FANTEC P2550/P2570 FULL HD RECORDER + DVB-T Užívateľská príručka

Size: px
Start display at page:

Download "FANTEC P2550/P2570 FULL HD RECORDER + DVB-T Užívateľská príručka"

Transcription

1 FANTEC P2550/P2570 FULL HD RECORDER + DVB-T Užívateľská príručka 1. Úvod 1.1 Predslov Ďakujeme, že ste si zakúpili tento produkt. Tento prehrávač má nasledujúcu funkcie. A/V Výstup HDMI V1.3 pre obraz s vysokou definíciou a digitálne audio Composite a component video a stereo audio pre analógové audio-vizuálne pripojenie S/PDIF koaxiálne a optické rozhranie pre vysokokvalitné digitálne audio Nastaviteľné výstupné video rozlíšenie (NTSC, PAL, 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p) Multimediálne prehrávanie Podpora väčšiny audio, video a obrázkových súborových formátov (1080p HD video dekódovanie) Formát filmov: AVI/MKV/XVID/DIVX/TS/M2TS/MPG/MP4/M4V/MOV/VOB/ISO/IFO/DAT/ WMV/ASF/RM/RMVB/FLV/DVD MENU prehrávanie/h.264 Formát hudby: MP3/OGG/WMA/WAV/AAC/FLAC/Dolby Digital/DTS/DTS downmix Formát fotografií: HD JPEG/BMP/GIF/TIF/PNG Prezentácia fotografií s hudbou v pozadí Sieťová funkcia A/V prúdenie/prenos cez Ethernet (10Mbps/100Mbps) a Wi-Fi (802.11b/g/n, voliteľné) Zdieľanie súborov cez Samba server A/V prúdenie cez UPnP Media Server BitTorrent sťahovanie (ovládané a spravované cez web server) Digitálne rádio (Prosím navštívte pre stanice k dispozícií) Kopírovanie súborov Podpora kopírovania a prenášania súborov medzi USB zariadením, HDD a sieťou Podpora USB 2.0 a čítačka kariet 1x USB DEVICE port (pre pripojenie k počítaču) 2x USB HOST port (pre USB pamäťové zariadenia) 1x SD / SDHC / MMC / MS / MS pre čítačku kariet Poznámka: Všetky informácie v tomto manuáli boli správne v čase publikácie. Avšak, zariadenie sa stále aktualizuje a vylepšuje, takže softvér vo vašom zariadení môže mať trochu iný vzhľad alebo inú funkčnosť ako je popísané v tomto manuáli.

2 1.2 Obsah balenia Časť Počet Prehrávač 1 A/V kábel 1 USB kábel 1 Diaľkový ovládač 1 Batérie do diaľkového ovládača 2 Napájací adaptér 1 Napájací kábel napájacieho adaptéra 1 Užívateľský manuál (vytlačený) 1 CD s ovládačom (obsahuje užívateľský manuál) 1 Záručná karta 1 Poznámka: Skutočný obsah balenia sa môže líšiť od obsahu balenia popísaného v tomto manuáli. 1.3 Výstrahy Pri výrobe tohto zariadenia sme nezabúdali na bezpečnosť. Na bezpečnú a efektívnu prevádzku tohto zariadenia prosím dodržiavajte nasledujúce poznámky Výstrahy pri používaní Užívateľ by nemal tento prehrávač nijak upravovať. Ak používate komerčný pevný disk, teplota okolia by mala byť medzi +5 C a +35 C Napájanie Napájacie napätie prehrávača je DC 12V. Pri používaní tohto prehrávača prosím pripojte dodaný AC adaptér alebo kábel AC adaptéra do napájacieho konektora prehrávača. Pri umiestňovaní kábla adaptéra sa uistite, či sa nepoškodí, alebo či nebude vystavovaný tlaku. Aby ste znížili riziko elektrického šoku, pred čistením najprv odpojte adaptér. Nikdy nepripájajte adaptér do prehrávača vo vlhkom alebo prašnom prostredí. Nevymieňajte adaptér, kábel adaptéra alebo konektor Rádiové rušenie/kompatibilita - Pri nedostatočnom tienení takmer všetky elektronické zariadenia chytajú rádiové rušenie. Pri určitých podmienkach môže váš prehrávač podliehať rušeniu. - Prehrávač vyhovuje požiadavkám FCC/CE štandardu a spĺňa nasledujúce pravidlá: 1. Tento prehrávač nesmie spôsobovať škodlivé rušenie; 2. Tento prehrávač môže prijať rušenie, vrátane rušenia, ktoré môže spôsobiť nežiadanú prevádzku Oprava Pri poruche prehrávača ho odneste do príslušného servisného centra a nechajte špecialistov vykonať opravu. Nikdy neopravujte prehrávač sami, môžete poškodiť prehrávač alebo ohroziť svoje zdravie alebo vaše dáta Zbavovanie sa prehrávača Ak sa chcete prehrávača zbaviť, vykonajte tak vhodným spôsobom. Niektoré krajiny môžu regulovať vyhadzovanie elektrických zariadení. Prosím konzultujte s lokálnymi úradmi.

3 1.3.6 Výstrahy ohľadom pevného disku Prehrávač používa interný pevný disk na ukladanie dát, v normálnom prípade nie je potrebné formátovať alebo opravovať pevný disk. (Prijatie pri prvom použití) - Fyzické nárazy môžu spôsobiť zlé sektory na pevnom disku, môžete použiť CHKDSK na opravenie problému. - Všetky dáta uložené na prehrávači môžu byť stratené vďaka fyzickým nárazom, elektrickým šokom, výpadkom elektrickej energie, formátovaním HDD atď. Prosím zálohujte svoje dáta. - Po dlhom používaní odporúčame disk defragmentovať. - Pravidelne zálohujte dáta na pevnom disku, aby ste ich kedykoľvek mohli obnoviť pri prípadnom poškodení alebo strate dát. Naša spoločnosť neberie žiadnu zodpovednosť za stratené dáta na pevnom disku Ostatné Pri používaní tohto prehrávača zabráňte kontaktu prehrávača s vodou alebo inými tekutinami. Ak sa náhodou na prehrávač obleje, použite suchú handru na utretie rozliatej tekutiny. Elektronické produkty sú krehké, takže ich prosím netraste, neudierajte a nestláčajte tlačidlá príliš silno. Nevystavujte prehrávač vode a iným tekutinám. Nerozoberajte, neopravujte a nijak nemodifikujte prehrávač. Všetky takto spôsobené škody nepodliehajú záruke. Nestláčajte tlačidlá prehrávača príliš silno. Nevystavujte prehrávač nárazom, otrasom a udržiavajte ho mimo dosah magnetických polí. Pri elektrostatickom výboji a silnom elektromagnetickom poli môže prestať prehrávač správne fungovať. V tomto prípade odpojte napájací kábel a znova zapojte. Pri najbližšom zapnutí by mal prehrávač opäť fungovať správne. 1.4 Pripojenia Pripojenie k elektrickému zdroju 1. Nasledujte obrázok a pripojte AC adaptér do DC IN konektora prehrávača. 2. Nasledujte obrázok a pripojte AC adaptér do elektrickej zásuvky.

4 1.4.2 Pripojenie k počítaču 1. Uistite sa, že je prehrávač zapnutý. 2. Zapojte mini konektor USB kábla do USB DEVICE portu prehrávača. 3. Zapojte veľký konektor USB kábla do počítača. Týmto spôsobom môžete spravovať obsah zabudovaného HDD prehrávača na vašom lokálnom PC Pripojenie USB zariadení 1. Uistite sa, že je prehrávač zapnutý. 2. Pripojte USB zariadenie do USB HOST portu prehrávača. Týmto spôsobom môžete listovať v obsahu USB zariadenia Pripojenie pamäťovej karty Môžete použiť pamäťovú kartu vsunutím do otvoru na karty. 1. Nasledujte obrázok na správne vloženie pamäťovej karty do otvoru na karty. 2. Vložte kartu v smere šípky na obrázku.

5 Týmto spôsobom môžete listovať v obsahu pamäťovej karty Pripojenie k TV A/V OUT 1. Podľa obrázka pripojte 3 farebný konektor do A/V OUT konektora na prehrávači. 2. Podľa obrázka pripojte 3 farebný konektor do A/V IN konektora na TV. Týmto spôsobom môžete pozerať obsah prehrávača na TV alebo inom zobrazovacom zariadení Y/Pb/Pr Component OUT 1. Podľa obrázka pripojte 3 farebný konektor Y/Pb/Pr konektora na prehrávači. 2. Podľa obrázka pripojte 3 farebný konektor Y/Pb/Pr konektora na TV. Pripojenie audia pri používaní Y/Pb/Pr video výstupu: Prvá metóda: použite audio výstup z A/V OUT konektora. Druhá metóda: použite audio výstup zo S/PDIF koaxiálneho alebo optického konektora.

6 Týmto spôsobom môžete prehrávať video, hudbu a fotografie z prehrávača na TV HDMI OUT 1. Podľa obrázka pripojte jeden koniec HDMI kábla do HDMI konektora na prehrávači. 2. Podľa obrázka pripojte druhý koniec HDMI kábla do HDMI konektora na vašom TV. Poznámka: HDMI kábel je voliteľné príslušenstvo a predáva sa samostatne. Týmto spôsobom môžete mať najvyššiu kvalitu obrazu a zvuku cez jediný kábel Pripojenie ku digitálnemu zosilňovaču 1. Podľa obrázka pripojte Toslink konektor vášho optického kábla do S/PDIF optického konektora vášho prehrávača. 2. Podľa obrázka pripojte druhý koniec vášho optického kábla do digitálneho audio zariadenia (digitálny zosilňovač alebo dekodér). Poznámka: Optický kábel nie je súčasťou balenia.

7 Týmto spôsobom si môžete vychutnať Dolby Digital, DTS alebo MPEG zvuk Pripojenie k LAN Na pripojenie ku LAN (Local Area Network) potrebujete Cat5, Cat5e alebo Cat6 sieťový kábel (nie je súčasťou balenia). 1. Pripojte jeden koniec kábla do RJ45 LAN konektora na prehrávači. 2. Pripojte druhý koniec kábla do RJ45 LAN konektora na vašom routeri, switchi alebo hube Pripojenie k bezdrôtovej LAN (WLAN) 1. Uistite sa, že je prehrávač zapnutý. 2. Pripojte Wireless LAN USB Adapter (t.j. FANTEC Wi-Fi USB zariadenie) do USB HOST portu na prehrávači. Poznámka: FANTEC Wi-Fi zariadenie je voliteľné príslušenstvo predávané osobitne. (Prejdite na kapitolu 3.3 Zmenenie sieťových nastavení v užívateľskom manuáli na viac informácií o bezdrôtovom nastavení)

8 1.5 Zapínanie / vypínanie Zapínanie Po pripojení napájania do DC IN konektora stlačte vypínač na prednom panely, prehrávač sa čoskoro prepne na domácu obrazovku a indikátor vypínača sa rozsvieti na modro. Vypínanie Stlačte vypínač na prednom panely, prehrávač sa prepne do pohotovostného režimu a indikátor vypínača sa rozsvieti na červeno. Potom odpojte napájací kábel na odpojenie z elektrickej siete. 1.6 Jazyk menu Systémový jazyk tohto prehrávača môže byť nastavený na angličtinu alebo na iné jazyky. Zvoľte požadovaný jazyk v nastavovacom menu, zvolený jazyk sa prepne automaticky. 1.7 Formátovanie HDD Pre užívateľov, ktorí si chcú nainštalovať nový SATA HDD do prehrávača, nasledujte túto procedúru na naformátovanie pevného disku pred použitím. 1. Zvoľte OK vo výstražnom okne, stlačte ENTER na potvrdenie. 2. Zvoľte Format, stlačte ENTER a formátovanie pevného disku začne.

9 Procedúra formátovania sa dokončí o pár minút. Potom môžete použiť pevný disk ako HDD nahrávač, prehrávač alebo externé pamäťové zariadenie. Poznámka: Formátovanie HDD odstráni všetky uložené dáta na pevnom disku. Pred formátovaním si všetky dáta z disku zálohujte! 2. O prehrávači 2.1 Diaľkový ovládač Všetky procedúry v tomto manuáli sa dajú vykonávať pomocou diaľkového ovládača. Nasledujúci obrázok popisuje všetky tlačidlá a ich funkcie. 1. STANDBY 2. MUTE 3. TV SYSTEM 4. BROWSER 5. Numerické tlačidlá 6. REPEAT 7. FR 8. VOL- 9. FF 10. PLAY 11. HOME 12. Navigačné tlačidlá 13. MENU 14. PAUSE/STEP 15. SLOW 16. INS REPLAY 17. CM SKIP 18. SELECT 19. CONFIRM 20. AUDIO 21. SUBTITLE 22. ZOOM IN 23. ZOOM OUT 24. A-B 25. ANGLE 26. SETUP 27. RETURN 28. STOP 29. NEXT 30. VOL+ 31. PREV 32. GOTO 33. COPY 34. MUSIC 35. INFO

10 Číslo Tlačidlo Funkcia 1 STANDBY Stlačte na vstup do pohotovostného režimu alebo na zobudenie. 2 MUTE Stlačte na stlmenie zvukového výstupu a stlačte znova na obnovenie. 3 TV SYSTEM Stlačte na prepínanie medzi NTSC, PAL, 480P, 576P, 720P, 1080I a 1080P. 4 BROWSER Stlačte na vstup do menu prehliadača. 5 Numerické tlačidlá Stlačte na zadanie numerického vstupu pri menení nastavení. 6 REPEAT Stlačte na zvolenie možnosti opakovania: jedno, všetky alebo zamiešať. 7 FR Stlačte na rýchle pretáčanie dozadu aktuálneho prehrávania. Stlačte opakovane na zvolenie rýchlostí. 8 VOL- Stlačte na zníženie hlasitosti. 9 FF Stlačte na rýchle pretáčanie dopredu aktuálneho prehrávania. Stlačte opakovane na zvolenie rýchlostí. 10 PLAY Stlačte na spustenie prehrávania. 11 HOME Stlačte na prechod na domácu obrazovku. 12 Navigačné tlačidlá Stlačte šípkové tlačidlá na zvolenie možností v menu a potom tlačidlo ENTER na potvrdenie. 13 MENU Stlačte na aktivovanie možností v menu: 1) premenovanie a vymazanie súborov v menu prehliadača 2) pridanie skratiek pre sieťový prístup v My_Shortcuts v NET menu prehliadača 14 PAUSE/STEP Stlačte na pozastavenie aktuálneho prehrávania. Stlačte znova na prechod na nasledujúci snímok. Stlačte tlačidlo PLAY na obnovenie prehrávania. 15 SLOW Stlačte na prehrávanie v spomalenej rýchlosti. Stlačte tlačidlo PLAY na obnovenie normálneho prehrávania. 16 INS REPLAY Stlačte na pretočenie dozadu o 10 sekúnd v aktuálnom prehrávaní, čo je vhodné pri prehrávaní športu. 17 CM SKIP Stlačte na pretočenie dopredu o 30 sekúnd v aktuálnom prehrávaní. 18 SELECT Stlačte na zvolenie súborov v prehliadači a v menu kopírovania súborov. 19 CONFIRM Stlačte na potvrdenie a pridanie zvolených možností do zoznamu prehrávania. 20 AUDIO Stlačte na zvolenie zvukovej stopy. 21 SUBTITLE Stlačte na nastavenie možností tituliek. 22 ZOOM IN Stlačte na približovanie obrazu (fotografia alebo video). 23 ZOOM OUT Stlačte na oddialenie obrazu (fotografia alebo video). 24 A-B Stlačte na nastavenie začiatočného a konečného bodu sekcie na opakovanie. 25 ANGLE Stlačte na zmenu uhla pri prehrávaní DVD (s podporou rôznych uhlov). 26 SETUP Stlačte na vstup do nastavovacieho menu. 27 RETURN Stlačte na návrat na predchádzajúcu obrazovku počas navigácie v menu. 28 STOP Stlačte na zastavenie prehrávania. 29 NEXT Stlačte na zobrazenie nasledujúceho súboru / posunutie o stránku nižšie. 30 VOL+ Stlačte na zvýšenie hlasitosti.

11 31 PREV Stlačte na zobrazenie predchádzajúceho súboru / posunutie o stránku vyššie. 32 GOTO Stlačte na preskočenie na špecifický bod v prehrávaní. Bod špecifikujete pomocou titulu, kapitoly a času. 33 COPY Stlačte na vstup do menu kopírovania súborov. 34 MUSIC Stlačte na spustenie prehrávania hudby. 35 INFO Stlačte na skrytie alebo zobrazenie informácií počas prehrávania. 2.2 Predný panel 1. Infračervený prijímač 2. Indikátor USB/karta 3. Indikátor zapnutia 2.3 Zadný panel 1. Tlačidlo UPDATE (viď. kapitola 11) 2. DC IN konektor 3. Y/Pb/Pr OUT konektor 4. A/V OUT konektor 5. HDMI konektor 6. RJ45 LAN konektor 7. S/PDIF OPTICAL konektor 8. USB HOST port (A-Type)

12 2.4 Bočný panel 3. Nastavovacie menu 1. USB DEVICE port (B-Type) 2. USB HOST port (A-Type) 3. Otvor na pamäťovú kartu Nastavovacie menu vám umožňuje nastaviť váš prehrávač. Na zvolenie možnosti nastavenia: - Zvoľte ikonu Setup na domácej obrazovke alebo stlačte tlačidlo SETUP na diaľkovom ovládači. - Použite ľavé/pravé navigačné tlačidlá na zvolenie možnosti a potom stlačte ENTER. Je sedem možností nastavenia, vrátane TV, Audio, Video, Network, System a MISC. Pomocou navigačných tlačidiel hore/dole zvoľte menu. Stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Stlačte tlačidlo RETURN na zrušenie a na zobrazenie predchádzajúcej menu obrazovky. 3.1 Zmenenie audio nastavení Použite toto menu na konfigurovanie audio nastavení.

13 Night Mode - Zvoľte medzi Off / On / Comfort. Ak je možnosť zapnutá, hlasitosť audio výstupu bude znížená pre vaše pohodlie. Digital Output - Zvoľte medzi HDMI LPCM / HDMI RAW / SPDIF LPCM / SPDIF RAW. V režime RAW, Dolby Digital, DTS alebo MPEG zvuk môže byť prevedený cez HDMI TV alebo digitálny zosilňovač. 3.2 Zmenenie video nastavení Použite toto menu na konfigurovanie video nastavení. Aspect Ratio - Pan Scan 4:3: Zobrazí široký obraz na celej obrazovke a odreže redundantné časti. Zvoľte, keď je pripojená štandardná 4:3 TV. - Letter Box 4:3: Zobrazí široký obraz s dvoma čiernymi okrajmi na vrchnej a spodnej časti 4:3 obrazu. Zvoľte, keď je pripojená štandardná 4:3 TV. - 16:9: Zvoľte, keď je pripojená 16:9 TV. Zoom Out - Ked je zapnuté, prehrávač automaticky zmení video rozlíšenie, aby pasovalo na TV obrazovku. Brightness - Nastavte hodnotu jasu. Contrast - Nastavte hodnotu kontrastu. Hue - Nastavte hodnotu odtieňa farby.

14 Saturation - Nastavte hodnotu sýtosti farby. Video SYSTEM - Zvoľte na nastavenie výstupného video rozlíšenia: NTSC / PAL / 480P / 576P / 720P 50HZ / 720P 60HZ / 1080I 50HZ / 1080I 60HZ / 1080P 50HZ / 1080P 60HZ. 1080P 24FPS - Zvoľte túto možnosť na zapnutie alebo vypnutie podpory 1080P 24HZ. Je potrebný TV prijímač s režimom 1080P 24HZ (24P). Screen Size - Zvoľte túto možnosť na zmenenie veľkosti obrazu. Seamless Playback - Neprerušované prehrávanie video a audio súborov (súbory by mali byť pomenované podobne abc01.avi a abc02.avi atď.) 3.3 Zmenenie sieťových nastavení Použite toto menu na konfigurovanie Ethernet a WLAN (Wireless Local Area Network) nastavení. Wired LAN Setup - DHCP IP (AUTO) Zvoľte na automatické získanie IP adresy. - FIX IP (MANUAL) Zvoľte na manuálne zadanie IP adresy, masky podsiete, predvolenej brány a IP adresy DNS servera. Wireless Setup - Zvolenie profilu pripojenia

15 Tento prehrávač dokáže uložiť až tri bezdrôtové sieťové pripojenia. Stlačte tlačidlo ENTER na prechod na ďalší krok, stlačte tlačidlo RETURN na zrušenie a stlačte tlačidlo PLAY na pripojenie. - Nastavenie režimu pripojenia Zvoľte medzi Infrastructure (AP) a Peer to Peer (Ad Hoc). Stlačte tlačidlo ENTER na prechod na ďalší krok, stlačte tlačidlo RETURN na zrušenie. - Infrastructure (AP) Režim infraštruktúry sa používa na pripojenie počítačov s bezdrôtovými sieťovými adaptérmi, tiež známymi ako bezdrôtoví klienti, ku existujúcej drôtovej sieti s pomocou od bezdrôtového smerovača alebo prístupového bodu. Získanie SSID mena Stlačte tlačidlo ENTER na prechod na ďalší krok, stlačte tlačidlo RETURN na zrušenie a stlačte tlačidlo GOTO na obnovenie SSID zoznamu. Poznámka: V bezpečnostnom zozname, WEP (Wired Equivalent Privacy) a WPA (Wi-fi Protected Access) znamená, že sieť je šifrovaná, t.j. na prístup do siete je potrebný šifrovací kľúč. NONE znamená, že sa jedná o otvorenú sieť. Zadanie WEP / WPA kľúča

16 Šifrovacie kľúče môžete zadať pomocou virtuálnej klávesnice. Stlačte navigačné tlačidlá na zvolenie, ENTER na zadanie, CAPS na prepnutie medzi veľkými a malými písmenami, <- na vymazanie znaku, -> na vloženie medzery, shift na zobrazenie viac symbolov a OK na potvrdenie. Otestovanie pripojenia Proces testovania trvá chvíľu, prosím buďte trpezliví pri čakaní. Ak testovanie prebehne úspešne, sieťové informácie (Meno profilu, IP adresa, maska podsiete, brána atď.) sa zobrazia na obrazovke. - Peer to Peer (Ad Hoc) Režim peer to peer, ktorý sa taktiež volá Ad Hoc režim alebo computer-to-computer režim, sa používa na prepojenie bezdrôtových klientov priamo medzi sebou, bez potreby bezdrôtového smerovača alebo prístupového bodu. Ad-Hoc Setup Stlačte tlačidlo ENTER na prechod na ďalší krok, stlačte tlačidlo RETURN na zrušenie a stlačte tlačidlo PLAY na pripojenie.

17 Host Name - Zvoľte sieťové meno prehrávača BitTorrent and SAMBA - Zapnite/vypnite BitTorrent a Sambu 3.4 Zmenenie systémových nastavení Použite toto menu na konfigurovanie systémových nastavení. Menu Language - Zvoľte na nastavenie jazyka OSD (On-Screen Display). (English, Espanol, French, German, Italiano, Dutch, Russky, Polski, Cesky, Slovensky, Romania, Portugees, Hebrew, Magyar, Slovenscina) Text Encoding - Zvoľte na nastavenie možnosť kódovania textu (zobrazenie tituliek). System Update - Zvoľte Extension Package Upgrade na aktualizovanie rozširujúcich súborov pre sťahovanie BT a SAMBA služby. - Zvoľte system upgrade na aktualizovanie firmware cez USB kľúč. 1) Skopírujte install.img do koreňového adresára USB kľúča a pripojte ho do USB HOST portu prehrávača. 2) Stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Time - Zvoľte na nastavenie systémového času. HDD Format - Zvoľte na formátovanie zabudovaného HDD. Poznámka: Nezabudnite, že všetky dáta na pevnom disku budú pri formátovaní odstránené. System Info - Zvoľte na zobrazenie systémových informácií (verzia firmware, HDD informácie, Mac adresa atď.) Restore Default - Zvoľte na obnovenie predvolených nastavení.

18 3.5 Ostatné Použite toto menu na upravenie ostatných nastavení. Resume Playback - Zvoľte na zapnutie / vypnutie možnosti obnovenia prehrávania (automaticky ukladajúceho) pre filmy. Slide Show Timing - Zvoľte na nastavenie času intervalu pre prezentáciu fotografií. Transition Effect - Zvoľte na nastavenie prechodového efektu pre prezentáciu fotografií. Key Burns - Funkcia pomalého približovania počas prehrávania fotografií. Background Music - Zvoľte na nastavenie možnosti hudby do pozadia pri prezeraní obrázkov: vypnuté, priečinok, zoznam prehrávania. Screen Saver - Zvoľte na zapnutie / vypnutie šetriča obrazovky. Mode Preview - Zvoľte na zapnutie / vypnutie náhľadu filmov v menu prehliadača. Subtitle on-off - Zapnutie / vypnutie tituliek. 4. Menu prehliadača Menu prehliadača vám umožňuje prehliadať a prehrávať všetky multimediálne súbory uložené na prenosných zariadeniach (USB, karta), HDD, sieti, UPnP serveri a prehrávacích zoznamoch. Na vstúpenie do menu, zvoľte ikonu Browser na domácej obrazovke alebo stlačte tlačidlo BROWSER na diaľkovom ovládači.

19 Nasledujúce tlačidlá môžete použiť počas navigácie v menu prehliadača. Názov Hore / dole Vľavo / vpravo PREV / NEXT ENTER SELECT CONFIRM RETURN Funkcia Posunutie kurzora hore / dole na zvolenie zariadení, priečinkov alebo súborov. Zvolenie možností filtra: All (Všetky), Music (Hudba), Photos (Fotografie) alebo Movies (Filmy). Prechod na predchádzajúcu / nasledujúcu stranu. Vstup alebo potvrdenie zvolenej položky. Zvolenie súborov pod Browser -> HDD menu. Pridanie zvolených súborov do prehrávacieho zoznamu. Návrat do predchádzajúceho menu. 4.1 Prehliadať všetko V tomto režime sú zobrazené všetky priečinky a všetok podporovaný obsah (hudba, fotografie a filmy). Poznámka: Ak hudobné skladby nebude možno prehrávať súvislo vo All filtri, prosím prepnite na filter Music. 4.2 Prehliadať hudbu V tomto režime sú zobrazené všetky priečinky a všetky podporované hudobné súbory v aktuálnom priečinku.

20 Nasledujúce tlačidlá môžete použiť na ovládanie prehrávania hudby. Názov PLAY PAUSE FR / FF REPEAT INFO STOP Funkcia Spustenie prehrávania. Pozastavenie prehrávania Rýchle pretáčanie dozadu alebo dopredu. Stlačte opakovane na zvolenie rýchlosti. Nastavenie možností opakovania: One (zapnuté), All (všetky), Shuffle (zamiešať) a Off (vypnuté). Skrytie alebo zobrazenie informačného okna počas prehrávania. Zastavenie prehrávania. 4.3 Prehliadať fotografie V tomto režime sú zobrazené všetky priečinky a všetky podporované obrázkové súbory v aktuálnom priečinku. Nasledujúce tlačidlá môžete použiť na ovládanie prehrávania obrázkov. Názov PLAY PREV / NEXT Vľavo / vpravo ZOOM INFO STOP Funkcia Spustenie prehrávania Zobraziť predchádzajúcu alebo nasledujúcu fotografiu. Otočenie fotografie. Priblíženie obrazu. Skrytie alebo zobrazenie informačného okna počas prehrávania. Zastavenie prehrávania.

21 Môžete prehrávať fotografie v prezentačnom režime s hudbou v pozadí. Najprv prosím spustite prehrávanie hudby a potom prejdite do požadovaného priečinka s obrázkami. Keď je zapnutá, prezentácia sa automatický spustí po stlačení tlačidla PLAY. 4.4 Prehliadať filmy V tomto režime sú zobrazené všetky priečinky a všetky podporované video súbory v aktuálnom priečinku. Nasledujúce tlačidlá môžete použiť na ovládanie prehrávania videa. Názov PLAY PAUSE / STEP SLOW FR / FF PREV / NEXT REPEAT ZOOM IN / OUT INFO GOTO A-B ANGLE MENU INS REPLAY CM SKIP AUDIO SUBTITLE STOP Funkcia Spustenie prehrávania. Pozastavenie prehrávania; Stlačte znova na preskočenie na nasledujúcu snímku. Prehrať video spomalene. Stlačte opakovane na zvolenie rýchlosti. Rýchle pretáčanie dozadu alebo dopredu. Stlačte opakovane na zvolenie rýchlosti. Zobraziť predchádzajúci alebo nasledujúci film. Nastavenie možností opakovania: One (zapnuté), All (všetky) a Off (vypnuté). Priblíženie / oddialenie obrazu. Skrytie alebo zobrazenie informačného okna počas prehrávania. Zobrazenie vyhľadávacieho menu. Nastavenie počiatočného a konečného bodu sekcie na opakovanie. Zmenenie zorného uhla počas prehrávania DVD (s podporov rôznych uhlov). Návrat do koreňového menu počas prehrávania DVD. Dozadu o 10 sekúnd v aktuálnom prehrávaní. Dopredu o 30 sekúnd v aktuálnom prehrávaní. Zvoľte zvukovú stopu počas pozerania DivX video alebo DVD s viacerými zvukovými stopami. Nastavenie možností tituliek. Tu môžete zmeniť kódovanie textu a veľkosť/farbu/ofset tituliek. Zastavenie prehrávania.

22 4.5 Audio a video prehrávanie cez sieť Môžete prehrávať multimediálne súbory zdieľané na domácej sieti (Ethernet alebo WLAN). Prosím preštudujte si kapitolu 3.3 Zmenenie sieťových nastavení pre viac informácií o sieťových nastaveniach. Sú dva spôsoby ako nájsť multimediálne súbory zdieľané na vašej lokálnej sieti cez menu Network. Prvý je listovať cez pracovnú skupinu; druhý spôsob je listovať cez My_Shortcuts Listovať cez pracovnú skupinu Môžete zvoliť pracovnú skupinu, do ktorej patrí váš PC zo zoznamu pracovných skupín, nájsť meno vášho PC a stlačiť ENTER na potvrdenie. Potom môžete zvoliť a prehrať zdieľané multimediálne súbory. Poznámka: Počas prehrávania video súborov s vysokým rozlíšením (rozlíšenie do 720p / 1080i / 1080p) cez Ethernet alebo WLAN môže video blikať. Je to normálne vzhľadom na obmedzenie sieťovej rýchlosti alebo sily signálu. Vzhľadom na rôzne sieťové podmienky, pracovná skupina niekedy nemusí byť prístupná alebo zobrazená na zozname. Potom je potrebné zvoliť My_Shortcuts na listovanie zdieľaných súborov Listovanie cez My_Shortcuts Taktiež môžete nastaviť Specific File Server IP (špecifická IP súborového servera) a pristupovať do nej cez My_Shortcuts v menu. - Stlačte tlačidlo MENU a zobrazí sa vyťahovacie menu.

23 - Zvoľte Add na otvorenie vyťahovacieho menu, kde môžete zadať Label (označenie), Net User ID (ID sieťového používateľa), Net Password (sieťové heslo), Domain (doména), Host Name (meno hostiteľa) a Specific File Server IP (špecifická IP súborového servera). Zvoľte OK na potvrdenie, Cancel na zrušenie a Simple / Detail na prepnutie medzi jednoduchými a pokročilými možnosťami. - Zvoľte skratku, ktorú ste pridali a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Potom môžete zvoliť a prehrať zdieľané multimediálne súbory na cieľovom počítači. 4.6 Audio a video prehrávanie cez UPnP server Zabudovaný UPnP (Universal Plug and Play) klient je zabudovaný v systéme, ktorý umožňuje prehrávaču automaticky rozpoznať UPnP Media servery na sieti. Môžete na nich listovať a prehrávať multimediálne súbory Inštalácia UPnP Media Servera na vašom PC

24 Existuje veľa voľných a komerčných UPnP Media Server softvérov, ako napríklad Windows Media Connect, Windows Media Player 11, XBMC Media Center (Linux/Mac/Windows), MediaTomb (Linux), atď. Prosím nainštalujte preferovaný softvér na váš počítač. V nasledujúcich kapitolách použijeme Windows Media Player 11 na operačnom systéme Microsoft Windows XP SP2 ako príklad Zdieľanie médií na vašom PC Funkcia zdieľania médií v softvéri Windows Media Player 11 vám umožňuje prehrávať obsah vašej Windows Media Player knižnice odkiaľkoľvek z vášho domu. - Otvorte Windows Media Player 11, kliknite Library -> Add Library -> Advanced Options na pridanie alebo odstránenie multimediálnych súborov z knižnice. - Kliknite na Library -> Media Sharing, potom môžete povoliť alebo zakázať zariadenia na prístup do knižnice. Kliknite na Allow na autorizovanie vášho prehrávača Prehrávanie médií na vašom prehrávači - Pripojte váš prehrávač do domácej siete (LAN alebo WLAN). - Prejdite do Browser -> UPnP menu prehrávača, zvoľte UPnP-server a stlačte tlačidlo ENTER.

25 - Potom môžete listovať knižnicu zdieľanú Windows Media Player 11. Poznámka: Uistite sa, že váš prehrávač a váš počítač sú v rovnakej lokálnej sieti a podsieti. Firewall môže zabrániť vášmu prehrávaču komunikovať s vašim počítačom. Prosím otvorte porty manuálne a pridajte váš prehrávač do dôveryhodného zoznamu alebo dočasne vypnite firewall. 4.7 Premenovanie / vymazanie súborov Počas navigácie v menu listovania môžete stlačiť tlačidlo MENU na aktivovanie vyťahovacieho menu, v ktorom môžete premenovať a vymazať súbory alebo priečinky. Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie Return (návrat), Rename (premenovať) a Delete (vymazať). Stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie.

26 4.8 Spravovanie prehrávacieho zoznamu Prehrávač podporuje funkciu prehrávacích zoznamov, ktorá vám umožňuje pridať váš obľúbený obsah na vašom lokálnom HDD do prehrávacích zoznamov (všetko, hudba, fotografie a filmy) Pridávanie súborov do prehrávacích zoznamov Zvoľte súbor, ktorý chcete pridať, stlačte červené tlačidlo a súbor sa označí. Stlačte zelené tlačidlo na potvrdenie a zobrazí sa správa Add selects to list. Je možné označiť viac súborov. Viď obrázok nižšie Listovanie prehrávacím zoznamom Stlačte tlačidlá hore / dole na zvolenie Play List v menu listovania. Stlačte tlačidlá vľavo / vpravo na zvolenie medzi All (všetko), Music (hudba), Photos (fotografie) a Movies (filmy). Stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Potom vstúpite do prehrávacieho zoznamu. Ak chcete vymazať súbor z prehrávacieho zoznamu, stlačte SELECT na označenie a potom stlačte CONFIRM tlačidlo na potvrdenie. 5. Menu kopírovania súborov Zvoľte ikonu File Copy z domácej obrazovky na vstup do menu kopírovania súborov alebo stlačte tlačidlo COPY na diaľkovom ovládači, čo vám umožní kopírovať súbory a priečinky medzi prenosnými zariadeniami, HDD a sieťou.

27 Nasledujúce tlačidlá môžete použiť v menu kopírovania súborov. Názov Hore / dole Vpravo SELECT STOP ENTER Funkcia Posunutie kurzora hore / dole na zvolenie zariadení, priečinkov alebo súborov. Prechod na nasledujúci krok. Zvolenie (alebo zrušenie) priečinkov alebo súborov (zvolené položky budú označené). Zrušenie všetkých označení. Potvrdenie zvolených možností. Prosím nasledujte tieto kroky pri kopírovaní/presúvaní priečinkov/súborov medzi zariadeniami. - Krok 1: Zvoľte zdrojové zariadenie a cieľové zariadenie. - Krok 2: Zvoľte zdrojové súbory alebo priečinky, ktoré chcete kopírovať. - Krok 3: Zvoľte cieľový priečinok pre zvolené súbory alebo priečinky. - Krok 4: Zvoľte Copy (kopírovať) alebo Move (presunúť) na pokračovanie. 6. Knižnica médií Toto je výkonný vyhľadávací prostriedok. Knižnica médií vám umožňuje vyhľadávať a listovať multimediálne súbory uložené na internom HDD. Na vstup do tohto menu, zvoľte ikonu Media Library na domácej stránke. 6.1 Hudobná knižnica Použite tlačidlo vľavo / vpravo na diaľkovom ovládači na zvolenie záložky Music.

28 Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie medzi Update, Search, All, Artist, Genre a Album. Stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Update Zvoľte na aktualizovanie a synchronizovanie všetkej hudby uloženej na internom HDD s knižnicou. Search Zvoľte na vyhľadávanie hudobných súborov podľa ich názvov. All Použite navigačné tlačidlá na zvolenie a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Zvoľte OK a stlačte tlačidlo ENTER a potom sa požadované súbory zobrazia na obrazovke. Zvoľte na listovanie všetkých hudobných súborov v knižnici.

29 Artist Zvoľte na listovanie všetkých hudobných súborov podľa interpreta. Genre Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie interpreta a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Zvoľte na listovanie všetkých hudobných súborov podľa žánru. Album Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie žánru a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Zvoľte na listovanie všetkých hudobných súborov podľa albumu. Quick-Search Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie albumu a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Taktiež môžete stlačiť tlačidlo vpravo na zapnutie rýchleho vyhľadávania počas listovania hudobných súborov v knižnici. Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie znakov v okne rýchleho vyhľadávania a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Hudobné súbory so zadanými znakmi sa zobrazia. Stlačte tlačidlo vľavo na vymazanie znakov a stlačte tlačidlo RETURN na zatvorenie okna rýchleho vyhľadávania. Nakoniec stlačte tlačidlo ENTER na spustenie prehrávania.

30 6.2 Fotografická knižnica Použite tlačidlá vľavo / vpravo na diaľkovom ovládači na zvolenie záložky Photos. Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie medzi Update, Search, All a Date. Stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Zvoľte na aktualizovanie a synchronizovanie všetkých fotografií Update uložených na internom HDD s knižnicou. Search Zvoľte na vyhľadávanie fotografií podľa ich názvov. All Použite navigačné tlačidlá na zvolenie a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Zvoľte OK a stlačte tlačidlo ENTER a potom sa požadované súbory zobrazia na obrazovke. Zvoľte na listovanie všetkých fotografií v knižnici.

31 Date Zvoľte na listovanie všetkých fotografií podľa dátumu. Quick-Search Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie dátumu a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Taktiež môžete stlačiť tlačidlo vpravo na zapnutie rýchleho vyhľadávania počas listovania fotografií v knižnici. Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie znakov v okne rýchleho vyhľadávania a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Fotografie so zadanými znakmi sa zobrazia. Stlačte tlačidlo vľavo na vymazanie znakov a stlačte tlačidlo RETURN na zatvorenie okna rýchleho vyhľadávania. Nakoniec stlačte tlačidlo ENTER na spustenie prehrávania. 6.3 Filmová knižnica Použite tlačidlá vľavo / vpravo na diaľkovom ovládači na zvolenie záložky Movies. Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie medzi Update, Search, All, Actor, Genre a Year. Stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie.

32 Update Zvoľte na aktualizovanie a synchronizovanie všetkých filmov uložených na internom HDD s knižnicou. Search Zvoľte na vyhľadávanie filmov podľa ich názvov. All Použite navigačné tlačidlá na zvolenie a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Zvoľte OK a stlačte tlačidlo ENTER a potom sa požadované súbory zobrazia na obrazovke. Zvoľte na listovanie všetkých filmov v knižnici. Actor Zvoľte na listovanie všetkých filmov podľa herca. Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie herca a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie.

33 Genre Zvoľte na listovanie všetkých filmov podľa žánru. Year Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie žánru a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Zvoľte na listovanie všetkých filmov podľa roku. Quick-Search Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie roku a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Taktiež môžete stlačiť tlačidlo vpravo na zapnutie rýchleho vyhľadávania počas listovania filmov v knižnici. Poznámka: Aby ste moli efektívnejšie využiť funkciu vyhľadávania, odporúčame vám použiť nasledujúce pravidlá na pomenovanie filmov uložených na internom HDD. Syntax: [Meno][Herec][Žáner][Rok].koncovka Stlačte tlačidlo hore / dole na zvolenie znakov v okne rýchleho vyhľadávania a stlačte tlačidlo ENTER na potvrdenie. Hudobné súbory so zadanými znakmi sa zobrazia. Stlačte tlačidlo vľavo na vymazanie znakov a stlačte tlačidlo RETURN na zatvorenie okna rýchleho vyhľadávania. Nakoniec stlačte tlačidlo ENTER na spustenie prehrávania. Príklady: [Enchanted.CD1][Amy Adams][Love][2007].avi [The.Dark.Knight.CD1][ChristianBale][Action][2008].avi, atď.

34 7. Internetové rádio Tento prehrávač obsahuje funkciu SHOUTcast Internetového rádia. Zvoľte ikonu Internet Radio v hlavnom rozhraní na vstup do tohto menu. Poznámka: Uistite sa, že je prehrávač správne pripojený k LAN alebo WLAN s prístupom do Internetu. Prosím preštudujte si kapitolu 3.3 Zmenenie sieťových nastavení pre viac informácií. Keď prvý krát vstúpite do menu digitálneho rádia, niekoľko sekúnd potrvá, kým sa stiahnu dáta z Internetu. Nasledujúce tlačidlá môžete použiť v tomto menu. Názov Hore / dole PREV / NEXT ENTER MENU PLAY STOP RETURN Funkcia Posunutie kurzora hore / dole na zvolenie stanice, kanála a žánru. Posunutie o stranu hore / dole. Potvrdenie a vstup do zvoleného menu. Pridanie alebo vymazanie stanice do alebo zo zoznamu Favorite, keď je označená. Spustenie prehrávania po zvolení kanála. Zastavenie prehrávania alebo zastavenie nahrávania. Návrat do predchádzajúceho menu. Station - Všetky stiahnuté stanice budú zobrazené v tomto menu. Genre - Pod týmto menu môžete vyhľadávať stanice podľa žánru (pop, rock, jazz, atď.) Favorite - Pod týmto menu sú uložené vaše obľúbené stanice. Pridajte alebo vymažte ich pomocou tlačidla MENU na diaľkovom ovládači. Search - Môžete vyhľadávať rádio stanice. (Prosím navštívte pre voľné stanice)

35 8. Sťahovanie Zvoľte ikonu P2P Share v hlavnom menu. Môžete vidieť stav sťahovania torrentov a konfigurovať BT nastavenia v tomto menu. Stlačte tlačidlo vľavo / vpravo na vstup do sťahovacieho menu a menu nastavenia BT. Pridanie torrentu Nájdite váš torrent súbor v menu prehliadača, potom stlačte tlačidlo MENU na spustenie sťahovania torrentu. Menu Download Po pridaní BT torrent súborov, stav sťahovania sa zobrazí v tomto menu. Nasledujúce tlačidlá môžete použiť v tomto menu. Názov Hore / dole Posunutie kurzora hore / dole. Funkcia

36 MENU Stlačte na nastavenie priority úlohy sťahovania. PAUSE PLAY STOP Stlačte na pozastavenie sťahovania. Stlačte na spustenie sťahovania. Stlačte na zastavenie sťahovania. RETURN Návrat do predchádzajúceho menu. Menu BT Setup V BT Setup menu môžete konfigurovať nasledujúce nastavenia. Pomocou tlačidla hore / dole a ENTER zmeňte nastavenia. - Nastaviť maximálnu rýchlosť sťahovania. - Nastaviť maximálnu rýchlosť odosielania. - Nastaviť hodiny nečinnosti na automatické spustenie nasledujúceho sťahovania. - Nastaviť hodiny zdieľania. - Nastaviť či automaticky vymazať dokončené súbory torrentu alebo nie. - Nastaviť maximálny počet súčasných sťahovaní. 9. Funkcia NAS (samba) Tento prehrávač môže byť použitý ako NAS (Network-Attached Storage) zariadenie. Môže byť pripojený k domácej sieti cez Ethernet alebo WLAN. Táto funkcia umožňuje ukladať a získavať veľké množstvá dát jednoduchšie ako kedykoľvek pred tým.

37 Keď je sieťové pripojenie správne nastavené a pripravené na použitie, prosím zapnite funkciu BitTorrent and SAMBA v nastavovacom menu a potom zdajte: \\IP adresa do okna Spustiť (kliknite na Spustiť v Štart menu) alebo do riadka adresy prehliadača Internet Explorer na vašom PC (Napríklad, ak je IP adresa prehrávača , prosím zadajte: \\ ) a kliknite na OK alebo stlačte tlačidlo Enter na klávesnici. Pod systémom Windows Vista a Windows 7, prosím zadajte: \\ do vyhľadávacieho riadka a stlačte tlačidlo Enter na klávesnici. Taktiež môžete prehliadať a upravovať súbory uložené na pevnom disku v prehrávači. Týmto spôsobom môžete taktiež prehrávať a kopírovať súbory cez sieť medzi vašim PC a prehrávačom. Poznámka: Pred použitím tejto funkcie prosím zapnite SAMBA v nastavovacom menu. 10. IMS (Internet Multimedia Service) Menu Toto je prídavná funkcia. Všetok obsah a služby pod touto funkciou sú poskytnuté poskytovateľom tretej strany, naša spoločnosť neponúka žiaden obsah ani služby tejto funkcie a nie je zodpovedná za žiaden obsah ani služby pod touto funkciou. Naša spoločnosť nezodpovedá za prevádzkovú stabilitu obsahu a služieb, napríklad, ak nemôžete vstúpiť na určitú webovú stránku na prehrávanie vide alebo správ, alebo obsah webovej stránky bol zmenený atď., zodpovedajú zato poskytovatelia služieb tretej strany. Ak zistíte, že tieto funkcie nefungujú správne, prosím kontaktuje náš zákaznícky servis alebo navštívte webovú stránku našej spoločnosti na získanie relevantných informácií. 11. Aktualizácia firmware Firmware je operačný systém (OS) inštalovaný v zariadení. Aktualizovanie firmware môže priniesť nové možnosti, vylepšenia a opravenie chýb. Prosím preštudujte si System Update Extension Package Upgrade v kapitole 3.4 Zmenenie systémových nastavení pre viac informácií. Môžete použiť nasledujúcu metódu na aktualizovanie firmware: - Skopírujte install.img alebo rozširujúce súbory do koreňového adresára USB kľúča. - Pripojte US kľúč do USB HOST portu prehrávača. - Stlačte a držte tlačidlo POWER na prednom panely a pripojte prehrávač do elektrickej zásuvky.

38 - Počkajte viac ako 30 sekúnd a uvoľnite prst z tlačidla POWER. Inštalácia firmware sa automaticky začne. LED indikátor na prednom panely bude rozsvietený a počas inštalácie bude blikať. Ak je zariadenie pripojené k TV, inštalačná stránka sa zobrazí na TV obrazovke. 12. Špecifikácie PODPOROVANÉ I/O ROZHRANIA: 3.5 SATA HDD USB 2.0 HOST port x 2 (kompatibilný s USB 1.1) Otvor na pamäťovú kartu (podporuje SD/MMC/MS/MS Pro) USB 2.0 DEVICE port (pripojenie k PC) Composite (CVBS) A/V konektor Component Y/Pb/Pr konektor HDMI V1.3 rozhrane S/PDIF optický konektor DC-IN 12V PODPOROVANÝ SÚBOROVÝ SYSTÉM: FAT/FAT32/NTFS/EXT3 PODPOROVANÉ FORMÁTY AVI/MKV/XVID/DIVX/TS/M2TS/MPG/MP4/M4V/MOV/VOB/ISO/IFO/DAT/ WMV/ASF/RM/RMVB/FLV/DVD MENU prehrávanie/h.264, rozlíšenie do 720p/1080i/1080p MP3/OGG/WMA/WAV/AAC/FLAC/Dolby Digital/DTS/DTS downmix HD JPEG/BMP/GIF/TIF/PNG PODPOROVANÉ VIDEO KODEKY MPEG-1 HD MPEG-2 HD MPEG-4 SP/ASP/AVC (H.264) WMV9 (VC-1) RealNetworks (RM/RMVB) 8/9/10, až do 720p PODPOROVANÉ AUDIO KODEKY MP2/3, OGG Vorbis, WMA (DRM, and Advanced Profile nie sú podporované), PCM, LPCM, MS- ADPCM, LC-AAC, HE-AAC, COOK, RA-Bezstratový PODPOROVANÉ KODEKY TITULIEK SRT, SMI, SSA, ASS, IDX/SUB, SUB SIEŤOVÁ FUNKCIA 10/100Mbps Auto-Negotiation Ethernet b/g/n WLAN, až do 300Mbps (cez voliteľný FANTEC WiFi USB Adapter) NAHRÁVANIE VIDEA AV IN formát nahrávania: MPG (MPEG2, MP2) Poznámka: Špecifikácie a dizajn tohto produktu sa môžu bez upozornenia meniť. Preklad: Agem Computers spol. s.r.o.

FANTEC TV-HDRL Užívateľská príručka

FANTEC TV-HDRL Užívateľská príručka FANTEC TV-HDRL Užívateľská príručka Bezpečnostné upozornenia Pri výrobe tohto zariadenia sme nezabúdali na bezpečnosť. Na bezpečnú a efektívnu prevádzku tohto zariadenia prosím dodržiavajte nasledujúce

More information

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca Obsah balenia TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca PoE injektor Napájací adaptér CD Ethernet kábel Systémové požiadavky

More information

Table of Contents ENGLISH 2 / 54

Table of Contents ENGLISH 2 / 54 Table of Contents 1. Introduction... 3 1.1 Preface... 3 1.2 Packing List... 4 1.3 Cautions... 4 1.4 Connection... 6 1.5 Power On / Off... 11 1.6 Menu Language... 11 1.7 HDD Format... 12 2. About the Player...

More information

NAS IMS

NAS IMS Table of Contents 1. Introduction... 3 1.1 Preface... 3 1.2 Packing List... 4 1.3 Cautions... 4 1.4 Connection... 6 1.5 Power On / Off... 12 1.6 Menu Language... 12 1.7 HDD Format... 12 2. About the Player...

More information

Návod na rýchle nastavenie bluesound.com

Návod na rýchle nastavenie bluesound.com Návod na rýchle nastavenie bluesound.com Dodávané príslušenstvo Stereo RCA / RCA kábel (2 m) Minijack 3,5mm / RCA kábel (2 m) Sieťový kábel 120V Sieťový kábel 230 V Ethernetový kábel (2 m) Bezdrátový prehrávač

More information

Media Player MP-2020 Specification Sheet MP Media Player for 2.5 Hard disk Specification Sheet

Media Player MP-2020 Specification Sheet MP Media Player for 2.5 Hard disk Specification Sheet MP-2020 Media Player for 2.5 Hard disk Specification Sheet 2009.10.28-1 - Table of Contents 1.0 Overview... 3 1.1.0 Features... 3 2.0 Box Contents... 4 3.0 Hardware Specification... 4 3.1.0 Assembly Viewing...

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HMP3000 EN User manual Contents 1 Trademark notice 5 English 2 Connect and play 7 3 Control and play 11 4 Options 13 Video options 13 Audio

More information

Registrácia účtu Hik-Connect

Registrácia účtu Hik-Connect Registrácia účtu Hik-Connect Tento návod popisuje postup registrácie účtu služby Hik-Connect prostredníctvom mobilnej aplikácie a webového rozhrania na stránke www.hik-connect.comg contents in this document

More information

NAS IMS FTP

NAS IMS FTP Table of Contents 1. Introduction... 3 1.1 Preface... 3 1.2 Packing List... 4 1.3 Cautions... 4 1.4 Connection... 6 1.5 Power On / Off... 13 1.6 Menu Language... 13 1.7 HDD Format... 13 2. About the Player...

More information

Table of Content. 1. Introduction... 3

Table of Content. 1. Introduction... 3 Table of Content 1. Introduction... 3 1.1 Preface... 3 1.2 Packing List... 4 1.3 Cautions... 4 1.4 Connection... 6 1.5 Power On / Off... 10 1.6 Menu Language... 10 2. About the Player... 11 2.1 Remote

More information

Spôsoby zistenia ID KEP

Spôsoby zistenia ID KEP Spôsoby zistenia ID KEP ID KEP (kvalifikovaný elektronický podpis) je možné zistiť pomocou napr. ovládacieho panela, prostredíctvom prehliadača Internet Expolrer, Google Chrome alebo Mozilla Firefox. Popstup

More information

Always there to help you. Register your product and get support at HMP5000. Question? Contact Philips.

Always there to help you. Register your product and get support at  HMP5000. Question? Contact Philips. Always there to help you Register your product and get support at www.philips.com/welcome Question? Contact Philips HMP5000 User manual Contents 1 Control and play 2 11 Troubleshooting 20 12 Specification

More information

FANTEC FULL HD Media Player. Table of content

FANTEC FULL HD Media Player. Table of content Table of content 1. Introduction...2 1.1 Preface... 2 1.2 Packing List... 3 1.3 Cautions... 4 1.4 Connection... 6 1.5 Power On / Off... 9 2. Remote control...9 3. System Start-up... 11 3.1 TV Mode... 11

More information

Table of Contents. 1. Introduction Preface Packing List Cautions Connection View...

Table of Contents. 1. Introduction Preface Packing List Cautions Connection View... Table of Contents 1. Introduction... 3 1.1 Preface... 3 1.2 Packing List... 5 1.3 Cautions... 5 1.4 Connection... 7 1.5 View... 12 1.6 Menu Language... 13 1.7 HDD Format... 13 2. About the Player... 14

More information

Kamera. Sieťová klenbová kamera. Rýchla používateľská príručka---po slovensky. Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I),

Kamera. Sieťová klenbová kamera. Rýchla používateľská príručka---po slovensky. Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I), Kamera Sieťová klenbová kamera Rýchla používateľská príručka---po slovensky Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I), UD.6L0201B1254A01EU 1 Regulačné informácie Vyhlásenie o súlade s normami

More information

Full HD multimediálny prehrávač BLADE II. Požívateľský manuál.

Full HD multimediálny prehrávač BLADE II. Požívateľský manuál. Full HD multimediálny prehrávač BLADE II Požívateľský manuál www.evolve.cz 1. Úvod 1.1 Upozornenie 1.2.1 Odporúčanie na používanie Prevádzková teplota v rozmedzí +5 C až +35 C 1.2.2 Upozornenie pre pevný

More information

USER MANUAL High Definition HDD Multimedia Player BM Feature. Installation Guide. Management Guide

USER MANUAL High Definition HDD Multimedia Player BM Feature. Installation Guide. Management Guide USER MANUAL High Definition HDD Multimedia Player BM 3030 Feature Installation Guide Management Guide CONTENTS 1. Before You Get Started...... 3 1.1 SAFTY INSTRUCTION.....3 1.2 TAKE A LOOK TO THE MEDIA

More information

Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome Prehrávač Blu-Ray diskov BDP7300 BDP5000 Návod na obsluhu 1 LASER UPOZORNENIE: POUŽITIE OVLÁDAČOV, NASTAVENÍ ALEBO INÝCH POSTUPOV AKO

More information

HD Streaming Box CL3BS USER MANUAL

HD Streaming Box CL3BS USER MANUAL HD Streaming Box CL3BS USER MANUAL Safety caution Do not place on uneven or unstable surface. Refer to qualified personnel if the device is damaged Do not expose to liquids, rain, and moisture Do not install

More information

iconbit XDS100GL User Manual

iconbit XDS100GL User Manual iconbit XDS100GL User Manual Contents 1. Introduction.... 4 1.1 General Information... 4 1.2 Key Features... 4 1.3 Packing List... 5 1.4 Safety instructions... 5 2. About the player... 7 2.1 Remote Control...

More information

Trademarks: all other products and brand names are trademarks and/or registered trademarks of their respective holders.

Trademarks: all other products and brand names are trademarks and/or registered trademarks of their respective holders. Trademarks: all other products and brand names are trademarks and/or registered trademarks of their respective holders. The information contained in this document has been created with the utmost care.

More information

MP60 TABLE OF CONTENTS. HD Media Player

MP60 TABLE OF CONTENTS. HD Media Player INSTRUCTION L MANUAL TABLE OF CONTENTS MP60 HD Media Player 1. Caution 2. Features and Specifications 3. Unit and Accessories 4. Functions of Buttons on the Remote Control 5. Media Player s Connections

More information

INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM. Vnútorná obálka ÚVOD O SOFTWARE

INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM. Vnútorná obálka ÚVOD O SOFTWARE INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM ÚVOD O SOFTWARE... PRED INŠTALÁCIOU INŠTALÁCIA SOFTVÉRU PRIPÁJANIE K POČÍTAČU KONFIGURÁCIA OVLÁDAČA TLAČIARNE Strana Vnútorná obálka AKO POUŽÍVAŤ PREVÁDZKOVÁ

More information

MICRO 2+ USER MANUAL

MICRO 2+ USER MANUAL MICRO2+ USER MANUAL Wintal MICRO2+ USER MANUAL Contents BRIEF INTRODUCTION... 1 FEATURE... 1 BASIC PERFORMANCE... 1 PRODUCT DETAILS... 2 PACKING LIST... 2 FRONT VIEW... 2 BACK VIEW... 3 REMOTE CONTROL...

More information

Manuál k programu FileZilla

Manuál k programu FileZilla Manuál k programu FileZilla EXO TECHNOLOGIES spol. s.r.o. Garbiarska 3 Stará Ľubovňa 064 01 IČO: 36 485 161 IČ DPH: SK2020004503 support@exohosting.sk www.exohosting.sk 1 Úvod EXO HOSTING tím pre Vás pripravil

More information

1. MEDIA 1.1. INTERNAL HARD DISK Drive Installation

1. MEDIA 1.1. INTERNAL HARD DISK Drive Installation 1 User Manual PRECAUTIONS We strongly recommend reading the points below before operating this product. Back up the data periodically to another safe media. Under no circumstances there is any liability

More information

Smerovač Wifi Smart R6300v2 Inštalačná príručka

Smerovač Wifi Smart R6300v2 Inštalačná príručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti NETGEAR, Inc. alebo jej dcérskych spoločností v USA a v iných krajinách.

More information

Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome BDP8000 Návod na obsluhu 1 Philips Consumer Lifestyle SGP-1031-CE-BDP8000/12 CE2010...... (Report No. / Numéro du Rapport) (Year in

More information

Register your product and get support at HMP3008. EN User manual 7 ZH-CN 9

Register your product and get support at   HMP3008. EN User manual 7 ZH-CN 9 Register your product and get support at www.philips.com/welcome HMP3008 EN User manual 7 ZH-CN 9 EN Please refer to the safety information before using the product. ZH-CN Trademark notice HDMI, the HDMI

More information

ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 ThinkPad Thunderbolt 3 Workstation Dock Používateľská príručka

ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 ThinkPad Thunderbolt 3 Workstation Dock Používateľská príručka ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 ThinkPad Thunderbolt 3 Workstation Dock Používateľská príručka http://www.lenovo.com/safety Poznámka: Pred používaním týchto informácií a produktu, ktorého sa týkajú,

More information

UPnP player The setup for Windows XP Windows Media Player 11 Setup (on Windows XP/Vista) Import the media files on Windows Media

UPnP player The setup for Windows XP Windows Media Player 11 Setup (on Windows XP/Vista) Import the media files on Windows Media Index Introduction... 4 Package Contents...4 Product Overview... 5 Panel Front side... 5 Panel Back side... 5 Remote Control... 6 Connect... 7 Setup... 8 Initial setup... 8 Setup Menu... 9 Multimedia Jukebox...

More information

Power Source Warning

Power Source Warning Safety Instructions This product has been engineered and manufactured to assure your personal safety. However, improper use can result in potential electric shock or fire hazards. In order not to defeat

More information

Table of Contents 1.SAFETY INSTRUCTIONS BOXED CONTENTS PRODUCT REVIEW HARDWARE SPECIFICATIONS BASIC SETUP...

Table of Contents 1.SAFETY INSTRUCTIONS BOXED CONTENTS PRODUCT REVIEW HARDWARE SPECIFICATIONS BASIC SETUP... User Manual VER1.0 Table of Contents 1.SAFETY INSTRUCTIONS...4 2.BOXED CONTENTS...5 3.PRODUCT REVIEW...5 4.HARDWARE SPECIFICATIONS...8 5.BASIC SETUP...9 5.1 AV CABLE...10 5.2 HD CABLE... 11 5.3 NETWORK/RJ45/

More information

SFP 5970 USER S MANUAL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INSTRUKCJA OBSŁUGI. SQUARE MP4 Player SQUARE MP4 PŘEHRÁVAČ

SFP 5970 USER S MANUAL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INSTRUKCJA OBSŁUGI. SQUARE MP4 Player SQUARE MP4 PŘEHRÁVAČ SFP 5970 USER S MANUAL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INSTRUKCJA OBSŁUGI SQUARE MP4 Player SQUARE MP4 PŘEHRÁVAČ MP4 PREHRÁVAČ SQUARE Q5 SQUARE Q5 - MP4 LEJÁTSZÓ ODTWARZACZ MP4

More information

kucharka exportu pro 9FFFIMU

kucharka exportu pro 9FFFIMU požiadavky na export kodek : Xvid 1.2.1 stable (MPEG-4 ASP) // výnimočne MPEG-2 bitrate : max. 10 Mbps pixely : štvorcové (Square pixels) rozlíšenie : 1920x1080, 768x432 pre 16:9 // výnimočne 1440x1080,

More information

Table of Contents. Click on the section s title for a faster navigation.

Table of Contents. Click on the section s title for a faster navigation. User Information 1 Table of Contents Click on the section s title for a faster navigation. 1 User Information 3 1.1 Caution 3 2 Product Introduction 5 2.1 Product Overview 5 2.2 Package Contents 6 2.3

More information

Manual v2.1 July 2017

Manual v2.1 July 2017 VC-HD6 Manual v2.1 July 2017 Contents Contents... 3 1. What is the VC-HD?... 4 2. Supported Media Formats... 4 3. In the Box... 5 4. Setup Instructions... 6 5. Remote Control... 9 6. Settings Options...

More information

Rýchle spustenie. Nighthawk X4 Inteligentný smerovač WiFi AC2350 Model R7500v2. Obsah balenia. Inštalačné video

Rýchle spustenie. Nighthawk X4 Inteligentný smerovač WiFi AC2350 Model R7500v2. Obsah balenia. Inštalačné video Podpora Ďakujeme vám, že ste si kúpili výrobok od spoločnosti NETGEAR. Po inštalácii zariadenia vyhľadajte štítok so sériovým číslom a pomocou neho zaregistrujte svoj produkt na webovej stránke https://my.netgear.com.

More information

Mobilný počítač Dolphin TM Príručka pre rýchle spustenie

Mobilný počítač Dolphin TM Príručka pre rýchle spustenie Mobilný počítač Dolphin TM 6100 Príručka pre rýchle spustenie Mobilný počítač Dolphin 6100 Obsah balenia Skontrolujte, či sa v balení nachádzajú nasledujúce položky: Mobilný počítač Dolphin 6100 (terminál)

More information

Contents V1.0. ONE Introduction TWO Installation and Instructions...06 THREE FAQ...14

Contents V1.0. ONE Introduction TWO Installation and Instructions...06 THREE FAQ...14 Contents V1.0 ONE Introduction...02 1.1 Features...02 1.2 Specification...03 1.3 Package Contents...03 1.4 Remote Control Guide...04 1.5 Connection Chart...05 TWO Installation and Instructions...06 2.1

More information

Flashing Procedures: Two methods to flash the firmware to your Playon!DVR HD. Safe-mode flashing procedure (Recommended)

Flashing Procedures: Two methods to flash the firmware to your Playon!DVR HD. Safe-mode flashing procedure (Recommended) Flashing Procedures: Two methods to flash the firmware to your Playon!DVR HD Safe-mode flashing procedure (Recommended) 1. Copy install.img to the root directory of a USB flash drive and connect it to

More information

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved.

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. MS Managed Service Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. Reproduction, or translation of materials without the author's written permission is prohibited. No content may be reproduced without

More information

Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome HTS3270 HTS3377 HTS3377W Návod na obsluhu 1 Philips Consumer Lifestyle SGP 09-CE-HTS3377W/12 (report (správa No.) č.) EC DECLARATION

More information

MS30 USER MANUAL. Content

MS30 USER MANUAL. Content MS30 USER MANUAL Content BRIEF INTRODUCTION... 2 FEATURE... 2 BASIC PERFORMANCE... 2 SPECIFICATION... 3 PRODUCT DETAILS... 5 PACKING LIST... 5 FRONT VIEW... 5 SIDE VIEW... 6 BACK VIEW... 7 REMOTE CONTROL...

More information

Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome DVD Video prehrávač DVP3980 Návod na obsluhu Výrobok je určený pre použitie na Slovensku. 1 Všeobecné informácie Zaistite aby bola

More information

USER MANUAL. Contents

USER MANUAL. Contents USER MANUAL Contents BRIEF INTRODUCTION... 1 FEATURE... 1 BASIC PERFORMANCE... 2 PRODUCT DETAILS... 7 PACKING LIST... 7 FRONT VIEW... 8 BACK VIEW... 10 REMOTE CONTROL... 12 BASIC OPERATION... 15 USAGE

More information

HD Media Player. User Manual MPC1080P-1/MPC1080P-10

HD Media Player. User Manual MPC1080P-1/MPC1080P-10 HD Media Player User Manual MPC1080P-1/MPC1080P-10 Content 2 2 2 2 4 6 7 7 8 8 9 9 10 10 10 10 11 I. Main Features I.I. Applications I.II. Display format I.III. Supported Languages II. Remote Control III.

More information

VC-HD8 Manual v2 July 2016

VC-HD8 Manual v2 July 2016 VC-HD8 Manual v2 July 2016 Contents 1. What is the VC-HD8?... 4 2. Supported Media Formats... 4 3. In the Box... 5 4. Setup Instructions... 6 5. Remote Control... 8 6. Settings Options... 9 7. Additional

More information

Home Multimedia Center HMC User s Manual

Home Multimedia Center HMC User s Manual Home Multimedia Center HMC-3912 User s Manual (Version 1.0.5) Table of Contents 1. Introduction... 4 1.1 Preface... 4 1.2 Packing List... 5 1.3 Caution... 6 1.4 Connection... 8 1.5 First Time Usage...

More information

Reset the device Power on/standby time Battery Black screen Can t use Thumbnail function Can t see subtitle through

Reset the device Power on/standby time Battery Black screen Can t use Thumbnail function Can t see subtitle through Index Introduction... 4 Package Contents... 4 Product Overview... 5 Panel Front side... 5 Panel Back side... 5 Remote Control... 6 Connect... 7 Setup... 8 Initial setup... 8 Setup Menu... 9 Multimedia

More information

**IMPORTANT NOTE** This firmware version requires at least v7.3.x.r3582 or later installed in your unit. Before you proceed, please go to SETUP - SYSTEM - SYSTEM INFO to check your current firmware version.

More information

Directory. Product overview. Connecting your media player. Specification. Interface. Explanation of the remote control. Connector Indication

Directory. Product overview. Connecting your media player. Specification. Interface. Explanation of the remote control. Connector Indication License Notice and Trademark Acknowledgement. Manufactured under license from Dolby Laboratories. Dolby and the double-d symbol are trademarks of Dolby Laboratories. Manufactured under license under U.S.

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť. Otázky? Kontaktujte Philips. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť. Otázky? Kontaktujte Philips. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte Philips HMP7100 Príručka užívateľa Philips Consumer Lifestyle B.V. HK-1315-HMP7100# Year

More information

DVD VIDEO PREHRÁVAČ DVP5980

DVD VIDEO PREHRÁVAČ DVP5980 DVD VIDEO PREHRÁVAČ DVP5980 Ďakujeme, že ste si vybrali výrobok značky Philips. Potrebujete rýchlu pomoc? Prečítajte si najskôr návod na obsluhu pre rýchle tipy, ktoré vám uľahčia použitie produktu Philips.

More information

Quick Start Guide V4

Quick Start Guide V4 Quick Start Guide V4 MED500X High Definition Multimedia Player INDEX page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7 page 8 page 9 page10 page11 page12 page13 page14 page15 page16 page17 page18 page19

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť. GoGEAR SA5AZU. Otázky? Kontaktujte Philips

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť. GoGEAR SA5AZU. Otázky? Kontaktujte Philips Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome GoGEAR Otázky? Kontaktujte Philips SA5AZU Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3

More information

Slovenská verzia. Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N. Obsah balenia. Zoznam terminológie

Slovenská verzia. Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N. Obsah balenia. Zoznam terminológie 3 Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N Bezdrôtový router Sweex 150N nevystavujte extrémnym teplotám. Zariadenie neumiestňujte na priame slnečné svetlo ani do blízkosti zdrojov tepla. Bezdrôtový router

More information

Obsah. Úvod Časť 1 Prehľad produktu Funkcie Špecifikácia Časť 2 Inštalácia hardvéru - 6 -

Obsah. Úvod Časť 1 Prehľad produktu Funkcie Špecifikácia Časť 2 Inštalácia hardvéru - 6 - Obsah Úvod - 3 - Časť 1 Prehľad produktu - 4-1.1 Funkcie - 4-1.2 Špecifikácia - 4 - Časť 2 Inštalácia hardvéru - 6-2.1 Rozvrhnutie zariadenia - 6-2.1.1 Predný panel - 6-2.1.2 Zadný panel - 7-2.2 Systémové

More information

Contents V1.0. ONE Product Introduction TWO Activating media player THREE Getting started with the Media Player...08 FOUR FAQ...

Contents V1.0. ONE Product Introduction TWO Activating media player THREE Getting started with the Media Player...08 FOUR FAQ... Contents V1.0 ONE Product Introduction...02 Package contents...02 Features...02 Product specifications...03 Remote control guide...04 Touch buttons & connection ports...05 TWO Activating media player...06

More information

Obsah. Úvod Časť 1 Prehľad produktu Funkcie Špecifikácia Časť 2 Inštalácia hardvéru...

Obsah. Úvod Časť 1 Prehľad produktu Funkcie Špecifikácia Časť 2 Inštalácia hardvéru... Obsah Úvod... - 3 - Časť 1 Prehľad produktu... - 4-1.1 Funkcie... - 4-1.2 Špecifikácia... - 4 - Časť 2 Inštalácia hardvéru... - 6-2.1 Rozvrhnutie zariadenia... - 6-2.1.1 Predný panel... - 6-2.1.2 Zadný

More information

Home Multimedia Center. FANTEC HDMI-miniTV. User s Manual

Home Multimedia Center. FANTEC HDMI-miniTV. User s Manual Home Multimedia Center FANTEC HDMI-miniTV User s Manual Table of Contents 1. Introduction... 3 1.1 Preface... 3 1.2 Packing List... 3 1.3 Caution... 3 1.4 Connection... 5 1.5 First Time Usage... 7 2. About

More information

DVD VIDEO PREHRÁVAČ DVP5160

DVD VIDEO PREHRÁVAČ DVP5160 DVD VIDEO PREHRÁVAČ Ďakujeme, že ste si vybrali výrobok značky Philips. Potrebujete rýchlu pomoc? Prečítajte si najskôr návod na obsluhu pre rýchle tipy, ktoré vám uľahčia použitie produktu Philips. Ak

More information

PhotoFrame. Návod na obsluhu SPF1307 SPF1327. Registrujte váš výrobok a získajte podporu na

PhotoFrame.  Návod na obsluhu SPF1307 SPF1327. Registrujte váš výrobok a získajte podporu na Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome PhotoFrame SPF1307 SPF1327 Návod na obsluhu 1 Obsah 1 Dôležité... 3 Bezpečnosť... 3 Upozornenie... 3 Prehlásenie o zakázaných látkach...

More information

Návod na použitie 22PFH PFT PFT PFT PHH PHT PHT4000

Návod na použitie 22PFH PFT PFT PFT PHH PHT PHT4000 Register your product and get support at www.philips.com/welcome LED TV series Návod na použitie 22PFH4000 22PFT4000 22PFT4000 24PFT4000 24PHH4000 24PHT4000 24PHT4000 Obsah 1 Váš nový televízor 3 1.1 Pozastavenie

More information

Chapter 1: Introduction. Chapter 2: Getting Started

Chapter 1: Introduction. Chapter 2: Getting Started Chapter 1: Introduction Media Player 200 is a Digital Media Player that includes a connector for a USB storage device and card reader. The Media Player 200 connects to your home entertainment center allowing

More information

Connect 90 Internet Rádio, AUX, USB

Connect 90 Internet Rádio, AUX, USB Connect 90 Internet Rádio, AUX, USB 10030416 10030417 www.auna-multimedia.com Vážený zákazník, gratulujeme Vám k zakúpeniu produktu. Prosím, dôkladne si prečítajte manuál a dbajte na nasledovné pokyny,

More information

Prehrávač diskov Ultra HD Blu-ray alebo DVD

Prehrávač diskov Ultra HD Blu-ray alebo DVD 4-687-310-11(1) (SK) Prehrávač diskov Ultra HD Blu-ray alebo DVD Návod na použitie Začíname Prehrávanie Nastavenia a úpravy Ďalšie informácie Ďakujeme, že ste si kúpili náš produkt. Skôr ako začnete tento

More information

Dokumentácia k produktu, 4 Získajte informácie o dokumentácii dodávanej s vaším Beo6.

Dokumentácia k produktu, 4 Získajte informácie o dokumentácii dodávanej s vaším Beo6. Beo6 Príručka Obsah Dokumentácia k produktu, 4 Získajte informácie o dokumentácii dodávanej s vaším Beo6. Používanie ovládača Beo6, 5 Používanie tlačidiel na displeji ovládača Beo6 a jeho fyzických tlačidiel.

More information

DVD VIDEO PREHRÁVAČ DVP3142 DVP3144

DVD VIDEO PREHRÁVAČ DVP3142 DVP3144 DVD VIDEO PREHRÁVAČ DVP3144 Ďakujeme, že ste si vybrali výrobok značky Philips. Potrebujete rýchlu pomoc? Prečítajte si najskôr návod na obsluhu pre rýchle tipy, ktoré vám uľahčia použitie produktu Philips.

More information

EYEZONE B1080PAM. User Manual CONTENTS. Feb 24, 11

EYEZONE B1080PAM. User Manual CONTENTS. Feb 24, 11 EYEZONE B1080PAM User Manual CONTENTS 1. Package Contents...... 1 2. Introduction...... 1 3. Features 1 4. Hardware Overview..... 2 5. Remote Control.... 3 6. Using the B1080PAM...... 4 6.1 Start the B1080PAM.....

More information

DVD SYSTÉM DOMÁCEHO KINA HTS 6515

DVD SYSTÉM DOMÁCEHO KINA HTS 6515 Zaregistrujte produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome DVD SYSTÉM DOMÁCEHO KINA Návod na obsluhu 1 LASER Typ Polovodičový laser GaAlAs Vlnová dĺžka 645-660 nm (DVD) 770-800 nm (CD) Výstupný

More information

Register your product and get support at DVP3580. SK Príručka užívateľa

Register your product and get support at   DVP3580. SK Príručka užívateľa Register your product and get support at www.philips.com/welcome DVP3580 Príručka užívateľa MAGYARORSZÁG Minőségtanúsítás A garanciajegyen feltüntetett forgalombahozó vállalat a 2/1984. (lll. 10.) BkM-lpM

More information

Prehrávač diskov Ultra HD Blu-ray /DVD

Prehrávač diskov Ultra HD Blu-ray /DVD 4-698-407-11(1) Prehrávač diskov Ultra HD Blu-ray /DVD Návod na používanie Úvodné informácie Prehrávanie Nastavenia a úpravy Ďalšie informácie Ďakujeme vám za váš nákup. Pred použitím tohto prehrávača

More information

Multi Analog Video To HDMI UHD. 4Kx2K Scaler. With USB Media Player

Multi Analog Video To HDMI UHD. 4Kx2K Scaler. With USB Media Player Multi Analog Video To HDMI UHD 4Kx2K Scaler With USB Media Player User Manual 1. Introduction ALL TO HDMI 4K CONVERTER BOX converts CVBS, YPbPr, VGA, HDMI and USB media to 720p and 1080p high definition

More information

HTS DVD SYSTÉM DOMÁCEHO KINA. Návod na obsluhu. Zaregistrujte váš produkt a získajte podporu na: HTS 3164

HTS DVD SYSTÉM DOMÁCEHO KINA. Návod na obsluhu. Zaregistrujte váš produkt a získajte podporu na: HTS 3164 Zaregistrujte váš produkt a získajte podporu na: www.philips.com/welcome DVD SYSTÉM DOMÁCEHO KINA Návod na obsluhu 1 POZOR! Pre užívateľov: Pozorne si prečítajte informáciu, ktorá sa nachádza na spodnej

More information

Urobte viac. Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200. Model R9000

Urobte viac. Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200. Model R9000 Urobte viac Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200 Model R9000 Názov a heslo siete WiFi Predvolený názov (SSID) a sieťový kľúč (heslo) siete WiFi sú pre smerovač jedinečné, ako sériové číslo.

More information

Model:HV0104. What is Hv0104?

Model:HV0104. What is Hv0104? Just enjoy your movie and video files, vacation photos and digital music. Experience Real High-Definition outputs, capacity support up to 1TB, networking resource directly. Let all kinds of troublesome

More information

Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome DTP2340 Návod na obsluhu 1 Obsah 1 Dôležité... 3 Bezpečnostné informácie... 3 Recyklácia... 3 Poznámka o autorských právach... 4 Ochranné

More information

Keys-To-Go. Ultra-portable keyboard for Android and Windows. Setup Guide

Keys-To-Go. Ultra-portable keyboard for Android and Windows. Setup Guide Keys-To-Go Ultra-portable keyboard for Android and Windows Setup Guide Contents Keys-To-Go - Ultra-portable keyboard Slovenčina 149 2 OFF PDF ON www.logitech.com/support/keys-to-go-tablet 2.5 h Clavier

More information

Panelový reproduktor. Návod na použitie HT-MT500/MT501

Panelový reproduktor. Návod na použitie HT-MT500/MT501 Panelový reproduktor Návod na použitie HT-MT500/MT501 VAROVANIE Zariadenie neinštalujte v stiesnených priestoroch, napríklad v knižnici alebo vstavanej skrini. Ventilačný otvor zariadenia nezakrývajte

More information

Unplug D 920. User Manual. 151 NE State Hwy 300, Ste A Belfair, WA

Unplug D 920. User Manual. 151 NE State Hwy 300, Ste A Belfair, WA Unplug D 920 User Manual 151 NE State Hwy 300, Ste A Belfair, WA 98528 360.464.2119 www.boxlight.com 1. Overview... 4 2. Quick Start... 7 3. Windows Client Utility... 10 3.1 Starting Program... 10 3.2

More information

4K Android Streaming Box with Fly Mouse

4K Android Streaming Box with Fly Mouse General information Connect this 4K Android streaming box to your TV and stream movies, update your Facebook, show pictures or plan a gaming night with friends all on your TV screen. This super versatile

More information

Introduction About the Remote Control... 2 Parts and Functions... 4 Quick Start... 5 Using the AV Playback Function Setup Menu...

Introduction About the Remote Control... 2 Parts and Functions... 4 Quick Start... 5 Using the AV Playback Function Setup Menu... User Manual V1.0 CONTENTS Introduction... 1 Features...1 System Requirements...1 About the Remote Control... 2 Parts and Functions... 4 Quick Start... 5 Using the AV Playback Function... 6 Connecting

More information

Návod na používanie IR 130 Internetové rádio

Návod na používanie IR 130 Internetové rádio Návod na používanie 10009125 10022777 IR 130 Internetové rádio Vážený zákazník, V prvom rade sa Vám chceme poďakovať za nákup tohto produktu. Aby sa zabránilo možnému technickému poškodeniu, prosíme Vás,

More information

Sharpdesk Mobile V2.1 Návod na obsluhu Pre Windows

Sharpdesk Mobile V2.1 Návod na obsluhu Pre Windows Sharpdesk Mobile V2.1 Návod na obsluhu Pre Windows SHARP CORPORATION Copyright 2013-2015 SHARP CORPORATION Všetky práva vyhradené. 1 Obsah 1 Prehľad... 4 2 Poznámky k používaniu... 5 3 Inštalácia a spustenie...

More information

Fusion HD. Quick Start Guide. Nixeus Technology, Inc. Version 1.1

Fusion HD. Quick Start Guide. Nixeus Technology, Inc. Version 1.1 Fusion HD Quick Start Guide Version 1.1 About This Guide This Quick Start Guide gives you the information for you to setup your unit and enjoy viewing your multimedia files. The user manual will describe

More information

Bollo NMP-SE Networked Full-HD 1080P Media Player User s Manual

Bollo NMP-SE Networked Full-HD 1080P Media Player User s Manual Bollo NMP-SE Networked Full-HD 1080P Media Player User s Manual Shenzhen HD-Horizon Technology Co., Ltd. http://www.hdhorizon.com I. Interface DC 12V: DC 12V Power Supply POWER: Power Switch USB/LAN: USB

More information

DNX450TR PRÍRUČKA S POKYNMI JVC KENWOOD Corporation. IM385_Ref_E_Sk_00 (E) NAVIGAČNÝ SYSTÉM GPS

DNX450TR PRÍRUČKA S POKYNMI JVC KENWOOD Corporation. IM385_Ref_E_Sk_00 (E) NAVIGAČNÝ SYSTÉM GPS DNX450TR NAVIGAČNÝ SYSTÉM GPS PRÍRUČKA S POKYNMI Predtým, ako si túto príručku prečítate, kliknite na nižšie uvedené tlačidlo a skontrolujte najnovšie vydanie a upravené strany. http://manual.kenwood.com/edition/im385/

More information

4K UHD Media Player with HDR

4K UHD Media Player with HDR 4K UHD Media Player with HDR Model A5 Specification Specification Model Case Material Color Hardware CPU GPU Memory Flash LAN Network WiFi Network Bluetooth Interface A5 Aluminium alloy with wire drawing

More information

Reference8 Pro music player Fast Operation Guide

Reference8 Pro music player Fast Operation Guide Reference8 Pro music player Fast Operation Guide Introduction 1/2 Front 1. Display 2. Power Switch 3. USB2.0 for Memory 4. Down Button 5. Menu Button 6. Up Button 7. IR Window 2/2 Rear 8. Power Socket

More information

PhotoAlbum. Návod na obsluhu SPH8408 SPH8428 SPH8528. Registrujte váš výrobok a získajte podporu na

PhotoAlbum.   Návod na obsluhu SPH8408 SPH8428 SPH8528. Registrujte váš výrobok a získajte podporu na Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome PhotoAlbum SPH8408 SPH8428 SPH8528 Návod na obsluhu 1 Obsah 1 Dôležité... 3 Bezpečnosť... 3 Upozornenie... 3 Vyhlásenie o triede II...

More information

4K DVB-T2 / DVB-S2 Android Streaming Box with Fly Mouse

4K DVB-T2 / DVB-S2 Android Streaming Box with Fly Mouse General information Connect this DVB-T2/S2 4K Android streaming box to your TV and stream movies, update your Facebook, show pictures or plan a gaming night with friends all on your TV screen. This super

More information

4K UHD Media Player with HDR

4K UHD Media Player with HDR 4K UHD Media Player with HDR Model A8 Specification Specification Model Case Material Color Hardware A8 Aluminium alloy with wire drawing process Black CPU Hi3798CV200 Quad core ARM Cortex-A53 up to 2.0GHz,

More information

Databázy (1) Prednáška 11. Alexander Šimko

Databázy (1) Prednáška 11. Alexander Šimko Databázy (1) Prednáška 11 Alexander Šimko simko@fmph.uniba.sk Contents I Aktualizovanie štruktúry databázy Section 1 Aktualizovanie štruktúry databázy Aktualizácia štruktúry databázy Štruktúra databázy

More information

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit.

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit. Fiber 5 Mbit ** 5 Mbit / Mbit 5,90 Fiber 50 Mbit * 50 Mbit / 8 Mbit 9,90 Fiber 80 Mbit * 80 Mbit / Mbit 5,90 Mini Mbit* Mbit / Mbit 9,90 Klasik 2 Mbit* 2 Mbit / 2 Mbit Standard 8 Mbit* 8 Mbit / 3Mbit Expert

More information

Register your product and get support at SPE9010 SPE9015 SPE9020 SPE9025 SPE9030. EN Multimedia Hard Disk

Register your product and get support at  SPE9010 SPE9015 SPE9020 SPE9025 SPE9030. EN Multimedia Hard Disk Register your product and get support at www.philips.com/welcome SPE9010 SPE9015 SPE9020 SPE9025 SPE9030 EN Multimedia Hard Disk 1 Contents Contents... 2 Your Multimedia Hard Disk... 3 What s in the box...3

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BTM2280. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BTM2280. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/support Otázky? Kontaktujte Philips BTM2280 Príručka užívateľa Obsah 1 Bezpečnosť 2 Význam týchto bezpečnostných

More information

Obsah. Dôležitá informácia... 3 Životné prostredie a bezpečnosť...3 Požiadavky na inštaláciu...3 Potrebujete pomoc...3. Obsah balenia...

Obsah. Dôležitá informácia... 3 Životné prostredie a bezpečnosť...3 Požiadavky na inštaláciu...3 Potrebujete pomoc...3. Obsah balenia... Návod na obsluhu 1 Obsah Dôležitá informácia... 3 Životné prostredie a bezpečnosť...3 Požiadavky na inštaláciu...3 Potrebujete pomoc...3 Obsah balenia... 4 Váš VOIP080... 5 Pohľad spredu...5 Pohľad zozadu...6

More information

Obsah. Slovenčina

Obsah. Slovenčina Obsah Funkcie... 45 Vážený zákazník fi rmy SHARP... 45 Úvod... 45 Príprava... 45 Dôležité bezpečnostné upozornenia... 46 Bezpečnostné opatrenia... 47 Pripojenie k televíznemu distribučnému systému (káblová

More information

PhotoFrame. Návod na obsluhu SPH8008 SPH8208. Registrujte váš výrobok a získajte podporu na

PhotoFrame.   Návod na obsluhu SPH8008 SPH8208. Registrujte váš výrobok a získajte podporu na Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome PhotoFrame SPH8008 SPH8208 Návod na obsluhu 1 AQ95-56F-1058 (správa (report No.) č.) EC DECLARATION OF CONFORMITY We, Philips Consumer

More information