spoločnosť Nortel Networks Slovensko s.r.o. (v nútenej správe) ( spoločnosť )

Size: px
Start display at page:

Download "spoločnosť Nortel Networks Slovensko s.r.o. (v nútenej správe) ( spoločnosť )"

Transcription

1 Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: Fax: VŠETKÝM ZNÁMYM VERITEĽOM 9. február 2015 Ref: MLP/7E/SJH/DM/ST/LO3552/PCF16 Sam Taylor Priama linka: +44 (0) NortelEMEA@uk.ey.com Vážení páni, spoločnosť Nortel Networks Slovensko s.r.o. (v nútenej správe) ( spoločnosť ) Vrchný súd Anglicka a Walesu, oddelenie kancelárskeho súdu, súd pre obchodné spoločnosti konanie č. 551 z roku 2009 V súlade s pravidlom 2.47 zákona o platobnej neschopnosti z roku 1986 poskytujeme veriteľom dvanáste oznámenie o pokroku nútenej správy ( oznámenie ). Toto oznámenie sa týka obdobia od 14. júla 2014 do 13. januára 2015 a malo by byť čítané v súvislosti s predošlými oznámeniami spoločných správcov zo dňa 13. augusta 2009, 13. februára 2010, 12. augusta 2010, 11. februára 2011, 12. augusta 2011, 9. februára 2012, 6. augusta 2012, 6. februára 2013, 6. augusta 2013, 6. februára 2014 a 6. augusta 2014, ako aj s Vyhlásením o návrhoch spoločných správcov zo dňa 23. februára Ďalšie kópie tohto oznámenia, ako aj predošlé oznámenia, na ktoré sa v tomto oznámení odkazuje, sú k dispozícii na vyžiadanie alebo sa dajú získať na: Na spoločnosť bola uvalená nútená správa ( nútená správa ) 14. januára 2009, keď boli páni A. R. Bloom, A. M. Hudson, S. J. Harris a C. J. W. Hill zo spoločnosti Ernst & Young LLP, 1 More London Place, London SE1 2AF, vymenovaní do funkcie spoločných správcov ( spoloční správcovia ) podľa príkazu ( príkaz ) Vrchného súdu Anglicka a Walesu ( súd ), na základe žiadosti riaditeľov spoločnosti. Išlo o súčasť širšej reštrukturalizácie skupiny spoločností Nortel. Nortel Networks Corporation ( NNC ), hlavná materská spoločnosť skupiny Nortel, Nortel Networks Limited ( NNL ) a niektoré z jej dcérskych spoločností v Kanade podali žiadosť o ochranu pred veriteľmi podľa zákona o úprave vzťahov medzi veriteľmi a spoločnosťami (Companies Creditors Arrangement Act ( CCAA ) v Kanade, aby uľahčili všeobecnú reštrukturalizáciu podnikateľských a finančných aktivít. Nortel Networks Inc ( NNI ), Nortel Networks Capital Corporation, ako aj niektoré ďalšie spoločnosti skupiny Nortel v USA, podľa kapitoly 11 Konkurzného poriadku USA podali v Spojených štátoch návrh na vyhlásenie konkurzu.

2 2 V rovnakom čase, ako prebehlo vymenovanie spoločných správcov, vydal súd na základe žiadostí riaditeľov všetkých spoločností príkazy na nútenú správu týkajúcu sa 18 ďalších spoločností patriacich do skupiny Nortel so sídlami v Európe, na Strednom východe a v Afrike ( región EMEA ). Článok 3 Nariadenia EK o konkurznom konaní 1346/2000 ( nariadenie EK ) ustanovuje, že príslušný súd v členskom štáte EÚ, v ktorom je centrum hlavných záujmov ( COMI ) spoločnosti, má právomoc začať v súvislosti s takouto spoločnosťou konkurzné konanie. Pokiaľ ide o 19 spoločností skupiny z regiónu EMEA ( spoločnosti z regiónu EMEA ), súd sa uspokojil s tým, že každá mala svoje centrum záujmov v Anglicku a ako taký mal právomoc na začatie hlavného konkurzného konania, konkrétne nútenej správy každej spoločnosti. Údaje o 19 spoločnostiach sú uvedené v prílohe č. 1. Skupina spoločností Nortel ( skupina ) vykazuje výsledky v amerických dolároch ( USD ), a preto všetky sumy, na ktoré sa v tomto oznámení odkazuje, pokiaľ nie je uvedené inak, sú v USD. Oficiálna verzia tohto oznámenia je v anglickom jazyku. V prípade rozporu medzi anglickou verziou a ktoroukoľvek preloženou verziou sa za záväznú považuje anglická verzia. Odporúčame si preštudovať vylúčenie zodpovednosti na konci hlavnej časti tohto oznámenia.

3 3 1. Zhrnutie pokroku nútenej správy Cieľ nútenej správy Spoloční správcovia pokračovali v obchodovaní s podnikmi spoločnosti s cieľom dosiahnuť buď záchranu spoločnosti ako aktívneho podniku, alebo lepší výsledok pre veriteľov spoločnosti ako celku, než by bolo možné, keby došlo k likvidácii spoločnosti. V roku 2009 bolo jasné, že z dôvodu finančných a trhových tlakov, ktorým spoločnosti Nortel čelili, bude nevyhnutné predať všetky podniky a nebude možné zachrániť spoločnosť ako aktívny podnik. Spoloční správcovia veria, že pokračujúce obchodovanie, aj pri pozorne sledovanej strate, z dôvodu dosiahnutia hodnôt aktívneho podniku v prípade podnikov a obchodných aktív, a zabránenie budúcim nárokom je pre veriteľov celkovo výhodné. Toto rozhodnutie je oprávnené dosiahnutými zárobkami (pod podmienkou konečného rozdelenia týchto výnosov pre spoločnosť) a vyhnutím sa budúcim nárokom. Predaj podnikov a aktív Skupina pôsobila najmä v štyroch obchodných segmentoch: Enterprise Solutions ( Enterprise ), Metro Ethernet Networks ( MEN ), Carrier Networks, ktorý tvoria Global System for Mobile Communications ( GSM ), riešenie Carrier VoIP Application Solutions ( CVAS ), podnik Multi Service Switch ( MSS ) a Code Division Multiple Access ( CDMA ). Predaj všetkých globálnych kľúčových podnikov a najdôležitejších aktív skupiny bol dokončený v roku Po týchto predajoch na celosvetovej úrovni ostáva skupine na predaj už len niekoľko aktív. Titulné úhrnné hrubé výnosy z predaja majetku vrátane hrubého zárobku z predaja ostatného duševného vlastníctva predstavujú približne 7,5 miliardy USD (pred transakčnými nákladmi, úpravami a zostatkom na viazanom účte) a v súlade s dohodnutým postupom pre odpredaj zostávajú tieto výnosy z predaja v úschove na viazanom účte v rámci skupiny. Došlo k presunu štyroch zamestnancov spoločnosti ku kupujúcim ako súčasť predajných aktivít spoločnosti. Ďalšie kroky Po ukončení hlavnej fázy obchodovania nútenej správy sa spoloční správcovia naďalej sústreďujú na obmedzenie aktivít spoločnosti a riešenie nevyriešených záležitostí s inými spoločnosťami skupiny. Spoločnosť v súčasnosti kladie hlavný dôraz na vyriešenie nárokov vyplývajúcich zo smernice finančnej podpory (Financial Support Direction, FSD ) britského Regulátora dôchodkov (Pensions Regulator, TPR ) voči spoločnosti a niektorým spoločnostiam regiónu EMEA, ďalej na alokáciu kúpnej ceny tržieb z predaja v rámci skupiny (Purchase Price Allocation, PPA ) a na včasné zabezpečenie rozvoja primeraného procesu na schválenie nárokov veriteľov a na distribúciu dostupných finančných prostriedkov veriteľom. Ďalšie informácie sa uvádzajú v častiach ďalej.

4 4 2. Výkaz príjmov a platieb Príloha č. 2 obsahuje výkaz príjmov a platieb spoločných správcov ( R & P ) za obdobie od 14. júla 2014 do 13. januára 2015 vzťahujúce sa na spoločnosť. Vykazuje celkové príjmy vo výške 942 USD a platby na úrovni približne USD bez kurzových rozdielov. Spoločnosť disponovala k 13. januáru 2015 hotovosťou v rôznych menách vo výške 0,69 milióna USD. Väčšinu hotovosti spoločnosť drží v eurách. Výkaz R & P obsahuje hotovostné príjmy a výdavky a nezaznamenáva odhadované budúce príjmy alebo platby vrátane výnosu z predaja podnikov na osobitnom účte, ktorý čaká na rozdelenie v rámci spoločností skupiny. Ďalšie informácie sú v podrobných poznámkach v prílohe č. 2.

5 5 3. Odmena a výdavky spoločných správcov Za odsúhlasenie odmien spoločných správcov je zodpovedný výbor. V období od 31. mája 2014 do 28. novembra 2014 vynaložili spoloční správcovia časové náklady vo výške ,25 GBP. Aj naďalej rozdeľujeme medzi spoločnosti EMEA určité ostatné časové náklady na vykonávané pracovné oblasti v prospech všetkých subjektov v regióne EMEA. Za obdobie od 31. mája 2014 do 28. novembra 2014 bolo na spoločnosť alokovaných ,22 GBP z týchto časových nákladov. Analýza vynaloženého času je v prílohe č. 3. Platby ostatným odborným poradcom Spoloční správcovia naďalej zapájajú do poskytovania pomoci pri nútenej správe nasledujúcich odborných poradcov. Títo odborníci pracujú na základe časovej spotreby a na kontrolu ich faktúr sa využívajú procesy internej kontroly. Počas obdobia od 14. júla 2014 do 13. januára 2015 boli zaplatené nasledujúce poplatky za odborné poradenské služby: Právne poradenstvo (poverené spoločnosťou Herbert Smith Freehills LLP) 7 470,74 USD (právni poradcovia) Upozorňujeme, že uvedená výška právnych poplatkov sa prepočítala pomocou mesačných spotových kurzov. Vo všeobecnosti sa môže vyskytnúť minimálny rozdiel medzi touto sumou a sumou uvedenou v našich výkazoch príjmov a platieb v prílohe č. 2 (v rámci ktorých sa použil priemerný spotový kurz za obdobie od 14. júla 2014 do 13. januára 2015). Od vymenovania spoločných správcov vznikajú rôzne náklady na odborné služby (najmä právne poplatky) v prospech regiónu EMEA ako celku s prihliadnutím na rôzne transakcie pri predaji spoločnosti a proces PPA. Tieto náklady uhrádza najmä spoločnosť Nortel Networks UK Limited ( NNUK ) a zatiaľ sa jednotlivým subjektom neúčtovali. Spolu s ukončením procesu PPA sa plánuje tieto náklady rozdeliť medzi spoločnosti z regiónu EMEA úmerne k podielu každej spoločnosti na výnosoch z celosvetového predaja a akýchkoľvek výnosoch zo severoamerického vyrovnania nárokov. V uvedenom texte nie sú zahrnuté náklady odborných poradcov, ktorí spoločnosti poskytli asistenciu pri riešení diskrétnych záležitostí v rámci jej bežnej činnosti (napr. pri konaniach týkajúcich sa vymáhania dlhov).

6 6 4. Budúci priebeh nútenej správy Alokácia kúpnej ceny (PPA) Ide o zdĺhavý proces mediačných a súdnych žiadostí a pojednávaní, ktorých cieľom je vyriešiť otázku rozdelenia výnosov z predaja globálnych podnikov a aktív medzi primárne subjekty Nortel (EMEA, Kanada a USA) a určité iné relevantné strany, ako aj rôzne otázky týkajúce sa vzájomných nárokov jednotlivých spoločností. Napriek námietkam spoločných správcov (vrátane následných odvolaní) sa viaceré americké a kanadské súdy vyjadrili, že spor týkajúci sa rozdelenia treba prerokovať na spoločnom pojednávaní amerického súdu v meste Delaware a kanadského súdu v meste Toronto, pričom sudcovia rozhodnú o výsledku nezávisle a bez akéhokoľvek vyrovnania. Pojednávanie týkajúce sa rozdelenia sa začalo v máji 2014, pričom záverečné vyhlásenia odzneli v období od 22. septembra do 24. septembra Americký sudca v novembri 2014 inicioval stretnutie všetkých účastníkov sporu týkajúceho sa rozdelenia, aby im umožnil preskúmať ďalšie možnosti, ako pri niektorých, resp. všetkých nevyriešených otázkach rozdelenia, dosiahnuť vzájomnú dohodu. Dohodu sa však uzavrieť nepodarilo. Spoloční správcovia v súčasnosti čakajú na rozsudky amerického a kanadského súdu týkajúce sa rozdelenia. Zo strany sudcov však nebol žiaden náznak, kedy by mohli byť rozsudky vynesené. Naďalej pretrváva značná neistota týkajúca sa povahy odvolacieho procesu v prípade, že sa niektoré zo zainteresovaných strán rozhodnú k odvolaniu pristúpiť. Spoloční správcovia medzičasom naďalej dôkladne zvažujú, či je možné dospieť k vyrovnaniu s ostatnými stranami, ktorých sa rozdelenie týka, ak by vyrovnanie bolo možné a v záujme veriteľov. Vzájomné nároky jednotlivých spoločností Spoloční správcovia v decembri 2013 dospeli k vyrovnaniu s americkým subjektom vo veci nárokov spoločností z regiónu EMEA, ktoré boli vznesené voči rôznym spoločnostiam Nortel v USA. Na vyrovnaní s kanadským subjektom vo veci nárokov spoločností z regiónu EMEA, ktoré boli vznesené voči spoločnostiam Nortel v Kanade, sa podarilo dohodnúť v júli Dôchodkový regulátor v Spojenom kráľovstve Dôchodkový regulátor, zákonný orgán Spojeného kráľovstva ( TPR ), predložil požiadavky voči niekoľkým spoločnostiam skupiny Nortel regiónu EMEA vrátane spoločnosti ( cieľové spoločnosti ) a v Severnej Amerike. Jeho výbor (Determinations Panel) rozhodol v júni 2010, že by sa mali vydať FSD, ktoré budú od cieľových spoločností vyžadovať poskytnutie finančnej podpory spoločnosti Nortel Networks UK Limited v schéme dôchodkového zabezpečenia ( schéma dôchodkového zabezpečenia v Spojenom kráľovstve ), ktorého deficit sa v súčasnosti odhaduje na približne 2,1 miliardy GBP. Spoloční správcovia postúpili uvedené rozhodnutie výboru dôchodkového regulátora vyššiemu tribunálu ( postúpenie ). Toto postúpenie obsahuje námietky proti rozhodnutiu v mene spoločnosti, ako aj v mene každej z cieľových spoločností, v ktorých sú vymenovaní spoloční správcovia. Až do rozhodnutia vyššieho tribunálu o postúpení nie je možné vydať žiadnu FSD vo vzťahu k cieľovým spoločnostiam. Konanie týkajúce sa postúpenia je v súčasnosti prerušené.

7 7 Akýkoľvek záväzok v súvislosti s FSD alebo oznámením o príspevku vydanom v neprospech spoločnosti by bol kvalifikovaný ako preukázateľný dlh spolu s pohľadávkami nezabezpečených veriteľov. K dnešnému dňu nebolo rozhodnuté, či by spoločnosť alebo akákoľvek iná spoločnosť skupiny Nortel v regióne EMEA mala záväzok poskytnúť príspevok do penzijného programu v Spojenom kráľovstve. Spoloční správcovia budú naďalej dôrazne obhajovať pozíciu spoločnosti vo veci postúpenia, pričom nie je vôbec isté, či nakoniec dôjde k vydaniu FSD alebo oznámenia o príspevku. Spoloční správcovia sa spojili s TPR, aby zistili, či existuje možnosť vyriešiť určité nároky vyplývajúce z FSD na základe vzájomnej dohody. V súčasnosti prebiehajú diskusie a spoloční správcovia budú podľa potreby informovať veriteľov. Rozdelenie veriteľom Spoloční správcovia naďalej vyzývajú na predkladanie formulárov ako súčasť neformálneho procesu prihlasovania pohľadávok, ktorý sa začal v júli Spoloční správcovia spoločností v regióne EMEA pred šiestym výročím vo svojej funkcii zvažovali, že by bolo v záujme veriteľov každej spoločnosti v regióne EMEA uzatvoriť listinu o jednostrannom právnom úkone za predpokladu, že premlčacia lehota vzhľadom na určité nároky neuplynie 14. januára Spoloční správcovia tiež dospeli k názoru, že takáto listina by podporila efektívne vykonávanie správy bez potreby riešenia požiadaviek jednotlivých veriteľov vzhľadom na osobitné bilaterálne dohody. Kópiu listiny o jednostrannom právnom úkone, ktorej cieľom je právne zaväzovať spoločnosti v regióne EMEA, aby konali v súlade s postupom v nej vymedzenom, možno nájsť na Veritelia by mali prihliadať na osobitné podmienky tejto listiny a nemali by sa spoliehať na toto krátke zhrnutie, ktoré sa uvádza len pre ich informáciu. V súčasnosti však vzhľadom na existujúce otázky v súvislosti s nárokmi TPR a procesu PPA nie je možné vykonať rozdelenie veriteľom spoločnosti alebo iným subjektom Nortel, ktoré sú pod správou a ktoré sú cieľom nárokov TPR, alebo povedať, kedy sa môže začať formálny proces prihlasovania a uspokojovania pohľadávok veriteľov. Avšak spoloční správcovia pokračujú v skúmaní možností napredovania v riešení tejto problematiky, urýchlení uspokojovania veriteľov a minimalizovaní nákladov na správu. Spoloční správcovia predpokladajú, že ak nevzniknú nepredpokladané záväzky, bude veriteľom spoločnosti k dispozícii na rozdelenie zostatok z osobitného účtu. Spoloční správcovia však nie sú schopní ani potvrdiť výšku pohľadávok veriteľov v čase pred vymenovaním, ani pravdepodobnú výnosnosť pre jednotlivých veriteľov alebo triedu veriteľov. Tieto údaje z väčšej časti určia nasledujúce kľúčové faktory: a. pokračujúca analýza pohľadávok prihlásených spoločným správcom v neformálnom procese a výsledok následnej kontroly dlhu; b. nároky vyplývajúce z FSD týkajúcej sa spoločnosti prostredníctvom TPR. Ako je vyššie uvedené, nie je isté, či bude v skutočnosti ktorákoľvek z týchto FSD uložená, a taktiež nie je jednoznačná výška požadovaného potenciálneho záväzku. Je potrebné uviesť, že spoloční správcovia pokračujú v obrane pozície spoločnosti pri konaní TPR. Spoloční správcovia dúfajú, že uloženiu akejkoľvek takejto FSD bude možné úspešne odporovať; c. konečné určenie výšky určitých komplexných záväzkov a pohľadávok;

8 8 d. ukončenie určovania poradia pohľadávok veriteľov, ktoré bude považované za súčasť procesu rozdelenia; a e. výsledok procesu PPA. Stratégia ukončenia Spoloční správcovia v novembri 2013 predložili súdu návrh na ďalšie predĺženie nútenej správy každej zo spoločností v regióne EMEA do 13. januára 2016 s cieľom ukončiť riadny proces likvidácie a doriešiť otvorené otázky vo vzťahu k ostatným spoločnostiam v rámci skupiny. Súd tomuto návrhu vyhovel. Spoloční správcovia aj naďalej hľadajú najvhodnejší spôsob ukončenia procesu nútenej správy uvalenej na spoločnosť a ostatné spoločnosti regiónu EMEA v správe, vrátane metódy, pomocou ktorej dochádza k dohode o nárokoch veriteľov, k rozdeleniu rezervných finančných prostriedkov veriteľom a k všeobecnému ukončeniu záležitostí spoločnosti. Spoloční správcovia budú musieť splniť zákonné záväzky, ako sú formalizácia získania dokladov o dlhoch, uzatvorenie dohôd s veriteľmi, ukončenie predaja všetkých aktív, vyrovnanie sa so všetkými postupmi predaja a nárokmi medzi spoločnosťami, dohodnutie sa o nárokoch všetkých ostatných veriteľov a stanovenie mechanizmu rozdeľovania finančných prostriedkov. Vo všetkých uvedených situáciách bude použitý proces rozdeľovania podmienený okrem legislatívy Spojeného kráľovstva časovými implikáciami, nákladmi, veľkosťou revidovaného subjektu, relevantnými menami, miestnymi zákonnými ustanoveniami týkajúcimi sa pohľadávok a miestnymi procesmi ostatných subjektov skupiny vo vzťahu k dividendám v rámci skupiny. Príslušný proces odsúhlasovania nárokov a distribúcie finančných prostriedkov veriteľom nebol ešte stanovený. Tento proces môže byť však vykonaný v rámci nútenej správy (so súhlasom súdu), v rámci dobrovoľnej dohody spoločnosti podľa anglického zákona o platobnej neschopnosti (English Insolvency Act) z roku 1986 alebo likvidácie. Príslušný priebeh bude stanovený na základe toho, čo je najvýhodnejšie pre spoločnosť a jej veriteľov ako celok. 5. Ostatné záležitosti Výbor Výbor nezabezpečených veriteľov bol založený 17. marca 2009 na schôdzi veriteľov ( výbor veriteľov ). Spoloční správcovia pokračujú v podrobnom informovaní členov výboru veriteľov o pokroku nútenej správy a príslušných záležitostiach (vrátane analýzy ich časových nákladov na schválenie). Spoloční správcovia budú výbor veriteľov naďalej informovať o vývoji. Predpísaná časť Paragraf 176A zákona o platobnej neschopnosti z roku 1986 sa nevzťahuje na túto nútenú správu, keďže neexistuje žiadne oprávnené zabezpečenie pohyblivého bremena, a teda neexistuje predpísaná časť, ktorá by bola vyhradená pre neprednostných veriteľov.

9 9 Spoloční správcovia poskytnú veriteľom ďalšie informácie o šesť mesiacov, resp. pri ukončení nútenej správy, podľa toho, ktoré nastane skôr. S úctou v mene Nortel Networks Slovensko s.r.o (v nútenej správe) S. J. Harris spoločný správca Prílohy: Informácie o spoločnosti Výkaz spoločných správcov o príjmoch a platbách Zhrnutie časových nákladov spoločných správcov Politika spoločných správcov o poplatkoch a výdavkoch Formulár 2.24B Oznámenie správcu o pokroku Pre ďalej uvedené spoločnosti splnomocňuje Inštitút autorizovaných účtovníkov v Anglicku a vo Walese v Spojenom kráľovstve pánov A. R. Blooma, S. J. Harrisa a C. J. W. Hilla, aby vykonávali podľa odseku 390(2)(a) zákona o platobnej neschopnosti 1986 úlohu konkurzných odborníkov, a Asociácia autorizovaných certifikovaných účtovníkov v Spojenom kráľovstve splnomocňuje pánov A. M. Hudsona a D. M. Hughesa, aby vykonávali podľa odseku 390(2)(a) zákona o platobnej neschopnosti 1986 úlohu konkurzných odborníkov. Záležitosti, obchod a majetok spoločností spravujú spoloční správcovia: A. R. Bloom, S. J. Harris, A. M. Hudson a C. J. W. Hill, ktorí konajú iba ako zástupcovia spoločnosti bez osobnej zodpovednosti. Ide o tieto spoločnosti: Nortel Networks UK Limited; Nortel Networks S.A.; Nortel GmbH; Nortel Networks France S.A.S.; Nortel Networks N.V.; Nortel Networks S.p.A.; Nortel Networks B.V.; Nortel Networks Polska Sp. z o.o.; Nortel Networks Hispania, S.A.; Nortel Networks (Austria) GmbH; Nortel Networks s.r.o.; Nortel Networks Engineering Service Kft.; Nortel Networks Portugal, S.A.; Nortel Networks Slovensko s.r.o.; Nortel Networks Oy; Nortel Networks Romania SRL; Nortel Networks AB; Nortel Networks International Finance & Holding B.V. Záležitosti, obchod a majetok Nortel Networks (Ireland) Limited spravujú spoloční správcovia A. R. Bloom a D. M. Hughes, ktorí konajú iba ako zástupcovia Nortel Networks (Ireland) Limited bez osobnej zodpovednosti. 28. mája 2009 bola spoločnosť Nortel Networks S.A. pridelená francúzskym likvidačným súdom. Podnik aj aktíva spoločnosti nachádzajúce sa vo Francúzsku sú v súčasnosti pod kontrolou la liquidateur judiciaire. Odporúčame, aby bolo toto oznámenie poskytované v súlade s našimi povereniami vo funkcii spoločných správcov spoločnosti. Je k dispozícii výlučne na informovanie veriteľov o určitých aspektoch súčasného stavu nútenej správy. Keďže táto správa je iba predbežným ukazovateľom celkovej pozície spoločnosti, a nie ocenením aktuálnej alebo budúcej hodnoty akejkoľvek konkrétnej položky dlhu a podlieha zmene, nemala by veriteľom slúžiť ako ukazovateľ konečnej výnosnosti a najmä ani my, ani spoločnosť nebudeme niesť žiadnu zodpovednosť voči žiadnej osobe, ktorá sa spolieha na našu správu s cieľom obchodovať s dlhom. Spoloční správcovia môžu zhromažďovať, používať, poskytovať, ukladať alebo inak spracovávať (súhrnne, spracovávať ) údaje, ktoré môžu umožňovať identifikáciu osôb ( osobné údaje ). Môžu spracovávať osobné údaje v rôznych jurisdikciách, v súlade s platnými právnymi predpismi a profesijnými predpismi vrátane (bez obmedzenia) zákona o ochrane osobných údajov z roku 1998 (the Data Protection Act 1998).

10 Príloha č. 1 Príloha č. 1 Nortel Networks Slovensko s.r.o. (v nútenej správe) Informácie o spoločnosti IČO: Názov spoločnosti: Adresa sídla: Predchádzajúci názov: Nortel Networks Slovensko s.r.o Sv. Cyrila a Metoda 2, Piešt any, Slovenská republika Nortel Slovensko, s.r.o. Údaje o správcoch a ich vymenovaní Správcovia: A. R. Bloom, A. M. Hudson, S. J. Harris a C. J. W. Hill, Ernst & Young LLP, 1 More London Place, Londýn, SE1 2AF Dátum vymenovania: 14. januára 2009 Menovaní kým: Referencia súdu: Rozdelenie zodpovednosti správcov: Vymenovanie uskutočnil vrchný súd, oddelenie kancelárskeho súdu, súd pre obchodné spoločnosti na žiadosť riaditeľov spoločnosti. Vrchný súd, oddelenie kancelárskeho súdu, súd pre obchodné spoločnosti konanie č. 551 z roku 2009 Všetky funkcie, ktoré budú správcovia vykonávať, alebo ich vykonateľné právomoci môže vykonávať/uplatniť ktorýkoľvek z nich konajúci samostatne alebo každý z nich alebo všetci konajúci spoločne. Vyhlásenie týkajúce sa nariadenia EK o konkurznom konaní z roku 2000 Nariadenie Rady EK o konkurznom konaní z roku 2000 sa vzťahuje na túto nútenú správu a konanie je hlavným konaním. Znamená to, že táto nútená správa sa vykonáva v súlade s anglickou legislatívou týkajúcou sa platobnej neschopnosti a neriadi sa zákonom o platobnej neschopnosti žiadneho iného členského štátu EÚ.

11 Príloha č. 1 Základné imanie Trieda Oprávnené Vydané a úplne splatené Počet Počet Kmeňové , ,00 Akcionári Nortel Networks International Finance & Holding B.V. 100 % Riaditelia (súčasní a za posledné tri roky) a tajomník spoločnosti (súčasný) Meno Riaditeľ alebo tajomník Dátum vymenovania Dátum odstúpenia Aktuálna držba akcií Simon Freemantle David Quane BDO - Corporate Secretary riaditeľ 14/01/ riaditeľ 15/11/ tajomník N/A - -

12 Zhrnutie štruktúry skupiny Nortel Príloha č. 1

13 Príloha č. 1 Spoločnosti regiónu EMEA v správnom konaní Anglicka: Právny subjekt Nortel Networks UK Limited Nortel Networks S.A. Nortel Networks France S.A.S. Nortel Networks (Ireland) Limited Nortel GmbH Nortel Networks Oy Nortel Networks Romania SRL Nortel Networks AB Nortel Networks N.V. Nortel Networks S.p.A. Nortel Networks B.V. Nortel Networks International Finance & Holding B.V. Nortel Networks Polska Sp. z o.o. Nortel Networks (Austria) GmbH Nortel Networks s.r.o. Nortel Networks Engineering Service Kft Nortel Networks Portugal, S.A. Nortel Networks Hispania, S.A. Nortel Networks Slovensko s.r.o. Krajina začlenenia Anglicko Francúzsko Francúzsko Írsko Nemecko Fínsko Rumunsko Švédsko Belgicko Taliansko Holandsko Holandsko Poľsko Rakúsko Česká republika Maďarsko Portugalsko Španielsko Slovensko

14 Príloha č. 2 Príloha č. 2 Nortel Networks Slovensko s.r.o (v nútenej správe) Výkaz príjmov a platieb spoločných správcov od 14. januára 2009 do 13. januára 2015 Nortel Networks Slovensko s.r.o. Výkaz príjmov a platieb spoločných správcov za obdobie: 14. január 2009 až 13. január 2015 Mena: USD Obdobie 14. január 2009 až 13. júl 2014 Obdobie 14. júl 2014 až 13. január 2015 Spolu do 13. januára 2015 Počiatočný zostatok 1,078,227 1,078,227 Príjmy Obchodné: - Tržby po ustanovení 3,432,384-3,432,384 - Náhrady preplatkov 28,297-28,297 - Ostatné príjmy 109, ,556 - Predaj aktív Ostatné: - Tržby pred ustanovením 686, ,549 - US vysporiadanie nárokov 7,751-7,751 - Bankové úroky 32, ,933 Platby 4,298, ,299,385 Obchodné: - Mzdy, zamestnanecké výhody a dane zo mzdy (738,563) - (738,563) - Medzipodnikové (63,837) - (63,837) - Záväzky - súvisiace so zásobami (377,243) - (377,243) - Ostatné platby (410,827) - (410,827) - Ostatné dane (273,092) 8,132 (264,960) - Náklady na majetok (119,303) - (119,303) - Energie (70,817) - (70,817) - Záväzky z obchodného styku (60,801) - (60,801) - Pracovníci na dohodu (45,215) - (45,215) - Príspevky na dôchodky (42,186) - (42,186) Ostatné: - Odmena a náhrada výdavkov spoločných správcov (1,617,599) (93,400) (1,710,998) - Kurzové rozdiely 68,529 (91,717) (23,189) - Odmena za právne služby (513,118) (6,645) (519,763) - Ostatné náklady na odborné služby (210,295) (13,036) (223,330) - Bankové poplatky a úroky (12,530) (818) (13,348) (4,486,897) (197,483) (4,684,380) Konečný zostatok 889, ,232 Odsúhlasenie účtov: Bežné účty 38,667 20,623 Správcovské účty 851, , , ,232

15 Príloha č. 2 Nortel Networks Slovensko s.r.o (v nútenej správe) Výkaz príjmov a platieb spoločných správcov od 14. januára 2009 do 13. januára 2015 Nortel Networks Slovensko s.r.o. Výkaz príjmov a platieb spoločných správcov za obdobie: 14. január 2009 až 13. január 2015 Mena: EUR Obdobie 14. január 2009 až 13. júl 2014 Obdobie 14. júl 2014 až 13. január 2015 Spolu do 13. januára 2015 Počiatočný zostatok Príjmy Obchodné: - Tržby po ustanovení Náhrady preplatkov Ostatné príjmy Predaj aktív Ostatné: - Tržby pred ustanovením US vysporiadanie nárokov Kurzové rozdiely Bankové úroky Platby Obchodné: - Mzdy, zamestnanecké výhody a dane zo mzdy ( ) - ( ) - Medzipodnikové (32 876) - (32 876) - Záväzky - súvisiace so zásobami ( ) - ( ) - Ostatné platby ( ) - ( ) - Ostatné dane ( ) ( ) - Náklady na majetok (87 345) - (87 345) - Energie (51 704) - (51 704) - Záväzky z obchodného styku (43 696) - (43 696) - Pracovníci na dohodu (32 618) - (32 618) - Príspevky na dôchodky (30 318) - (30 318) Ostatné: - Odmena a náhrada výdavkov spoločných správcov ( ) (72 383) ( ) - Odmena za právne služby ( ) (5 150) ( ) - Ostatné náklady na odborné služby ( ) (10 102) ( ) - Bankové poplatky a úroky (10 162) (634) (10 796) ( ) (81 967) ( ) Konečný zostatok Odsúhlasenie účtov: Bežné účty Správcovské účty

16 Príloha č. 2 Nortel Networks Slovensko s.r.o (v nútenej správe) Pripomienky k príjmom a platbám V medziobdobí došlo k výraznému zníženiu príjmov a výdavkov oproti predchádzajúcim obdobiam. Je to dôsledok ukončenia obchodovania a likvidácie spoločnosti. Poznámky k príjmom a platbám Poznámka č. 1 Zostatky na účtoch boli vykázané v EUR (lokálna mena), ako aj v USD, čo je spoločná mena všetkých subjektov. Počiatočné zostatky sa prepočítali spotovým kurzom z konca januára 2009 a konečné zostatky spotovým kurzom ku koncu januára 2014 (poskytnuté spoločnosťou). Tento prístup je v súlade s vnútornými predpismi spoločnosti týkajúcimi sa reportingu. Transakcie, ktoré sa uskutočnili počas sledovaného obdobia (14. júla 2014 až 13. januára 2015), sa prepočítali priemernou hodnotou spotového kurzu tohto obdobia. Zdrojové dáta boli čerpané zo zdrojov Reuters. FX pohyby počas tohto obdobia boli výsledkom kolísania kurzov mien. Ide len o transakčné kurzové rozdiely, ktoré neodrážajú skutočné príjmy a výdavky. Poznámka č. 2 Čísla použité na prípravu prehľadu príjmov a výdavkov poskytla spoločnosť a neboli predmetom auditu. Významné položky sa posudzovali z hľadiska presnosti a primeranosti. Poznámka č. 3 Vykazované hodnoty sú vrátane dane z predaja (ak jej podliehajú). Poznámka č. 4 Všetky sumy uvedené ďalej sú v USD, ak sa neuvádza inak. PRÍJMY Pri ustanovení spoločných správcov bolo v hotovosti na lokálnych euro účtoch takmer 1,1 milióna USD. Celkové príjmy počas sledovaného obdobia boli v hodnote 942 USD.

17 Príloha č. 3 Príloha č. 3 Nortel Networks Slovensko s.r.o (v nútenej správe) Odmenu spoločných správcov tvoria tieto tri zložky: Administratívne časové náklady Administratívne časové náklady sú náklady, ktoré vzniknú spoločným správcom v súvislosti s celkovou správou spoločnosti. Nezahŕňajú nevyhnutné náklady súvisiace s predajom podnikov ani prerozdelenie centrálne vzniknutých nákladov. Tieto časové náklady sú kategorizované do rôznych pracovných tokov a podrobne rozpísané v tabuľke v súlade s anglickou regulačnou požiadavkou Vyhlásením konkurznej praxe č. 9. Tieto pracovné toky okrem iného zahŕňajú veriteľov, zamestnancov, majetok, dôchodky a štatutárne náklady. Prerozdelené časové náklady Počas procesu nútenej správy sa určité výdavky spoločných správcov za činnosti súvisiace so všetkými spoločnosťami z regiónu EMEA fakturovali centrálne. Tieto výdavky boli primeraným prerozdeľovacím kľúčom rozdelené medzi jednotlivé spoločnosti v regióne EMEA vrátane spoločnosti. Vezmite, prosím, na vedomie, že nie všetky pracovné úkony sú rozdelené na jednotlivé spoločnosti z regiónu EMEA. Celkové prefakturované časové náklady vo všetkých spoločnostiach v regióne EMEA v danom období predstavovali ,09 GBP. Transakčné časové náklady Spoločným správcom vznikli výdavky v súvislosti s globálnou podnikateľskou činnosťou a predajom majetku. Tieto výdavky boli prerozdeľovacím kľúčom, ktorým bola provizórna alokácia kúpnej ceny ( PPA ), prefakturované na jednotlivé spoločnosti v regióne EMEA vrátane spoločnosti. Časom dôjde k presnému vyrovnaniu transakčných časových nákladov v súlade so skutočnou PPA každej spoločnosti EMEA. Celkové transakčné časové náklady vo všetkých spoločnostiach EMEA za obdobie predstavovali 6 105,00 GBP. Celkové časové náklady na nútenú správu za obdobie od 31. mája 2014 do 28. novembra 2014 Časové náklady na správu za obdobie 31/05/2014 až 28/11/2014 Administratívne časové náklady ,25 Prerozdelené časové náklady ,22 Transakčné časové náklady - Časové náklady spolu ,47

18 Príloha č. 3 Nortel Networks Slovensko s.r.o (v nútenej správe) Prehľad časových nákladov spoločných správcov v období od 31. mája 2014 do 28. novembra 2014 (GBP) Okrem času stráveného na M&A transakcii Činnosť Partner / výkonný riaditeľ Riaditeľ Hodiny Zástupca riaditeľa Manažér Konateľ Analytik Celkový počet hodín Priemerná hodinová sadzba Časové náklady za obdobie Časové náklady na správu k dátumu Cash flow prognóza ,00 Komunikácia ,07 Veritelia ,0 11,0 63,43 697, ,79 Dlžníci ,32 Riaditelia ,11 Zamestnanci ,47 Odhadovaný výsledok ,00 Poplatky, odmeny ,9 11,7 94,7 110,3 69, , ,11 Financie, účtovníctvo a správa ,49 Právne služby ,39 Dôchodky ,00 Predbežná správa ,00 Majitelia ,10 Štatutárne ,1 2,1 170,00 357, ,47 Stratégia - - 0, ,4 490,00 196, ,00 Dodávatelia ,20 Dane 6,5 1,0 7,1 12,3 13,4 12,4 52,7 423, , ,71 Obchodná činnosť ,00 Spolu 6,5 1,0 7,5 16,2 25,1 120,2 176, , ,22 Priemerná hodinová sadzba 716,27 685,00 636,46 450,79 235,15 65,65 Časové náklady za obdobie 4 655,76 685, , , , ,98 Časové náklady za správu k dátumu ,62 685, , , , ,00 Medzi jednotlivými oznámeniami o pokroku sa môžu vyskytnúť malé odchýlky v časových nákladoch na nútenú správu k dnešnému dňu, a to z dôvodu časových rozdielov a úprav vykonaných v správach za predchádzajúce obdobie. Tieto časové náklady by sa nemali považovať za definitívne a poskytujú sa veriteľom len na vedomie.

19 Príloha č. 3 Analýza administratívnych poplatkov (GBP) Prehľad celkových prerozdelených časových nákladov za všetky spoločnosti EMEA v období od 31. mája 2014 do 28. novembra 2014 Činnosť Partner Hodiny Riaditeľ / výkonný riaditeľ Zástupca riaditeľa Manažér Konateľ / zástupca konateľa Analytik Celkový počet hodín Priemerná hodinová sadzba ( ) Celkové prerozdelené časové náklady za obdobie ( ) Celkové prerozdelené časové náklady k 28. novembru 2014 ( ) PPA, pohľadávky a stratégia 369,2 528,6 725,4 396,0 489,2 156, ,1 467, , ,15 IT 214,0 3,0 0,5 569,5 681, ,5 366, , ,30 Financie, účtovníctvo a správa 0,5 48,2 40,0 69,3 495,9 447, ,8 254, , ,00 EMEA - dane a poradenstvo v oblast 36,9 65,8 238,5 206,1 104,2 348,1 999,6 454, , ,35 Veritelia - 15,5 1,2 2,5 22,1 23,5 64,8 330, , ,13 Obchodná činnosť ,50 Transférové oceňovanie ,00 Stratégia ukončenia - 0,5 9,6 7,9 10,7 0,2 28,9 385, , ,40 Klienti ,50 Dlžníci ,00 Kanada / USA ,00 Portfólio duševného vlastníctva ,00 Stanovisko k predpokladanému výs - 2, ,0 570, , ,50 Pobočky a majetkové účasti - 2,9 13,3 17,8 2,1 11,6 47,7 443, , ,62 Správa o činnosti - 6,0 1,9 15,0 136,2 315,7 474,8 210, , ,06 Francúzsko vyrovnanie ,50 CVA plánovanie - 17, ,1 670, , ,50 EMEA vyúčtovanie ,5 28,9 52,3 100,7 228, , ,61 Spolu 620,6 689, , , , , , , ,12 Priemerná hodinová sadzba ( ) 729,63 596,96 557,54 403,37 263,72 165,22 Celkové prerozdelené časové náklady za obdobie ( ) , , , , , ,51 Celkové prerozdelené časové náklady k 28. novembru 2014 ( ) , , , , , ,94

20 Príloha č. 3 Analýza administratívnych poplatkov (GBP) Prehľad celkových časových nákladov M&A transakcie za všetky spoločnosti z regiónu EMEA v období od 31. mája 2014 do 28. novembra 2014 Činnosť Partner Riaditeľ / výkonný riaditeľ Asistent riaditeľa Manažér Konateľ Analytik Celkový počet hodín Priemerná hodinová sadzba ( ) Celkové časové náklady transakcie za obdobie ( ) Celkové časové náklady transakcie k 28. novembru 2014 ( ) M&A / prechodné služby ,50 Alokácia kúpnej ceny (PPA) ,50 M&A / Equinox - 4, ,5 680, , ,50 M&A / Netas ,50 M&A Snow - 3, ,0 680, , ,00 M&A / GSM ,50 M&A / Carrier ,50 M&A / Passport ,00 Ostatné aktíva ,39 M&A ,00 M&A Iceberg - 1, ,5 670, , ,50 M&A / Velocity ,50 Spolu - 9, , , ,39 Priemerná hodinová sadzba ( ) - 678, Celkové časové náklady transakcie za obdobie ( ) , Celkové časové náklady transakcie k 28. novembru 2014 ( ) , , , , , ,50 Hodiny Poznámka Časové náklady na transakcie za obdobie od 31. mája 2014 do 28. novembra 2014 boli predbežne rozdelené so zreteľom na charakter odvedenej činnosti a rozsah pokroku niektorých, nie však všetkých kľúčových transakcií M&A. Rozdelenie je predbežné a bude sa meniť podľa pokroku transakcií a výsledku PPA. Všimnite si, že spoloční správcovia rozdelili len časové náklady kľúčových transakcií M&A, a to tých, ktoré urobili dostatočný pokrok. Preto sa časová spotreba ďalších kľúčových transakcií M&A bude deliť, keď to spoločnosť uzná za vhodné, a opätovne sa rozdelí po tom, čo bude známy výsledok procesu PPA.

21 Príloha č. 4 Príloha č. 4 Nortel Networks Slovensko s.r.o (v nútenej správe) Pravidlá týkajúce sa účtovania odmien správcom Zákonné ustanovenia týkajúce sa odmien sú uvedené v odseku pravidiel. Ďalšie informácie sú k dispozícii v publikácii Asociácie profesionálov v oblasti ozdravovania podnikov A Creditors Guide to Administrators Fees (Návod pre veriteľov k poplatkom správcov), ktorej kópia je k dispozícii na internetovej stránke Insolvency Practitioners Association na adrese (nájdi Regulation and Guidance, potom Creditors Guides to Fees ), alebo je k dispozícii v tlačenej forme na základe písomnej žiadosti zaslanej správcom. Veritelia určili, že odmena správcov by mala byť fixná na základe času, ktorí správcovia a ich personál strávia venovaním sa záležitostiam vyplývajúcim z nútenej správy. Správcovia zaangažovali do práce na prípadoch manažérov a iných zamestnancov. Požadovaná práca je pridelená najvhodnejšej úrovni zamestnancov so zohľadnením charakteru danej práce a skúseností jednotlivca. Dodatočnú pomoc poskytujú pracovníci oddelenia účtovníctva a pokladnice, ktorí spravujú bankové účty a denníky na zabezpečenie súladu so zákonom, ďalej sekretárky zodpovedné za zapisovanie a iné podporné služby, a archivári. Práca, ktorú vykonávajú všetci zamestnanci, podlieha celkovému dohľadu zo strany správcov. Všetok čas personálu strávený výkonom práce na záležitostiach priamo spojených s prípadom sa účtuje podľa osobitného časového kódu stanoveného pre každý prípad. Každý člen personálu má špecifickú hodinovú sadzbu, ktorá sa po čase mení. Priemerná hodinová sadzba pre každú kategóriu personálu počas sledovaného obdobia je uvedená v prílohe č. 3, ako aj aktuálne použité hodinové sadzby. Aktuálne hodinové sadzby môžu byť vyššie než priemerné sadzby, ak došlo počas obdobia, ktoré pokrýva toto oznámenie, k zvýšeniu hodinových sadzieb. Pravidlá týkajúce sa účtovania výdavkov Vyhlásenie konkurznej praxe č. 9 ( SIP 9 ) zverejnené združením R3 (The Association of Business Recovery Professionals) rozdeľuje výdavky do dvoch kategórií. Výdavky v kategórii 1 zahŕňajú platby funkcionárov firmy obsahujúce konkrétne výdavky na nútenú správu záležitostí a platieb insolventného dlžníka nezávislej tretej strane. Tieto výdavky môžu byť zaplatené z aktív insolventného dlžníka bez schválenia výboru. V súlade so SIP 9 je našou politikou odhalenie takých výdavkov, ktoré sú čerpané, ale bez potreby schválenia ich platby. Výdavky v kategórii 2 zahŕňajú platby funkcionárov firmy obsahujúce prvky spoločných alebo režijných nákladov. Takéto výdavky podliehajú schváleniu výboru veriteľov, akoby boli odmenou. V súlade so SIP 9 našou politikou je získať schválenie pre túto kategóriu výdavkov ešte pred ich čerpaním.

22 Pravidlo 2.47l Formulár 2.24B Zákon o platobnej neschopnosti 1986 Oznámenie správcu o pokroku 2.24B Názov spoločnosti IČO Nortel Networks Slovensko s.r.o Na Vrchnom súde Anglicka a Walesu, oddelení kancelárskeho súdu, súd pre obchodné spoločnosti Číslo konania 551 z roku 2009 My A. R. Bloom, A. M. Hudson, S. J. Harris a C. J. W. Hill Ernst & Young LLP, 1 More London Place, Londýn, SE1 2AF správcovia vyššie uvedenej spoločnosti pripájame správu o pokroku za obdobie od Do 14. júla januára 2015 Podpis spoločný správca Dátum 9. februára 2015 Kontaktné údaje: Vo vedľajšej tabuľke nemusíte uviesť žiadne kontaktné údaje. Ak tak však urobíte, pomôže to Obchodnému registru kontaktovať Vás v prípade nejasností vo formulári. Vami poskytnuté kontaktné údaje budú viditeľné pre tých, ktorí prehľadávajú verejné záznamy. Sam Taylor Ernst & Young LLP, 1 More London Place, Londýn, SE1 2AF Tel: +44 (0) Číslo DX: Výmena DX: Čiarový kód prijatia do Obchodného registra Po vyplnení a podpísaní tohto formuláru ho odošlite na adresu Obchodného registra: Companies House, Crown Way, Cardiff, CF14 3UZ DX Cardiff

Registrácia účtu Hik-Connect

Registrácia účtu Hik-Connect Registrácia účtu Hik-Connect Tento návod popisuje postup registrácie účtu služby Hik-Connect prostredníctvom mobilnej aplikácie a webového rozhrania na stránke www.hik-connect.comg contents in this document

More information

Aplikačný dizajn manuál

Aplikačný dizajn manuál Aplikačný dizajn manuál Úvod Aplikačný dizajn manuál je súbor pravidiel vizuálnej komunikácie. Dodržiavaním jednotných štandardov, aplikácií loga, písma a farieb pri prezentácii sa vytvára jednotný dizajn,

More information

Databázové systémy. SQL Window functions

Databázové systémy. SQL Window functions Databázové systémy SQL Window functions Scores Tabuľka s bodmi pre jednotlivých študentov id, name, score Chceme ku každému doplniť rozdiel voči priemeru 2 Demo data SELECT * FROM scores ORDER BY score

More information

Ekonomický pilier TUR

Ekonomický pilier TUR Názov indikátora: HDP na obyvateľa Zaradenie indikátora v DPSIR štruktúre: Základné informácie: SR Definícia Hrubý domáci produkt vyjadrovaný ako celková peňažná hodnota statkov a služieb vytvorených za

More information

Základná(umelecká(škola(Jána(Albrechta Topoľčianska(15

Základná(umelecká(škola(Jána(Albrechta Topoľčianska(15 Základná(umelecká(škola(Jána(Albrechta Topoľčianska(15 851(01(Bra@slava Titl.: Ján(Hrčka Bohrova(11 851(01(Bra@slava V(Bra@slave(21.11.2013 Vec:(Odpoveď(na(informácie(ohľadom(mandátnej(zmluvy(na(základe(Zákona(č.(211/2000(Zb.

More information

Spájanie tabuliek. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c)

Spájanie tabuliek. Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) Spájanie tabuliek Jaroslav Porubän, Miroslav Biňas, Milan Nosáľ (c) 2011-2016 Úvod pri normalizácii rozdeľujeme databázu na viacero tabuliek prepojených cudzími kľúčmi SQL umožňuje tabuľky opäť spojiť

More information

Mesačná kontrolná správa

Mesačná kontrolná správa Mesačná kontrolná správa Štrukturálna štúdia dec.16 nov.16 okt.16 sep.16 aug.16 júl.16 jún.16 máj.16 apr.16 mar.16 feb.16 jan.16 Internetová populácia SR 12+ 3 728 988 3 718 495 3 718 802 3 711 581 3 700

More information

PE-CONS 31/15 SK EURÓPSKA ÚNIA EURÓPSKY PARLAMENT. V Štrasburgu 20. mája 2015 (OR. en) PE-CONS 31/ /0360 (COD) LEX 1607

PE-CONS 31/15 SK EURÓPSKA ÚNIA EURÓPSKY PARLAMENT. V Štrasburgu 20. mája 2015 (OR. en) PE-CONS 31/ /0360 (COD) LEX 1607 EURÓPA ÚNIA EURÓPY PARLAMENT RADA V Štrasburgu 20. mája 2015 (OR. en) 2012/0360 (COD) LEX 1607 PE-CONS 31/15 JUSTCIV 98 EJUSTICE 53 CODEC 662 NARIADENIE EURÓPEHO PARLAMENTU A RADY O INSOLVENČNOM KONANÍ

More information

Podporované grantom z Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Finančného mechanizmu EHP a Nórskeho finančného mechanizmu

Podporované grantom z Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Finančného mechanizmu EHP a Nórskeho finančného mechanizmu Podporované grantom z Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Finančného mechanizmu EHP a Nórskeho finančného mechanizmu Závereč ný workshop projektu INEDU-GOV Inovatívne vzdelávanie pracovníkov

More information

VYLEPŠOVANIE KONCEPTU TRIEDY

VYLEPŠOVANIE KONCEPTU TRIEDY VYLEPŠOVANIE KONCEPTU TRIEDY Typy tried class - definuje premenné a metódy (funkcie). Ak nie je špecifikovaná inak, viditeľnosť členov je private. struct - definuje premenné a metódy (funkcie). Ak nie

More information

Mesačná kontrolná správa

Mesačná kontrolná správa Mesačná kontrolná správa Štrukturálna štúdia mar.18 feb.18 jan.18 dec.17 nov.17 okt.17 sep.17 aug.17 júl.17 jún.17 máj.17 apr.17 mar.17 Internetová populácia SR 12+ 3 904 509 3 802 048 3 870 654 3 830

More information

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit.

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit. Fiber 5 Mbit ** 5 Mbit / Mbit 5,90 Fiber 50 Mbit * 50 Mbit / 8 Mbit 9,90 Fiber 80 Mbit * 80 Mbit / Mbit 5,90 Mini Mbit* Mbit / Mbit 9,90 Klasik 2 Mbit* 2 Mbit / 2 Mbit Standard 8 Mbit* 8 Mbit / 3Mbit Expert

More information

Uroplasty Essential Incontinence Solutions

Uroplasty Essential Incontinence Solutions MASTER Uroplasty Essential Incontinence Solutions DECLARATION OF CONFORMITY Annex II, Directive 93/42/EEC, 1993 Full Quality Assurance System Uroplasty Inc. ensures and declares that a full quality system

More information

Návrh kritérií pre habilitáciu docentov a vymenúvanie profesorov na Ekonomickej fakulte TU v Košiciach

Návrh kritérií pre habilitáciu docentov a vymenúvanie profesorov na Ekonomickej fakulte TU v Košiciach EKONOMICKÁ FAKULTA TU V KOŠICIACH MATERIÁL NA ROKOVANIE: Vedeckej rady, dňa: 16.11.20 Návrh kritérií pre habilitáciu docentov a vymenúvanie profesorov na Ekonomickej fakulte TU v Košiciach Predkladá: prof.

More information

Textový formát na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm. f) zákona

Textový formát na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm. f) zákona Popis textového formátu a xsd schémy na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm. f) zákona (formu na zaslanie údajov si zvolí odosielateľ údajov) Textový formát na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm.

More information

Informačný portál Národnej rady Slovenskej republiky

Informačný portál Národnej rady Slovenskej republiky Informačný portál Národnej rady Slovenskej republiky Realizačný koncept, softvérová platforma, množina dostupných údajov, možnosti komunikácie s verejnosťou RNDr. Stanislav Dzurjanin, exe IT, spol. s r.

More information

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH SK VYHLÁSENIE O PARAMETROCH Č. Hilti HIT-HY 200-R 0756-CPD-0462 1. Jedinečný identifikačný kód typu výrobku: Vytláčací lepiaci systém Hilti HIT-HY 200-R 2. Typ, číslo výrobnej dávky alebo sériové číslo,

More information

Desatinné čísla #1a. Decimal numbers #1b. How much larger is 21,8 than 1,8? Desatinné čísla #2a. Decimal numbers #2b. 14 divided by 0,5 equals...

Desatinné čísla #1a. Decimal numbers #1b. How much larger is 21,8 than 1,8? Desatinné čísla #2a. Decimal numbers #2b. 14 divided by 0,5 equals... Desatinné čísla #1a Mravec išiel 5,5 cm presne na sever, potom 3,4 cm na východ, 1,8 cm na juh, 14,3 cm na západ, 1,3 cm na sever a 10,9 cm na východ. Najmenej koľko cm musí teraz prejsť, aby sa dostal

More information

PRIVACY NOTICE OZNÁMENIE O OCHRANE OSOBNÝCH ÚDAJOV. Effective Date: from 25 May Dátum účinnosti: od 25. mája 2018

PRIVACY NOTICE OZNÁMENIE O OCHRANE OSOBNÝCH ÚDAJOV. Effective Date: from 25 May Dátum účinnosti: od 25. mája 2018 OZNÁMENIE O OCHRANE OSOBNÝCH ÚDAJOV Dátum účinnosti: od 25. mája 2018 V tomto Oznámení o ochrane osobných údajov je vysvetlené, ako určití členovia koncernu Vistra zhromažďujú, používajú a sprístupňujú

More information

Anycast. Ľubor Jurena CEO Michal Kolárik System Administrator

Anycast. Ľubor Jurena CEO Michal Kolárik System Administrator Anycast Ľubor Jurena CEO jurena@skhosting.eu Michal Kolárik System Administrator kolarik@skhosting.eu O nás Registrátor Webhosting Serverové riešenia Správa infraštruktúry Všetko sa dá :-) Index Čo je

More information

Testovanie bieleho šumu

Testovanie bieleho šumu Beáta Stehlíková FMFI UK Bratislava Opakovanie z prednášky Vygenerujeme dáta Vygenerujeme dáta: N

More information

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved.

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. MS Managed Service Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. Reproduction, or translation of materials without the author's written permission is prohibited. No content may be reproduced without

More information

Vyhlásenie o parametroch

Vyhlásenie o parametroch Vyhlásenie o parametroch Vydanie: 02/2013 Identifikačné č. 02 04 03 01 001 0 000001 Verzia č. 1 Sika AnchorFix -1 ETAG 001-5 13 1020 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH podľa prílohy III Nariadenia (EÚ) č. 305/2011

More information

Spôsoby zistenia ID KEP

Spôsoby zistenia ID KEP Spôsoby zistenia ID KEP ID KEP (kvalifikovaný elektronický podpis) je možné zistiť pomocou napr. ovládacieho panela, prostredíctvom prehliadača Internet Expolrer, Google Chrome alebo Mozilla Firefox. Popstup

More information

Recipient Configuration. Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP

Recipient Configuration. Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP Recipient Configuration Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP Agenda Mailbox Mail Contact Distribution Groups Disconnected Mailbox Mailbox (vytvorenie nového účtu) Exchange Management Console New User Exchange

More information

IFRS 9 FINANČNÉ NÁSTROJE

IFRS 9 FINANČNÉ NÁSTROJE NATIONAL AND REGIONAL ECONOMICS VIII IFRS 9 FINANČNÉ NÁSTROJE Peter ŠPEŤKO Národohospodárska fakulta Ekonomickej Univerzity v Bratislave, Katedra Bankovníctva a medzinárodných financií pspetko@gmx.net

More information

Passenger demand by mode

Passenger demand by mode Názov indikátora: Výkony v osobnej doprave Zaradenie indikátora v DPSIR D (driving forces - hnacie sily) štruktúre: Základné informácie: SR Definícia Výkony v osobnej doprave predstavujú rozsah prepravných

More information

kucharka exportu pro 9FFFIMU

kucharka exportu pro 9FFFIMU požiadavky na export kodek : Xvid 1.2.1 stable (MPEG-4 ASP) // výnimočne MPEG-2 bitrate : max. 10 Mbps pixely : štvorcové (Square pixels) rozlíšenie : 1920x1080, 768x432 pre 16:9 // výnimočne 1440x1080,

More information

Geo-lokalizácia a online marketing. JUDr. Zuzana Hečko, LL.M.

Geo-lokalizácia a online marketing. JUDr. Zuzana Hečko, LL.M. Geo-lokalizácia a online marketing JUDr. Zuzana Hečko, LL.M. 1. Geo-lokalizácia Cena každej informácie sa zvyšuje ak sa k nej dá priradiť informácia o umiestnení užívateľa. Smartfóny sú veľmi blízko spojené

More information

ÚMRTNOSŤ NA ÚRAZY MOZGU VO VYBRANÝCH EURÓPSKYCH KRAJINÁCH

ÚMRTNOSŤ NA ÚRAZY MOZGU VO VYBRANÝCH EURÓPSKYCH KRAJINÁCH ÚMRTNOSŤ NA ÚRAZY MOZGU VO VYBRANÝCH EURÓPSKYCH KRAJINÁCH. V NEMOCNICI A MIMO NEJ Alexandra Bražinová, Veronika Rehorčíková, Mark Taylor VIII. STREDOEURÓPSKY KONGRES URGENTNEJ MEDICÍNY A MEDICÍNY KATASTROF.3-1..17

More information

ZMLUVA SPOLOČNOSTI MCAFEE O CLOUDOVÝCH SLUŽBÁCH

ZMLUVA SPOLOČNOSTI MCAFEE O CLOUDOVÝCH SLUŽBÁCH ZMLUVA SPOLOČNOSTI MCAFEE O CLOUDOVÝCH SLUŽBÁCH Spoločnosť McAfee (ako je definovaná nižšie) a spoločnosť (ako je uvedená v udeľovacom liste) súhlasia s podmienkami tejto zmluvy (ako sú definované nižšie).

More information

Úradný vestník L 132. Európskej únie. Právne predpisy. Legislatívne akty. Ročník mája Slovenské vydanie.

Úradný vestník L 132. Európskej únie. Právne predpisy. Legislatívne akty. Ročník mája Slovenské vydanie. Úradný vestník Európskej únie L 132 Slovenské vydanie Právne predpisy Ročník 60 20. mája 2017 Obsah I Legislatívne akty SMERNICE Smernica Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2017/828 zo 17. mája 2017, ktorou

More information

Ochrana koncových staníc pomocou Cisco Security Agent 6.0. Ľubomír Varga.

Ochrana koncových staníc pomocou Cisco Security Agent 6.0. Ľubomír Varga. Ochrana koncových staníc pomocou Cisco Security Agent 6.0 Ľubomír Varga lubomir.varga@lynx.sk Agenda CSA 6.0 refresh Vybrané vlastnosti CSA 6.0 Application Trust levels Notify User Rule Actions User Justifications

More information

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX 45 826 45 Bratislava TASR, SITA Vaša značka/zo dňa Naša značka Vybavuje Bratislava -/- OHVBPKV/7785-3/25407/2018/Ki Ing. Kišacová,

More information

Microsoft Azure platforma pre Cloud Computing. Juraj Šitina, Microsoft Slovakia

Microsoft Azure platforma pre Cloud Computing. Juraj Šitina, Microsoft Slovakia Microsoft Azure platforma pre Cloud Computing Juraj Šitina, Microsoft Slovakia m Agenda Cloud Computing Pohľad Microsoftu Predstavujeme platformu Microsoft Azure Benefity Cloud Computingu Microsoft je

More information

1) Vo väčšine prípadov príslušný dohovor Medzinárodnej organizácie práce môže člen (členský štát)

1) Vo väčšine prípadov príslušný dohovor Medzinárodnej organizácie práce môže člen (členský štát) Zoznam dohovorov Medzinárodnej organizácie práce, ktorými je Slovenská republika viazaná, ktoré ratifikovala a vypovedala, ako aj čas a časové úseky na vypovedanie predmetných dohovorov Slovenská republika

More information

Riešenia a technológie pre jednotnú správu používateľov

Riešenia a technológie pre jednotnú správu používateľov Riešenia a technológie pre jednotnú správu používateľov Radovan Semančík Agenda Úvod: Identity Crisis Technológie správy používateľov Postup nasadenia Záver Súčasný stav IT Security Nekonzistentné bezpečnostné

More information

Dodatočné podmienky používania služby Document Cloud (vrátane služby Adobe Sign)

Dodatočné podmienky používania služby Document Cloud (vrátane služby Adobe Sign) Dodatočné podmienky používania služby Document Cloud (vrátane služby Adobe Sign) Naposledy aktualizované 16 jún 2016. V plnom rozsahu nahrádza predchádzajúcu verziu. Termíny písané veľkým začiatočným písmenom

More information

OBCHODNÝ REGISTER. Okresný súd Bratislava I. Nové zápisy. OV 9/2014 z

OBCHODNÝ REGISTER. Okresný súd Bratislava I. Nové zápisy. OV 9/2014 z OV 9/2014 z 15. 1. 2014 OBCHODNÝ REGISTER Okresný súd Bratislava I Nové zápisy Značka: R007066 Obchodné meno: 8689 s.r.o. Primárne IČO: 47552247 Tereza Feketeová Adresa: Čajkovského 4, 811 04 Bratislava

More information

IFRS 13 OCEŇOVANIE REÁLNOU HODNOTOU

IFRS 13 OCEŇOVANIE REÁLNOU HODNOTOU IFRS 13 OCEŇOVANIE REÁLNOU HODNOTOU Peter ŠPEŤKO Národohospodárska fakulta Ekonomickej Univerzity v Bratislave, Katedra Bankovníctva a medzinárodných financií pspetko@gmx.net Abstrakt IFRS 13 Oceňovanie

More information

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca Obsah balenia TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca PoE injektor Napájací adaptér CD Ethernet kábel Systémové požiadavky

More information

Vzorová účtovná závierka Illustrative Financial Statements Illustrativer Jahresabschluss

Vzorová účtovná závierka Illustrative Financial Statements Illustrativer Jahresabschluss ADVISORY Vzorová účtovná závierka Illustrative Financial Statements Illustrativer Jahresabschluss 2012 kpmg.sk KOMENTÁR Vzorová účtovná závierka k 31.12.2012 (Poznámky ako tretia súčasť účtovnej závierky)

More information

Poradové a agregačné window funkcie. ROLLUP a CUBE

Poradové a agregačné window funkcie. ROLLUP a CUBE Poradové a agregačné window funkcie. ROLLUP a CUBE 1) Poradové a agregačné window funkcie 2) Extrémy pomocou DENSE_RANK(), TOP() - Príklady 3) Spriemernené poradia 4) Kumulatívne súčty 5) Group By a Datepart,

More information

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX 45 826 45 Bratislava Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov farby na tetovanie

More information

Vzor dohody o grante pre viacerých príjemcov

Vzor dohody o grante pre viacerých príjemcov Program Horizont 2020 Vzor dohody o grante pre viacerých príjemcov v rámci mechanizmu spolufinancovania ERA-NET Cofund (HORIZONT 2020 ERA-NET COFUND viacerí) Verzia 5.0 18. októbra 2017 Vyhlásenie o odmietnutí

More information

Manuál k programu FileZilla

Manuál k programu FileZilla Manuál k programu FileZilla EXO TECHNOLOGIES spol. s.r.o. Garbiarska 3 Stará Ľubovňa 064 01 IČO: 36 485 161 IČ DPH: SK2020004503 support@exohosting.sk www.exohosting.sk 1 Úvod EXO HOSTING tím pre Vás pripravil

More information

1.3 Kompatibilný počítač znamená počítač s odporúčaným operačným systémom a hardvérovou konfiguráciou, ako je uvedené v dokumentácii.

1.3 Kompatibilný počítač znamená počítač s odporúčaným operačným systémom a hardvérovou konfiguráciou, ako je uvedené v dokumentácii. ADOBE Softvérová licenčná zmluva Prosím, pozorne si prečítajte túto zmluvu. Kopírovaním, inštaláciou alebo používaním všetkých alebo akýchkoľvek častí toho Softvéru (ako je definované nižšie) vy (ďalej

More information

Databázy (1) Prednáška 11. Alexander Šimko

Databázy (1) Prednáška 11. Alexander Šimko Databázy (1) Prednáška 11 Alexander Šimko simko@fmph.uniba.sk Contents I Aktualizovanie štruktúry databázy Section 1 Aktualizovanie štruktúry databázy Aktualizácia štruktúry databázy Štruktúra databázy

More information

Delegáciám v prílohe zasielame dokument COM(2015) 314 final.

Delegáciám v prílohe zasielame dokument COM(2015) 314 final. Rada Európskej únie V Bruseli 6. júla 2015 (OR. en) 10110/15 ECOFIN 516 UEM 248 STATIS 55 SPRIEVODNÁ POZNÁMKA Od: Dátum doručenia: 30. júna 2015 Komu: Č. dok. Kom.: COM(2015) 314 final Predmet: Jordi AYET

More information

Constraint satisfaction problems (problémy s obmedzujúcimi podmienkami)

Constraint satisfaction problems (problémy s obmedzujúcimi podmienkami) I2AI: Lecture 04 Constraint satisfaction problems (problémy s obmedzujúcimi podmienkami) Lubica Benuskova Reading: AIMA 3 rd ed. chap. 6 ending with 6.3.2 1 Constraint satisfaction problems (CSP) We w

More information

ZELENÁ KNIHA. o budúcnosti DPH. Smerom k jednoduchšiemu, odolnejšiemu a efektívnejšiemu systému DPH. {SEK(2010) 1455 konečné rozhodnutie}

ZELENÁ KNIHA. o budúcnosti DPH. Smerom k jednoduchšiemu, odolnejšiemu a efektívnejšiemu systému DPH. {SEK(2010) 1455 konečné rozhodnutie} SK SK SK EURÓPSKA KOMISIA Brusel, 1.12.2010 KOM(2010) 695 v konečnom znení ZELENÁ KNIHA o budúcnosti DPH Smerom k jednoduchšiemu, odolnejšiemu a efektívnejšiemu systému DPH {SEK(2010) 1455 konečné rozhodnutie}

More information

Dr. Vl. Clementisa 10, Bratislava 29 VÝROČNÁ SPRÁVA SLOVENSKEJ KONSOLIDAČNEJ, A.S. ZA ROK 2002

Dr. Vl. Clementisa 10, Bratislava 29 VÝROČNÁ SPRÁVA SLOVENSKEJ KONSOLIDAČNEJ, A.S. ZA ROK 2002 VÝROČNÁ SPRÁVA SLOVENSKEJ KONSOLIDAČNEJ, A.S. ZA ROK 2002 OBSAH Úvodné slovo generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva 1. Základné informácie o spoločnosti 2. Zhodnotenie činnosti v oblasti metodiky,

More information

Formulár s podpisom pre program

Formulár s podpisom pre program Formulár s podpisom pre program Číslo zmluvy MBA/MBSA U7635114 6-BVCG7FPLF Číslo zmluvy 99E60195 Poznámka: Uveďte príslušné aktívne čísla priradené dokumentom nižšie. Spoločnosť Microsoft vyžaduje, aby

More information

NÁKLADY ŽIVOTNÉHO CYKLU LIFE CYCLE COSTS

NÁKLADY ŽIVOTNÉHO CYKLU LIFE CYCLE COSTS NÁKLADY ŽIVOTNÉHO CYKLU LIFE CYCLE COSTS Jaroslav Lexa Apuen SK Kritériá ekonomicky najvýhodnejšej ponuky Most economically advantageous tender criteria Najlepší pomer ceny a kvality Best price-quality

More information

Temperament s r.o. Vložte postupne tieto údaje

Temperament s r.o. Vložte postupne tieto údaje Hlavička Daňové identifikačné číslo IČO SK NACE Obchodné meno (názov) účtovnej jednotky Sídlo účtovnej jednotky, ulica a číslo PSČ Obec Telefónne číslo Faové číslo Vložte postupne tieto údaje Temperament

More information

Poznámky k vyplneniu formulára sťažnosti. I. Čo by ste mali vedieť pred vyplnením formulára sťažnosti

Poznámky k vyplneniu formulára sťažnosti. I. Čo by ste mali vedieť pred vyplnením formulára sťažnosti SLO 2016/1 Poznámky k vyplneniu formulára sťažnosti I. Čo by ste mali vedieť pred vyplnením formulára sťažnosti Aké sťažnosti môže Súd preskúmať? Európsky súd pre ľudské práva (ďalej len Súd ) je medzinárodný

More information

OBCHODNÝ REGISTER. Okresný súd Bratislava I. Nové zápisy. OV 191/2015 z

OBCHODNÝ REGISTER. Okresný súd Bratislava I. Nové zápisy. OV 191/2015 z OV 191/2015 z 6. 10. 2015 OBCHODNÝ REGISTER Okresný súd Bratislava I Nové zápisy Značka: R122947 Obchodné meno: BASALT - GROUP, s. r. o. Primárne IČO: 48315958 Milan Lavo Adresa: Tribečská 13, 949 01 Nitra

More information

Metodické usmernenie Útvaru dohľadu nad finančným trhom Národnej banky Slovenska z 6. marca 2012 č. 3/2012

Metodické usmernenie Útvaru dohľadu nad finančným trhom Národnej banky Slovenska z 6. marca 2012 č. 3/2012 338 Vestník NBS metodické usmernenie č. 3/2012 čiastka 11/2012 Metodické usmernenie Útvaru dohľadu nad finančným trhom Národnej banky Slovenska z 6. marca 2012 č. 3/2012 k dokumentu kľúčových informácií

More information

ZMLUVA O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU

ZMLUVA O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU Číslo zmluvy: KŽP-PO4-SC431-2015-6/294 ZMLUVA O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU Číslo zmluvy: KŽP-PO4-SC431-2015-6/294 TÁTO ZMLUVA O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU je uzavretá

More information

Návrh SMERNICA RADY, ktorou sa mení smernica 2006/112/ES, pokiaľ ide o sadzby dane z pridanej hodnoty. {SWD(2018) 7 final} - {SWD(2018) 8 final}

Návrh SMERNICA RADY, ktorou sa mení smernica 2006/112/ES, pokiaľ ide o sadzby dane z pridanej hodnoty. {SWD(2018) 7 final} - {SWD(2018) 8 final} EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli 18. 1. 2018 COM(2018) 20 final 2018/0005 (CNS) Návrh SMERNICA RADY, ktorou sa mení smernica 2006/112/ES, pokiaľ ide o sadzby dane z pridanej hodnoty {SWD(2018) 7 final} - {SWD(2018)

More information

IBM Tivoli Directory Server Verzia 5.2 Client Readme

IBM Tivoli Directory Server Verzia 5.2 Client Readme IBM Tivoli Directory Server Verzia 5.2 Client Readme GI10-6158-00 IBM Tivoli Directory Server Verzia 5.2 Client Readme GI10-6158-00 Poznámka Pred použitím týchto informácií a produktu, ktorý podporujú,

More information

Návrh ROZHODNUTIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY

Návrh ROZHODNUTIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli 6. 2. 2015 COM(2015) 47 final Návrh ROZHODNUTIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY o mobilizácii Európskeho fondu na prispôsobenie sa globalizácii (žiadosť EGF/2014/016 IE/Lufthansa

More information

PRACOVNÝ DOKUMENT ÚTVAROV KOMISIE. Spoločná metodika hodnotenia štátnej pomoci

PRACOVNÝ DOKUMENT ÚTVAROV KOMISIE. Spoločná metodika hodnotenia štátnej pomoci EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli XXX SWD(2014) XXX PRACOVNÝ DOKUMENT ÚTVAROV KOMISIE Spoločná metodika hodnotenia štátnej pomoci SK SK PRACOVNÝ DOKUMENT ÚTVAROV KOMISIE Spoločná metodika hodnotenia štátnej pomoci

More information

Vestník. verejného obstarávania. 40/2016 vydaný

Vestník. verejného obstarávania. 40/2016 vydaný Vestník verejného obstarávania 40/2016 vydaný 26.02.2016 4416 - VBS Vestník č. 40/2016-26.02.2016 OZNÁMENIE O VÝSLEDKU VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA Formulár: Príloha č. 3 podľa Vykonávacieho nariadenia Komisie

More information

Návrh ROZHODNUTIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY

Návrh ROZHODNUTIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli 13. 9. 2012 COM(2012) 493 final C7-0294/12 Návrh ROZHODNUTIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY o mobilizácii Európskeho fondu na prispôsobenie sa globalizácii podľa bodu 28 Medziinštitucionálnej

More information

Návod na odstránenie certifikátov so zrušenou platnosťou

Návod na odstránenie certifikátov so zrušenou platnosťou Návod na odstránenie certifikátov so zrušenou platnosťou Dátum zverejnenia: 7. 11. 2017 Verzia: 1 Dátum aktualizácie: Popis: Tento dokument je určený používateľom, ktorí elektronicky podpisujú dokumenty

More information

Košice. Riešenia pre malé a stredné podniky

Košice. Riešenia pre malé a stredné podniky 28.09.2016 Košice Riešenia pre malé a stredné podniky Partnerský program Hewlett Packard Enterprise Partner Ready Výhody - Špeciálne ceny - Partner ready portál - Bezplatné školenia - Registrácia obchodného

More information

HACKTROPHY BUG BOUNTY PROJEKTY PODMIENKY PRE ETICKÉHO HACKERA

HACKTROPHY BUG BOUNTY PROJEKTY PODMIENKY PRE ETICKÉHO HACKERA HACKTROPHY BUG BOUNTY PROJEKTY PODMIENKY PRE ETICKÉHO HACKERA Vitaj v Hacktrophy Bug Bounty Programe (ďalej len Program ). Tento Program podporuje a odmieňa príspevky (oznámenie kvalifikovaných zraniteľností

More information

Analýza finančného zaťaženia podnikania

Analýza finančného zaťaženia podnikania SLOVAK BUSINESS AGENCY Karadžičova 2 Tel.: 02 203 63 100 811 09 Bratislava IČO: 30845301 agency@sbagency.sk DIČ: 2020869279 www.sbagency.sk Analýza finančného zaťaženia podnikania (analytický výstup) Bratislava,

More information

DRAFT LIST OF ACCEPTED EXPENSE CLAIMS

DRAFT LIST OF ACCEPTED EXPENSE CLAIMS DRAFT LIST OF ACCEPTED EXPENSE CLAIMS Part 1: Claims or obligations arising out of the provision of employment, property, goods or services (the scope of which is set out in Column 3), which have been

More information

Obsah. SOA REST REST princípy REST výhody prest. Otázky

Obsah. SOA REST REST princípy REST výhody prest. Otázky REST Peter Rybár Obsah SOA REST REST princípy REST výhody prest Otázky SOA implementácie WEB (1990) CORBA (1991) XML-RPC (1998) WS-* (1998) SOAP RPC/literal SOAP Document/literal (2001) REST (2000) SOA

More information

FINANČNÉ RIADITEĽSTVO SLOVENSKEJ REPUBLIKY

FINANČNÉ RIADITEĽSTVO SLOVENSKEJ REPUBLIKY FINANČNÉ RIADITEĽSTVO SLOVENSKEJ REPUBLIKY INTERNÝ RIADIACI AKT č. 79/2014 Vec: Vypracoval: Účinné od do: Stupeň utajenia: Sprístupnenie verejnosti: Zrušenie iného IRA: Určený: Obsah: Metodický pokyn k

More information

Západoslovenská energetika, a.s.

Západoslovenská energetika, a.s. Správa nezávislého audítora a konsolidovaná účtovná závierka k 31. decembru 2014 zostavená podľa Medzinárodných štandardov pre finančné výkazníctvo platných v Európskej únii Konsolidovaná účtovná závierka

More information

OBSAH. 01 Úvod a cieľ. 02 Rozsah pôsobnosti. 03 Zodpovednosť za implementáciu. 04 Dodržiavanie zákonov a ostatných externých a vnútorných pravidiel

OBSAH. 01 Úvod a cieľ. 02 Rozsah pôsobnosti. 03 Zodpovednosť za implementáciu. 04 Dodržiavanie zákonov a ostatných externých a vnútorných pravidiel 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 OBSAH 01 Úvod a cieľ 02 Rozsah pôsobnosti 03 Zodpovednosť za implementáciu 04 Dodržiavanie zákonov a ostatných externých a vnútorných pravidiel 05 Hospodárska

More information

IBM Programy pre obchodných partnerov

IBM Programy pre obchodných partnerov IBM BP Sales&Technical University 17.-18.10.2013, Hotel Victoria, Martin IBM Programy pre obchodných partnerov Miro Marko, BPO manager, IBM Slovensko Kľúčové programy Rebate programs programy na vyplatenie

More information

Problém Big Data a ako ho riešiť pomocou NoSQL. Ján Zázrivec Softec

Problém Big Data a ako ho riešiť pomocou NoSQL. Ján Zázrivec Softec Problém Big Data a ako ho riešiť pomocou NoSQL Ján Zázrivec Softec Dáta dnešného sveta Oblasti kde sa spracováva veľké množstvo dát: Internet Web vyhľadávače, Sociálne siete Veda Large Hadron Collider,

More information

FAQ AUTOMATICKÁ VÝMENA INFORMÁCIÍ FATCA, DAC2/CRS, DAC4/CBCR

FAQ AUTOMATICKÁ VÝMENA INFORMÁCIÍ FATCA, DAC2/CRS, DAC4/CBCR FAQ AUTOMATICKÁ VÝMENA INFORMÁCIÍ FATCA, DAC2/CRS, DAC4/CBCR FATCA 1. Je spoločnosť XXX oznamujúcou finančnou inštitúciou? Ak je spoločnosť XXX oznamujúcou finančnou inštitúciou, aký je FATCA status spoločnosti

More information

Poznámky Úč POD 3-01 IČO DIČ

Poznámky Úč POD 3-01 IČO DIČ A. VŠEOBECNÉ INFORMÁCIE 1. Obchodné meno a sídlo spoločnosti DanubiaTel, a.s. Borská 6 841 04 Bratislava Obchodná spoločnosť bola založená zakladateľskou listinou vo forme notárskej zápisnice N 119/02,

More information

Analýza zmien štruktúry príjmov významných softwarových spoločností

Analýza zmien štruktúry príjmov významných softwarových spoločností Analýza zmien štruktúry príjmov významných softwarových spoločností Marián Bogdány, Ivana Gondorová a Michal Poloni katedra informačních technologií VŠE Praha Abstrakt Významným softwarovým spoločnostiam

More information

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD Institut ekonomických studií Bakalářská práce 2011 Matej Kosturák UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD Institut ekonomických studií Matej

More information

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava

ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX Bratislava ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Trnavská cesta 52 P.O.BOX 45 826 45 Bratislava TASR, SITA Vaša značka/zo dňa Naša značka Vybavuje Bratislava -/- OHVBPKV/5249-6/19287/2018/Ki Ing. Kišacová,

More information

Štruktúra údajov pre kontajner XML údajov 1. Dátové prvky pre kontajner XML údajov

Štruktúra údajov pre kontajner XML údajov 1. Dátové prvky pre kontajner XML údajov Štruktúra údajov pre kontajner XML údajov 1. Dátové prvky pre kontajner XML údajov D.4 Kontajner XML údajov (XMLDataContainer) Príloha č. 11 k výnosu č. 55/2014 Z. z. [pridaná novelou č. 275/2014 Z. z.,

More information

U s m e r n e n i e Štátnej pokladnice č. 01/2018 zo dňa na vykonávanie prevodov do/zo zahraničia

U s m e r n e n i e Štátnej pokladnice č. 01/2018 zo dňa na vykonávanie prevodov do/zo zahraničia U s m e r n e n i e Štátnej pokladnice č. 01/2018 zo dňa 05.12.2018 na vykonávanie prevodov do/zo zahraničia Štátna pokladnica (ďalej len ŠP ) v zmysle 6 ods.1písm. r) zákona č. 291/2002 Z. z. o Štátnej

More information

ZADÁNÍ DIPLOMOVÉ PRÁCE

ZADÁNÍ DIPLOMOVÉ PRÁCE VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT ÚSTAV MANAGEMENTU INSTITUTE OF MANAGEMENT POSOUZENÍ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU FIRMY A NÁVRH

More information

PRÍLOHY. I. Správa o sekundárnych úpravách II. Správa o riadení rizika v oblasti transferového oceňovania III. Správa o kompenzačných úpravách

PRÍLOHY. I. Správa o sekundárnych úpravách II. Správa o riadení rizika v oblasti transferového oceňovania III. Správa o kompenzačných úpravách EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli 4. 6. 2014 COM(2014) 315 final ANNEXES 1 to 3 PRÍLOHY I. Správa o sekundárnych úpravách II. Správa o riadení rizika v oblasti transferového oceňovania III. Správa o kompenzačných

More information

Návrh efektívneho cash managementu podniku prostredníctvom cash poolingu

Návrh efektívneho cash managementu podniku prostredníctvom cash poolingu Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Návrh efektívneho cash managementu podniku prostredníctvom cash poolingu Diplomová práca Vedúci práce: Ing. Milena Otavová, Ph.D. Bc. Adam Vatolík

More information

Government Cloud. Stratégia využitia Cloud Computing-u vo Verejnej správe SR. Peter Kišša

Government Cloud. Stratégia využitia Cloud Computing-u vo Verejnej správe SR. Peter Kišša Government Cloud Stratégia využitia Cloud Computing-u vo Verejnej správe SR Peter Kišša Prečo? Aug, 2011 - Amazon launches US government cloud designed to meet the regulatory requirements of U.S. government

More information

Využití Open Source ERP systému pro řešení konkrétního realizačního problému

Využití Open Source ERP systému pro řešení konkrétního realizačního problému MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA INFORMATIKY Využití Open Source ERP systému pro řešení konkrétního realizačního problému DIPLOMOVÁ PRÁCE Martin Kemka Brno, podzim 2013 Prehlásenie Prehlasujem, že táto práca

More information

Zásady Európskeho parlamentu pre monitorovanie pomocou kamerového systému

Zásady Európskeho parlamentu pre monitorovanie pomocou kamerového systému Zásady Európskeho parlamentu pre monitorovanie pomocou kamerového systému schválené zástupkyňou generálneho tajomníka Európskeho parlamentu Francescou R. RATTIOVOU 20. apríla 2013 aktualizované 28. marca

More information

Usmernenia Systémy a kontroly v prostredí automatizovaného obchodovania pre obchodné platformy, investičné spoločnosti a príslušné orgány

Usmernenia Systémy a kontroly v prostredí automatizovaného obchodovania pre obchodné platformy, investičné spoločnosti a príslušné orgány Usmernenia Systémy a kontroly v prostredí automatizovaného obchodovania pre obchodné platformy, investičné spoločnosti a príslušné orgány 24 February 2012 ESMA/2012/122 (SK) Dátum: 24 February 2012 ESMA/2012/122

More information

CITIBANK EUROPE PLC. (Registračné číslo:132781) VÝROČNÁ SPRÁVA A ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA

CITIBANK EUROPE PLC. (Registračné číslo:132781) VÝROČNÁ SPRÁVA A ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA CITIBANK EUROPE PLC (Registračné číslo:132781) VÝROČNÁ SPRÁVA A ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA za rok končiaci sa k 31. decembru 2017 Obsah PREDSTAVENSTVO SPOLOČNOSTI A ĎALŠIE INFORMÁCIE...3 SPRÁVA PREDSTAVENSTVA...4

More information

CB Štrkovec. SK VYHLÁSENIE O PARAMETROCH SK Declaration of performance č. 1 / 2018

CB Štrkovec. SK VYHLÁSENIE O PARAMETROCH SK Declaration of performance č. 1 / 2018 1 z 9 SK VYHLÁSENIE O PARAMETROCH SK Declaration of performance č. 1 / 2018 1. Jedinečný identifikačný kód typu výrobku / Unique identification code of the product type : Betón podľa / Concrete according

More information

POSÚDENIE INFORMAČNÉHO SYSTÉMU PODNIKU A NÁVRH ZMIEN ENTERPRISE INFORMATION SYSTEM ANALYSIS AND IMPROVEMENT PROPOSALS

POSÚDENIE INFORMAČNÉHO SYSTÉMU PODNIKU A NÁVRH ZMIEN ENTERPRISE INFORMATION SYSTEM ANALYSIS AND IMPROVEMENT PROPOSALS VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV INFORMATIKY FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT INSTITUTE OF INFORMATICS POSÚDENIE INFORMAČNÉHO SYSTÉMU PODNIKU A

More information

"Competitivness in the EU Challenge for the V4 countries" Nitra, May 17-18, 2006

Competitivness in the EU Challenge for the V4 countries Nitra, May 17-18, 2006 VPLYV ODLOŽENEJ DANE Z PRÍJMOV NA VYČÍSLENIE ÚČTOVNÉHO VÝSLEDKU HOSPODÁRENIA A JEJ ZOBRAZENIE V ÚČTOVNEJ ZÁVIERKE MALÝCH A STREDNÝCH PODNIKOV IMPACT OF DEFERRED INCOME TAX ON EVALUATION OF COMPREHENSIVE

More information

MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA INFORMATIKY

MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA INFORMATIKY MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA INFORMATIKY Podpora CRM informačným systémom OpenERP DIPLOMOVÁ PRÁCA Bc. Ľuboš Láska Brno, 2013 Prehlásenie Prohlašuji, že tato práce je mým původním autorským dílem, které

More information

REPORT DESIGNER 1 VYTVORENIE A ÚPRAVA FORMULÁRA. úprava formulárov v Money S4 / Money S Vytvorenie formulára

REPORT DESIGNER 1 VYTVORENIE A ÚPRAVA FORMULÁRA. úprava formulárov v Money S4 / Money S Vytvorenie formulára REPORT DESIGNER úprava formulárov v Money S4 / Money S5 Informačný systém Money S4/S5 umožňuje upraviť tlačové zostavy tak, aby plne vyhovovali potrebám používateľa. Na úpravu tlačových zostáv slúži doplnkový

More information

PODMIENKY OPRÁVNENOSTI VÝDAVKOV

PODMIENKY OPRÁVNENOSTI VÝDAVKOV Príloha č. 6 výzvy - Podmienky oprávnenosti výdavkov PODMIENKY OPRÁVNENOSTI VÝDAVKOV Táto príloha stanovuje všeobecné, ako aj špecifické podmienky oprávnenosti výdavkov a vymedzuje zoznam a kategorizáciu

More information

Spôsoby výkonu súdnej exekúcie na peňažné plnenie s prihliadnutím na predaj podniku

Spôsoby výkonu súdnej exekúcie na peňažné plnenie s prihliadnutím na predaj podniku Bankovní institút Vysoká škola Praha Zahraničná vysoká škola Banská Bystrica Katedra ekonómie, oceňovania, spoločenských vied a práva Spôsoby výkonu súdnej exekúcie na peňažné plnenie s prihliadnutím na

More information

INFORMAČNÉ SYSTÉMY V MARKETINGU

INFORMAČNÉ SYSTÉMY V MARKETINGU SLOVENSKÁ POĽNOHOSPODÁRSKA UNIVERZITA V NITRE FAKULTA EKONOMIKY A MANAŽMENTU Ing. Peter Stuchlý, PhD. INFORMAČNÉ SYSTÉMY V MARKETINGU (INTERNÝ UČEBNÝ TEXT) NITRA, 2016 Interný učebný text k predmetu: Informačné

More information

SPRÁVA KOMISIE EURÓPSKEMU PARLAMENTU, RADE A EURÓPSKEMU HOSPODÁRSKEMU A SOCIÁLNEMU VÝBORU

SPRÁVA KOMISIE EURÓPSKEMU PARLAMENTU, RADE A EURÓPSKEMU HOSPODÁRSKEMU A SOCIÁLNEMU VÝBORU EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli 15. 4. 2014 COM(2014) 225 final SPRÁVA KOMISIE EURÓPSKEMU PARLAMENTU, RADE A EURÓPSKEMU HOSPODÁRSKEMU A SOCIÁLNEMU VÝBORU o uplatnení nariadenia Rady (ES) č. 2201/2003 o súdnej

More information