NAFTA a.s., Votrubova 1, Bratislava. Súťažné podklady. Názov obchodnej verejnej súťaže (ďalej len súťaž ):

NAFTA a.s., Votrubova 1, Bratislava. Súťažné podklady. Názov obchodnej verejnej súťaže (ďalej len súťaž ): Súťažné podklady Názov obchodnej verejnej súťaže (ďalej len súťaž ): Obstaranie usmerneného vŕtania pre rok 2013 Vypracoval : Ing. Jaroslav Kuník špecialista nákupu senior Ing. Stanislav Smetana vrtný

More information

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX 45 826 45 Bratislava TASR, SITA Vaša značka/zo dňa Naša značka Vybavuje Bratislava -/- OHVBPKV/7785-3/25407/2018/Ki Ing. Kišacová,

More information

Rámcová dohoda č. MC200S/37

Rámcová dohoda č. MC200S/37 Rámcová dohoda č. MC200S/37 číslo zmluvy u kupujúceho: SE -203-62/0VO-2008 uzavretá v súlade s 64 a v zmysle 11 zákona Č. 25/2006Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov a v

More information

Transparentnosť trhu verejného obstarávania v Českej republike a v Slovenskej republike 1

Transparentnosť trhu verejného obstarávania v Českej republike a v Slovenskej republike 1 168 Ekonomický časopis, 56, 2008, č. 2, s. 168 181 Transparentnosť trhu verejného obstarávania v Českej republike a v Slovenskej republike 1 Ján PAVEL* Emília SIČÁKOVÁ-BEBLAVÁ** 1 Transparency of Public

More information

Mesačná kontrolná správa

Mesačná kontrolná správa Mesačná kontrolná správa Štrukturálna štúdia mar.18 feb.18 jan.18 dec.17 nov.17 okt.17 sep.17 aug.17 júl.17 jún.17 máj.17 apr.17 mar.17 Internetová populácia SR 12+ 3 904 509 3 802 048 3 870 654 3 830

More information

Desatinné čísla #1a. Decimal numbers #1b. How much larger is 21,8 than 1,8? Desatinné čísla #2a. Decimal numbers #2b. 14 divided by 0,5 equals...

Desatinné čísla #1a. Decimal numbers #1b. How much larger is 21,8 than 1,8? Desatinné čísla #2a. Decimal numbers #2b. 14 divided by 0,5 equals... Desatinné čísla #1a Mravec išiel 5,5 cm presne na sever, potom 3,4 cm na východ, 1,8 cm na juh, 14,3 cm na západ, 1,3 cm na sever a 10,9 cm na východ. Najmenej koľko cm musí teraz prejsť, aby sa dostal

More information

Pentura Mini LED veľmi tenké lištové svietidlo

Pentura Mini LED veľmi tenké lištové svietidlo Lighting Pentura Mini LED veľmi tenké lištové svietidlo Pentura Mini LED Pentura Mini LED je mimoriadne tenké lištové svietidlo, ktoré ponúka výhody energetickej úspornosti technológie LED, ako aj vynikajúci

More information

Hlavné problémy verejného obstarávania v SR a možnosti zvyšovania jeho efektívnosti

Hlavné problémy verejného obstarávania v SR a možnosti zvyšovania jeho efektívnosti Bankovní institut vysoká škola Praha zahraničná vysoká škola Banská Bystrica Katedra ekonomie a financií Hlavné problémy verejného obstarávania v SR a možnosti zvyšovania jeho efektívnosti Definovanie

More information

Balík zobrazení. Balík zobrazení. Balík zobrazení Prepočet CPT. Týždenná cena 200 tis. Týždenná cena 300 tis.

Balík zobrazení. Balík zobrazení. Balík zobrazení Prepočet CPT. Týždenná cena 200 tis. Týždenná cena 300 tis. Cenník inzercie platný od 1.7.2016 Ceny sú uvádzané bez DPH Cenovo zvýhodnené týždenné balíky (flat rates) Základná cena Štandardné formáty Rozmer (px) Umiestnenie Dátový limit 100 000 200 000 300 000

More information

Vestník. verejného obstarávania. 24/2017 vydaný

Vestník. verejného obstarávania. 24/2017 vydaný Vestník verejného obstarávania 24/2017 vydaný 02.02.2017 1596 - IBS Vestník č. 24/2017-02.02.2017 OZNÁMENIE O POUŽITÍ PRIAMEHO ROKOVACIEHO KONANIA ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ I.1) NÁZOV A ADRESY Okresný

More information

* ~ ).(~" *VZDELAvANIE ~~ ~ I( *

* ~ ).(~ *VZDELAvANIE ~~ ~ I( * "I~ " - * ~.... ).(~" operacnyprogrilm-..r *VZDELAvANIE ~~ ~ I( * KÚPNA ZMLUVA c. 2010/01 uzavretá podla 409 a nasl. zákona c. 513/1991 Zb. Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisova 3 ods. 2 zákona

More information

Uroplasty Essential Incontinence Solutions

Uroplasty Essential Incontinence Solutions MASTER Uroplasty Essential Incontinence Solutions DECLARATION OF CONFORMITY Annex II, Directive 93/42/EEC, 1993 Full Quality Assurance System Uroplasty Inc. ensures and declares that a full quality system

More information

NÁKLADY ŽIVOTNÉHO CYKLU LIFE CYCLE COSTS

NÁKLADY ŽIVOTNÉHO CYKLU LIFE CYCLE COSTS NÁKLADY ŽIVOTNÉHO CYKLU LIFE CYCLE COSTS Jaroslav Lexa Apuen SK Kritériá ekonomicky najvýhodnejšej ponuky Most economically advantageous tender criteria Najlepší pomer ceny a kvality Best price-quality

More information

Kúpna zmluva. Zmluva č. Z /2011, SK-OPP uzatvorená podľa 269 ods. 2 Obchodného zákonníka v platnom znení MEDZI ZMLUVNÝMI STRANAMI

Kúpna zmluva. Zmluva č. Z /2011, SK-OPP uzatvorená podľa 269 ods. 2 Obchodného zákonníka v platnom znení MEDZI ZMLUVNÝMI STRANAMI Kúpna zmluva Zmluva č. Z-012.10.1002.00 /2011, SK-OPP110468 uzatvorená podľa 269 ods. 2 Obchodného zákonníka v platnom znení MEDZI ZMLUVNÝMI STRANAMI Kupujúci : Národná banka Slovenska Imricha Karvaša

More information

kucharka exportu pro 9FFFIMU

kucharka exportu pro 9FFFIMU požiadavky na export kodek : Xvid 1.2.1 stable (MPEG-4 ASP) // výnimočne MPEG-2 bitrate : max. 10 Mbps pixely : štvorcové (Square pixels) rozlíšenie : 1920x1080, 768x432 pre 16:9 // výnimočne 1440x1080,

More information

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH SK VYHLÁSENIE O PARAMETROCH Č. Hilti HIT-HY 200-R 0756-CPD-0462 1. Jedinečný identifikačný kód typu výrobku: Vytláčací lepiaci systém Hilti HIT-HY 200-R 2. Typ, číslo výrobnej dávky alebo sériové číslo,

More information

Rámcová dohoda č. Z _Z

Rámcová dohoda č. Z _Z Rámcová dohoda č. Z201841692_Z I. Zmluvné strany 1.1 Objednávateľ: Obchodné meno: Mestská časť Bratislava-Petržalka Sídlo: Kutlíkova 17, 85212 Bratislava, Slovenská republika IČO: 00603201 DIČ: 2020936643

More information

NIKY a NIKY S. JEDNOFÁZOVÉ UPS od 600 do 3000 VA SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ INŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV

NIKY a NIKY S. JEDNOFÁZOVÉ UPS od 600 do 3000 VA SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ INŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV NIKY a NIKY S JEDNOFÁZOVÉ UPS od 600 do 3000 VA SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ ŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV Ideálna ochrana pre malé kancelárie a domáce kancelárske aplikácie. Tento rad ponúka

More information

Kúpna zmluva. Kupujúci č. zmluvy: 1/SFEU/2011 Predávajúci č. zmluvy: KE/OD/2011/34. uzavretá v súlade s ust. 409 Obchodného

Kúpna zmluva. Kupujúci č. zmluvy: 1/SFEU/2011 Predávajúci č. zmluvy: KE/OD/2011/34. uzavretá v súlade s ust. 409 Obchodného Kúpna zmluva Kupujúci č. zmluvy: 1/SFEU/2011 Predávajúci č. zmluvy: KE/OD/2011/34 uzavretá v súlade s ust. 409 Obchodného zákonníka Čl. 1. Zmluvné strany Kupujúci: Sídlo: Štatutárny orgán: IČO: OIC: IČ

More information

PLATAN

PLATAN CARDAS audio www.cardas.com MOCs DPH MOCs DPH Cena za pár EUR Sk CLEAR INTERCONNECT BALANCED XLR 0.5m 1 620 48 804 1m 2 140 64 470 1.5m 2 990 90 077 2m 3 180 95 801 2.5m 3 700 111 466 3m 4 220 127 132

More information

Manuál. praktických informácií k vypĺňaniu kontrolného výkazu DPH. Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky

Manuál. praktických informácií k vypĺňaniu kontrolného výkazu DPH. Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky Manuál praktických informácií k vypĺňaniu kontrolného výkazu DPH (aktualizované k 04.03.2014) including Executive summary On VAT Control Statement (pages 28,

More information

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV STAVEBNÍ EKONOMIKY A ŘÍZENÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF STRUCTURAL ECONOMICS AND MANAGEMENT FINANČNÉ KRYTIE

More information

Zabezpečenie audiovizuálnej techniky mediálnej miestnoti v priestoroch Úradu BSK

Zabezpečenie audiovizuálnej techniky mediálnej miestnoti v priestoroch Úradu BSK Zabezpečenie audiovizuálnej techniky mediálnej miestnoti v priestoroch Úradu BSK Položka 1. Mikrofóny na predsednícky stôl Technická špecifikácia Merná jednotka (MJ) Množstvo MJ Cena za 1 MJ v bez DPH

More information

ZMLUVA O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU

ZMLUVA O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU Číslo zmluvy: KŽP-PO4-SC431-2015-6/294 ZMLUVA O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU Číslo zmluvy: KŽP-PO4-SC431-2015-6/294 TÁTO ZMLUVA O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU je uzavretá

More information

Ekonomický pilier TUR

Ekonomický pilier TUR Názov indikátora: HDP na obyvateľa Zaradenie indikátora v DPSIR štruktúre: Základné informácie: SR Definícia Hrubý domáci produkt vyjadrovaný ako celková peňažná hodnota statkov a služieb vytvorených za

More information

Cenník reklamy na weboch MARKÍZA SLOVAKIA, spol. s r.o. Platné od

Cenník reklamy na weboch MARKÍZA SLOVAKIA, spol. s r.o. Platné od Cenník reklamy na weboch MARKÍZA SLOVAKIA, spol. s r.o. Markíza.sk TVnoviny.sk Platné od 1.3.2013 Cenník reklamy na weboch MARKÍZA SLOVAKIA, spol. s r.o. Bannerové formáty Formát Rozmery a parametre Dátová

More information

Constraint satisfaction problems (problémy s obmedzujúcimi podmienkami)

Constraint satisfaction problems (problémy s obmedzujúcimi podmienkami) I2AI: Lecture 04 Constraint satisfaction problems (problémy s obmedzujúcimi podmienkami) Lubica Benuskova Reading: AIMA 3 rd ed. chap. 6 ending with 6.3.2 1 Constraint satisfaction problems (CSP) We w

More information

Obsah. SOA REST REST princípy REST výhody prest. Otázky

Obsah. SOA REST REST princípy REST výhody prest. Otázky REST Peter Rybár Obsah SOA REST REST princípy REST výhody prest Otázky SOA implementácie WEB (1990) CORBA (1991) XML-RPC (1998) WS-* (1998) SOAP RPC/literal SOAP Document/literal (2001) REST (2000) SOA

More information

DODÁVKA RIADIACEHO SOFTVÉRU A HARDVÉRU PRE TELEMETRICKY

DODÁVKA RIADIACEHO SOFTVÉRU A HARDVÉRU PRE TELEMETRICKY Obstarávateľ: Žilinská univerzita v Žiline Názov súťaže: DODÁVKA RIADIACEHO SOFTVÉRU A HARDVÉRU PRE TELEMETRICKY OVLÁDANÉ ROBOTICKÉ HASIACE VOZIDLO. Uchádzač: PPCom, s.r.o. Jedlíkova 3424/15 01015 Žilina

More information

Passenger demand by mode

Passenger demand by mode Názov indikátora: Výkony v osobnej doprave Zaradenie indikátora v DPSIR D (driving forces - hnacie sily) štruktúre: Základné informácie: SR Definícia Výkony v osobnej doprave predstavujú rozsah prepravných

More information

Crestron Mercury. Univerzálny Videokonferenčný a Kolaboračný systém

Crestron Mercury. Univerzálny Videokonferenčný a Kolaboračný systém Crestron Mercury Univerzálny Videokonferenčný a Kolaboračný systém Tradičná malá zasadacia miestnosť CRESTRON Mercury Videokonferenčná miestnosť Možnosť rezervácie miestnosti: Prostredníctvom MS Outlook

More information

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca Obsah balenia TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca PoE injektor Napájací adaptér CD Ethernet kábel Systémové požiadavky

More information

VÝZVA NA ÚČASŤ VO VÝBEROVOM KONANÍ

VÝZVA NA ÚČASŤ VO VÝBEROVOM KONANÍ VÝZVA NA ÚČASŤ VO VÝBEROVOM KONANÍ Vyhlasovateľ: MATADOR Automotive Vráble, a.s. dátum : 02/2016 strán : 4 príloh : 3 : 02_2016 Kontaktná osoba pre technickú časť/špecifikáciu zadania : Kontaktná osoba

More information

PRE REALIZÁTOROV PROJEKTOV ROZVOJOVEJ SPOLUPRÁCE SLOVENSKEJ REPUBLIKY FINANCOVANÝCH SLOVENSKOU AGENTÚROU PRE MEDZINÁRODNÚ ROZVOJOVÚ SPOLUPRÁCU

PRE REALIZÁTOROV PROJEKTOV ROZVOJOVEJ SPOLUPRÁCE SLOVENSKEJ REPUBLIKY FINANCOVANÝCH SLOVENSKOU AGENTÚROU PRE MEDZINÁRODNÚ ROZVOJOVÚ SPOLUPRÁCU FINANČNÁ PRÍRUČKA PRE REALIZÁTOROV PROJEKTOV ROZVOJOVEJ SPOLUPRÁCE SLOVENSKEJ REPUBLIKY FINANCOVANÝCH SLOVENSKOU AGENTÚROU PRE MEDZINÁRODNÚ ROZVOJOVÚ SPOLUPRÁCU Číslo:1/2016 ÚČEL FINANČNEJ PRÍRUČKY Účelom

More information

ÚMRTNOSŤ NA ÚRAZY MOZGU VO VYBRANÝCH EURÓPSKYCH KRAJINÁCH

ÚMRTNOSŤ NA ÚRAZY MOZGU VO VYBRANÝCH EURÓPSKYCH KRAJINÁCH ÚMRTNOSŤ NA ÚRAZY MOZGU VO VYBRANÝCH EURÓPSKYCH KRAJINÁCH. V NEMOCNICI A MIMO NEJ Alexandra Bražinová, Veronika Rehorčíková, Mark Taylor VIII. STREDOEURÓPSKY KONGRES URGENTNEJ MEDICÍNY A MEDICÍNY KATASTROF.3-1..17

More information

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky. Manuál. praktických informácií k vypĺňaniu kontrolného výkazu DPH

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky. Manuál. praktických informácií k vypĺňaniu kontrolného výkazu DPH Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky Manuál praktických informácií k vypĺňaniu kontrolného výkazu DPH including Executive summary On VAT Control Statement (pages 32-33) Obsah Úvod... 3 1. Teoretická

More information

USMERNENIE K VEREJNÉMU OBSTARÁVANIU PRE ODBORNÍKOV Z PRAXE

USMERNENIE K VEREJNÉMU OBSTARÁVANIU PRE ODBORNÍKOV Z PRAXE USMERNENIE K VEREJNÉMU OBSTARÁVANIU PRE ODBORNÍKOV Z PRAXE na zabránenie vzniku najbežnejších chýb v rámci projektov financovaných z európskych štrukturálnych a investičných fondov Verejné obstarávanie

More information

VŠEOBECNÉ NÁKUPNÉ PODMIENKY SPOLOČNOSTI ANDRITZ SLOVAKIA S.R.O.

VŠEOBECNÉ NÁKUPNÉ PODMIENKY SPOLOČNOSTI ANDRITZ SLOVAKIA S.R.O. VŠEOBECNÉ NÁKUPNÉ PODMIENKY SPOLOČNOSTI ANDRITZ SLOVAKIA S.R.O. (Vydanie: December 2012) Pokiaľ nie je písomne dohodnuté inak, nasledovné termíny a podmienky sa výhradne vzťahujú na naše dopyty a objednávky.

More information

Jazyk SQL. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c)

Jazyk SQL. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) Jazyk SQL Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) 2011-2016 Jazyk SQL - Structured Query Language SQL je počítačový jazyk určený na komunikáciu s relačným SRBD neprocedurálny (deklaratívny) jazyk

More information

Geo-lokalizácia a online marketing. JUDr. Zuzana Hečko, LL.M.

Geo-lokalizácia a online marketing. JUDr. Zuzana Hečko, LL.M. Geo-lokalizácia a online marketing JUDr. Zuzana Hečko, LL.M. 1. Geo-lokalizácia Cena každej informácie sa zvyšuje ak sa k nej dá priradiť informácia o umiestnení užívateľa. Smartfóny sú veľmi blízko spojené

More information

Heydukova 27, Bratislava tel:02/

Heydukova 27, Bratislava tel:02/ PRIMARE wwwplatanaudiosk Email : platan@stonlinesk MRŠtefánika 12, 920 01 Hlohovec platný od 295 2018 wwwprimarenet MOC s DPH Séria 10 CD PREHRÁVAČE EUR CD 15 PRISMA CD player CD PLAYER PRISMA : Philips

More information

Vyhlásenie o parametroch

Vyhlásenie o parametroch Vyhlásenie o parametroch Vydanie: 02/2013 Identifikačné č. 02 04 03 01 001 0 000001 Verzia č. 1 Sika AnchorFix -1 ETAG 001-5 13 1020 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH podľa prílohy III Nariadenia (EÚ) č. 305/2011

More information

Návrh kritérií pre habilitáciu docentov a vymenúvanie profesorov na Ekonomickej fakulte TU v Košiciach

Návrh kritérií pre habilitáciu docentov a vymenúvanie profesorov na Ekonomickej fakulte TU v Košiciach EKONOMICKÁ FAKULTA TU V KOŠICIACH MATERIÁL NA ROKOVANIE: Vedeckej rady, dňa: 16.11.20 Návrh kritérií pre habilitáciu docentov a vymenúvanie profesorov na Ekonomickej fakulte TU v Košiciach Predkladá: prof.

More information

Recipient Configuration. Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP

Recipient Configuration. Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP Recipient Configuration Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP Agenda Mailbox Mail Contact Distribution Groups Disconnected Mailbox Mailbox (vytvorenie nového účtu) Exchange Management Console New User Exchange

More information

Žiadosť o presun platobného účtu zjednodušená 1. A. Základné náležitosti žiadosti

Žiadosť o presun platobného účtu zjednodušená 1. A. Základné náležitosti žiadosti Žiadosť o presun platobného účtu zjednodušená 1 A. Základné náležitosti žiadosti Vypĺňa spotrebiteľ Identifikačné údaje spotrebiteľa: Meno: Priezvisko: Titul: Rodné číslo: Dátum narodenia: 2 Typ dokladu

More information

Government Cloud. Stratégia využitia Cloud Computing-u vo Verejnej správe SR. Peter Kišša

Government Cloud. Stratégia využitia Cloud Computing-u vo Verejnej správe SR. Peter Kišša Government Cloud Stratégia využitia Cloud Computing-u vo Verejnej správe SR Peter Kišša Prečo? Aug, 2011 - Amazon launches US government cloud designed to meet the regulatory requirements of U.S. government

More information

Anycast. Ľubor Jurena CEO Michal Kolárik System Administrator

Anycast. Ľubor Jurena CEO Michal Kolárik System Administrator Anycast Ľubor Jurena CEO jurena@skhosting.eu Michal Kolárik System Administrator kolarik@skhosting.eu O nás Registrátor Webhosting Serverové riešenia Správa infraštruktúry Všetko sa dá :-) Index Čo je

More information

Dátové rozhrania siete KONFER net

Dátové rozhrania siete KONFER net Dátové rozhrania siete KONFER net v zmysle 35 odseku 1 zákona č. 610/2003 Z.z. o elektronických komunikáciách Technická špecifikácia digitálnych dátových rozhraní Verzia: 1.0 Dátum vydania: 10.10.2010-1

More information

Kúpna zmluva č. Z _Z

Kúpna zmluva č. Z _Z Kúpna zmluva č. Z201645170_Z uzatvorená v zmysle 409 a nasl. Obchodného zákonníka I. Zmluvné strany 1.1 Objednávateľ: ^ Obctiodné meno: Sídlo: ICO: DIC: IC DPH: Číslo účtu: Telefón: Mesto Trenčín Mierové

More information

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX 45 826 45 Bratislava TASR, SITA Vaša značka/zo dňa Naša značka Vybavuje Bratislava -/- OHVBPKV/401-3/4113/2016/Ki Kišacová 10.

More information

Hodnotenie miery transparentnosti na trhu verejného obstarávania v roku 2009 a trendy v danej oblasti

Hodnotenie miery transparentnosti na trhu verejného obstarávania v roku 2009 a trendy v danej oblasti Hodnotenie miery transparentnosti na trhu verejného obstarávania v roku 2009 a trendy v danej oblasti Ján Pavel 1 a Emília Sičáková-Beblavá 2 Úvod - transparentnosť trhu verejného obstarávania na Slovensku

More information

Poznámky k vyplneniu formulára sťažnosti. I. Čo by ste mali vedieť pred vyplnením formulára sťažnosti

Poznámky k vyplneniu formulára sťažnosti. I. Čo by ste mali vedieť pred vyplnením formulára sťažnosti SLO 2016/1 Poznámky k vyplneniu formulára sťažnosti I. Čo by ste mali vedieť pred vyplnením formulára sťažnosti Aké sťažnosti môže Súd preskúmať? Európsky súd pre ľudské práva (ďalej len Súd ) je medzinárodný

More information

Článok 1. Zmluvné strany. {Zhotoviteľ a Objednávateľ sú ďalej spoločne označovaní aj ako zmluvné strany" a táto Zmluva o dielo aj ako zmluva")

Článok 1. Zmluvné strany. {Zhotoviteľ a Objednávateľ sú ďalej spoločne označovaní aj ako zmluvné strany a táto Zmluva o dielo aj ako zmluva) , spol. s r. o. Zmluva o dielo uzatvorená podľa ust. 536 a nasl. Obchodného zákonníka v platnom znení Článok 1. Zmluvné strany 1. Zhotoviteľ: Obchodné meno:, spol. s r.o. Sídlo: Rovniankova 2, 851 02 Bratislava

More information

Moon 260 D CD player s USB DAC 260 DT CD Transport 280 D D/A Convertor 280 D MiND D/A convertor 380D DSD V MiND DAC s Variabil Out

Moon 260 D CD player s USB DAC 260 DT CD Transport 280 D D/A Convertor 280 D MiND D/A convertor 380D DSD V MiND DAC s Variabil Out 260 D CD player s USB DAC www.simaudio.com CD prehrávač, D/A prevodníky CD prehávač s 32 bit DAC s Asynchrónym DA prevodníkom pre Externé zdroje 24/96/192; 4 Digit. Vstupy: 2x S/PDIF, USB, TosLink Výstupy:

More information

POLITIKA SNAS PRE NEISTOTY KALIBRÁCIÍ

POLITIKA SNAS PRE NEISTOTY KALIBRÁCIÍ SLOVENSKÁ NÁRODNÁ AKREDITAČNÁ SLUŽBA Karloveská 63, P. O. Box 74, 84 Bratislava 4 Politika PL -34 POLITIKA SNAS PRE NEISTOTY KALIBRÁCIÍ Schválil: Mgr. Martin Senčák riaditeľ Dátum: Bratislava, December

More information

Podporované grantom z Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Finančného mechanizmu EHP a Nórskeho finančného mechanizmu

Podporované grantom z Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Finančného mechanizmu EHP a Nórskeho finančného mechanizmu Podporované grantom z Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Finančného mechanizmu EHP a Nórskeho finančného mechanizmu Závereč ný workshop projektu INEDU-GOV Inovatívne vzdelávanie pracovníkov

More information

Štruktúra údajov pre kontajner XML údajov 1. Dátové prvky pre kontajner XML údajov

Štruktúra údajov pre kontajner XML údajov 1. Dátové prvky pre kontajner XML údajov Štruktúra údajov pre kontajner XML údajov 1. Dátové prvky pre kontajner XML údajov D.4 Kontajner XML údajov (XMLDataContainer) Príloha č. 11 k výnosu č. 55/2014 Z. z. [pridaná novelou č. 275/2014 Z. z.,

More information

C.TRENDLUX / MULTITREND LED

C.TRENDLUX / MULTITREND LED Design Features C.TRENDLUX / MULTITREND LED Equipped with longlife HighPower LEDs made by either LUMILEDs or CREE. Additional side-emmiting LED lenses ensures the perfect light distribution. Vybavené dlhoživotnými

More information

Microsoft Azure platforma pre Cloud Computing. Juraj Šitina, Microsoft Slovakia

Microsoft Azure platforma pre Cloud Computing. Juraj Šitina, Microsoft Slovakia Microsoft Azure platforma pre Cloud Computing Juraj Šitina, Microsoft Slovakia m Agenda Cloud Computing Pohľad Microsoftu Predstavujeme platformu Microsoft Azure Benefity Cloud Computingu Microsoft je

More information

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX 45 826 45 Bratislava TASR, SITA Vaša značka/zo dňa Naša značka Vybavuje Bratislava -/- OHVBPKV/6410-4/24581/2016/Ki Ing. Kišacová,

More information

Vliv veřejných zakázek na rozvoj regionů. Bc. Veronika Papučiarová

Vliv veřejných zakázek na rozvoj regionů. Bc. Veronika Papučiarová Vliv veřejných zakázek na rozvoj regionů Bc. Veronika Papučiarová Diplomová práce 2012 ABSTRAKT Tato diplomová práce pojednává o veřejných zakázkách jako o moţném nástroji regionálního rozvoje. Hlavním

More information

ÚPLNÉ PRAVIDLÁ MARKETINGOVEJ AKCIE

ÚPLNÉ PRAVIDLÁ MARKETINGOVEJ AKCIE ÚPLNÉ PRAVIDLÁ MARKETINGOVEJ AKCIE Pretože si každého nášho zákazníka veľmi vážime a uvedomujeme si, že nie vždy je možné výrobky pred ich zakúpením vyskúšať, ponúkame Vám teraz jedinečnú príležitosť Vami

More information

Testovanie bieleho šumu

Testovanie bieleho šumu Beáta Stehlíková FMFI UK Bratislava Opakovanie z prednášky Vygenerujeme dáta Vygenerujeme dáta: N

More information

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky. Manuál. praktických informácií k vypĺňaniu kontrolného výkazu DPH

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky. Manuál. praktických informácií k vypĺňaniu kontrolného výkazu DPH Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky Manuál praktických informácií k vypĺňaniu kontrolného výkazu DPH including Executive summary On VAT Control Statement (pages 31-32) Obsah Úvod... 3 1. Teoretická

More information

Kúpna zmluva c. Z _Z

Kúpna zmluva c. Z _Z Kúpna zmluva c. Z201815591_Z uzatvorená v zmysle 409 a nasl. Obchodného zákonníka I. Zmluvné strany 1.1 Objednávatel: Obchodné meno: Mesto Trencín Sídlo: Mierové námestie 2, 91164 Trencín, Slovenská republika

More information