Packet Tracer - Konfigurácia statických a predvolených IPv4 trás. Topológia. Smerovacia tabuľka

Size: px
Start display at page:

Download "Packet Tracer - Konfigurácia statických a predvolených IPv4 trás. Topológia. Smerovacia tabuľka"

Transcription

1 Packet Tracer - Konfigurácia statických a predvolených IPv4 trás Topológia Smerovacia tabuľka Zariadenie Rozhranie IPv6 adresa/predpona dĺžky Predvolená brána R1 G0/1 2001:DB8:ACAD:A::/64 eui-64 N/A S0/0/1 FC00::1/64 N/A R3 G0/1 2001:DB8:ACAD:B::/64 eui-64 N/A S0/0/0 FC00::2/64 N/A PC-A NIC SLAAC SLAAC PC-C NIC SLAAC SLAAC Ciele Časť 1: Vybuduj sieť a nakonfiguruj základné nastavenia zariadenia Povoľ IPv6 unicast smerovanie a nakonfiguruj IPv6 adresovanie na smerovačoch. Neumožni IPv4 adresovanie a povoľ IPv6 SLAAC pre sieťové rozhrania PC. Použi príkaz ipconfig a ping pre overenie LAN pripojenia. Použi príkazy show na overenie nastavení IPv6. Časť 2: Nakonfiguruj statické a predvolené IPv6 trasy Nakonfiguruj priamo pripojené statické IPv6 trasy Nakonfiguruj rekurzívne statické IPv6 trasy. Nakonfiguruj predvolené IPv6 statické trasy Scenár V tomto cvičení, nakonfiguruješ celú sieť pre komunikáciu pomocou iba IPv6 adresovania vrátane konfigurácie smerovača a počítačov. Použiješ bezstavovú automatickú konfiguráciu (SLAAC) pre konfigurovanie IPv6 adries pre hostiteľa. Nakonfiguruješ IPv6 statické

2 a predvolené trasy na smerovačoch s cieľom umožniť komunikáciu so vzdialenými sieťami, ktoré nie sú priamo pripojené. Poznámka: Smerovače používané pri CCNA praktických cvičeniach sú Cisco 1941 Integrated Services Routers (ISRs) s verziou Cisco IOS 15.2(4)M3 (universalk9 image). Prepínače použite sú Cisco Catalyst 2960s s verziou Cisco IOS 15.0 (2) (lanbasek9 image). Aj ostatné smerovače, prepínače a verzie Cisco IOS môžu sa použiť. V závislosti od modelu a verzie Cisco IOS, dostupné príkazy a výsledný výstup sa môžu líšiť od tých, čo sú uvedené v cvičeniach. Pre správne identifikátory rozhrania sa konzultuj so súhrnnou tabuľkou rozhrania smerovača na konci tohto cvičenia. Poznámka: Uistite sa, že smerovače a prepínače boli vypustené a nemajú žiadne spúšťacie startup konfigurácie. Ak nie ste si istí, obráťte sa na svojho inštruktora. Požiadavky 1 Router (Cisco 1941 s verziou Cisco IOS 15.2(4)M3 univerzálnym image alebo porovnateľné). 2 spínače (2960 Cisco s verziou Cisco IOS 15.0(2) lanbasek9 image alebo porovnateľné). 2 PC (Windows 7, Vista alebo XP s programom pre emuláciu terminál, ako je Tera Term). Konzolové káble pre konfiguráciu zariadení Cisco IOS cez konzolové porty. Ethernetové a sériové káble, ako je uvedené v topológii. Časť 1: Vybuduj sieť a nakonfiguruj základné nastavenia zariadenia V časti 1 prepojíš kábel a nakonfiguruješ sieť komunikáciu prostredníctvom IPv6 adresovania. Krok 1: Prepoj káblami sieť, ako je znázornené v topológii. Krok 2: Inicializuj a znovu načítaj router a switch. Krok 3: Povoľ IPv6 unicast smerovanie a nakonfiguruj IPv6 adresovanie na smerovačoch a. Použitím Tera Term, vstup konzolou do routera s označením R1 v diagrame topológie a prirad k routeru názov R1. b. V rámci režimu globálnej konfigurácie, povoľ IPv6 smerovanie na R1. R1(config) # ipv6 unicast-routing c. Všimni si, že IPv6 je povolené na každom rozhraní. Rozhranie G0/1 má globálne smerovaciu unicast adresu a EUI-64 sa používa na vytvorenie časti identifikátora rozhrania adresy. Rozhranie S0/0/1 má súkromne smerovaciu jedinečné lokálnu adresu, ktorá sa odporúča pre point-to-point sériové pripojenie. R1(config) # interface g0/1 R1(config-if) # ipv6 address 2001:DB8:ACAD:A::/64 eui-64 R1(config-if) # no shutdown R1(config-if) # interface serial 0/0/1 R1(config-if) # ipv6 address FC00::1/64 R1(config-if) # no shutdown R1(config-if) # exit d. Priraď názov zariadenia k routeru R3.

3 e. V rámci režimu globálnej konfigurácie, povoľ IPv6 smerovanie na R3. R3(config) # ipv6 unicast-routing f. Nakonfiguruj sieťové rozhrania na R3 s adresami IPv6. Všimni si, že IPv6 je povolené na každom rozhraní. Rozhranie G0/1 má globálne smerovaciu unicast adresu a EUI-64 sa používa na vytvorenie časti identifikátora rozhrania adresy. Rozhranie S0/0/0 má súkromne smerovaciu jedinečné lokálnu adresu, ktorá sa odporúča pre point-to-point sériové pripojenia. Taktovacia frekvencia je stanovená pretože je to DCE koncom sériového kábla. R3(config) # interface gigabit 0/1 R3(config-if) # ipv6 address 2001:DB8:ACAD:B::/64 eui-64 R3(config-if) # no shutdown R3(config-if) # interface serial 0/0/0 R3(config-if) # ipv6 address FC00::2/64 R3(config-if) # clock rate R3(config-if) # no shutdown R3(config-if) # exit Krok 4: Neumožni IPv4 adresovanie a povoľ IPv6 SLAAC pre sieťové rozhrania PC a. Na oboch PC-A a PC-C, prejdite do ponuky Start menu > Control Panel. Pri prehľadávaní ikon kliknite na odkaz Network and Sharing Center. V okne Network and Sharing Center (Centrum sietí a zdieľania), kliknite na Change adapter settings (Zmeniť nastavenia adaptéra) na ľavej strane obrazovky, otvorte okno Network Connections(Sieťové pripojenia). b. V okne Sieťové pripojenia, prezri ikony pre adaptéry sieťového rozhrania. Dvakrát klikni na ikonu Local Area Connection (pripojenie k miestnej sieti) pre sieťové rozhranie počítača, ktorý je pripojený k prepínaču. Kliknutím na tlačidlo Properties (Vlastnosti) otvor dialógové okno Local Area Connection Properties (Vlastnosti pripojenia k lokálnej sieti). c. Otvor okno" Local Area Connection Properties ", prejdi položkami a zruš položku Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) check box vypni protokol IPv4 na sieťovom rozhraní. d. Stále pri otvorenom okne " Local Area Connection Properties ", klikni na políčko Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6) check box a potom kliknite na položku Properties (Vlastnosti). e. Pri otvorenom okne Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6) Properties skontroluj, či sú automaticky vybraté rádio tlačidlá pre Získanie adresy IPv6 a pre Získanie adresy DNS servera. Ak nie, zvoľ ich. f. S počítačom konfigurovaným na automatické získanie adresy IPv6, nakontaktuješ smerovače na získanie podsieti a informácie o bráne a automatickú konfiguráciu ich informácie o adrese IPv6. V ďalšom kroku, overíš nastavenia. Krok 5: Použi príkaz ipconfig a ping pre overenie LAN pripojenia.

4 a. Z PC-A, otvor príkazový riadok, zadaj príkaz ipconfig/all a stlač Enter. Výstup by mal vyzerať podobne tomu uvedenému nižšie. Vo výstupe by mal si vidieť, že PC má teraz globálnu unicast IPv6 adresu, link-local adresu IPv6, link-local adresu IPv6 predvolenej brány. Môžeš aj dočasne zobraziť adresu IPv6 a pod adresu serverov DNS, tri site-local adresy, ktoré začínajú na FEC0. Site-local adresy sú súkromné adresy, ktoré boli určené na spätnú kompatibilitu s NAT. Avšak, oni nie sú podporované protokolom IPv6 a sú nahradené unique-local adresou. C:\Users\User1> ipconfig /all Windows IP Configuration Output omitted > Ethernet adapter Local Area Connection: Connection-specific DNS Suffix. : Description : Intel(R) 82577LC Gigabit Network Connection Physical Address : 1C-C1-DE-91-C3-5D DHCP Enabled : No Autoconfiguration Enabled.... : Yes IPv6 Address : 2001:db8:acad:a:7c0c:7493:218d:2f6c(Preferred) Temporary IPv6 Address :2001:db8:acad:a:bc40:133a:54e7:d497(Preferred) Link-local IPv6 Address..... : fe80::7c0c:7493:218d:2f6c%13(preferred) Default Gateway : fe80::6273:5cff:fe0d:1a61%13 DNS Servers : fec0:0:0:ffff::1%1 fec0:0:0:ffff::2%1 fec0:0:0:ffff::3%1 NetBIOS over Tcpip : Disabled Na základe implementácie siete a výstupu príkazu ipconfig/all, prijal PCA adresovanie protokolu IPv6 informácií z R1? b. Aká je globálna unicast IPv6 adresa PC-A? c. Aká je link-local IPv6 adresa PC-A? d. Aká je IPv6 adresa predvolenej brány PC-A? e. Z PC-A, použi príkaz ping -6 s cieľom vydať príkaz IPv6 ping link-local adresy predvolenej brány. Mal by si vidieť odpovede z routeru R1. C:\Users\User1> ping -6 default gateway address > Prijal PC-A odpovede na príkaz ping z PC-A na R1? f. Opakuj Krok 5a z PC-C. Prijal PC-C informácie adresovania IPv6 z R3 g. Aká je globálna unicast IPv6 adresa PC-C? h. Aká je link-local IPv6 adresa PC-C? i. Aká je IPv6 adresa predvolenej brány PC-C? j. Z PC-A, použi príkaz ping -6 s cieľom pingnuť predvolenú bránu PC-C. Prijal PC-C odpovede na príkaz ping z PC-C na R3? k. Pokus o IPv6 ping -6 z PC-A na IPv6 adresu PC-C. C:\Users\User1> ping -6 PC-C-IPv6-address Bol ping úspešný? Prečo áno alebo prečo nie? Krok 6: Použi príkazy show na overenie nastavenia protokolu IPv6.

5 a. Skontroluj stav rozhraní na R1 krátkym príkazom show ipv6 interface. Aké sú dve IPv6 adresy pre rozhranie G0/1 a aký druh IPv6 adries sú to? Aké sú dve IPv6 adresy pre rozhranie S0/0/1 a aký druh IPv6 adries sú to? b. Pre podrobnejšie informácie na rozhraní IPv6, zadajte príkaz show ipv6 interface na R1 a stlačte Enter. Aké sú multicast adresy skupiny pre Gigabit Ethernet 0/1 rozhranie? Aké sú multicast adresy skupiny pre rozhranie S0/0/1? Na čo sa používa FF02 ::1 multicast adresa? Na čo sa používa FF02 ::2 multicast adresa? Aké multicast adresy sú FF02 :: 1: FF00: 1 a FF02 :: 1: FF0D: 1A60, a na čo sa používajú? c. Zobraz informáciu IPv6 smerovacej tabuľky pre R1 pomocou príkazu show ipv6 route. Smerovacia tabuľka IPv6 by mala k rozhraniu Null0 mať dva spojené trasy po jednej pre každé rozhranie, a tri miestne trasy po jednej pre každé rozhranie a pre multicast prevádzku. Akým spôsobom odhaľuje výstup smerovacej tabuľky R1, prečo sa vám nepodarilo pingnuť PC-C z PC-A? Časť 2: Nakonfiguruj statické a predvolené IPv6 trasy. V časti 2, nakonfiguruješ IPv6 statické a predvolené trasy tromi rôznymi spôsobmi. Potvrdíš, že trasy boli pridané do smerovacie tabuľky a overíš úspešné pripojenie medzi PC-A a PC-C. Nakonfiguruješ tri typy IPv6 statických trás: Priamo pripojená IPv6 statická cesta - Priamo pripojená statická trasa je vytvorená pri zadávaní výstupového rozhrania. Rekurzívna IPv6 statická trasa - Rekurzívna statická trasa je vytvorená pri zadávaní next-hop IP adresy. Táto metóda vyžaduje, aby router vykonal rekurzívne vyhľadávanie v smerovacej tabuľke s cieľom určiť odchádzajúce rozhranie. Predvolená IPv6 statická trasa - Podobne ako quad zero IPv4 trasa, predvolená IPv6 statická trasa sa vytvára zadaním cieľovej IPv6 predpony a dĺžky predpony nulami, a síce ::/0. Krok 1: Nakonfiguruj priamo pripojenú statickú IPv6 trasu. V priamo pripojenej statickej IPv6 trasy, položka trasy určuje odchádzajúce rozhranie routeru. Priamo pripojená statická trasa sa obvykle používa so sériovým rozhraním point-to-point. Ak

6 chceš nakonfigurovať priamo pripojenú statickú IPv6 trasu, použi nasledujúci príkazový formát: Router(config) # ipv6 route <ipv6-prefix/prefix-length> <outgoing-interface-type> <outgoinginterface-number> a. Na smerovače R1, nakonfiguruj statickú IPv6 trasu do roku 2001: sieť DB8:ACAD:B::/64 na R3, pomocou R1 odchádzajúceho rozhrania S0/0/1. R1(config) # ipv6 trasa 2001:DB8:ACAD:B::/64 seriové 0/0/1 R1(config) # b. Zobraz smerovaciu tabuľku IPv6 na overenie novej položky statickej trasy. Aké je kódové písmeno a položka smerovacej tabuľky pre novo pridanú trasu v smerovacej tabuľke? c. Teraz, keď statická trasa je už nakonfigurovaná na R1, dá sa z PC-A pingnuť hostiteľský PC-C? Tieto príkazy ping by mali zlyhať. V prípade, že rekurzívna statická trasa je správne nakonfigurovaná, príkaz ping dorazí na PC-C. PC-C zašle ping odpoveď späť do PC-A. Ašak, ping odpoveď na R3 sa vyradi, pretože R3 nemá spiatočnú trasu do siete v smerovacej tabuľke 2001:DB8:ACAD:A::/64. Ak chcete úspešne vykonávať príkaz ping na celej sieti, musíš vytvoriť aj statickú trasu na R3. d. Na routeri R3, nakonfiguruj IPv6 statickú trasu k siete 2001:DB8:ACAD:A::/64 pomocou odchádzajúceho R3 rozhrania S0/0/0. R3(config) # ipv6 route 2001:DB8:ACAD:A::/64 serial 0/0/0 R3(config) # e. Teraz, keď už oba routera majú statické trasy, skús vykonať príkaz IPv6 ping -6 z PC- A do globálnej unicast IPv6 adresy počítača PC-C. Bol ping úspešný? Prečo? Krok 2: Nakonfiguruj rekurzívnu IPv6 statickú trasu. V rekurzívnej statickej IPv6 trasy, položka trasy má next-hop IPv6 adresu smerovača. Ak chcete nakonfigurovať rekurzívnu statickú IPv6 trasu, použi nasledujúci príkazový formát: Router(config) # ipv6 route <ipv6-prefix/prefix-length> < next-hop-ipv6-address > a. Na routeri R1 odstráň priamo pripojenú statickú trasu a pridaj rekurzívnu staticku trasu. R1(config) # no ipv6 route 2001:DB8:ACAD:B::/64 serial 0/0/1 R1(config) # ipv6 route 2001:DB8:ACAD:B::/64 FC00::2 R1(config) # exit b. Na routeri R3 odstráň priamo pripojenú statickú trasu a pridaj rekurzívnu statickú trasu. R3(config) # no ipv6 route 2001:DB8:ACAD:A::/64 serial 0/0/0 R3(config) # ipv6 route 2001:DB8:ACAD:A::/64 FC00::1 R3(config) # exit c. Prezri si smerovaciu tabuľku IPv6 na R1 pre overenie novej položky statickej trasy. Aké je kódové písmeno a aká je položka smerovacej tabuľky pre novo pridanú trasu v smerovacej tabuľke? d. Over pripojenie zadaním príkazu ping-6 z PC-A na PC-C. Bol ping úspešný? Poznámka: Je možné, že bude potrebné vypnúť PC firewall pre vykonanie ping medzi počítačmi.

7 Krok 3: Nakonfiguruj predvolenú IPv6 statickú trasu V predvolenej statickej trase cieľová IPv6 predpona a dĺžka predpony sú nuly. Router(config) # ipv6 route ::/0 <outgoing-interface-type> <outgoing-interface-number> {and/or} < next-hop-ipv6-address > a. Na routeri R1, odstráň rekurzívnu statickú trasu a pridaj predvolenú statickú trasu R1(config) # no ipv6 route 2001:DB8:ACAD:B::/64 FC00::2 R1(config) # ipv6 route ::/0 serial 0/0/1 R1(config) # b. Na routeri R3, odstráň rekurzívnu statickú trasu a pridaj predvolenú statickú trasu. c. Prezri si smerovaciu tabuľku IPv6 na R1 pre overenie novej položky statickej trasy. Aké je kódové písmeno a aká je položka smerovacej tabuľky pre novo pridanú trasu v smerovacej tabuľke? d. Over pripojenie zadaním príkazu ping-6 z PC-A na PC-C. Bol ping úspešný? Poznámka: Je možné, že bude potrebné vypnúť PC firewall pre vykonanie ping medzi počítačmi Reflexia 1. Toto cvičenie sa zameriava na konfiguráciu IPv6 statické a predvolené trasy. Vieš uviesť situáciu, kedy by bolo potrebné nakonfigurovať obe IPv6 a IPv4 statické a predvolené cesty na routeri? 2. V praxi, konfigurácia IPv6 statickej a predvolenej trasy je veľmi podobná konfigurácii IPv4 statickej a predvolenej trasy. Okrem zrejmých rozdielov medzi IPv6 a IPv4 adresovaním, aké sú v porovnaní so statickou IPv4 cestou ďalšie rozdiely pri konfigurácii a overovaní statickej IPv6 cesty? Súhrnná tabuľka rozhrania routeru Prehľad rozhrania routeru Model routeru Rozhranie ethernetu#1 Rozhranie ethernetu#2 Sériové rozhranie#1 Sériové rozhranie# Fast Ethernet 0/0 (F0/0) Fast Ethernet 0/1 (F0/1) 1900 Gigabit Ethernet 0/0 (G0/0) Gigabit Ethernet 0/1 (G0/1) 2801 Fast Ethernet 0/0 (F0/0) Fast Ethernet 0/1 (F0/1) Serial 0/1/0 (S0/1/0) Serial 0/1/1 (S0/1/1) 2811 Fast Ethernet 0/0 (F0/0) Fast Ethernet 0/1 (F0/1) 2900 Gigabit Ethernet 0/0 (G0/0) Gigabit Ethernet 0/1 (G0/1) Poznámka: Ak chcete zistiť, ako je router nakonfigurovaný, pozrite sa na rozhrania pre určenie typu routera a počtu rozhraní na routeri. Neexistuje žiadny spôsob, ako efektívne zaznamenať všetky kombinácie konfigurácie pre jednotlivé triedy routera. Táto tabuľka zahŕňa identifikátory pre možné kombinácie Ethernetu a sériových rozhraní v prístroji. Tabuľka neobsahuje žiaden iný typ rozhrania, aj keď konkrétny router môže jeden obsahovať. Ako príklad sa môže uviesť rozhranie ISDN BRI. Reťazec v zátvorkách je právna skratka, ktorá môže byť použitá v príkazoch Cisco IOS pre prezentáciu rozhrania.

Lab Configuring IPv6 Static and Default Routes

Lab Configuring IPv6 Static and Default Routes Topology Addressing Table Device Interface IPv6 Address / Prefix Length Default Gateway R1 G0/1 2001:DB8:ACAD:A::/64 eui-64 N/A S0/0/1 FC00::1/64 N/A R3 G0/1 2001:DB8:ACAD:B::/64 eui-64 N/A S0/0/0 FC00::2/64

More information

Lab Configuring IPv6 Static and Default Routes (Solution)

Lab Configuring IPv6 Static and Default Routes (Solution) (Solution) Topology Addressing Table Device Interface IPv6 Address / Prefix Length Default Gateway R1 G0/1 2001:DB8:ACAD:A::/64 eui-64 N/A S0/0/1 FC00::1/64 N/A R3 G0/1 2001:DB8:ACAD:B::/64 eui-64 N/A

More information

Lab - Configuring IPv6 Addresses on Network Devices

Lab - Configuring IPv6 Addresses on Network Devices Topology Addressing Table Device Interface IPv6 Address Prefix Length Default Gateway Objectives R1 G0/0 2001:DB8:ACAD:A::1 64 N/A G0/1 2001:DB8:ACAD:1::1 64 N/A S1 VLAN 1 2001:DB8:ACAD:1::B 64 N/A PC-A

More information

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca Obsah balenia TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca PoE injektor Napájací adaptér CD Ethernet kábel Systémové požiadavky

More information

Registrácia účtu Hik-Connect

Registrácia účtu Hik-Connect Registrácia účtu Hik-Connect Tento návod popisuje postup registrácie účtu služby Hik-Connect prostredníctvom mobilnej aplikácie a webového rozhrania na stránke www.hik-connect.comg contents in this document

More information

Lab Using the CLI to Gather Network Device Information Topology

Lab Using the CLI to Gather Network Device Information Topology Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/1 192.168.1.1 255.255.255.0 N/A Lo0 209.165.200.225 255.255.255.224 N/A S1 VLAN 1 192.168.1.11 255.255.255.0

More information

Lab Configuring HSRP and GLBP Topology

Lab Configuring HSRP and GLBP Topology Topology 2014 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 9 Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/1 192.168.1.1

More information

Lab - Troubleshooting DHCPv4 Topology

Lab - Troubleshooting DHCPv4 Topology Topology 2014 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 9 Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/0 192.168.0.1

More information

Lab - Designing and Implementing a Subnetted IPv4 Addressing Scheme

Lab - Designing and Implementing a Subnetted IPv4 Addressing Scheme Lab - Designing and Implementing a Subnetted IPv4 Addressing Scheme Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G00 NA G01 NA Lo0 Lo1 NA NA S1 VLAN 1

More information

Obrázok 1 UTP kabeláž a koncovka RJ 45

Obrázok 1 UTP kabeláž a koncovka RJ 45 PRÍSTUP DO SIETE Prístup do siete rieši v rámci OSI modelu fyzická vrstva. Ako už bolo spomenuté, táto vrstva siete poskytuje prostriedky na prenos dát, ktoré boli sformované vyššími vrstvami OSI modelu

More information

Lab Configuring and Verifying Extended ACLs Topology

Lab Configuring and Verifying Extended ACLs Topology Topology 2015 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 8 Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/1 192.168.10.1

More information

Anycast. Ľubor Jurena CEO Michal Kolárik System Administrator

Anycast. Ľubor Jurena CEO Michal Kolárik System Administrator Anycast Ľubor Jurena CEO jurena@skhosting.eu Michal Kolárik System Administrator kolarik@skhosting.eu O nás Registrátor Webhosting Serverové riešenia Správa infraštruktúry Všetko sa dá :-) Index Čo je

More information

Lab Configuring 802.1Q Trunk-Based Inter-VLAN Routing Topology

Lab Configuring 802.1Q Trunk-Based Inter-VLAN Routing Topology Topology 2016 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 7 Addressing Table Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/1.1 192.168.1.1

More information

Lab Troubleshooting Basic PPP with Authentication Topology

Lab Troubleshooting Basic PPP with Authentication Topology Topology 2013 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 8 Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/1 192.168.1.1

More information

Lab Configuring and Verifying Standard ACLs Topology

Lab Configuring and Verifying Standard ACLs Topology Topology 2013 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 9 Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/1 192.168.10.1

More information

Lab - Examining Telnet and SSH in Wireshark

Lab - Examining Telnet and SSH in Wireshark Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/1 192.168.1.1 255.255.255.0 N/A PC-A NIC 192.168.1.3 255.255.255.0 192.168.1.1 Part 1: Configure the Devices

More information

Slovenská verzia. Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N. Obsah balenia. Zoznam terminológie

Slovenská verzia. Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N. Obsah balenia. Zoznam terminológie 3 Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N Bezdrôtový router Sweex 150N nevystavujte extrémnym teplotám. Zariadenie neumiestňujte na priame slnečné svetlo ani do blízkosti zdrojov tepla. Bezdrôtový router

More information

Lab - Troubleshooting ACL Configuration and Placement Topology

Lab - Troubleshooting ACL Configuration and Placement Topology Topology 2015 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 8 Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway HQ G0/1 192.168.1.1

More information

Počítačové siete I. Poznámky z cvičení

Počítačové siete I. Poznámky z cvičení Počítačové siete I Poznámky z cvičení O brožúrke Táto brožúrka sú moje osobné poznámky z cvičení, z predmetu Počítačové sítě I. Je primárne určená pre použitie na zápočte, ako zbierka všetkých potrebných

More information

Spájanie tabuliek. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c)

Spájanie tabuliek. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) Spájanie tabuliek Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) 2011-2016 Úvod pri normalizácii rozdeľujeme databázu na viacero tabuliek prepojených cudzími kľúčmi SQL umožňuje tabuľky opäť spojiť

More information

Lab Configuring Port Address Translation (PAT) Topology

Lab Configuring Port Address Translation (PAT) Topology Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway Gateway G0/1 192.168.1.1 255.255.255.0 N/A S0/0/1 209.165.201.18 255.255.255.252 N/A ISP S0/0/0 (DCE) 209.165.201.17

More information

Lab Configuring and Verifying Standard IPv4 ACLs Topology

Lab Configuring and Verifying Standard IPv4 ACLs Topology Topology 2016 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 10 Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/1 192.168.10.1

More information

Lab - Troubleshooting Standard IPv4 ACL Configuration and Placement Topology

Lab - Troubleshooting Standard IPv4 ACL Configuration and Placement Topology Lab - Troubleshooting Standard IPv4 ACL Configuration and Placement Topology 2016 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 8 Addressing Table Objectives

More information

Lab Configuring Advanced EIGRP for IPv4 Features Topology

Lab Configuring Advanced EIGRP for IPv4 Features Topology Topology 2017 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 9 Addressing Table Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway G0/0 192.168.1.1 255.255.255.0

More information

Lab Troubleshooting IPv4 and IPv6 Static Routes (Instructor Version Optional Lab)

Lab Troubleshooting IPv4 and IPv6 Static Routes (Instructor Version Optional Lab) (Instructor Version Optional Lab) Instructor Note: Red font color or gray highlights indicate text that appears in the instructor copy only. Optional activities are designed to enhance understanding and/or

More information

Skills Assessment Student Practice

Skills Assessment Student Practice Skills Assessment Student Practice Topology Assessment Objectives Part 1: Develop the IPv4 Address Scheme (15 points, 20 minutes) Part 2: Initialize and Reload Devices (10 points, 5 minutes) Part 3: Configure

More information

Obsah. Úvod Časť 1 Prehľad produktu Funkcie Špecifikácia Časť 2 Inštalácia hardvéru...

Obsah. Úvod Časť 1 Prehľad produktu Funkcie Špecifikácia Časť 2 Inštalácia hardvéru... Obsah Úvod... - 3 - Časť 1 Prehľad produktu... - 4-1.1 Funkcie... - 4-1.2 Špecifikácia... - 4 - Časť 2 Inštalácia hardvéru... - 6-2.1 Rozvrhnutie zariadenia... - 6-2.1.1 Predný panel... - 6-2.1.2 Zadný

More information

Obsah. Úvod Časť 1 Prehľad produktu Funkcie Špecifikácia Časť 2 Inštalácia hardvéru - 6 -

Obsah. Úvod Časť 1 Prehľad produktu Funkcie Špecifikácia Časť 2 Inštalácia hardvéru - 6 - Obsah Úvod - 3 - Časť 1 Prehľad produktu - 4-1.1 Funkcie - 4-1.2 Špecifikácia - 4 - Časť 2 Inštalácia hardvéru - 6-2.1 Rozvrhnutie zariadenia - 6-2.1.1 Predný panel - 6-2.1.2 Zadný panel - 7-2.2 Systémové

More information

Lab - Building a Switch and Router Network

Lab - Building a Switch and Router Network Topology Addressing Table Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway G0/0 192.168.0.1 N/A G0/1 192.168.1.1 N/A PC-A NIC 192.168.1.3 192.168.1.1 PC-B NIC 192.168.0.3 192.168.0.1 R1 Objectives

More information

Lab - Configuring Multi-area OSPFv2

Lab - Configuring Multi-area OSPFv2 Topology Addressing Table Device Interface IP Address Subnet Mask Lo0 209.165.200.225 255.255.255.252 R1 R2 R3 Lo1 192.168.1.1 255.255.255.0 Lo2 192.168.2.1 255.255.255.0 S0/0/0 (DCE) 192.168.12.1 255.255.255.252

More information

Sieťové prepínače. Pavol Sokol / /

Sieťové prepínače. Pavol Sokol / / Sieťové prepínače Pavol Sokol 9.5.2018 / 15.5.2018 / 16.5.2018 Sieťový prepínač zariadenie spojovej vrstvy: má aktívnu úlohu ukladá a rozposiela Ethernet rámce (frames) preskúmava MAC adresu prichádzajúcich

More information

Lab Configuring IPv4 Static and Default Routes (Solution)

Lab Configuring IPv4 Static and Default Routes (Solution) (Solution) Topology Addressing Table Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/1 192.168.0.1 255.255.255.0 N/A S0/0/1 10.1.1.1 255.255.255.252 N/A R3 G0/1 192.168.1.1 255.255.255.0

More information

Lab Configuring Basic RIPv2 (Solution)

Lab Configuring Basic RIPv2 (Solution) (Solution) Topology 2017 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 15 Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway

More information

Smerovač Wifi Smart R6300v2 Inštalačná príručka

Smerovač Wifi Smart R6300v2 Inštalačná príručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti NETGEAR, Inc. alebo jej dcérskych spoločností v USA a v iných krajinách.

More information

Lab - Configuring Basic DHCPv4 on a Router (Solution)

Lab - Configuring Basic DHCPv4 on a Router (Solution) (Solution) Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/0 192.168.0.1 255.255.255.0 N/A G0/1 192.168.1.1 255.255.255.0 N/A S0/0/0 (DCE) 192.168.2.253

More information

Skills Assessment Student Training

Skills Assessment Student Training Skills Assessment Student Training Topology Assessment Objectives Part 1: Initialize Devices (6 points, 5 minutes) Part 2: Configure Device Basic Settings (33 points, 20 minutes) Part 3: Configure Switch

More information

Databázové systémy. SQL Window functions

Databázové systémy. SQL Window functions Databázové systémy SQL Window functions Scores Tabuľka s bodmi pre jednotlivých študentov id, name, score Chceme ku každému doplniť rozdiel voči priemeru 2 Demo data SELECT * FROM scores ORDER BY score

More information

Spôsoby zistenia ID KEP

Spôsoby zistenia ID KEP Spôsoby zistenia ID KEP ID KEP (kvalifikovaný elektronický podpis) je možné zistiť pomocou napr. ovládacieho panela, prostredíctvom prehliadača Internet Expolrer, Google Chrome alebo Mozilla Firefox. Popstup

More information

Lab Configuring and Verifying Standard IPv4 ACLs (Instructor Version Optional Lab)

Lab Configuring and Verifying Standard IPv4 ACLs (Instructor Version Optional Lab) (Instructor Version Optional Lab) Instructor Note: Red font color or gray highlights indicate text that appears in the instructor copy only. Optional activities are designed to enhance understanding and/or

More information

VLSM a CIDR. CCNA2 Kapitola Cisco Systems, Inc. All rights reserved. Cisco Public 1

VLSM a CIDR. CCNA2 Kapitola Cisco Systems, Inc. All rights reserved. Cisco Public 1 VLSM a CIDR CCNA2 Kapitola 6 1 Trošku histórie Pred rokom 1981 IP adresy používali na špecifikáciu siete len prvých 8 bitov Rok1981, RFC 791 Zaviedol adresný priestor s tromi triedami adries Polovica 90

More information

Device Interface IP Address Subnet Mask R1 G0/ N/A

Device Interface IP Address Subnet Mask R1 G0/ N/A CSNB214 Packet Tracer Topology Addressing Table Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway Objectives R1 G0/0 192.168.20.1 255.255.255.0 N/A S1 VLAN 10 S2 VLAN 10 G0/1 192.168.10.1 255.255.255.0

More information

Lab Managing Router Configuration Files with Terminal Emulation Software

Lab Managing Router Configuration Files with Terminal Emulation Software Lab Managing Router Configuration Files with Terminal Emulation Software Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/1 192.168.1.1 255.255.255.0 N/A

More information

Lab - Configuring & Troubleshooting Basic DHCPv4 on a Router

Lab - Configuring & Troubleshooting Basic DHCPv4 on a Router Lab - Configuring & Troubleshooting Basic DHCPv4 on a Router Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/0 192.168.0.1 255.255.255.0 N/A G0/1 192.168.1.1

More information

Enter your answers to the questions in this lab using Canvas Quiz Ch.5 Global Unicast Address + Lab. Additional questions are included in the quiz.

Enter your answers to the questions in this lab using Canvas Quiz Ch.5 Global Unicast Address + Lab. Additional questions are included in the quiz. Lab: Introducing Global Unicast Addresses CIS 116 IPv6 Fundamentals Enter your answers to the questions in this lab using Canvas Quiz Ch.5 Global Unicast Address + Lab. Additional questions are included

More information

Lab - Configure a NIC to Use DHCP in Windows

Lab - Configure a NIC to Use DHCP in Windows Introduction In this lab, you will configure an Ethernet NIC to use DHCP to obtain an IP address and test connectivity between two computers. Recommended Equipment Wireless router Two computers running

More information

BGP - duálne prepojenie AS. (primary + backup spoj), s IBGP, cez virtuální L2 linky

BGP - duálne prepojenie AS. (primary + backup spoj), s IBGP, cez virtuální L2 linky BGP - duálne prepojenie AS (primary + backup spoj), s IBGP, cez virtuální L2 linky Peter Jašica Abstrakt: Cieľom tohto projektu je zhotoviť a otestovať funkčnosť BGP s dvojitým prepojením Autonómnych systémov.

More information

Skills Assessment (OSPF) Student Training Exam

Skills Assessment (OSPF) Student Training Exam Skills Assessment (OSPF) Student Training Exam Topology 2013 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 17 Addressing Table Assessment Objectives Device

More information

CCNA Semester 2 labs. Part 2 of 2 Labs for chapters 8 11

CCNA Semester 2 labs. Part 2 of 2 Labs for chapters 8 11 CCNA Semester 2 labs Part 2 of 2 Labs for chapters 8 11 8.2.4.5 Lab - Configuring Basic Single-Area OSPFv2 8.3.3.6 Lab - Configuring Basic Single-Area OSPFv3 9.2.2.7 Lab - Configuring and Verifying Standard

More information

Recipient Configuration. Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP

Recipient Configuration. Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP Recipient Configuration Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP Agenda Mailbox Mail Contact Distribution Groups Disconnected Mailbox Mailbox (vytvorenie nového účtu) Exchange Management Console New User Exchange

More information

Skills Assessment Student Training Exam

Skills Assessment Student Training Exam Skills Assessment Student Training Exam Time: 20 minutes Given an IP address and mask of (address / mask), design an IP addressing scheme that satisfies the following requirements. Network address/mask

More information

Skills Assessment (EIGRP) Student Training Exam

Skills Assessment (EIGRP) Student Training Exam Skills Assessment (EIGRP) Student Training Exam Topology 2013 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 16 Addressing Table Assessment Objectives Device

More information

Návod na inštaláciu software

Návod na inštaláciu software Návod na inštaláciu software Tento návod vysvetľuje, ako nainštalovať a nakonfigurovať software, ktorý umožňuje použiť stroj ako tlačiareň alebo skener pre počítač. Ak chcete získať softvér popísaný v

More information

Lab Configuring Basic Router Settings with IOS CLI (Instructor Version Optional Lab)

Lab Configuring Basic Router Settings with IOS CLI (Instructor Version Optional Lab) (Instructor Version Optional Lab) Instructor Note: Red font color or gray highlights indicate text that appears in the instructor copy only. Optional activities are designed to enhance understanding and/or

More information

Príručka sieťových aplikácií

Príručka sieťových aplikácií Príručka sieťových aplikácií PT-E550W PT-E550W Táto Príručka sieťových aplikácií obsahuje užitočné informácie o konfigurácii bezdrôtovej siete a nastavení funkcie Wireless Direct pomocou zariadenia Brother.

More information

Kamera. Sieťová klenbová kamera. Rýchla používateľská príručka---po slovensky. Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I),

Kamera. Sieťová klenbová kamera. Rýchla používateľská príručka---po slovensky. Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I), Kamera Sieťová klenbová kamera Rýchla používateľská príručka---po slovensky Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I), UD.6L0201B1254A01EU 1 Regulačné informácie Vyhlásenie o súlade s normami

More information

Skills Assessment. CCNA Routing and Switching: Connecting Networks. Topology. Assessment Objectives. Scenario

Skills Assessment. CCNA Routing and Switching: Connecting Networks. Topology. Assessment Objectives. Scenario Skills Assessment Topology Assessment Objectives Part 1: Configure Device Basic Settings (15 points, 15 minutes) Part 2: Configure PPP Connections (20 points, 10 minutes) Part 3: Configure IPv4 ACL for

More information

CCNA 1 Final Exam Answers UPDATE 2012 eg.2

CCNA 1 Final Exam Answers UPDATE 2012 eg.2 CCNA 1 Final Exam Answers UPDATE 2012 eg.2 January 12th, 2012AdminLeave a commentgo to comments 1. When must a router serial interface be configured with the clock rate command? when the interface is functioning

More information

Lab Configuring Switch Security Features Topology

Lab Configuring Switch Security Features Topology Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/1 172.16.99.1 255.255.255.0 N/A S1 VLAN 99 172.16.99.11 255.255.255.0 172.16.99.1 PC-A NIC 172.16.99.3

More information

Lab Configuring Port Address Translation (PAT) (Instructor Version)

Lab Configuring Port Address Translation (PAT) (Instructor Version) (Instructor Version) Instructor Note: Red font color or gray highlights indicate text that appears in the instructor copy only. Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask

More information

Lab Configuring Per-Interface Inter-VLAN Routing (Solution)

Lab Configuring Per-Interface Inter-VLAN Routing (Solution) (Solution) Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/0 192.168.20.1 255.255.255.0 N/A G0/1 192.168.10.1 255.255.255.0 N/A S1 VLAN 10 192.168.10.11

More information

PRED INŠTALÁCIOU SOFTWARU INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ WINDOWS INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ MACINTOSH RIEŠENIE PROBLÉMOV

PRED INŠTALÁCIOU SOFTWARU INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ WINDOWS INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ MACINTOSH RIEŠENIE PROBLÉMOV Návod na inštaláciu software PRED INŠTALÁCIOU SOFTWARU INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ WINDOWS INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ MACINTOSH RIEŠENIE PROBLÉMOV Ďakujeme Vám, že ste si zakúpili tento produkt. Tento návod vysvetľuje,

More information

Urobte viac. Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200. Model R9000

Urobte viac. Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200. Model R9000 Urobte viac Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200 Model R9000 Názov a heslo siete WiFi Predvolený názov (SSID) a sieťový kľúč (heslo) siete WiFi sú pre smerovač jedinečné, ako sériové číslo.

More information

Retake - Skills Assessment Student Training (Answer Key)

Retake - Skills Assessment Student Training (Answer Key) Retake - Skills Assessment Student Training (Answer Key) Name:. Topology Assessment Objectives Part 1: Develop the IPv4 Address Scheme (15 points, 0 minutes) Part 2: Configure Device IPv4 and Security

More information

Lab Configuring Per-Interface Inter-VLAN Routing (Instructor Version)

Lab Configuring Per-Interface Inter-VLAN Routing (Instructor Version) (Instructor Version) Instructor Note: Red font color or Gray highlights indicate text that appears in the instructor copy only. Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask

More information

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved.

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. MS Managed Service Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. Reproduction, or translation of materials without the author's written permission is prohibited. No content may be reproduced without

More information

INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM. Vnútorná obálka ÚVOD O SOFTWARE

INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM. Vnútorná obálka ÚVOD O SOFTWARE INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM ÚVOD O SOFTWARE... PRED INŠTALÁCIOU INŠTALÁCIA SOFTVÉRU PRIPÁJANIE K POČÍTAČU KONFIGURÁCIA OVLÁDAČA TLAČIARNE Strana Vnútorná obálka AKO POUŽÍVAŤ PREVÁDZKOVÁ

More information

Databázy (1) Prednáška 11. Alexander Šimko

Databázy (1) Prednáška 11. Alexander Šimko Databázy (1) Prednáška 11 Alexander Šimko simko@fmph.uniba.sk Contents I Aktualizovanie štruktúry databázy Section 1 Aktualizovanie štruktúry databázy Aktualizácia štruktúry databázy Štruktúra databázy

More information

Manuál k programu FileZilla

Manuál k programu FileZilla Manuál k programu FileZilla EXO TECHNOLOGIES spol. s.r.o. Garbiarska 3 Stará Ľubovňa 064 01 IČO: 36 485 161 IČ DPH: SK2020004503 support@exohosting.sk www.exohosting.sk 1 Úvod EXO HOSTING tím pre Vás pripravil

More information

Step 2. Manual configuration of global unicast and link-local addresses

Step 2. Manual configuration of global unicast and link-local addresses Lab: DHCPv6 CIS 116 IPv6 Fundamentals Enter your answers to the questions in this lab using Canvas Quiz DHCPv6 Lab. Step 1. Setup a. Log into NetLab: ccnp.bayict.cabrillo.edu b. Schedule IPv6 Pod 1: no

More information

Lab Configuring Dynamic and Static NAT (Solution)

Lab Configuring Dynamic and Static NAT (Solution) (Solution) Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway Gateway G0/1 192.168.1.1 255.255.255.0 N/A S0/0/1 209.165.201.18 255.255.255.252 N/A ISP S0/0/0 (DCE)

More information

CCNA Semester 2 labs. Labs for chapters 2 10

CCNA Semester 2 labs. Labs for chapters 2 10 CCNA Semester 2 labs Labs for chapters 2 10 2.2.2.5 Lab - Configuring IPv4 Static and Default Routes 2.3.2.4 Lab - Troubleshooting Static Routes 3.2.1.9 Lab - Configuring Basic RIPv2 5.2.2.9 Lab - Configuring

More information

Chapter 10 - Configure ASA Basic Settings and Firewall using ASDM

Chapter 10 - Configure ASA Basic Settings and Firewall using ASDM Chapter 10 - Configure ASA Basic Settings and Firewall using ASDM This lab has been updated for use on NETLAB+ Topology Note: ISR G1 devices use FastEthernet interfaces instead of GigabitEthernet interfaces.

More information

Lab - Troubleshooting Connectivity Issues

Lab - Troubleshooting Connectivity Issues Lab - Troubleshooting Connectivity Issues Topology Addressing Table R1 ISP Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway G0/1 192.168.1.1 255.255.255.0 N/A S0/0/0 10.1.1.1 255.255.255.252

More information

CCNA Semester 3 labs. Part 1 of 1 Labs for chapters 1 8

CCNA Semester 3 labs. Part 1 of 1 Labs for chapters 1 8 CCNA Semester 3 labs Part 1 of 1 Labs for chapters 1 8 2.1.2.12 Lab - Building a Switched Network with Redundant Links 2.3.2.3 Lab - Configuring Rapid PVST+, PortFast and BPDU Guard 2.4.3.4 Lab - Configuring

More information

Lab Configuring Dynamic and Static NAT (Instructor Version Optional Lab)

Lab Configuring Dynamic and Static NAT (Instructor Version Optional Lab) (Instructor Version Optional Lab) Instructor Note: Red font color or gray highlights indicate text that appears in the instructor copy only. Optional activities are designed to enhance understanding and/or

More information

Skills Assessment (EIGRP) Student Training Exam

Skills Assessment (EIGRP) Student Training Exam Skills Assessment (EIGRP) Student Training Exam Topology Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 15 Addressing Table Device Interface IP Address Subnet

More information

Kategória školenia Školenia Cisco obsahuje kurzy:

Kategória školenia Školenia Cisco obsahuje kurzy: Kategória školenia Školenia Cisco obsahuje kurzy: Cisco CCNA I - Úvod do počítačových sietí Školenie Cisco CCNA I - Úvod do počítačových sietí je určený záujemcom o počítačové siete a ich budúcim administrátorom.

More information

Sprievodca pripojením (pre model COOLPIX)

Sprievodca pripojením (pre model COOLPIX) Sprievodca pripojením (pre model COOLPIX) Tento dokument popisuje postup na používanie aplikácie SnapBridge (Verzia 2.0) na vytvorenie bezdrôtového pripojenia medzi podporovaným fotoaparátom a inteligentným

More information

Skills Assessment (OSPF) Student Training Exam

Skills Assessment (OSPF) Student Training Exam Skills Assessment (OSPF) Student Training Exam Topology Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 16 Addressing Table Device Interface IP Address Subnet

More information

Lab Securing Network Devices

Lab Securing Network Devices Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway R1 G0/1 192.168.1.1 255.255.255.0 N/A S1 VLAN 1 192.168.1.11 255.255.255.0 192.168.1.1 PC-A NIC 192.168.1.3

More information

Chapter 8 Lab 8-3, Configuring 6to4 Tunnels

Chapter 8 Lab 8-3, Configuring 6to4 Tunnels Chapter 8 Lab 8-3, Configuring 6to4 Tunnels Topology Objectives Configure EIGRP for IPv4. Create a 6to4 tunnel. Configure static IPv6 routes. Background In this lab, you configure EIGRP for full connectivity

More information

Skills Assessment Student Training Exam

Skills Assessment Student Training Exam Skills Assessment Student Training Exam Topology Assessment Objectives Part 1: Initialize Devices (2 points, 5 minutes) Part 2: Configure Device Basic Settings (18 points, 20 minutes) Part 3: Configure

More information

VYLEPŠOVANIE KONCEPTU TRIEDY

VYLEPŠOVANIE KONCEPTU TRIEDY VYLEPŠOVANIE KONCEPTU TRIEDY Typy tried class - definuje premenné a metódy (funkcie). Ak nie je špecifikovaná inak, viditeľnosť členov je private. struct - definuje premenné a metódy (funkcie). Ak nie

More information

Lab Configuring 802.1Q Trunk-Based Inter-VLAN Routing (Instructor Version Optional Lab)

Lab Configuring 802.1Q Trunk-Based Inter-VLAN Routing (Instructor Version Optional Lab) (Instructor Version Optional Lab) Instructor Note: Red font color or gray highlights indicate text that appears in the instructor copy only. Optional activities are designed to enhance understanding and/or

More information

8.9.2 Lab: Configure an Ethernet NIC to use DHCP in Windows Vista

8.9.2 Lab: Configure an Ethernet NIC to use DHCP in Windows Vista 8.9.2 Lab: Configure an Ethernet NIC to use DHCP in Windows Vista Introduction If Vista is not available in your classroom, you may complete this lab by viewing the figures in this document. Print and

More information

Bezdrôtový USB 2.0 Bluetooth adaptér HP bt500. Používateľská príručka

Bezdrôtový USB 2.0 Bluetooth adaptér HP bt500. Používateľská príručka Bezdrôtový USB 2.0 Bluetooth adaptér HP bt500 Používateľská príručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tu uvedené informácie podliehajú zmenám bez predchádzajúceho upozornenia. Reprodukovanie,

More information

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit.

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit. Fiber 5 Mbit ** 5 Mbit / Mbit 5,90 Fiber 50 Mbit * 50 Mbit / 8 Mbit 9,90 Fiber 80 Mbit * 80 Mbit / Mbit 5,90 Mini Mbit* Mbit / Mbit 9,90 Klasik 2 Mbit* 2 Mbit / 2 Mbit Standard 8 Mbit* 8 Mbit / 3Mbit Expert

More information

TRUST BT120 USB BLUETOOTH ADAPTER. Pokyny na prvé použitie

TRUST BT120 USB BLUETOOTH ADAPTER. Pokyny na prvé použitie Pokyny na prvé použitie Kapitola 1. Odinštalovanie starých ovládačov a zariadení (5.1) 2. Inštalácia (Windows 98 SE / ME / 2000 / XP) (5.2) 3. Pripojenie (5.3) 4. Kontrola po inštalácii (6) 5. Používanie

More information

5.1 KOMPONENTY SIETE A ICH FUNKCIA V SIETI

5.1 KOMPONENTY SIETE A ICH FUNKCIA V SIETI 5 SKÚMANIE SIETE Táto kapitola predstavuje platformu dátových sietí, na ktorých stále viac závisia naše sociálne a obchodné vzťahy. Je úvodným krokom k objavovaniu dátových služieb, sieťových technológií

More information

Chapter 7: IP Addressing CCENT Routing and Switching Introduction to Networks v6.0

Chapter 7: IP Addressing CCENT Routing and Switching Introduction to Networks v6.0 Chapter 7: IP Addressing CCENT Routing and Switching Introduction to Networks v6.0 CCNET v6 13 Chapter 7 - Sections & Objectives 7.1 IPv4 Network Addresses Convert between binary and decimal numbering

More information

Planing, Cabling, Configuring and Testing Your Network

Planing, Cabling, Configuring and Testing Your Network Planing, Cabling, Configuring and Testing Your Network Network Fundamentals Chapter 10, 11 1 Obsah Príklad malej siete Návrh HW Realizácia zapojenia a kabeláže Konfigurácia smerovačov Overenie funckionality

More information

kucharka exportu pro 9FFFIMU

kucharka exportu pro 9FFFIMU požiadavky na export kodek : Xvid 1.2.1 stable (MPEG-4 ASP) // výnimočne MPEG-2 bitrate : max. 10 Mbps pixely : štvorcové (Square pixels) rozlíšenie : 1920x1080, 768x432 pre 16:9 // výnimočne 1440x1080,

More information

Aplikačný dizajn manuál

Aplikačný dizajn manuál Aplikačný dizajn manuál Úvod Aplikačný dizajn manuál je súbor pravidiel vizuálnej komunikácie. Dodržiavaním jednotných štandardov, aplikácií loga, písma a farieb pri prezentácii sa vytvára jednotný dizajn,

More information

Definícia poznámok DÔLEŽITÁ POZNÁMKA. Poznámka. V používateľskej príručke používame nasledujúce ikony:

Definícia poznámok DÔLEŽITÁ POZNÁMKA. Poznámka. V používateľskej príručke používame nasledujúce ikony: Sieťový glosár V tomto dokumente Sieťový glosár sa nachádzajú základné informácie o pokročilejších sieťových funkciách zariadení Brother ako aj všeobecné sieťové a bežné podmienky. Podporované protokoly

More information

RIPv2. CCNA2 Kapitola Cisco Systems, Inc. All rights reserved. Cisco Public 1

RIPv2. CCNA2 Kapitola Cisco Systems, Inc. All rights reserved. Cisco Public 1 RIPv2 CCNA2 Kapitola 9 1 Vlastnosti RIPv1 má nasledujúce vlastnosti: Classful Nepodporuje VLSM, ani CIDR Metrika: počet hopov UDP/520, aktualizácie posielané periodicky každých 30 sekúnd ako tzv. limited

More information

Vendor: Cisco. Exam Code: Exam Name: Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1 v3.0) Version: Demo

Vendor: Cisco. Exam Code: Exam Name: Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1 v3.0) Version: Demo Vendor: Cisco Exam Code: 100-105 Exam Name: Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1 v3.0) Version: Demo DEMO QUESTION 1 If the resume command is entered after the sequence that is

More information

Packet Tracer - Connect a Router to a LAN (Instructor Version)

Packet Tracer - Connect a Router to a LAN (Instructor Version) (Instructor Version) Instructor Note: Red font color or gray highlights indicate text that appears in the instructor copy only. Topology Addressing Table Device Interface IP Address Subnet Mask Default

More information

Lab 7 Configuring Basic Router Settings with IOS CLI

Lab 7 Configuring Basic Router Settings with IOS CLI Lab 7 Configuring Basic Router Settings with IOS CLI Objectives Part 1: Set Up the Topology and Initialize Devices Cable equipment to match the network topology. Initialize and restart the router and switch.

More information

Lab - Configuring Basic Single-Area OSPFv2

Lab - Configuring Basic Single-Area OSPFv2 Lab - Configuring Basic Single-Area SPFv2 Topology Addressing Table Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway G0/0 192.168.1.1 255.255.255.0 N/A R1 S0/0/0 (DCE) 192.168.12.1 255.255.255.252

More information

Lab - Configuring a Switch Management Address

Lab - Configuring a Switch Management Address Topology Addressing Table Objectives Device Interface IP Address Subnet Mask Default Gateway S1 VLAN 1 192.168.1.2 255.255.255.0 N/A PC-A NIC 192.168.1.10 255.255.255.0 N/A Part 1: Configure a Basic Network

More information