SONOS PLAY:1 Návod na obsluhu

Size: px
Start display at page:

Download "SONOS PLAY:1 Návod na obsluhu"

Transcription

1 SONOS PLAY:1 Návod na obsluhu

2 Informácie uvedené v tomto dokumente sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia. Žiadna časť tejto publikácie sa nesmie reprodukovať alebo prenášať v akejkoľvek forme a akýmkoľvek spôsobom, elektronicky ani mechanicky, vrátane kopírovania, nahrávania, sťahovania z internetu alebo počítačovej siete bez predchádzajúceho písomného povolenia spoločnosti Sonos, Inc. SONOS a všetky ostatné názvy produktov Sonos ako aj slogany sú ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami spoločnosti Sonos, Inc. SONOS je registrovaným patentom a ochrannou známkou v USA. Sonos výrobky môžu byť chránené jedným, alebo viacerými patentmi. Zoznam patentov našich výrobkov nájdete tu: sonos.com/legal/patents iphone, ipod, ipad a itunes sú ochrannými známkami spoločnosti Apple, Inc., registrovanými v USA a ďalších krajinách. Windows je registrovanou ochrannou známkou spoločnosti Microsoft Corporation v USA a ďalších krajinách. Android je ochrannou známkou spoločnosti Google Inc. Technológia dekódovania zvuku MPEG Layer-3 bola použitá na základe licencie spoločností Fraunhofer IIS a Thomson. Sonos používa MSNTP softvér, ktorý bol vyvinutý N.M. Maclaren na University of Cambridge. Copyright, N.M. Maclaren, 1996, 1997, 2000; Copyright, University of Cambridge, 1996, 1997, Všetky ostatné spomenuté výrobky a služby môžu by ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami rôznych vlastníkov práv Sonos, Inc. Všetky práva vyhradené.

3 SONOS PLAY:1 SONOS PLAY:1 je najnovší, najkompaktnejší bezdrôtový Sonos reproduktor, ktorý vám umožní si vychutnať vašu obľúbenú hudbu po celom dome a môžete ho ovládať vaším ľubovoľným Sonos ovládačom (viac informácií nájdete v časti Sonos ovládače na strane 2). Dva zákazkové meniče, 9 cm stredobasový reproduktor a vysokotónový reproduktor, každý so samostatným zosilňovačom. Funkcia prehrávaj/zastav si pamätá poslednú vec ktorú ste prehrávali. Dvojitým stlačením môžete dokonca prejsť na ďalšiu skladbu. Môžete spárovať dva PLAY:1 prehrávače a dostanete úžasný stereo zvuk, alebo použite dva PLAY:1 prehrávače ako zadné reproduktory pre váš systém domáceho kina SONOS PLAYBAR. Bezproblémovo spolupracuje so všetkými Sonos výrobkami. Stretli ste sa so Sonos zariadením prvý krát? Niekoľkými krátkymi krokmi môžete zapojiť a zapnúť váš Sonos systém. Jednoducho sa riaďte pokynmi priloženými k vášmu prehrávaču PLAY:1. Po nastavení vášho digitálneho hudobného systému môžete kedykoľvek jednoducho pridať ďalšie Sonos zariadenia. Ako pridať zariadenie k existujúcemu systému Sonos? Sonos možno ľahko rozširovať krok po kroku, izbu po izbe. Ak chcete pridať tento PLAY:1 prehrávač k existujúcemu Sonos systému, prejdite rovno k časti Pridanie k existujúcemu Sonos systému na strane 4.

4 2 Návod na obsluhu Vaša domáca dátová sieť Aby ste mohli využívať internetové hudobné služby, počúvať internetové rádiá a všetku digitálnu hudbu uloženú na vašich počítačoch alebo na sieťovom úložnom zariadení (NAS), vaša dátová sieť musí spĺňať nasledovné podmienky: Nároky na domácu dátovú sieť Poznámka: Vaša počítačová sieť musí byť pripojená k vysokorýchlostnému internetu, pretože Sonos systém si potrebuje sťahovať z internetu nový softvér. Aby mohol váš systém Sonos prijímať nový softvér, musí byť zaregistrovaný. V procese nastavenia sa preto určite zaregistrujte. V žiadnom prípade nesprostredkovávame vaše ové adresy iným spoločnostiam. Vysokorýchlostný DSL/káblový modem, alebo pripojenie optickým káblom podmieňuje správnu funkciu internetových hudobných služieb. (Ak vám váš poskytovateľ internetu ponúka len satelitné internetové pripojenie, môžete mať z dôvodu kolísania rýchlosti sťahovania dát problémy s prehrávaním hudby.) Ak váš modem neobsahuje aj sieťový smerovač (router) a chcete využívať automatickú aktualizáciu Sonos softvéru, alebo streamovať hudbu z internetových hudobných služieb, musíte si do svojej dátovej siete nainštalovať smerovač (router). Ak nemáte smerovač, skôr ako budete pokračovať, by ste si ho mali zakúpiť a nainštalovať. Ak budete chcieť používať aplikáciu Sonos ovládača pre smartfón Android, iphone, ipod Touch, ipad alebo iný tablet, budete potrebovať vo vašej sieti bezdrôtový WiFi smerovač. Ďalšie informácie nájdete na našej internetovej stránke Pripojte aspoň jedno Sonos zariadenie k vašej domácej sieti ethernetovým káblom a ďalšie Sonos zariadenia môžete pridať aj bezdrôtovo. Najlepšie výsledky dosiahnete vtedy, keď aj počítač alebo NAS sieťový disk, na ktorých je uložená vaša osobná hudobná knižnica, pripojíte k vašej domácej dátovej sieti ethernetovým káblom. Systémové požiadavky Windows XP SP3 a vyšší Macintosh OS X 10.6 a vyšší Kompatibilný s iphone, ipod touch, a ipad. iphone a ipod touch vyžadujú operačný systém ios 4.0 alebo novší. ipad vyžaduje operačný systém ios 5.0 alebo novší. Android: 2.1 a novšie, niektoré funkcie môžu vyžadovať novšie verzie operačného systému Android. Poznámka: Najaktuálnejšie systémové požiadavky, vrátane podporovaných verzií operačných systémov nájdete na našej stránke Sonos ovládače SONOS PLAY:1 môžete ovládať všetkými Sonos ovládačmi: Sonos ovládač pre Android. - Na vašom Android zariadení kliknite na tlačidlo Play Store alebo Market, kde si môžete z Google Play zadarmo stiahnuť aplikáciu Sonos. Sonos ovládač pre iphone alebo Sonos ovládač pre ipad Na vašom iphone, ipod Touch alebo ipad zariadení sa dotknite tlačidla App Store, kde si môžete zadarmo stiahnuť aplikáciu Sonos ovládača. Prípadne si túto aplikáciu stiahnite cez itunes. (Ak ju budete sťahovať cez itunes, budete musieť vaše prenosné zariadenie najprv zosynchronizovať s počítačom. Až potom ju môžete používať.)

5 SONOS PLAY:1 3 Sonos ovládač pre Mac alebo PC - Stiahnite si ich z našej stránky SONOS CONTROL Sonos trvalo pracuje na nových možnostiach ovládania, aby ste si mohli svoju hudbu púšťať takým spôsobom, ktorý sa vám hodí najviac. Aktuálny zoznam Sonos ovládačov nájdete na našej stránke PLAY:1 vrchná a zadná strana Zapnutie/Vypnutie Tlačidlo prehrávanie/zastavenie Stavový indikátor Váš Sonos systém je navrhnutý pre trvalú prevádzku. Keď systém práve neprehráva hudbu, spotrebuje zanedbateľné množstvo elektrickej energie. Keď chcete zastaviť prehrávanie hudby vo všetkých miestnostiach, môžete použiť v ponuke miestností funkciu Pause All (zastav všetko). Keď chcete zastaviť prehrávanie hudby v jednej miestnosti, stlačte tlačidlo prehrávanie/zastavenie na prehrávači. Prepína medzi prehrávaním a zastavením hudby v tejto miestnosti (ak medzitým nebol zvolený iný zdroj hudby, po zastavení a opätovnom stlačení pokračuje prehrávanie od miesta, kde bolo predtým zastavené). Stlačte jedenkrát a spustite, alebo zastavte prehrávanie Dvojnásobné stlačenie prepne na ďalšiu skladbu (ak to zvolený zdroj hudby umožňuje) Zobrazuje súčasný stav PLAY:1. V normálnej prevádzke môžete biely indikátor stavu prehrávača aj vypnúť. Celkový zoznam stavových indikátorov nájdete na Pridávanie hlasitosti (+) Uberanie hlasitosti (-) Týmito tlačidlami možno pridávať a uberať hlasitosť.

6 4 Návod na obsluhu Montážny otvor so závitom 1/4 palca alebo 6.75mm / závit 20 Konektor siete ethernet (LAN) Vstup striedavého sieťového napájania (~ V, Hz) PLAY:1 má na zadnej strane integrovaný montážny otvor určený pre prípadnú montáž na stenu (montážna konzola nie je priložená). Viac informácií nájdete v časti "Montáž na stenu" na strane 4. Priloženým ethernetovým káblom pripojte PLAY:1 k sieťovému smerovaču (routeru), počítaču alebo inému sieťovému zariadeniu, napríklad k NAS sieťovému pevnému disku. Pribalenou sieťovou šnúrou pripojte prehrávač do zásuvky elektrického rozvodu. Sieťovú šnúru pevne zasuňte do PLAY:1, až kým nie je úplne zarovno so spodnou stranou zariadenia. Výber umiestnenia Váš SONOS PLAY:1 môžete umiestniť takmer hocikde. Aby ste ho čo najlepšie využili, dodržujte niekoľko nasledovných zásad: PLAY:1 bude dobre hrať dokonca aj vtedy, keď ho umiestnite k stene alebo k iným predmetom. Optimálne výsledky však dosiahnete vtedy, keď na zadnej strane ponecháte medzeru minimálne 2,5cm. Tiež musíte dať pozor pri umiestňovaní SONOS PLAY:1 do blízkosti elektrónkového televízneho prijímača. Ak spozorujete akúkoľvek zmenu farby alebo iné skreslenie obrazu, jednoducho presuňte PLAY:1 ďalej od televízie. PLAY:1 je odolný voči vlhkosti, takže je možné ho používať v kúpeľni. Nie je však odolný voči vode, takže ho neumiestňujte do blízkosti vody, ani ho nenechávajte vonku počas dažďa alebo búrky. Montáž na stenu SONOS PLAY:1 má integrovaný 6,75mm montážny otvor so závitom (americký závit 20 závitov/palec). Podľa potreby môžete PLAY:1 pomocou vhodnej konzoly namontovať na stenu (montážna konzola nie je priložená). Jednoducho vyberte miesto, ktoré je v blízkosti elektrickej zásuvky (napájacia šnúra je dlhá 2 m), vyhýbajte sa miestam s vysokou teplotou, parou, kvapkajúcou vodou, a dajte si pozor na káble pod omietkou. Riaďte sa pokynmi priloženými k montážnej konzole. Poznámka: Uistite sa, či konzola, ktorú ste zakúpili, udrží najmenej 3,6kg a má 6,75mm hrubú skrutkovú tyč so závitom (americký závit 20 závitov/palec). Pridanie k existujúcemu systému Sonos Po nastavení vášho hudobného systému Sonos môžete kedykoľvek jednoducho pridať ďalšie zariadenia (až do 32 zón). 1. Vyberte vášmu prehrávaču SONOS PLAY:1 miesto (inštrukcie pre optimálne umiestnenie nájdete v časti Výber umiestnenia ). 2. Pomocou sieťovej šnúry pripojte svoj PLAY:1 do elektrickej zásuvky. Sieťovú šnúru pevne zasuňte do PLAY:1, až kým nie je úplne zarovno so spodnou stranou zariadenia. Poznámka: Ak chcete váš nový Sonos komponent pripojiť káblom, prepojte ethernetovú svorku na zadnej strane štandardným ethernetovým káblom so svojím sieťovým smerovačom, alebo ďalším Sonos zariadením (alebo, ak máte zabudovanú štruktúrovanú kabeláž, s aktívnou nástennou zásuvkou dátového rozvodu).

7 SONOS PLAY: Zvoľte si jednu z nasledovných možností: Na ručnom Sonos ovládači: Na diaľkovom ovládači Sonos zvoľte v ponuke Settings položku Add a Sonos Component a riaďte sa pri vložení vášho nového Sonos zariadenia do systému Sonos pokynmi na obrazovke. Pomocou Sonos ovládača pre Mac alebo PC Zvoľte v ponuke Manage položku Add a Sonos Component a riaďte sa pri vložení vášho nového Sonos zariadenia do systému Sonos pokynmi na obrazovke. Vytvorenie stereofónneho páru Funkcia Stereo Pair vám umožní spárovať dva prehrávače PLAY:1, PLAY:3 alebo PLAY:5 umiestnené v tej istej miestnosti, ktoré vám ponúknu široký stereofónny zážitok. V tejto konfigurácii slúži jedno zariadenie ako ľavý kanál a druhé ako pravý. Nemôžete v jednom páre kombinovať zariadenia PLAY:1, PLAY:3 a PLAY:5. Spárované komponenty musia byť identické. Optimálne umiestnenie Po spárovaní Sonos zariadení je ideálne ich umiestniť 2,5-3m od seba. Vaša obľúbená posluchová pozícia by mala byť 2,5-3,5m od spárovaných SONOS komponentov. Pri menšej vzdialenosti budete vnímať viac hlbokých tónov, pri väčšej bude lepšia kresba stereo obrazu. Poznámka: Funkcia stereo párovania je dostupná len pri modeloch PLAT:1, PLAY:3 a PLAY:5. Nemôžete v jednom páre kombinovať rôzne zariadenia. Spárované komponenty musia byť identické. Za pomoci ručného diaľkového ovládača Sonos 1. Zvoľte položku Settings -> Room Settings. 2. Vyberte PLAY:1 ktorý chcete spárovať. 3. Zvoľte položku Create Stereo Pair a stlačte Next. 4. Zvoľte druhý PLAY:1 s ktorým ho chcete spárovať. 5. Na PLAY:1, ktorý má prehrávať ľavý kanál, stlačte tlačidlo pridania hlasitosti. Zariadenia sa samočinne spoja a vytvoria spoločný stereo pár.

8 6 Návod na obsluhu Rozdelenie stereo páru: 1. Zvoľte položku Settings -> Room Settings. 2. Vyberte stereo pár, ktorý chcete rozdeliť (stereo pár má v názve označenie L+R). 3. Zvoľte položku Separate Stereo Pair a potvrďte stlačením Separate. Pomocou Sonos ovládača pre Mac alebo PC 1. Zvoľte si jednu z možností: Pomocou Sonos ovládača pre PC: V ponuke Manage zvoľte položku Settings. Pomocou Sonos ovládača pre Mac: V ponuke Sonos zvoľte položku Preferences -> Advanced Settings. 2. V ponuke miestností vyberte v roletovom menu PLAY:1 ktorý chcete párovať. 3. Kliknite na voľbu Create Stereo Pair a potom sa pri vytvorení stereo páru riaďte pokynmi. Rozdelenie stereo páru: 1. Zvoľte si jednu z možností: Pomocou Sonos ovládača pre PC: V ponuke Manage zvoľte položku Settings. Pomocou Sonos ovládača pre Mac: V ponuke Sonos zvoľte položku Preferences -> Advanced Settings. 2. V ponuke miestností vyberte v roletovej ponuke stereo pár, ktorý chcete rozdeliť (stereo pár má v názve označenie L+R). 3. Na záložke Basic zvoľte položku Separate Stereo Pair. 4. Kliknite na položku Separate.

9 SONOS PLAY:1 7 Zadné reprosústavy Pridanie efektových reproduktorov Jednoducho môžete pridať dva PLAY:1 alebo PLAY:3 prehrávače, ktoré fungujú ako ľavý a pravý efektový kanál vo vašom domácom kine Sonos. Môžete buď konfigurovať efektové reproduktory počas procesu nastavenia, alebo nižšie uvedenými krokmi teraz pridať. Uistite sa, že Sonos výrobky sú zhodné. Ako zadné efektové reproduktory môžete kombinovať PLAY:1 alebo PLAY:3. Pri procese nastavenia sa riaďte týmito pokynmi. Nevytvárajte z nich skupinu miestností ani stereo pár, keďže tak nebudú fungovať ako ľavý a pravý priestorový kanál. Za pomoci ručného diaľkového ovládača Sonos 1. V ponuke Settings vyberte položku Room Settings. 2. Vyberte miestnosť v ktorej je umiestnený PLAYBAR. 3. Zvoľte Add Surround Speakers. 4. Riaďte sa pokynmi a pridajte najprv ľavý a potom pravý efektový reproduktor. Pomocou Sonos ovládača pre Mac alebo PC 1. Zvoľte Manage -> Settings (PC) alebo Sonos -> Preferences (Mac). 2. Zvoľte Room Settings, ak to na ľavej strane nie je už zvýraznené. 3. Na záložke Basic zvoľte položku Add Surround Speakers. 4. Riaďte sa pokynmi a pridajte najprv ľavý a potom pravý efektový reproduktor.

10 8 Návod na obsluhu Priestorové nastavenia Základné nastavenie je určené pri procese kalibrácie. Ak chcete urobiť zmeny, môžete sa riadiť nižšie uvedenými krokmi. Za pomoci ručného diaľkového ovládača Sonos 1. V ponuke Settings vyberte položku Room Settings. 2. Vyberte miestnosť v ktorej je umiestnený SONOS PLAYBAR a efektové reproduktory. V Room Settings ponuke je zobrazená ako Miestnosť (+LS+RS). 3. Zvoľte položku Advanced Audio -> Surround Settings. 4. Zvoľte si jednu z možností: SURROUNDS: Voľbou On (zapnete) alebo voľbou Off (vypnete) zvuk efektových reproduktorov. Potiahnutím prsta po stupnici zvýšite alebo znížite hlasitosť efektových reproduktorov. Pomocou Sonos ovládača pre Mac alebo PC 1. Zvoľte Manage -> Settings (PC) alebo Sonos -> Preferences (Mac). 2. Zvoľte Room Settings, ak to na ľavej strane nie je už zvýraznené. 3. V ponuke Room Settings vyberte v roletovom menu miestnosť v ktorej sú PLAYBAR a efektové reproduktory umiestnené. 4. Zvoľte záložku Surrounds. 5. Zvoľte si jednu z možností: SURROUNDS: Ak chcete efektové reproduktory zapnúť, označte pole; ak ich chcete vypnúť, zrušte označenie. Kliknite a potiahnutím po stupnici zvýšite alebo znížite hlasitosť efektových reproduktorov. 6. Po ukončení zmien zavrite okno Settings. Odstránenie efektových reproduktorov Za pomoci ručného diaľkového ovládača Sonos 1. V ponuke Settings vyberte položku Room Settings. 2. Vyberte miestnosť v ktorej sú efektové reproduktory umiestnené. Názov miestnosti sa v ponuke Room Settings zobrazuje ako Miestnosť(+LS+RS) 3. Zvoľte Remove Surround Speakers. 4. Stlačením voľby Next odpojíte reproduktory pre priestorový zvuk od vášho systému. Ak to boli nové prehrávače PLAY:1, zobrazia na ponuke miestností ako Unused. Ak predtým už tieto PLAY:1 prehrávače boli pripojené vo vašom systéme, vrátia sa späť do stavu v ktorom boli predtým. Môžete ich teraz presunúť do inej izby a používať ich samostatne. AK ich chcete opäť pridať späť ako efektové reproduktory, pomoc nájdete v časti "Efektové reproduktory" na strane 7.

11 SONOS PLAY:1 9 Pomocou Sonos ovládača pre Mac alebo PC 1. Zvoľte Manage -> Settings (PC) alebo Sonos -> Preferences (Mac). 2. Zvoľte Room Settings, ak to na ľavej strane nie je už zvýraznené. 3. V ponuke Room Settings vyberte v roletovom menu miestnosť v ktorej je PLAYBAR umiestnený. Názov miestnosti sa zobrazuje ako Miestnosť (+LS+RS) 4. Na záložke Basic zvoľte položku Remove Surround Speakers. Ak to boli nové prehrávače PLAY:1, zobrazia v ponuke miestností ako Unused. Ak predtým už tieto PLAY:1 prehrávače boli pripojené vo vašom systéme, vrátia sa späť do stavu v ktorom boli predtým. Prehrávanie hudby Pre výber hudby môžete použiť ľubovoľný Sonos ovládač. Jednoducho si hudbu vyberte na diaľkovom ovládači v ponuke Music Menu alebo kliknite na záložku Music Library v Sonos ovládači pre Mac alebo PC. Rádio Sonos má zabudovaného sprievodcu internetového rádia, ktorý vám poskytuje okamžitý prístup k tisícom voľných internetových rádiostaníc a programov. Poľahky nájdete rádio stanice z celého sveta hudbu, správy a množstvo iných žánrov, vrátane archivovaných rozhlasových seriálov a podcastov. Ak si chcete vybrať internetovú rádiovú stanicu, jednoducho zvoľte Radio a potom stanicu. Hudobné služby Hudobná služba je online hudobná knižnica alebo online služba, ktorá predáva hudbu na základe platby za skladbu, album, audio knihu alebo abonentných poplatkov. Sonos je kompatibilný s niekoľkými hudobnými službami najnovší zoznam nájdete na stránke (Niektoré hudobné služby nemusia byť vo vašej krajine dostupné. Viac informácií nájdete na internetových stránkach jednotlivých hudobných služieb.) Ak ste už predplatiteľom niektorej hudobnej služby podporovanej Sonosom, jednoducho do Sonosu vložte vaše prístupové údaje k vašej službe a budete môcť na vašom Sonos systéme okamžite využívať hudobné služby vášho poskytovateľa. 1. Ak chcete pridať hudobnú službu, na diaľkovom ovládači v ponuke Music Menu stlačte More Music. 2. Vyberte si ktorú z kompatibilných služieb chcete pridať. 3. Vyberte voľbu existujúceho účtu (I already have an account). Napíšte vaše prihlasovacie meno a heslo a potom kliknite na Done. Vaše prihlasovacie meno a heslo bude overené poskytovateľom. Po overení vašich prístupových údajov sa táto hudobná služba zobrazí v ponuke Music Menu. V niektorých krajinách sú dostupné hudobné služby na skúšku zadarmo. (Viac informácií nájdete na internetových stránkach jednotlivých hudobných služieb.) Ak vidíte v ponuke More Music... možnosť hudobných služieb na skúšku, jednoducho na ne kliknite. Vyberte možnosť I m new to [music service] a potom sa riaďte pokynmi na displeji pre spustenie skúšobnej prevádzky hudobných služieb. Ak chcete hudobnú službu používať aj po uplynutí doby skúšobnej prevádzky, buďte si ju musieť predplatiť.

12 10 Návod na obsluhu Lokálna hudobná knižnica Hudobný systém Sonos dokáže prehrávať hudbu z akéhokoľvek sieťového úložného zariadenia (NAS) so zdieľanými sieťovými adresármi. Pri nastavení systému vás nápoveď prevedie procesom sprístupnenia týchto zdieľaných hudobných adresárov (napríklad vaša knižnica itunes). Keď sa neskôr rozhodnete pridať alebo odstrániť adresáre zo zoznamu, postupujte nasledovne. Ak chcete robiť v zozname lokálnych hudobných knižníc zmeny, vyberte si na diaľkovom Sonos ovládači v ponuke Settings jednu z nasledovných možností: Keď chcete pridať do Sonosu nový hudobný adresár, zvoľte Manage Music Library -> Music Library Setup -> Add New Share. Ak chcete odstrániť hudobný adresár, zvoľte Manage Music Library -> Music Library Setup. Dotknite sa zdieľaného adresára a potom zvoľte Remove. Sonos systém indexuje vašu lokálnu hudbu, takže si môžete prezerať vašu hudobnú zbierku podľa kategórií (napríklad podľa umelcov, albumov, skladateľov, žánrov alebo skladieb). Ak pridáte novú hudbu, môžete jednoducho aktualizovať hudobný index a tak pridať túto novú hudbu do vašej Sonos hudobnej knižnice. Ak chcete aktualizovať vašu hudobnú knižnicu, stlačte Manage Music Library -> Update Music Index Now. Ak chcete aby sa hudobná knižnica aktualizovala každý deň, zvoľte možnosť Schedule Music Index Updates a potom si vyberte čas aktualizácie indexov. Bezdrôtové prehrávanie itunes knižnice z ios zariadení Môžete si vyberať a prehrávať hudbu a podcasty uložené na ľubovoľnom ipad, iphone alebo ipod Touch zariadení, ktoré je v tej istej sieti ako vaše Sonos zariadenia. Prehrávanie je vo všetkých izbách dokonale synchronizované. Jednoducho si na vašom ios zariadení v Sonos aplikácii zvoľte možnosť This ipad, This iphone alebo This ipod Touch, vyberte si hudbu a potom môžete na hociktorom Sonos ovládači ovládať prehrávanie. Bezdrôtové prehrávanie itunes knižnice je možné nasledovných ios zariadení: ipod touch 4. generácie a novšie (s ios 6 alebo novším) iphone 3GS a novšie (a ios 6 alebo novším) ipad 2 (a ios 6 alebo novším) ipad 3. generácie a novšie (s ios 6 alebo novšími) ipad mini Bezdrôtové prehrávanie z Android zariadení Môžete si vyberať a prehrávať hudbu uloženú na ľubovoľnom Android zariadení, ktoré je v tej istej sieti ako vaše Sonos zariadenia. Prehrávanie je vo všetkých izbách dokonale synchronizované. Jednoducho si na vašom Android smartfóne alebo tablete v Sonos aplikácii zvoľte možnosť This Mobile Device, vyberte si hudbu a potom môžete na hociktorom Sonos ovládači ovládať prehrávanie. Bezdrôtové prehrávanie hudby je kompatibilné so Sonos softvérom a vyšším a ľubovoľným zariadením s operačným systémom Android 2.1 a vyššími. (Bezdrôtové prehrávanie podcastov je podporované na softvéri Android 2.2 a vyšších verziách.)

13 SONOS PLAY:1 11 Nastavenie zvukových korekcií Prehrávač SONOS PLAY:1 je z výroby prednastavený tak aby ponúkal optimálny zážitok z hudby. V prípade potreby môžete meniť parametre zvuku (basy, výšky, vyváženie sterea alebo fyziologickú reguláciu hlasitosti) tak, aby vám čo najlepšie vyhovovali. Poznámka: Nastavenie stereováhy je dostupné len keď je PLAY:1 zaradený v stereo páre. 1. Pri použití ručného ovládača zvoľte Settings -> Room Settings. 2. Vyberte si miestnosť. 3. Zvoľte Music Equalization a potom pohybom prsta na obrazovke nastavte úroveň korekcie hlbokých a vysokých tónov alebo stereo váhy. 4. Fyziologickú reguláciu hlasitosti zapnete alebo vypnete voľbami On/Off. (Fyziologická regulácia hlasitosti pri nízkych hlasitostiach zosilňuje niektoré frekvencie (vrátane hlbokých tónov) aby bol zvuk rovnako pútavý). Odstraňovanie problémov Výstraha: Neotvárajte zariadenie. Hrozí úraz elektrickým prúdom. Tento výrobok môže opravovať výhradne autorizované servisné stredisko Sonos. Akýkoľvek pokus o neautorizovanú opravu má za následok stratu záruky. Viac informácií získate na zákazníckej podpore spoločnosti Sonos. Ak sa vyskytne nejaký problém, môžu vám pri jeho riešení pomôcť nasledovné tipy. Ak napriek tomu nenájdete riešenie problému alebo si nie ste istí postupom, kontaktujte tím zákazníckej podpory Sonos a radi vám pomôžeme. Počas nastavenia nebol SONOS CONNECT nájdený Nastavenia siete môžu brániť prehrávaču PLAY:1 sa spojiť s vaším hudobným systémom Sonos. Ak je prehrávač PLAY:1 pripojený bezdrôtovo, pokúste sa umiestniť Sonos zariadenia bližšie k sebe alebo ich dočasne pripojte káblom, aby ste sa presvedčili, či problém nesúvisí s bezdrôtovým rušením. Ak sa stretnete s týmto problémom pri inštalácii prvého Sonos zariadenia pripojeného káblom, môžete skúsiť niektorý z ďalej uvedených krokov: Ak problémy pretrvávajú, obráťte sa na vášho predajcu alebo centrum zákazníckej podpory Sonos. 1. Skontrolujte firewall Firewall softvér nainštalovaný v počítači môže blokovať porty, ktoré Sonos používa. Najprv vypnite všetky firewall softvéry a skúste sa pripojiť opäť. Ak sa problém s pripojením vyriešil, musíte nastaviť váš firewall tak, aby spolupracoval so softvérom Sonos Controller pre Mac alebo PC. Podrobné inštrukcie nájdete na našej internetovej stránke Ak sa tým problém nevyriešil, skúste krok Skontrolujte smerovač Môžete smerovač obísť spôsobom ktorý je zobrazený na nasledujúcom obrázku, aby ste zistili, či máte problém s jeho konfiguráciou (zabezpečte, aby aj v tomto zapojení mali počítač a extendér BRIDGE prístup na internet):

14 12 Návod na obsluhu Skontrolujte, či je váš káblový/dsl-modem pripojený k WAN portu vášho smerovača. Dočasne odstráňte všetky ostatné zariadenia, pripojené k vašej sieti. Ethernetovým káblom prepojte ethernetovú svorku na zadnej strane Sonos zariadenia so svojím počítačom a druhým ethernetovým káblom prepojte Sonos zariadenie s jedným LAN portom na vašom smerovači. Po zmene konfigurácie zapojenia možno bude potrebné odpojiť sieťovú šnúru Sonos zariadenia a opäť ju pripojiť. Ak nemáte smerovač, viac informácií nájdete na 3. Skontrolujte káble Skontrolujte indikátory linky a aktivity siete na smerovači a Sonos zariadení. Indikátor spojenia musí trvalo svietiť a indikátor aktivity musí blikať. Ak nesvieti zelený indikátor linky, skúste kábel pripojiť k inému portu. Ak naďalej nesvietia indikátory linky, skúste použiť iný ethernetový kábel. Všetky miestnosti nie je vidieť Pravdepodobne je vaša bezdrôtová komunikácia rušená. Nasledovným spôsobom zmeňte rádiofrekvenčný kanál, na ktorom pracuje váš Sonos systém. Na ručnom Sonos ovládači: V ponuke Settings sa dotknite položky Advanced Settings, a potom Wireless Channel. Zo zoznamu si vyberte iný bezdrôtový kanál. Pomocou Sonos ovládača pre PC: V ponuke Manage zvoľte položku Settings -> Advanced Settings. Na záložke General si zo zoznamu vyberte iný kanál. Pomocou Sonos ovládača pre Mac: V ponuke Sonos zvoľte položku Preferences -> Advanced Settings. Na záložke General si zo zoznamu vyberte iný bezdrôtový kanál. Prepnutie kanála môže trvať niekoľko sekúnd. Počas prepínania kanálov na chvíľu môže vypadnúť prehrávanie hudby.

15 SONOS PLAY:1 13 Vysvetlivky svetelných indikátorov Stavový indikátor PLAY:1 Stav Ďalšie informácie Trvalá biela Trvalá zelená Blikajúca biela Blikajúca zelená a biela Pomaly blikajúca zelená Rýchlo blikajúca oranžová Zapnutý a pripojený k Sonos systému. Hlasitosť je nastavená na minimum alebo je umlčaná Zapínanie (štartovanie systému) Nepriradený k Sonos systému Zvuk do zadných reproduktorov je vypnutý Prehrávanie / Nasledujúca skladba zlyhalo Týka sa to PLAY:1 v konfigurácii efektových reproduktorov pre PLAYBAR Znamená to, že buď spustenie prehrávania, alebo prepnutie na ďalšiu skladbu nebolo možné Blikajúca oranžová a potom biela Poruchový režim Prehrávač SONOS PLAY:1 má poruchu. Keď má prehrávač poruchu, hlasitosť je umlčaná. Skontrolujte, či je teplota v miestnosti nižšia ako 40 C Ak je PLAY:1 na priamom slnku, zabezpečte tienenie Vypnite prehrávanie stlačením tlačidla Pause a potom opätovne spustite prehrávanie stlačením tlačidla Play

16 14 Návod na obsluhu Dôležité bezpečnostné upozornenia 1. Prečítajte si tieto pokyny. 2. Odložte si tieto pokyny. 3. Dbajte na upozornenia. 4. Riaďte sa pokynmi. 5. Toto zariadenie nepoužívajte v blízkosti vody. 6. Čistite výhradne suchou mäkkou látkou. Čistiace prostriedky a riedidlá určené pre domácnosť môžu poškodiť povrchovú úpravu Sonos zariadení. 7. Neinštalujte do blízkosti zdrojov tepla, napríklad k radiátorom, ohrievačom, peciam alebo iným zariadeniam, ktoré produkujú teplo. 8. Napájacie šnúry umiestňujte tak, aby sa po nich nechodilo a nebolo možné poškodiť ich predmetmi, ktoré sú na nich umiestnené. Zvýšenú pozornosť venujte miestam pri konektoroch, vývodoch na zadnom paneli prístroja a rozvodných koncovkách. 9. Používajte len prídavné zariadenia alebo príslušenstvo, odporúčané výrobcom. 10. Na zvýšenie ochrany tohto výrobku ho počas búrky a v prípade, že sa výrobok nebude dlhší čas používať odporúčame odpojiť od elektrickej siete. 11. Zariadenie môže opravovať len kvalifikovaný servisný pracovník. Servisný zásah je nevyhnutný, keď sa zariadenie akýmkoľvek spôsobom poškodí, má poškodenú sieťovú šnúru alebo konektor, vyliala sa naň tekutina alebo do prístroja spadli nejaké predmety, zmokol alebo bol vo vlhkom prostredí, nefunguje normálne alebo spadol. 12. Sieťová zástrčka musí byť ľahko dostupná, aby bolo zariadenie možné odpojiť. 13. Upozornenie: Nevystavujte zariadenie dažďu ani vlhkosti. Znížite tým riziko vzniku požiaru alebo úrazu elektrickým prúdom. 14. Nikdy na tento prístroj neumiestňujte objekty naplnené tekutinami, ako napríklad vázy, ani ho nevystavujte riziku pokropenia alebo poliatia. 15. Ak montujete Sonos zariadenia na stenu, použite správne montážne príslušenstvo a riaďte sa návodom na použitie.

17 SONOS PLAY:1 15 Technické údaje Vlastnosti Audio Zosilňovač Vysoko-tónový menič Stredno-tónový menič Nastavenie stereo páru Domáce kino 5.1 Popis Dva digitálne zosilňovače v triede D Jeden vysoko-tónový menič s čistou a presnou reprodukciou vysokých frekvencií Jeden stredno-tónový menič s vernou reprodukciou stredných frekvencií, ktorá je veľmi dôležitá pre presnú reprodukciu vokálov a nástrojov a tiež hlbokých a bohatých basov Nastaví dva PLAY:1 ako samostatné ľavé a pravé reproduktory Keď pridáte dva PLAY:1 reproduktory k PLAYBARu a SUB subwooferu, budete si môcť vychutnať pravé domáce kino. Hudba Podporované zvukové formáty Podporované hudobné služby Operačné systémy (pre uložené súbory) Podporované internetové rádiá Podporované obrázky albumov Podporované zoznamy skladieb Podporuje komprimované formáty MP3, itunes Plus, WMA (vrátane zakúpených stiahnutých Windows Media súborov), AAC (MPEG4), AAC+, Ogg Vorbis, Audible (formát 4), Apple Lossless, Flac (bezstratové) hudobné súbory, a tiež nekomprimované WAV a AIFF súbory. Základná podpora vzorkovacej frekvencie 44,1 khz. Navyše podporuje vzorkovacie frekvencie 48kHz, 32kHz, 24kHz, 22kHz, 16kHz, 11kHz, a 8kHz. Poznámka: Apple "Fairplay", AAC Enhanced a WMA Lossless formáty momentálne nie sú podporované. Skôr zakúpené Apple "Fairplay" skladby chránené DRM sa dajú aktualizovať. Detaily nájdete u Apple. Sonos bezproblémovo pracuje s hudobnými službami 7Digital, 8Tracks, Amazon Cloud Player, AUPEO!, Dar.fm, Deezer, Hearts of Space, iheartradio, JB Hi-Fi NOW, JUKE, Last.fm, MOG, Murfie, Napster, Pandora, Qobuz, Rdio, Rhapsody, SiriusXM Internet Radio, Simfy, Slacker Radio, Songl, Songza, Spotify, Stitcher SmartRadio, TuneIn, Wolfgang s Vault, WiMP, a stiahnutou hudbou z akejkoľvek služby, ktorá podporuje skladby bez DRM ochrany (v rôznych regiónoch je rôzna dostupnosť služieb) Windows XP SP3 a vyššie; Macintosh OS X 10.6 a vyššie; NAS (sieťové úložné stanice) zariadenia podporujúce CIFS Tok údajov MP3 / WMA JPEG, PNG, BMP, GIF itunes, WinAmp, Windows Media Player, a MusicMatch (.m3u,.pls,.wpl) Sieť* Bezdrôtová konektivita Zásuvka siete LAN SonosNet 2.0, bezpečná bezdrôtová multi uzlová peer-to-peer sieť kryptovaná AES protokolom. Jeden 10/100Mbps ethernetový port SonosNet extendér Funkcionalita pre rozšírenie dosahu a posilnenie výkonu siete SONOSNet 2.0 Všeobecné Sieťové napájanie Tlačidlá na hornej strane AC 120/240V, Hz, so samočinným prepínaním Hlasitosť a prehrávanie/zastavenie. Prehrávanie spustite stlačením tlačidla prehrávania. Dvojitým stlačením prejdete na ďalšiu skladbu

18 16 Návod na obsluhu LED indikátory na hornej strane Rozmery (Š x V x H) Indikujú stav PLAY: x X (mm) Montážny otvor so závitom 1/4 palca alebo 6.75mm / závit 20 Hmotnosť Rozsah pracovných teplôt Rozsah teplôt pre skladovanie Odolnosť voči vlhkosti Povrchová úprava 1.85 kg od 0 do 45 stupňov C od -20 do 70 stupňov C Navrhnutý tak, aby vydržal vysokú vlhkosť, napríklad v kúpeľni s tečúcou sprchou. (Prehrávač SONOS PLAY:1 nie je vodotesný ani odolný voči vode.) Biela so svetlou kovovou mriežkou alebo čierna s grafitovou mriežkou *Technické údaje sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia.

Návod na obsluhu Sonos, Inc. Všetky práva vyhradené.

Návod na obsluhu Sonos, Inc. Všetky práva vyhradené. 2 Návod na obsluhu 2004-2011 Sonos, Inc. Všetky práva vyhradené. SONOS PLAY:3 3 SONOS PLAY:3 SONOS PLAY:3 je bezdrôtový hudobný systém, ktorý vám umožní si vychutnať vašu obľúbenú hudbu po celom dome a

More information

August Sonos, Inc. Všetky práva vyhradené.

August Sonos, Inc. Všetky práva vyhradené. Návod na obsluhu INFORMÁCIE UVEDENÉ V TOMTO DOKUMENTE SA MÔŽU ZMENIŤ BEZ PREDCHÁDZAJÚCEHO UPOZORNENIA. Žiadna časť tejto publikácie sa nesmie reprodukovať alebo prenášať v akejkoľvek forme a akýmkoľvek

More information

Návod na rýchle nastavenie bluesound.com

Návod na rýchle nastavenie bluesound.com Návod na rýchle nastavenie bluesound.com Dodávané príslušenstvo Stereo RCA / RCA kábel (2 m) Minijack 3,5mm / RCA kábel (2 m) Sieťový kábel 120V Sieťový kábel 230 V Ethernetový kábel (2 m) Bezdrátový prehrávač

More information

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca Obsah balenia TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca PoE injektor Napájací adaptér CD Ethernet kábel Systémové požiadavky

More information

SONOS CONNECT. Product Guide

SONOS CONNECT. Product Guide SONOS CONNECT Product Guide THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic

More information

SONOS PLAY:1. Product Guide

SONOS PLAY:1. Product Guide SONOS PLAY:1 Product Guide THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic

More information

Registrácia účtu Hik-Connect

Registrácia účtu Hik-Connect Registrácia účtu Hik-Connect Tento návod popisuje postup registrácie účtu služby Hik-Connect prostredníctvom mobilnej aplikácie a webového rozhrania na stránke www.hik-connect.comg contents in this document

More information

Spôsoby zistenia ID KEP

Spôsoby zistenia ID KEP Spôsoby zistenia ID KEP ID KEP (kvalifikovaný elektronický podpis) je možné zistiť pomocou napr. ovládacieho panela, prostredíctvom prehliadača Internet Expolrer, Google Chrome alebo Mozilla Firefox. Popstup

More information

Marec Sonos, Inc. Všetky práva vyhradené.

Marec Sonos, Inc. Všetky práva vyhradené. TENTO DOKUMENT OBSAHUJE INFORMÁCIE, KTORÉ SA MÔŽU ZMENIŤ BEZ PREDCHÁDZAJÚCEHO UPOZORNENIA. Žiadna časť tejto publikácie nesmie byť bez predchádzajúceho písomného súhlasu od spoločnosti Sonos, Inc. reprodukovaná

More information

SONOS PLAY:3. Product Guide

SONOS PLAY:3. Product Guide SONOS PLAY:3 Product Guide THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic

More information

SONOS PLAY:3. Product Guide

SONOS PLAY:3. Product Guide SONOS PLAY:3 Product Guide THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic

More information

Urobte viac. Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200. Model R9000

Urobte viac. Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200. Model R9000 Urobte viac Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200 Model R9000 Názov a heslo siete WiFi Predvolený názov (SSID) a sieťový kľúč (heslo) siete WiFi sú pre smerovač jedinečné, ako sériové číslo.

More information

Panelový reproduktor. Návod na použitie HT-MT500/MT501

Panelový reproduktor. Návod na použitie HT-MT500/MT501 Panelový reproduktor Návod na použitie HT-MT500/MT501 VAROVANIE Zariadenie neinštalujte v stiesnených priestoroch, napríklad v knižnici alebo vstavanej skrini. Ventilačný otvor zariadenia nezakrývajte

More information

March by Sonos, Inc. All rights reserved.

March by Sonos, Inc. All rights reserved. THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic or mechanical, including

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť AW5000. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť AW5000. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/support Otázky? Kontaktujte Philips AW5000 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 Bezpečnosť 2 Upozornenie 3 2 Váš

More information

Smerovač Wifi Smart R6300v2 Inštalačná príručka

Smerovač Wifi Smart R6300v2 Inštalačná príručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti NETGEAR, Inc. alebo jej dcérskych spoločností v USA a v iných krajinách.

More information

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved.

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. MS Managed Service Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. Reproduction, or translation of materials without the author's written permission is prohibited. No content may be reproduced without

More information

May by Sonos, Inc. All rights reserved.

May by Sonos, Inc. All rights reserved. THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic or mechanical, including

More information

June by Sonos, Inc. All rights reserved.

June by Sonos, Inc. All rights reserved. THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic or mechanical, including

More information

Rýchle spustenie. Nighthawk X4 Inteligentný smerovač WiFi AC2350 Model R7500v2. Obsah balenia. Inštalačné video

Rýchle spustenie. Nighthawk X4 Inteligentný smerovač WiFi AC2350 Model R7500v2. Obsah balenia. Inštalačné video Podpora Ďakujeme vám, že ste si kúpili výrobok od spoločnosti NETGEAR. Po inštalácii zariadenia vyhľadajte štítok so sériovým číslom a pomocou neho zaregistrujte svoj produkt na webovej stránke https://my.netgear.com.

More information

XPS 8920 Setup and Specifications

XPS 8920 Setup and Specifications XPS 8920 Setup and Specifications Model počítača: XPS 8920 Regulačný model: D24M Regulačný typ: D24M001 Poznámky, upozornenia a výstrahy POZNÁMKA: POZNÁMKA uvádza dôležité informácie, ktoré umožňujú lepšie

More information

kucharka exportu pro 9FFFIMU

kucharka exportu pro 9FFFIMU požiadavky na export kodek : Xvid 1.2.1 stable (MPEG-4 ASP) // výnimočne MPEG-2 bitrate : max. 10 Mbps pixely : štvorcové (Square pixels) rozlíšenie : 1920x1080, 768x432 pre 16:9 // výnimočne 1440x1080,

More information

Slovenská verzia. Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N. Obsah balenia. Zoznam terminológie

Slovenská verzia. Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N. Obsah balenia. Zoznam terminológie 3 Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N Bezdrôtový router Sweex 150N nevystavujte extrémnym teplotám. Zariadenie neumiestňujte na priame slnečné svetlo ani do blízkosti zdrojov tepla. Bezdrôtový router

More information

Manuál k programu FileZilla

Manuál k programu FileZilla Manuál k programu FileZilla EXO TECHNOLOGIES spol. s.r.o. Garbiarska 3 Stará Ľubovňa 064 01 IČO: 36 485 161 IČ DPH: SK2020004503 support@exohosting.sk www.exohosting.sk 1 Úvod EXO HOSTING tím pre Vás pripravil

More information

June by Sonos, Inc. All rights reserved.

June by Sonos, Inc. All rights reserved. THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic or mechanical, including

More information

March by Sonos, Inc. All rights reserved.

March by Sonos, Inc. All rights reserved. THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic or mechanical, including

More information

Kamera. Sieťová klenbová kamera. Rýchla používateľská príručka---po slovensky. Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I),

Kamera. Sieťová klenbová kamera. Rýchla používateľská príručka---po slovensky. Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I), Kamera Sieťová klenbová kamera Rýchla používateľská príručka---po slovensky Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I), UD.6L0201B1254A01EU 1 Regulačné informácie Vyhlásenie o súlade s normami

More information

INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM. Vnútorná obálka ÚVOD O SOFTWARE

INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM. Vnútorná obálka ÚVOD O SOFTWARE INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM ÚVOD O SOFTWARE... PRED INŠTALÁCIOU INŠTALÁCIA SOFTVÉRU PRIPÁJANIE K POČÍTAČU KONFIGURÁCIA OVLÁDAČA TLAČIARNE Strana Vnútorná obálka AKO POUŽÍVAŤ PREVÁDZKOVÁ

More information

Návod na používanie IR 130 Internetové rádio

Návod na používanie IR 130 Internetové rádio Návod na používanie 10009125 10022777 IR 130 Internetové rádio Vážený zákazník, V prvom rade sa Vám chceme poďakovať za nákup tohto produktu. Aby sa zabránilo možnému technickému poškodeniu, prosíme Vás,

More information

Anycast. Ľubor Jurena CEO Michal Kolárik System Administrator

Anycast. Ľubor Jurena CEO Michal Kolárik System Administrator Anycast Ľubor Jurena CEO jurena@skhosting.eu Michal Kolárik System Administrator kolarik@skhosting.eu O nás Registrátor Webhosting Serverové riešenia Správa infraštruktúry Všetko sa dá :-) Index Čo je

More information

Systém domáceho kina. Návod na použitie HT-XT1

Systém domáceho kina. Návod na použitie HT-XT1 Systém domáceho kina Návod na použitie HT-XT1 VAROVANIE Zariadenie neinštalujte v stiesnených priestoroch, napríklad v knižnici alebo vo vstavanej skrini. Ventilačný otvor zariadenia nezakrývajte novinami,

More information

Bluesound Node 2. Stream music to any stereo you want.

Bluesound Node 2. Stream music to any stereo you want. Bluesound Node 2 Stream music to any stereo you want. Free Your Digital Music Collection. Discover Music Services. Easily connect the NODE 2 to any existing stereo or home theater system, to unlock and

More information

Dokumentácia k produktu, 4 Získajte informácie o dokumentácii dodávanej s vaším Beo6.

Dokumentácia k produktu, 4 Získajte informácie o dokumentácii dodávanej s vaším Beo6. Beo6 Príručka Obsah Dokumentácia k produktu, 4 Získajte informácie o dokumentácii dodávanej s vaším Beo6. Používanie ovládača Beo6, 5 Používanie tlačidiel na displeji ovládača Beo6 a jeho fyzických tlačidiel.

More information

May by Sonos, Inc. All rights reserved.

May by Sonos, Inc. All rights reserved. THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic or mechanical, including

More information

ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 ThinkPad Thunderbolt 3 Workstation Dock Používateľská príručka

ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 ThinkPad Thunderbolt 3 Workstation Dock Používateľská príručka ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 ThinkPad Thunderbolt 3 Workstation Dock Používateľská príručka http://www.lenovo.com/safety Poznámka: Pred používaním týchto informácií a produktu, ktorého sa týkajú,

More information

October by Sonos, Inc. All rights reserved.

October by Sonos, Inc. All rights reserved. THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic or mechanical, including

More information

Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome HTS3270 HTS3377 HTS3377W Návod na obsluhu 1 Philips Consumer Lifestyle SGP 09-CE-HTS3377W/12 (report (správa No.) č.) EC DECLARATION

More information

Manuál pre používanie ručného scannera IRIScan Book Executive 3

Manuál pre používanie ručného scannera IRIScan Book Executive 3 Manuál pre používanie ručného scannera IRIScan Book Executive 3 Scanner zapneme 2 sekundovým stlačením tlačidla Scan. Obrázok 1 Tlačidlo Scan slúžiace na zapnutie scannera Po zapnutí sa nám rozsvieti displej

More information

Multikanálový prijímač AV

Multikanálový prijímač AV 4-448-425-12(1) (SK) Multikanálový prijímač AV Návod na použitie STR-DH540 VAROVANIE Zariadenie nevystavujte dažďu ani vlhkosti, aby ste predišli požiaru alebo úrazu elektrickým prúdom. Ventilačný otvor

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BT4000. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BT4000. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/support BT4000 Otázky? Kontaktujte Philips Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 2 Reproduktor s pripojením Bluetooth

More information

PRED INŠTALÁCIOU SOFTWARU INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ WINDOWS INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ MACINTOSH RIEŠENIE PROBLÉMOV

PRED INŠTALÁCIOU SOFTWARU INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ WINDOWS INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ MACINTOSH RIEŠENIE PROBLÉMOV Návod na inštaláciu software PRED INŠTALÁCIOU SOFTWARU INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ WINDOWS INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ MACINTOSH RIEŠENIE PROBLÉMOV Ďakujeme Vám, že ste si zakúpili tento produkt. Tento návod vysvetľuje,

More information

Sprievodca pripojením (pre model COOLPIX)

Sprievodca pripojením (pre model COOLPIX) Sprievodca pripojením (pre model COOLPIX) Tento dokument popisuje postup na používanie aplikácie SnapBridge (Verzia 2.0) na vytvorenie bezdrôtového pripojenia medzi podporovaným fotoaparátom a inteligentným

More information

NUMAN Two Užívateľská príručka.

NUMAN Two Užívateľská príručka. NUMAN Two Užívateľská príručka www.numan-hifi.com TECHNICKÉ ÚDAJE a ROZSAH DODÁVKY TECHNICKÉ ÚDAJE Číslo produktu: Napájanie: Výstupný výkon Reproduktor: Subwoofer: Rozmery: Hmotnosť: Display: Rádio: Formáty

More information

Prehrávač Diskov Blu-ray

Prehrávač Diskov Blu-ray BD-J5900 Prehrávač Diskov Blu-ray návod na použitie predstavte si možnosti Ďakujeme vám za zakúpenie tohto výrobku značky Samsung. Aby ste získali komplexnejšie služby, zaregistrujte prosím váš výrobok

More information

Prehrávač Diskov Blu-ray

Prehrávač Diskov Blu-ray BD-J7500 Prehrávač Diskov Blu-ray návod na použitie predstavte si možnosti Ďakujeme vám za zakúpenie tohto výrobku značky Samsung. Aby ste získali komplexnejšie služby, zaregistrujte prosím váš výrobok

More information

Mobilný počítač Dolphin TM Príručka pre rýchle spustenie

Mobilný počítač Dolphin TM Príručka pre rýchle spustenie Mobilný počítač Dolphin TM 6100 Príručka pre rýchle spustenie Mobilný počítač Dolphin 6100 Obsah balenia Skontrolujte, či sa v balení nachádzajú nasledujúce položky: Mobilný počítač Dolphin 6100 (terminál)

More information

Instant access to endless music. Liberate the music on your computer and enjoy it in every room

Instant access to endless music. Liberate the music on your computer and enjoy it in every room In this article we are going to: Talk about what Sonos is Discuss how Sonos is controlled Explore how Sonos provides internet access to endless music Outline Internet music service providers Show what

More information

NUMAN Mini Two internetové rádio.

NUMAN Mini Two internetové rádio. NUMAN Mini Two internetové rádio www.numanaudio.com BEZPEČNOSTNÉ POKYNY Prečítajte si pred použitím pozorne všetky pokyny a uschovajte si ich na bezpečnom mieste pre neskoršie prelistovanie. Nepoužívajte

More information

USER MANUAL

USER MANUAL www.eggtronic.com USER MANUAL Index Slovenský p. 2 Figures 5 3 3 1 2 4 5 6 3 6 3 6 6 3 3 6 7 4 usb 3.0 slots usb cartridge connectors additional usb ports bluetooth cartridge sd card reader cartridge

More information

Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome BDP8000 Návod na obsluhu 1 Philips Consumer Lifestyle SGP-1031-CE-BDP8000/12 CE2010...... (Report No. / Numéro du Rapport) (Year in

More information

Návod na inštaláciu software

Návod na inštaláciu software Návod na inštaláciu software Tento návod vysvetľuje, ako nainštalovať a nakonfigurovať software, ktorý umožňuje použiť stroj ako tlačiareň alebo skener pre počítač. Ak chcete získať softvér popísaný v

More information

32FDI5514 (REF. NO.: )

32FDI5514 (REF. NO.: ) 32FDI5514 (REF. NO.: 10090356) SLOVENČINA Obsah Bezpečnostné informácie... 2 Začíname... 3 Upozornenia & Funkcie & Príslušenstvo... 3 Diaľkový ovládač... 6 Pripojenia... 7 Prvá inštalácia USB pripojenia...

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BTM2460. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BTM2460. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/support BTM2460 Otázky? Kontaktujte Philips Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 Bezpečnosť 2 2 Váš mikro systém

More information

Domáci zvukový systém

Domáci zvukový systém Domáci zvukový systém Návod na použitie Začíname Rozhranie BLUETOOTH Nastavenie zvuku Ďalšie operácie Ďalšie informácie GTK-XB5 VAROVANIE Ventilačný otvor zariadenia nezakrývajte novinami, obrusmi, záclonami

More information

Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome Prehrávač Blu-Ray diskov BDP7300 BDP5000 Návod na obsluhu 1 LASER UPOZORNENIE: POUŽITIE OVLÁDAČOV, NASTAVENÍ ALEBO INÝCH POSTUPOV AKO

More information

Návod na jednoduché nastavenie

Návod na jednoduché nastavenie 4-145-624-11 (1) Návod na jednoduché nastavenie NWZ-B142/B143/B142F/B143F 2009 Sony Corporation Slovensky O návode Návod na jednoduché nastavenie: Popis nastavení umožňujúcich import skladieb do PC a ich

More information

Používateľská príručka k prenosnému počítaču HP

Používateľská príručka k prenosnému počítaču HP Používateľská príručka k prenosnému počítaču HP Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth je ochranná známka príslušného vlastníka a spoločnosť Hewlett-Packard Company ju používa

More information

INŠTALÁCIA UPC TELEVÍZIE

INŠTALÁCIA UPC TELEVÍZIE INŠTALÁCIA UPC TELEVÍZIE 2. časť návod na rýchle sprevádzkovanie HD Mediaboxu Začíname inštaláciu UPC Televízie Vitajte v jednoduchom návode na samoinštaláciu. Na úspešnú inštaláciu postupujte podľa priložených

More information

Systém domáceho kina Blu-ray Disc /DVD

Systém domáceho kina Blu-ray Disc /DVD 4-446-734-15(1) (SK) Systém domáceho kina Blu-ray Disc /DVD Návod na použitie BDV-E6100/BDV-E4100/BDV-E3100/BDV-E2100 VAROVANIE Zariadenie neinštalujte v stiesnených priestoroch, napríklad v knižnici alebo

More information

Adaptér Memory Stick Duo ExpressCard

Adaptér Memory Stick Duo ExpressCard 3-218-419-81 (1) Adaptér Memory Stick Duo ExpressCard Návod na používanie MSAC-EX1 Slovensky Skôr ako začnete so zariadením pracova, pozorne si prečítajte tieto inštrukcie a odložte si ich pre prípad,

More information

Always there to help you Register your product and get support at XS1

Always there to help you Register your product and get support at   XS1 XS1 User manual Příručka pro uživatele Brugervejledning Benutzerhandbuch Εγχειρίδιο χρήσης Manual del usuario Käyttöopas Mode d emploi Felhasználói kézikönyv Manuale utente Gebruiksaanwijzing Brukerhåndbok

More information

Stereo Bluetooth headset Nokia BH-221

Stereo Bluetooth headset Nokia BH-221 Stereo Bluetooth headset Nokia BH-221 2.0. Vydanie 2 Úvod O headsete Stereofónny Bluetooth headset Nokia BH-221 vám umožňuje kdekoľvek spravovať hovory bez použitia rúk, užívať si obľúbenú hudbu a počúvať

More information

Wireless Audio - Soundbar

Wireless Audio - Soundbar HW-H430 Návod na použitie Wireless Audio - Soundbar Predstavte si možnosti Ďakujeme vám za zakúpenie výrobku Samsung. Zaregistrujte svoj výrobok na www.samsung.com/register a získajte kompletnejšie služby.

More information

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit.

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit. Fiber 5 Mbit ** 5 Mbit / Mbit 5,90 Fiber 50 Mbit * 50 Mbit / 8 Mbit 9,90 Fiber 80 Mbit * 80 Mbit / Mbit 5,90 Mini Mbit* Mbit / Mbit 9,90 Klasik 2 Mbit* 2 Mbit / 2 Mbit Standard 8 Mbit* 8 Mbit / 3Mbit Expert

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť. Otázky? Kontaktujte Philips HTB3510 HTB3540 HTB3570

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť. Otázky? Kontaktujte Philips HTB3510 HTB3540 HTB3570 Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte Philips HTB3510 HTB3540 HTB3570 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 Bezpečnosť 2 Starostlivosť

More information

Register your product and get support at SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. SK Príručka užívateľa

Register your product and get support at   SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. SK Príručka užívateľa Register your product and get support at www.philips.com/welcome SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3 Všeobecná údržba 3 Recyklácia produktu

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SA1OPS08 SA1OPS16 SA1OPS32 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3 Všeobecná údržba 3 Recyklácia produktu 5 2 Vaše

More information

D.Signer prostriedok pre vytváranie zaručeného elektronického podpisu. Inštalačná príručka

D.Signer prostriedok pre vytváranie zaručeného elektronického podpisu. Inštalačná príručka D.Signer prostriedok pre vytváranie zaručeného elektronického podpisu Inštalačná príručka Obsah 1 Predpoklady pre inštaláciu D.Signer... 3 1.1 Inštalácia.NET Framework... 3 1.1.1 Windows 8, 8.1... 4 1.1.2

More information

SFP 5970 USER S MANUAL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INSTRUKCJA OBSŁUGI. SQUARE MP4 Player SQUARE MP4 PŘEHRÁVAČ

SFP 5970 USER S MANUAL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INSTRUKCJA OBSŁUGI. SQUARE MP4 Player SQUARE MP4 PŘEHRÁVAČ SFP 5970 USER S MANUAL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INSTRUKCJA OBSŁUGI SQUARE MP4 Player SQUARE MP4 PŘEHRÁVAČ MP4 PREHRÁVAČ SQUARE Q5 SQUARE Q5 - MP4 LEJÁTSZÓ ODTWARZACZ MP4

More information

Obsah. Úvod Časť 1 Prehľad produktu Funkcie Špecifikácia Časť 2 Inštalácia hardvéru...

Obsah. Úvod Časť 1 Prehľad produktu Funkcie Špecifikácia Časť 2 Inštalácia hardvéru... Obsah Úvod... - 3 - Časť 1 Prehľad produktu... - 4-1.1 Funkcie... - 4-1.2 Špecifikácia... - 4 - Časť 2 Inštalácia hardvéru... - 6-2.1 Rozvrhnutie zariadenia... - 6-2.1.1 Predný panel... - 6-2.1.2 Zadný

More information

Aplikačný dizajn manuál

Aplikačný dizajn manuál Aplikačný dizajn manuál Úvod Aplikačný dizajn manuál je súbor pravidiel vizuálnej komunikácie. Dodržiavaním jednotných štandardov, aplikácií loga, písma a farieb pri prezentácii sa vytvára jednotný dizajn,

More information

Obsah. Úvod Časť 1 Prehľad produktu Funkcie Špecifikácia Časť 2 Inštalácia hardvéru - 6 -

Obsah. Úvod Časť 1 Prehľad produktu Funkcie Špecifikácia Časť 2 Inštalácia hardvéru - 6 - Obsah Úvod - 3 - Časť 1 Prehľad produktu - 4-1.1 Funkcie - 4-1.2 Špecifikácia - 4 - Časť 2 Inštalácia hardvéru - 6-2.1 Rozvrhnutie zariadenia - 6-2.1.1 Predný panel - 6-2.1.2 Zadný panel - 7-2.2 Systémové

More information

DVD SYSTÉM DOMÁCEHO KINA HTS 6515

DVD SYSTÉM DOMÁCEHO KINA HTS 6515 Zaregistrujte produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome DVD SYSTÉM DOMÁCEHO KINA Návod na obsluhu 1 LASER Typ Polovodičový laser GaAlAs Vlnová dĺžka 645-660 nm (DVD) 770-800 nm (CD) Výstupný

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SA1ARA02 SA1ARA04 SA1ARA08 SA1ARA16 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3 Všeobecná údržba 3 Recyklácia produktu

More information

Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na lokalite www.philips.com/welcome SA2ARA04 SA2ARA08 SA2ARA16 SK Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3 Všeobecná údržba 3 Recyklácia

More information

Prehrávač diskov Ultra HD Blu-ray alebo DVD

Prehrávač diskov Ultra HD Blu-ray alebo DVD 4-687-310-11(1) (SK) Prehrávač diskov Ultra HD Blu-ray alebo DVD Návod na použitie Začíname Prehrávanie Nastavenia a úpravy Ďalšie informácie Ďakujeme, že ste si kúpili náš produkt. Skôr ako začnete tento

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť. GoGEAR SA5AZU. Otázky? Kontaktujte Philips

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť. GoGEAR SA5AZU. Otázky? Kontaktujte Philips Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome GoGEAR Otázky? Kontaktujte Philips SA5AZU Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3

More information

NIKY a NIKY S. JEDNOFÁZOVÉ UPS od 600 do 3000 VA SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ INŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV

NIKY a NIKY S. JEDNOFÁZOVÉ UPS od 600 do 3000 VA SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ INŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV NIKY a NIKY S JEDNOFÁZOVÉ UPS od 600 do 3000 VA SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ ŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV Ideálna ochrana pre malé kancelárie a domáce kancelárske aplikácie. Tento rad ponúka

More information

STANMORE MULTI-ROOM NÁVOD NA OBSLUHU

STANMORE MULTI-ROOM NÁVOD NA OBSLUHU STANMORE MULTI-ROOM NÁVOD NA OBSLUHU PRÁVNE UPOZORNENIA A AUTORSKÉ PRÁVA Konštrukcia zariadenia a obalu je duševným vlastníctvom spoločnosti Zound Industries International AB a Marshall Amplification PLC.

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť M100D M100G. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť M100D M100G. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte Philips M100D M100G Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 Bezpečnosť 2 Upozornenie 2

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť CSS7235Y. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť CSS7235Y. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/support Otázky? Kontaktujte Philips CSS7235Y Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 Bezpečnosť 2 Starostlivosť o

More information

Recipient Configuration. Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP

Recipient Configuration. Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP Recipient Configuration Štefan Pataky MCP, MCTS, MCITP Agenda Mailbox Mail Contact Distribution Groups Disconnected Mailbox Mailbox (vytvorenie nového účtu) Exchange Management Console New User Exchange

More information

Návod na obsluhu M-4GA. Prenosný audio/video prehrávač 1 SK

Návod na obsluhu M-4GA. Prenosný audio/video prehrávač 1 SK Návod na obsluhu M-4GA SK Prenosný audio/video prehrávač 1 SK Informácia Ďakujeme za prejavenú dôveru zakúpením audio/video prehrávača Orava. Pred používaní tohto zariadenia si pozorne prečítajte nasledovné

More information

OLYMP na MS SQL OBSAH 1 AKO POSTUPOVAŤ. 2 INŠTALÁCIA Microsoft SQL Servera 2008 R2 3 PREVOD DATABÁZY OLYMPU NA SQL

OLYMP na MS SQL OBSAH 1 AKO POSTUPOVAŤ. 2 INŠTALÁCIA Microsoft SQL Servera 2008 R2 3 PREVOD DATABÁZY OLYMPU NA SQL OLYMP na MS SQL OBSAH 1 AKO POSTUPOVAŤ 1.1 Základné informácie k inštalácii Microsoft SQL servera 2008 R2, cesta k inštalačnému programu, možné obmedzenia, licencia programu Olymp 1.2 Aké sú hardvérové

More information

Wireless Audio - Soundbar

Wireless Audio - Soundbar HW-H750 HW-H751 Návod na použitie Wireless Audio - Soundbar Predstavte si možnosti Ďakujeme vám za zakúpenie výrobku Samsung. Zaregistrujte svoj výrobok na www.samsung.com/register a získajte kompletnejšie

More information

PT User manual 3. PL Brugervejledning 77. CS Manuale utente 97. SV Mode d emploi 21. EL Användarhandbok 37. SK Gebruiksaanwijzing 115

PT User manual 3. PL Brugervejledning 77. CS Manuale utente 97. SV Mode d emploi 21. EL Användarhandbok 37. SK Gebruiksaanwijzing 115 Register your product and get support at www.philips.com/welcome DC291 PT User manual 3 SV Mode d emploi 21 EL Användarhandbok 37 RU Benutzerhandbuch 57 PL Brugervejledning 77 CS Manuale utente 97 SK Gebruiksaanwijzing

More information

Connect 90 Internet Rádio, AUX, USB

Connect 90 Internet Rádio, AUX, USB Connect 90 Internet Rádio, AUX, USB 10030416 10030417 www.auna-multimedia.com Vážený zákazník, gratulujeme Vám k zakúpeniu produktu. Prosím, dôkladne si prečítajte manuál a dbajte na nasledovné pokyny,

More information

SK Príručka užívateľa. Register your product and get support at SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K

SK Príručka užívateľa. Register your product and get support at  SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K Register your product and get support at www.philips.com/welcome SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Príručka užívateľa Obsah

More information

1. ELASTIX inštalácia 2 2. Elastix konfigurácia Nastavenie užívateľských kont Pridanie nových užívateľských kont 10 2.

1. ELASTIX inštalácia 2 2. Elastix konfigurácia Nastavenie užívateľských kont Pridanie nových užívateľských kont 10 2. 1. ELASTIX inštalácia 2 2. Elastix konfigurácia 8 2.1 Nastavenie užívateľských kont 9 2.2 Pridanie nových užívateľských kont 10 2.3 InstantMessaging and presence 12 2.4 TLS 12 2.5 Conference 12 3. Záver

More information

Návod na použitie 40PUK PUK PUK6400

Návod na použitie 40PUK PUK PUK6400 Register your product and get support at 6400 series www.philips.com/welcome Návod na použitie 40PUK6400 50PUK6400 55PUK6400 Obsah 1 Prehliadka televízora 8.1 Čo potrebujete 39 8.2 Údaje TV programu 39

More information

Systém domáceho kina Blu-ray Disc/DVD

Systém domáceho kina Blu-ray Disc/DVD 4-265-166-11(1) (SK) Systém domáceho kina Blu-ray Disc/DVD Návod na použitie BDV-EF200 VAROVANIE Zariadenie neinštalujte v stiesnených priestoroch, napríklad v knižnici alebo vstavanej skrini. Ventilačný

More information

HTS DVD SYSTÉM DOMÁCEHO KINA. Návod na obsluhu. Zaregistrujte váš produkt a získajte podporu na: HTS 3164

HTS DVD SYSTÉM DOMÁCEHO KINA. Návod na obsluhu. Zaregistrujte váš produkt a získajte podporu na: HTS 3164 Zaregistrujte váš produkt a získajte podporu na: www.philips.com/welcome DVD SYSTÉM DOMÁCEHO KINA Návod na obsluhu 1 POZOR! Pre užívateľov: Pozorne si prečítajte informáciu, ktorá sa nachádza na spodnej

More information

TRUST BT120 USB BLUETOOTH ADAPTER. Pokyny na prvé použitie

TRUST BT120 USB BLUETOOTH ADAPTER. Pokyny na prvé použitie Pokyny na prvé použitie Kapitola 1. Odinštalovanie starých ovládačov a zariadení (5.1) 2. Inštalácia (Windows 98 SE / ME / 2000 / XP) (5.2) 3. Pripojenie (5.3) 4. Kontrola po inštalácii (6) 5. Používanie

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť. Otázky? Kontaktujte Philips. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť. Otázky? Kontaktujte Philips. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte Philips HMP7100 Príručka užívateľa Philips Consumer Lifestyle B.V. HK-1315-HMP7100# Year

More information

Návod na použitie 43PUT PUT6201

Návod na použitie 43PUT PUT6201 Register your product and get support at 6201 series www.philips.com/welcome Návod na použitie 43PUT6201 55PUT6201 Obsah 1 Prehliadka televízora 4 10 Ponuka Doma 1.1 Smart TV 4 1.2 App gallery (Galéria

More information

SONOS CONNECT. (Formerly ZonePlayer 90) Product Guide

SONOS CONNECT. (Formerly ZonePlayer 90) Product Guide SONOS CONNECT (Formerly ZonePlayer 90) Product Guide THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form

More information

Prehrávač diskov Ultra HD Blu-ray /DVD

Prehrávač diskov Ultra HD Blu-ray /DVD 4-698-407-11(1) Prehrávač diskov Ultra HD Blu-ray /DVD Návod na používanie Úvodné informácie Prehrávanie Nastavenia a úpravy Ďalšie informácie Ďakujeme vám za váš nákup. Pred použitím tohto prehrávača

More information

FANTEC P2550/P2570 FULL HD RECORDER + DVB-T Užívateľská príručka

FANTEC P2550/P2570 FULL HD RECORDER + DVB-T Užívateľská príručka FANTEC P2550/P2570 FULL HD RECORDER + DVB-T Užívateľská príručka 1. Úvod 1.1 Predslov Ďakujeme, že ste si zakúpili tento produkt. Tento prehrávač má nasledujúcu funkcie. A/V Výstup HDMI V1.3 pre obraz

More information

SONOS BRIDGE. Product Guide

SONOS BRIDGE. Product Guide SONOS BRIDGE Product Guide THIS DOCUMENT CONTAINS INFORMATION THAT IS SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE. No part of this publication may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic

More information