prístroj nie je zabalený do nadbytočných obalov. obaly je možné ľahko rozdeliť na tri rovnorodé materiály: kartón (obaly), PS, PE.

Size: px
Start display at page:

Download "prístroj nie je zabalený do nadbytočných obalov. obaly je možné ľahko rozdeliť na tri rovnorodé materiály: kartón (obaly), PS, PE."

Transcription

1

2 všeobecné informácie 1 UPOZORNENIE ak budete ovládacie gombíky používať inakšie ako je uvedené v tomto návode na použitie, ak vykonáte iné nastavenia alebo aplikujete iné postupy než aké sú v návode uvedené, vystavíte sa nebezpečenstvu škodlivého ožiarenia alebo môže dôjsť k inej neočakávanej udalosti. užívatelia kardiostimulátorov alebo iných implantovaných prístrojov by sa mali pred použitím magnetov alebo zariadení, ktoré môžu spôsobovať elektromagnetické rušenie, poradiť so svojím lekárom. pre ochranu životného prostredia prístroj nie je zabalený do nadbytočných obalov. obaly je možné ľahko rozdeliť na tri rovnorodé materiály: kartón (obaly), PS, PE. prístroj je vyrobený z materiálov, ktoré je možné znovu použiť, ak demontáž robí odborná firma. obalový materiál, použité napájacie články a už nepoužiteľný prístroj vložte, prosím, podľa miestnych predpisov a zvyklostí do určených nádob na odpadky. DÔLEŽITÉ! zálohujte si svoje súbory. prosím zálohujte si vaše pôvodné súbory, ktoré ste preniesli do vášho prístroja psa". Philips a Nike nezodpovedajú za žiadnu stratu obsahu v prípade, že sa produkt poškodí alebo bude pevný disk nečitateľný. spoločnosť PHILIPS si vyhradzuje právo na zmenu dizajnu a špecifikácí produktu bez predchádzajúceho upozornenia.

3 2 ovládanie a pripojenia, príslušenstvo 1 2; prepínače pre zapnutie / vypnutie; začatie / prerušenie prehrávania 2 5 / 6 preskočenie na začiatok predchádzajúceho / nasledujúceho hudobného záznamu 3 - / + ovládanie hlasitosti 4 displej s osvetlením. krátko zasvieti oranžovo keď stláčate ľubovoľné tlačidlo na psa 5 eq rozširuje možnosti pri počúvaní. výber zo 4-zvukového procesorového ekvalizéra: Hiphop, Funk, Rock a Techno vytvorte si vlastný zvuk s voľbou Custom. 6 p 3.5 mm zásuvka pre stereo slúchadlá 7 uzamyká tlačidlá, aby sa zabránilo ich stlačeniu 8 oddiel pre batérie používa 1 x AAA alkalické a 9 usb (nachádza sa v oddieli pre batérie) spája usb dodaným káblom odtiaľto s usb portom vášho počítača dodané príslušenstvo skontrolujte, či ste dostali nasledujúce položky. ak niektorá z nich chýba, obráťte sa prosím na vášho predajcu. 1 ks usb kábel 1 ks psa software & užívateľská príručka pre cd-rom 1 ks slúchadlá 1 ks náramenná manžeta 1 ks opasok AAA alkalické typovī đtítok a vīrobné číslo nájdete v priestore pre napájacie články.

4 ovládanie a pripojenia, príslušenstvo 3 čelný pohľad zadný pohľad

5 4 minimálne požiadavky na počítačový systém požiadavky na systém Windows potrebujete mať k dispozícii usb port. počítače, ktoré boli vylepšené z Win 95 nie sú usb kompatibilné! preverte ďalšie požiadavky: procesor Pentium MMX 166MHz alebo lepší usb port so Windows 98SE / Me / 2000 so SP3 / XP 96mb ram 50mb ram drive space cd rom mechanika video display karta zvuková karta Microsoft Internet Explorer 5.0 alebo lepší, Netscape 4.0 alebo lepší, a prístup na internet.

6 o psa 5 psa200 je polovodičový, prenosný, digitálny audio prehrávač: prehráva mp3 a windows media audio súbory napr. digitalizované a kompresované cd zvukové záznamy, záznamy z pásky, audio knihy, noviny, zvukové efekty, atď., ktoré sú prevedené do mp3 a windows media audio formátu. keď používate slúchadlá buďte opatrní bezpečnosť pri počúvaní: počúvajte pri miernej hlasitosti. používanie slúchadiel pri veľkej hlasitosti môže poškodiť váš sluch. bezpečnosť pri riadení: nepoužívajte slúchadlá keď riadite vozidlo alebo bicykel, lebo môžete spôsobiť nehodu. všeobecná údržba aby sa zabránilo poškodeniu alebo nesprávnemu fungovaniu: nevystavujte nadmernému teplu, spôsobenému vykurovaním alebo priamym slnečným žiarením. nehádžte psa alebo nedovoľte, aby iné predmety spadli na psa. neponorte psa do vody. zabráňte styku zásuvky pre slúchadlá alebo oddielu pre batérie s vodou, lebo keď voda prenikne do prístroja môže spôsobiť veľké škody. nepoužívajte žiadne čistiace prostriedky obsahujúce alkohol, amoniak, benzén, alebo brúsne častice, lebo môžu poškodiť prístroj. aktívne mobilné telefóny v blízkosti môžu spôsobiť interferenciu. poznámka: Váš prehrávač nie je schopný prehrávať skladby šifrované systémom AAC alebo skladby vo formáte WMA zakúpené z internetu. Váš produkt máte možnosť vylepšovať, odporúčame vám teda, aby ste ho zaregistrovali na adrese a my vás potom budeme môcť informovať vždy, keď budú k dispozícii nové vylepšenia. Po ich prevzatí budete môcť optimalizovať výkon vášho výrobku a výhodne využívať budúcu podporu nových zvukových formátov.

7 6 inštalácia softvéru inštalácia softvéru 1 zapnite váš počítač. 2 vložte psa cd rom do vašej cd rom jednotky. 3 podľa pokynov na obrazovke dokončite inštaláciu. *DÔLEŽITÉ! iba pre používateľov Windows 98 okrem 2 softvérových aplikácii, sú potrebné aj ovládače pre veľkokapacitné zariadenia. bez týchto ovládačov nebude môcť vaše PC rozpoznať prístroj psa" a prenášať súbory. obyčajne sa ovládače automaticky nainštalujú ak postupujete podľa horeuvedených krokov 1-3, softvérovej inštalácie. ak budete požiadaní, reštartujte systém. v prípade, že počítač stále nenainštaloval ovládače, objaví sa obrazovka Add New Hardware Wizard. prosím pozrite si dodatok pre Windows 98 a postupujte podľa inštrukcií na obrazovke sprievodcu Add New Hardware Wizard, ktorý vám pomôže nainštalovať ovládače. 4 na monitorze komputera pojawi się ekran początkowy. wybierz najbardziej odpowiadający ci język. 5 wybierz produkt. 6 si vyberte inštaláciu pre vás najvhodnejšieho audio manažment softvéru. alebo, môžete jednoducho použiť správcu súborov vo vašom počítači na prenesenie tých súborov pomocou myši, ktoré chcete presúvať medzi prístrojom psa" a počítačom.

8 dodatok pre Windows 98 7 dodatok pre Windows 98 v prípade, že počítač stále nenainštaloval ovládače, objaví sa obrazovka Add New Hardware Wizard. poznámka, obrazovky sa môžu líšiť od tu zobrazených v závislosti od vášho súčasného systému Windows a modelu prístroja psa". 1 kliknite Next > a postupujte podľa inštrukcií na obrazovke pri hľadaní najvhodnejšieho ovládača. 2 vyberte voľbu Specify a location a kliknite na Browse a vyberte cestu, kde ste nainštalovali softvér.

9 8 dodatok pre Windows 98 3 stlačte Next > a postupujte podľa inštrukcií na dokončenie inštalácie.

10 požívanie prístroja psa" ako veľkokapacitného zariadenie 9 keď pripojíte prehrávač k počítaču cez USB port, váš počítač rozpozná váš prístroj psa" ako vymeniteľné veľkokapacitné zariadenie USB Mass Storage Device (MSD). Prehrávač je zistený a automaticky umiestnený ako priečinok označený Vymeniteľný disk/ zariadenie (napr. disk D). to znamená, že môžete pri pohybe počúvať vašu obľúbenú hudbu a zároveň použiť váš prístroj psa" na pohodlné prenášanie vašej práce alebo dátových súborov ako sú Word dokumenty, Powerpoint prezentácie, PDF súbory, atď. keď ste preniesli súbory do vášho počítača, môžete použiť normálne súborové operácie ako napr. kopírovanie, mazanie, premenovávanie súborov. DÔLEŽITÉ! ABY STE ZABRÁNILI POšKODENIU SÚBOROV ALEBO STRATE DÁT, PROSÍM NEODPÁJAJTE USB KÁBEL POČAS PRÁCE USB, PRENOSU SÚBOROV, FORMÁTOVANIA ALEBO AK PRÁVE PREBIEHA INOVÁCIA. VÁš PRÍSTROJ PSA" ODPÁJAJTE IBA AK SA ÚPLNE PRESTAL POHYBOVAť TEXT NA DISPLEJI.

11 10 pripojenie psa k vášmu počítaču 1 zapnite váš počítač. 2 pripojte dodaný usb kábel do usb portu vášho počítača. 3 stlačte 4, (na zadnej strane prístroja psa") aby ste otvorili otvoriť oddiel pre batérie. pripojte druhý koniec usb káblu do usb, (nachádzajúci sa vo vnútri oddielu pre batérie.) psa displej: ukáže. tlačidlá na psa sú počas usb pripojenia automaticky blokované. 4 počkajte pár sekúnd, kým váš počítač nerozpozná váš prístroj psa". váš prístroj psa" sa objaví ako vymeniteľný disk vo vašom počítači. poznámka: počas pripojenia cez USB nie sú vo vašom prístroji psa" potrebné žiadne batérie, pokiaľ nevykonávate inováciu vášho prístroja psa". sa automaticky objaví pri pripojení. nie je nič potrebné prepínať na vašom prístroji psa".

12 odpojenie prístroja psa" od vášho PC 11 DÔLEŽITÉ! ABY STE ZABRÁNILI POšKODENIU SÚBOROV ALEBO STRATE DÁT, PROSÍM NEODPÁJAJTE USB KÁBEL POČAS PRÁCE USB, PRENOSU SÚBOROV, FORMÁTOVANIA ALEBO AK PRÁVE PREBIEHA INOVÁCIA. VÁš PRÍSTROJ PSA" ODPÁJAJTE IBA AK SA ÚPLNE PRESTAL POHYBOVAť TEXT NA DISPLEJI. zálohujte si svoje súbory. prosím zálohujte si vaše pôvodné súbory, ktoré ste preniesli do vášho prístroja psa". Philips a Nike nezodpovedajú za žiadnu stratu obsahu v prípade, že sa produkt poškodí alebo bude pevný disk nečitateľný. pre používateľov Windows: 1 kliknite na ikonu Eject Hardware na paneli úloh vo Windows a vybert Stop USB Mass Storage Device... z rozbaľovacieho menu. postupujte podľa inštrukcii na obrazovke pri odpájaní vášho prístroja psa". ak zbadáte na obrazovke správu Try stopping the device again later, pokúste sa ukončiť niektoré aplikácie, ktoré bežia na vašom počítači a potok kliknite na. pre používateľov Windows 98SE: 1 ak tam nie je žiadna ikona Eject Hardware. jednoducho odpojte USB kábel od vášho prístroja psa". uistite sa, že nebežia žiadne aplikácie, ktoré by mohli pristupovať k zariadeniu, vrátene programu prieskumník v systéme Windows.

13 12 o MUSICMATCH o MUSICMATCH hudbu si zoberte zo sebou a užite si skvelú voľnosť ktorú vám prináša. s MUSICMATCH Jukebox a vašim osobným počítačom môžete: bez prerušenia prenášať digitálnu hudbu do vášho prístroja psa" (presúvanie pomocou myši) vytvárať a ukladať zoznamy skladieb prebrať/zaznamenať skladby do mp3 a súborov windows media audio napáliť si vlastné disky CD s vašou obľúbenou hudbou poznámka: pre jednoduché prenášanie, uistite sa, že ste nainštalovali MUSICMATCH Jukebox s Nike plug-in z dodaného CD-ROM so softvérom, ktorý vám pomôže prebrať hudbu do vášho Nike prístroja psa". ak hľadáte viac detailov o používaní programu MUSICMATCH, môžete buď: kliknúť na Help z musicmatch vrchného panelu menu prosím navštívte

14 napájanie z batérií 13 1 stlačte 4, aby ste otvorili oddiel pre batérie a vložte jednu AAA batériu, pokiaľ možno alkalickú,. 2 vložte dolný okraj dvierok podľa obr., aby ste zatvorili oddiel pre batérie. DÔLEŽITÉ! vyberte batériu ak: batéria tečie alebo psa nebude použité počas viac ako 2 týždňov. apájacie články obsahujú chemikálie, preto ich odhadzujte iba do nádob na odpadky, ktoré sú pre tento účel určené. indikácia vybitej batérie číslo vo vnútri ikony batérie ukazuje zostávajúcu energiu batérie. keď je batéria takmer vybitá, ikona batérie bliká. ak sa nič nevykoná pre obnovenie batérie, po dvoch minútach displej zobrazí BATT LOW! 5 sekúnd potom sa psa automaticky vypne.

15 14 zapnutie/ vypnutie, prehrávanie 2; zapnutie a prehrávanie, 2; stlačte a držte 2; 2 sekundy, aby sa prístroj vypol. prehrávanie automaticky začína od toho istého bodu, kedy bolo naposledy vypnuté. displej ukazuje detaily o skladbe, ak sú k dispozícii. no File! sa zobrazí, ak psa neobsahuje nič. prístroj psa" sa automaticky vypína po 30 sekundách. poznámka: sa zobrazí namiesto čísla skladby ak máte viac než 99 skladieb. vypnutie, 2; počas prehrávania stlačte a držte 2; sekundy, aby ste prístroj vypol. správa na displeji: OFF pred vypnutím. pauza, 2; počas prehrávania stlačte 2;, aby ste prehrávanie prerušili. stlačte 2; znovu, aby ste prehrávanie znovu spustili. displej: počas režimu pauzy sa zobrazí a detaily zvukového záznamu blikajú. režim úspory energie psa sa automaticky vypne keď je prehrávanie prerušené viac ako 30 sekúnd a žiadne tlačidlo nie je stlačené.

16 hlasitosť, eq, Custom 15 hlasitosť stlačte / +, aby ste zvýšili/znížili hlasitosť. indikátor hlasitosti sa na chvíľu objaví počas nastavovania hlasitosti a keď prístroj zapínate. poznámka: hlasitosť sa automaticky prestaví na východiskovú optimálnu úroveň hocikedy keď sa prehrávač znova vypne alebo zapne. voľby zvuku eq - prináša hĺbky alebo pridáva výšky! stlačte eq znovu a znovu, aby ste vybrali svoju voľbu ekvalizéru pre veľké hĺbky, všetky tóny rovnaké, všetky vysoké tóny, atď.. displej: Hiphop, Funk, Rock, Techno, Off alebo Custom tvorba vášho vlastného zvuku: Custom ak ste vybrali Custom, ďalší displej ukazuje 4 eq frekvenčné pásmo. 1 použite 5 / 6, aby ste vybrali frekvenčné pásmo, ktoré chcete upraviť. 2 použite - /+, aby ste upravili frekvenčnú úroveň. 3 stlačte eq znovu, aby sa potvrdilo vaše želané nastavenie. displej: návrat k zobrazeniu detailov zvukového záznamu

17 16 5, 6, výber iného zvukového záznamu 5, 6 stlačte 5 / 6 aby ste vybrali želaný zvukový záznam. rýchle hľadanie v rámci zvukového záznamu počas prehrávania stlačte a držte 5 / 6. psa prehráva zvukový záznam pri vysokej rýchlosti až do uvoľnenia tlačidla. použitie tlačidla zámku deaktivuje ostatné tlačidlá, teda nemôžu byť náhodne stlačené. pre aktiváciu / deaktiváciu tlačidla zámku, stlačte a držte 2 sekundy. displej: aktívne. sa ukáže, ak je tlačidlo zámku

18 náramenná manžeta, slúchadlá, opasok 17 mp3 digitálny audio prehrávač si pripevnite pomocou dodávanej pásky na ruku a môžete ho nosiť i pri športovaní. 1 vložte psa do pružného vrecka, so slúchadlami puzdro prispôsobené do otvoru pre puzdro. 2 náramennú manžetu dajte okolo vášho ramena. prevlečte remeň a priviažte ho pre pohodlné prispôsobenie. poznámka: udržujte vašu súpravu čistú a suchú vždy odstráňte súpravu z pásu na ruku keď ho nepoužívate. utierajte vašu súpravu a gumený pás na ruku s jemnou, vlhkou látkou, aby ste ich očistili od potu a prebytku vlhkosti. 3 pripojte slúchadlá. opasok môžete tiež použiť dodané opaskové rozšírenie na pripevnenie prehrávača k pásu.

19 18 inovácia firmware môžete navštíviť a zistiť a prebrať najnovší firmware, ak je k dispozícii. použite Upgrader aplikáciu na inováciu vášho prístroja psa" novým firmware. poznámka: ak inovujete firmwarom z uistite sa, že ste prebrali súbor pre špecifický model. taktiež nájdite a uložte váš súbor s firmware na to isté miesto. DÔLEŽITÉ! zálohujte si svoje súbory. prosím zálohujte si vaše pôvodné súbory, ktoré ste preniesli do vášho prístroja psa". Philips a Nike nezodpovedajú za žiadnu stratu obsahu v prípade, že sa produkt poškodí alebo bude pevný disk nečitateľný. Upgrader pre používateľov Windows 1 pre najlepšie výsledky sa prosím pred pripájaním uistite, že ste vložili novú batériu do vášho prístroja psa". 2 pripojte dodaný usb kábel do usb portu vášho počítača a do prístroja psa". 3 z menu Start na paneli úloh, kliknite na Programs Nike psa200 Upgrader. objaví sa okno:

20 inovácia firmware 19 4 ak ste prebrali súbor s firmware, kliknite najprv na, čím vyhľadáte a vyberiete prebratý.ebn súbor. kliknite na Start, čím proces spustíte. 5 v nasledujúcich dialógových oknách kliknite OK. 6 kliknite na ikonu hardvéru na vašom paneli úloh, ak je k dispozícii, ak chcete zastaviť a vysunúť váš prístroj psa". 7 krátko stlačte 2; na vašom prístroji psa", čím sa prístroj psa" môže sám inovovať. displej prístroja psa" krátko zobrazí: FUpgrade. poznámka:...file not found. Firmware upgrade failed ak sa toto dialógové okno zobrazí na vašej obrazovke, môže to byť kvôli stratenému/prerušenému USB spojeniu alebo nedostatočnému napájaniu batérií. skontrolujte vaše USB spojenie. opakujte operáciu inovácie a uistite sa, že ste vložili novú batériu. odpojte váš prístroj psa" až keď displej úplne prestane rolovať. taktiež ak preberáte súbor pre inováciu, uistite sa, že preberáte iba súbor inovácie pre váš špecifický model a že ste našli a uložili súbor z toho istého miesta. Battery too low. Upgrade Refused podobne, ak vidíte túto správu posúvať sa na vašom prístroji psa" po FUpgrade, znamená to, že musíte zopakovať inováciu kvôli nedostatočnému napájaniu batérií. ak chcete vykonať inováciu, vždy používajte nové batérie. názvy zariadenia sa môžu líšiť od tých zobrazených v závislosti od vášho súčasného OS a modelu prístroja psa".

21 20 formátovanie vášho prístroja psa" použite aplikáciu Formatter na vymazanie všetkých dát vo vašom prístroji psa", ak ste mali problémy pri prehrávaní. DÔLEŽITÉ! zálohujte si svoje súbory. prosím zálohujte si vaše pôvodné súbory, ktoré ste preniesli do vášho prístroja psa". Philips a Nike nezodpovedajú za žiadnu stratu obsahu v prípade, že sa produkt poškodí alebo bude pevný disk nečitateľný. Formatter pre používateľov Windows 1 pripojte dodaný usb kábel do usb portu vášho počítača a do prístroja psa". 2 z ponuky Start na paneli úloh, kliknite na Programs Nike psa200 Formatter. 3 kliknite na rozbaľovací kurzor Device. objaví sa názov vášho prístroja psa" pripojeného k počítaču. ostatné polia pre vaše zariadenie sa automaticky uvedú. (aplikácia uvedie iba zariadenia, ktoré sú správne namapované na systém súborov pomocou písmena vo Windows.)

22 formátovanie vášho prístroja psa" 21 poznámka: môže sa stať, že kapacita celej pamäte nebude použiteľná, nakoľko časť pamäte bude vyhradená pre audioprehrávač. názvy zariadenia sa môžu líšiť od tých zobrazených v závislosti od vášho súčasného OS a modelu prístroja psa". 4 kliknite Start. objaví sa dialógové okno Formatter, ktoré sa vás opýta, či chcete pokračovať: 5 kliknite OK ak chcete pokračovať s aplikáciou na formátovanie. keď je formátovanie ukončené, objaví sa dialógové okno Formatting done.

23 22 užitočné tipy užitočné tipy v prípade akejkoľvek závady, predtým ako odnesiete prístroj do opravovne, skontrolujte ho podľa niže uvedených bodov. neotvárajte kryt prístroja, aby ste neriskovali zásah elektrickým prúdom. ak sa vám nepodarí problém podľa našich návrhov vyriešiť, obráťte sa na predajňu alebo na servis. upozornenie: nikdy sa nepokúšajte sami opraviť prístroj, v tomto prípade totiž stratíte nárok na záruku. problém bez zvuku počas prehrávania na psa zvuk preskakuje popis nahrávky krátko zobrazený a potom "preskočený" z psa riešenie batéria je zlá/nesprávne vložená. správne vložte nabitú batériu. psa tlačidlá stlačené príliš rýchlo. spomaľte. stlačte pevne. indikátor sa rozsvieti. slúchadlá nie sú správne pripojené. zasuňte zástrčku slúchadiel do zásuvky úplne. mp3 súbor vytvorený pri úrovni kompresie presahu júcej 320kbps. použite menšiu úroveň kompresie pri zázname vášho súboru do formátu mp3. elektrická interferencia z iných spotrebičov, napr. mobilných telefónov, žiariviek, elektrických stĺpov. choďte ďalej od zdroja elektrickej interferenciu. mp3 nahrávka kódovaná iným softvérom ako tým, ktorý používa musicmatch. použite musicmatch na uloženie mp3 súboru a stiahnite pieseń znovu: 1. otvorte musicmatch. 2. v okne My Library, kliknite na Add Files. Zobrazí sa dialógové okno Add Tracks to Music Center. 3. vyhľadajte a určite "preskočenú" pieseň, a potom kliknite Add. kliknite Exit 4. v okne My Library, kliknite pravým tlačítkom na súbor piesne. zvoľte Edit Track Tag(s) = OK na uloženie piesne ako musicmatch mp3 súbor. 5. kliknite na súbor piesne a ťahajte ho z okna My Library do okna Playlist. 6. stiahnite si upravenú skladbu do prístroja psa (viď preberanie hudby do prehrávača z vášho počítača)

24 problém usb sa nepripája/ nefunguje riešenie užitočné tipy 23 používate nevhodný usb kábel. použite len dodaný usb kábel. káblové pripojenie nesprávne/ uvoľnené. preverte či sú všetky prepojenia správne a dobre zasunuté do psa prehrávača a vášho počítača. usb ovládač nie je inštalovaný. preverte, či ste nainštalovali usb zásuvný ovládač, dostupný na psa inštalačnom cd rom. zlá verzia Windows. váš počítač musí byť vybavený OS Windows 98/ SE/ Me/ 2000 with SP3/ XP. usb nie je aktivovaný. preverte nastavenie BIOS: usb musí byť aktivovaný. Prenášané skladby viditeľné Váš prehrávač nie je schopný prehrávať skladby v programe Windows šifrované systémom AAC alebo skladby vo formáte Explorer sa na zariadení ani WMA zakúpené z internetu. Tieto skladby sú pri pre nezobrazujú, ani nose na vaše zariadenie rozpoznané ako údajové neprehrávajú. súbory programu. Váš produkt máte možnosť vylepšovať, odporúčame vám teda, aby ste ho zaregistrovali na adrese a my vás potom budeme môcť informovať vždy, keď budú k dispozícii nové vylepšenia. nemožno inovovať firmware vybrali ste/ prebrali nesprávny súbor s inováciou. vyberte/ preberte iba súbor s inováciou pre váš špecifický model. káblové pripojenie nesprávne/ uvoľnené. preverte či sú všetky prepojenia správne a dobre zasunuté do psa prehrávača a vášho počítača.

25 24 užitočné tipy problém psa displej"battery too low. Upgrade Refused" ukáže riešenie podobne, ak vidíte túto správu posúvať sa na vašom prístroji psa" po FUpgrade, znamená to, že musíte zopakovať inováciu kvôli nedostatočnému napájaniu batérií. ak chcete vykonať inováciu, vždy používajte nové batérie. nedokončený prenos skladby počas prenosu sa prerušilo usb spojenie. skontrolujte usb spojenie, odstráňte súbor na psa pomo cou musicmatch a skladbu si stiahnite znovu. ovládanie nereaguje aktivované. deaktivujte. elektrický výboj. vyberte batériu a vložte znovu po niekoľkých sekundách.

26 technické údaje 25 zosilňovací systém audio výstup x 5mW S/N pomer >80dB frekvenčný rozsah Hz - 16KHz kapacita pamäti vstavaná MB* podporovaný formát MP kbps-320kbps windows media audio kbps-192kbps firmware užívateľ si ho môže aktualizovať áno pripojenie I/O Interface pinový mini usb konektor equalizér nastaviteľný a so 4 nast Hiphop, Funk, Rock, Techno a Custom displej LCD textová grafika, ikony svetlo pozadia farba oranžová *Dostupná úložná kapacita bude menšia.

27 26 technické údaje elektrické napájanie batérie x AAA hrací čas batérie 10 hodín pri použití AAA alkalickej* všeobecne rozmery mm (w) x 68 mm (h) x 27 mm (d) hmotnosť g (bez batérie) Windows, Internet Explorer a Windows Media Audio je registrovaná obchodná značka spoločnosti Microsoft. Pentium je registrovaná obchodná značka spoločnosti Intel. Acrobat Reader je registrovaná obchodná značka spoločnosti Adobe. všetky práva sú vyhradené. všetky uvedené obchodné názvy sú služobné značky, obchodné známky alebo registrované obchodné známky jednotlivých výrobcov. * Výdrž batérie sa môže líšiť podľa používania.

28 type number - psa Phillips, Nike, Inc. All rights reserved.

mp3 psaplay mp3 player

mp3 psaplay mp3 player 1 mp3 play mp3 player 2 1. MP3 player(act 211) 2. E-D023-03-3759(B) 3. 4. 2003. 12 5. Goodview SBI Electronics Factory. 1. MP3 player(act 215) 2. E-D023-03-3760(B) 3. 4. 2003. 12 5. Goodview SBI Electronics

More information

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca

TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca TP-LINK 150Mbps Wireless AP/Client Router Model TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca Obsah balenia TL-WR743ND Rýchly inštalačný sprievodca PoE injektor Napájací adaptér CD Ethernet kábel Systémové požiadavky

More information

Návod na rýchle nastavenie bluesound.com

Návod na rýchle nastavenie bluesound.com Návod na rýchle nastavenie bluesound.com Dodávané príslušenstvo Stereo RCA / RCA kábel (2 m) Minijack 3,5mm / RCA kábel (2 m) Sieťový kábel 120V Sieťový kábel 230 V Ethernetový kábel (2 m) Bezdrátový prehrávač

More information

Registrácia účtu Hik-Connect

Registrácia účtu Hik-Connect Registrácia účtu Hik-Connect Tento návod popisuje postup registrácie účtu služby Hik-Connect prostredníctvom mobilnej aplikácie a webového rozhrania na stránke www.hik-connect.comg contents in this document

More information

INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM. Vnútorná obálka ÚVOD O SOFTWARE

INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM. Vnútorná obálka ÚVOD O SOFTWARE INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM ÚVOD O SOFTWARE... PRED INŠTALÁCIOU INŠTALÁCIA SOFTVÉRU PRIPÁJANIE K POČÍTAČU KONFIGURÁCIA OVLÁDAČA TLAČIARNE Strana Vnútorná obálka AKO POUŽÍVAŤ PREVÁDZKOVÁ

More information

Spôsoby zistenia ID KEP

Spôsoby zistenia ID KEP Spôsoby zistenia ID KEP ID KEP (kvalifikovaný elektronický podpis) je možné zistiť pomocou napr. ovládacieho panela, prostredíctvom prehliadača Internet Expolrer, Google Chrome alebo Mozilla Firefox. Popstup

More information

brugermanual Digital audioafspiller

brugermanual Digital audioafspiller brugermanual käyttöoppaita uživatelské příručky felhasználói útmutatók instrukcje obsługi používateľské príručka appleûíó Ó ÒÚ Ó ÔÓÎ ÁÓ ÚÂÎfl ÂÁ ÂÈÚ ÈÔ Ú ÛË Digital audioafspiller Digitaalinen soitin Digitální

More information

Manuál pre používanie ručného scannera IRIScan Book Executive 3

Manuál pre používanie ručného scannera IRIScan Book Executive 3 Manuál pre používanie ručného scannera IRIScan Book Executive 3 Scanner zapneme 2 sekundovým stlačením tlačidla Scan. Obrázok 1 Tlačidlo Scan slúžiace na zapnutie scannera Po zapnutí sa nám rozsvieti displej

More information

Kamera. Sieťová klenbová kamera. Rýchla používateľská príručka---po slovensky. Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I),

Kamera. Sieťová klenbová kamera. Rýchla používateľská príručka---po slovensky. Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I), Kamera Sieťová klenbová kamera Rýchla používateľská príručka---po slovensky Táto rýchla príručka sa vzťahuje na: DS-2CD2112-(I), UD.6L0201B1254A01EU 1 Regulačné informácie Vyhlásenie o súlade s normami

More information

SA5225 SA5245 SA5247 SA5285 SA5287 SA5295

SA5225 SA5245 SA5247 SA5285 SA5287 SA5295 SA5225 SA5245 SA5247 SA5285 SA5287 SA5295 Blahoželáme vám k vašej kúpe a vitajte u spoločnosti Philips! Aby ste mohli úplne využívať podporu, ktorú spoločnosť Philips ponúka, zaregistrujte svoj produkt

More information

Mobilný počítač Dolphin TM Príručka pre rýchle spustenie

Mobilný počítač Dolphin TM Príručka pre rýchle spustenie Mobilný počítač Dolphin TM 6100 Príručka pre rýchle spustenie Mobilný počítač Dolphin 6100 Obsah balenia Skontrolujte, či sa v balení nachádzajú nasledujúce položky: Mobilný počítač Dolphin 6100 (terminál)

More information

Návod na jednoduché nastavenie

Návod na jednoduché nastavenie 4-145-624-11 (1) Návod na jednoduché nastavenie NWZ-B142/B143/B142F/B143F 2009 Sony Corporation Slovensky O návode Návod na jednoduché nastavenie: Popis nastavení umožňujúcich import skladieb do PC a ich

More information

Adaptér Memory Stick Duo ExpressCard

Adaptér Memory Stick Duo ExpressCard 3-218-419-81 (1) Adaptér Memory Stick Duo ExpressCard Návod na používanie MSAC-EX1 Slovensky Skôr ako začnete so zariadením pracova, pozorne si prečítajte tieto inštrukcie a odložte si ich pre prípad,

More information

SA3214 SA3215 SA3216 SA3224 SA3225 SA3226 SA3244 SA3245 SA3246 SA3265 SA3285. Prehrávač digitálneho zvuku a videa

SA3214 SA3215 SA3216 SA3224 SA3225 SA3226 SA3244 SA3245 SA3246 SA3265 SA3285. Prehrávač digitálneho zvuku a videa SA3214 SA3215 SA3216 SA3224 SA3225 SA3226 SA3244 SA3245 SA3246 SA3265 Gratulujeme Vám k nákupu a vitajte v spoločnosti Philips! Ak chcete využiť všetky výhody zákazníckej podpory spoločnosti Philips, zaregistrujte

More information

Použite túto príručku, keď máte problémy alebo potrebujete vedieť spôsob používania prehrávača WALKMAN.

Použite túto príručku, keď máte problémy alebo potrebujete vedieť spôsob používania prehrávača WALKMAN. Použite túto príručku, keď máte problémy alebo potrebujete vedieť spôsob používania prehrávača WALKMAN. Farebný odtieň prehrávača Walkman predávaného vo vybraných krajinách alebo regiónoch sveta nemusí

More information

kucharka exportu pro 9FFFIMU

kucharka exportu pro 9FFFIMU požiadavky na export kodek : Xvid 1.2.1 stable (MPEG-4 ASP) // výnimočne MPEG-2 bitrate : max. 10 Mbps pixely : štvorcové (Square pixels) rozlíšenie : 1920x1080, 768x432 pre 16:9 // výnimočne 1440x1080,

More information

Smerovač Wifi Smart R6300v2 Inštalačná príručka

Smerovač Wifi Smart R6300v2 Inštalačná príručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti NETGEAR, Inc. alebo jej dcérskych spoločností v USA a v iných krajinách.

More information

SK Príručka užívateľa. Register your product and get support at SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K

SK Príručka užívateľa. Register your product and get support at  SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K Register your product and get support at www.philips.com/welcome SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Príručka užívateľa Obsah

More information

MP3-CD Soundmachine. Register your product and get support at

MP3-CD Soundmachine. Register your product and get support at MP3-CD Soundmachine AZ1832B Register your product and get support at www.philips.com/welcome Руководство пользователя Uživatelský manual Návod na používanie Felhasználói kézikönyv 1 1 2 3 4 5 6 7 4 8 9

More information

Philips GoGear audioprehrávač SA1300 SA1330. bez FM tunera SA1305 SA1333 SA1335. Návod na pou ívanie. s FM tunerom

Philips GoGear audioprehrávač SA1300 SA1330. bez FM tunera SA1305 SA1333 SA1335. Návod na pou ívanie. s FM tunerom Philips GoGear audioprehrávač Návod na pou ívanie SA1300 SA1330 bez FM tunera SA1305 SA1333 SA1335 s FM tunerom Potrebujete pomoc? Navštívte lokalitu www.philips.com/support kde môžete získať prístup k

More information

Sprievodca pripojením (pre model COOLPIX)

Sprievodca pripojením (pre model COOLPIX) Sprievodca pripojením (pre model COOLPIX) Tento dokument popisuje postup na používanie aplikácie SnapBridge (Verzia 2.0) na vytvorenie bezdrôtového pripojenia medzi podporovaným fotoaparátom a inteligentným

More information

SA5114 SA5115 SA5124 SA5125 SA5144 SA Prehrávač digitálneho zvuku a videa

SA5114 SA5115 SA5124 SA5125 SA5144 SA Prehrávač digitálneho zvuku a videa SA5114 SA5115 SA5124 SA5125 SA5144 SA5145 www.philips.com/support Prehrávač digitálneho zvuku a videa i Potrebujete pomoc? Navštívte lokalitu www.philips.com/support kde môžete získať prístup k širokej

More information

Keys-To-Go. Ultra-portable keyboard for Android and Windows. Setup Guide

Keys-To-Go. Ultra-portable keyboard for Android and Windows. Setup Guide Keys-To-Go Ultra-portable keyboard for Android and Windows Setup Guide Contents Keys-To-Go - Ultra-portable keyboard Slovenčina 149 2 OFF PDF ON www.logitech.com/support/keys-to-go-tablet 2.5 h Clavier

More information

SA2100 SA2101 SA2104 SA2105 SA2110 SA2111 SA2114 SA2115 SA2120 SA2121 SA2124 SA2125.

SA2100 SA2101 SA2104 SA2105 SA2110 SA2111 SA2114 SA2115 SA2120 SA2121 SA2124 SA2125. SA2100 SA2101 SA2104 SA2105 SA2110 SA2111 SA2114 SA2115 SA2120 SA2121 SA2124 SA2125 www.philips.com/support Ak potrebujete podporu, volajte 0800004551 Audio prehrávač Potrebujete pomoc? Navštívte lokalitu

More information

MP3-CD Soundmachine. Register your product and get support at Návod na používanie AZ1834

MP3-CD Soundmachine. Register your product and get support at  Návod na používanie AZ1834 MP3-CD Soundmachine AZ1834 Register your product and get support at www.philips.com/welcome Návod na používanie 1 1 2 3 4 5 6 7 4 8 9 0! @ % AC MAINS~ AUX IN # $ 6 x R14 UM-2 C-CELLS 2 8 DISC 3 USB 4 DISC

More information

TRUST BT120 USB BLUETOOTH ADAPTER. Pokyny na prvé použitie

TRUST BT120 USB BLUETOOTH ADAPTER. Pokyny na prvé použitie Pokyny na prvé použitie Kapitola 1. Odinštalovanie starých ovládačov a zariadení (5.1) 2. Inštalácia (Windows 98 SE / ME / 2000 / XP) (5.2) 3. Pripojenie (5.3) 4. Kontrola po inštalácii (6) 5. Používanie

More information

SFP 5970 USER S MANUAL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INSTRUKCJA OBSŁUGI. SQUARE MP4 Player SQUARE MP4 PŘEHRÁVAČ

SFP 5970 USER S MANUAL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INSTRUKCJA OBSŁUGI. SQUARE MP4 Player SQUARE MP4 PŘEHRÁVAČ SFP 5970 USER S MANUAL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INSTRUKCJA OBSŁUGI SQUARE MP4 Player SQUARE MP4 PŘEHRÁVAČ MP4 PREHRÁVAČ SQUARE Q5 SQUARE Q5 - MP4 LEJÁTSZÓ ODTWARZACZ MP4

More information

MP3-CD Soundmachine. Meet Philips at the Internet

MP3-CD Soundmachine. Meet Philips at the Internet MP3-CD Soundmachine AZ3830 Pуководство пользователя Uživatelské příručky Používateľské príručky Felhasználói útmutatók Meet Philips at the Internet http://www.philips.com W CLASS 1 LASER PRODUCT AZ3830

More information

Panelový reproduktor. Návod na použitie HT-MT500/MT501

Panelový reproduktor. Návod na použitie HT-MT500/MT501 Panelový reproduktor Návod na použitie HT-MT500/MT501 VAROVANIE Zariadenie neinštalujte v stiesnených priestoroch, napríklad v knižnici alebo vstavanej skrini. Ventilačný otvor zariadenia nezakrývajte

More information

Urobte viac. Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200. Model R9000

Urobte viac. Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200. Model R9000 Urobte viac Nighthawk X10 Inteligentný smerovač WiFi AD7200 Model R9000 Názov a heslo siete WiFi Predvolený názov (SSID) a sieťový kľúč (heslo) siete WiFi sú pre smerovač jedinečné, ako sériové číslo.

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BT4000. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BT4000. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/support BT4000 Otázky? Kontaktujte Philips Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 2 Reproduktor s pripojením Bluetooth

More information

XPS 8920 Setup and Specifications

XPS 8920 Setup and Specifications XPS 8920 Setup and Specifications Model počítača: XPS 8920 Regulačný model: D24M Regulačný typ: D24M001 Poznámky, upozornenia a výstrahy POZNÁMKA: POZNÁMKA uvádza dôležité informácie, ktoré umožňujú lepšie

More information

Aplikačný dizajn manuál

Aplikačný dizajn manuál Aplikačný dizajn manuál Úvod Aplikačný dizajn manuál je súbor pravidiel vizuálnej komunikácie. Dodržiavaním jednotných štandardov, aplikácií loga, písma a farieb pri prezentácii sa vytvára jednotný dizajn,

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SA1ARA02 SA1ARA04 SA1ARA08 SA1ARA16 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3 Všeobecná údržba 3 Recyklácia produktu

More information

Slovenská verzia. Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N. Obsah balenia. Zoznam terminológie

Slovenská verzia. Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N. Obsah balenia. Zoznam terminológie 3 Bezdrôtový router LW160/LW161 Sweex 150N Bezdrôtový router Sweex 150N nevystavujte extrémnym teplotám. Zariadenie neumiestňujte na priame slnečné svetlo ani do blízkosti zdrojov tepla. Bezdrôtový router

More information

Portable DVD player PET1030. Návod na používanie

Portable DVD player PET1030. Návod na používanie Portable DVD player PET1030 Návod na používanie 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 2 1 11 2 3 4 5 6 12 13 14 7 8 9 10 15 16 Slovensky Obsah 1 OvlŠdacie prvky a funkčnť komponenty 1.1 Hlavné ovládacie

More information

Používateľský manuál

Používateľský manuál Používateľský manuál Používateľský manuál Pred používaním tohto zariadenia si pozorne prečítajte časti s názvom: "BEZPEČNÉ POUŽÍVANIE ZARIADENIA" (str. 4) a "DÔLEŽITÉ POZNÁMKY" (str. 7). Tieto časti vám

More information

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit.

Rýchlosť Mbit/s (download/upload) 15 Mbit / 1 Mbit. 50 Mbit / 8 Mbit. 80 Mbit / 10 Mbit. 10 Mbit / 1 Mbit. 12 Mbit / 2 Mbit. Fiber 5 Mbit ** 5 Mbit / Mbit 5,90 Fiber 50 Mbit * 50 Mbit / 8 Mbit 9,90 Fiber 80 Mbit * 80 Mbit / Mbit 5,90 Mini Mbit* Mbit / Mbit 9,90 Klasik 2 Mbit* 2 Mbit / 2 Mbit Standard 8 Mbit* 8 Mbit / 3Mbit Expert

More information

PRED INŠTALÁCIOU SOFTWARU INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ WINDOWS INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ MACINTOSH RIEŠENIE PROBLÉMOV

PRED INŠTALÁCIOU SOFTWARU INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ WINDOWS INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ MACINTOSH RIEŠENIE PROBLÉMOV Návod na inštaláciu software PRED INŠTALÁCIOU SOFTWARU INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ WINDOWS INŠTALÁCIA V PROSTREDÍ MACINTOSH RIEŠENIE PROBLÉMOV Ďakujeme Vám, že ste si zakúpili tento produkt. Tento návod vysvetľuje,

More information

Serial ATA Hard Disk Drive. Užívateľská príručka

Serial ATA Hard Disk Drive. Užívateľská príručka Serial ATA Hard Disk Drive Užívateľská príručka Serial ATA Hard Disk Drive Užívateľská príručka Prvé vydanie (Jún 2003) Copyright International Business Machines Corporation 2003. Všetky práva vyhradené.

More information

Register your product and get support at SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. SK Príručka užívateľa

Register your product and get support at   SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. SK Príručka užívateľa Register your product and get support at www.philips.com/welcome SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3 Všeobecná údržba 3 Recyklácia produktu

More information

Stereo Bluetooth headset Nokia BH-221

Stereo Bluetooth headset Nokia BH-221 Stereo Bluetooth headset Nokia BH-221 2.0. Vydanie 2 Úvod O headsete Stereofónny Bluetooth headset Nokia BH-221 vám umožňuje kdekoľvek spravovať hovory bez použitia rúk, užívať si obľúbenú hudbu a počúvať

More information

D.Signer prostriedok pre vytváranie zaručeného elektronického podpisu. Inštalačná príručka

D.Signer prostriedok pre vytváranie zaručeného elektronického podpisu. Inštalačná príručka D.Signer prostriedok pre vytváranie zaručeného elektronického podpisu Inštalačná príručka Obsah 1 Predpoklady pre inštaláciu D.Signer... 3 1.1 Inštalácia.NET Framework... 3 1.1.1 Windows 8, 8.1... 4 1.1.2

More information

Prenosný audio prehrávač s pevným diskom

Prenosný audio prehrávač s pevným diskom NW-HD3 Návod k obsluhe SK Přehrávač Network Walkman Prenosný audio prehrávač s pevným diskom 2004 Sony Corporation Záznam majiteľa Číslo modelu a sériové číslo sú umiestnené na zadnej strane prehrávača.

More information

NIKY a NIKY S. JEDNOFÁZOVÉ UPS od 600 do 3000 VA SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ INŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV

NIKY a NIKY S. JEDNOFÁZOVÉ UPS od 600 do 3000 VA SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ INŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV NIKY a NIKY S JEDNOFÁZOVÉ UPS od 600 do 3000 VA SVETOVÝ ŠPECIALISTA PRE ELEKTRICKÉ ŠTALÁCIE A DIGITÁLNE SYSTÉMY BUDOV Ideálna ochrana pre malé kancelárie a domáce kancelárske aplikácie. Tento rad ponúka

More information

Prenosný audio prehrávač. Network Walkman NW-E503/E505/E (1) Návod na použitie

Prenosný audio prehrávač. Network Walkman NW-E503/E505/E (1) Návod na použitie 2-632-969-11(1) NW-E503/E505/E507 Návod na použitie Network Walkman Prenosný audio prehrávač Ak chcete priamo zobraziť niektorú sekciu, kliknite na titul v PDF záložkách, titul v časti Table of Contents

More information

Používateľský manuál

Používateľský manuál Používateľský manuál Ako pripraviť váš DUO-CAPTURE EX Inštalácia USB ovládača (Driver) p. 12 Konfigurácia - vstupné/výstupné zariadenia p. 17 Ako pripojiť gitaru alebo mikrofón p. 18, p. 19 Pred používaním

More information

Informácie o vašom softvéri Windows 2000 Professional Windows NT Workstation 4.0 Windows 98 Windows 95 Aplikačný a podporný softvér

Informácie o vašom softvéri Windows 2000 Professional Windows NT Workstation 4.0 Windows 98 Windows 95 Aplikačný a podporný softvér Osobný počítač (PC) IBM Informácie o vašom softvéri Windows 2000 Professional Windows NT Workstation 4.0 Windows 98 Windows 95 Aplikačný a podporný softvér Osobný počítač (PC) IBM Informácie o vašom softvéri

More information

Návod na inštaláciu software

Návod na inštaláciu software Návod na inštaláciu software Tento návod vysvetľuje, ako nainštalovať a nakonfigurovať software, ktorý umožňuje použiť stroj ako tlačiareň alebo skener pre počítač. Ak chcete získať softvér popísaný v

More information

brugermanual Digital audioafspiller

brugermanual Digital audioafspiller brugermanual käyttöoppaita uživatelské příručky felhasználói útmutatók instrukcje obsługi používateľské príručka appleûíó Ó ÒÚ Ó ÔÓÎ ÁÓ ÚÂÎfl ÂÁ ÂÈÚ ÈÔ Ú ÛË Digital audioafspiller Digitaalinen soitin Digitální

More information

Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na lokalite www.philips.com/welcome SA2ARA04 SA2ARA08 SA2ARA16 SK Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3 Všeobecná údržba 3 Recyklácia

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SA1OPS08 SA1OPS16 SA1OPS32 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3 Všeobecná údržba 3 Recyklácia produktu 5 2 Vaše

More information

Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na SD700 Otázky? Kontaktujte Philips Príručka užívateľa

Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na   SD700 Otázky? Kontaktujte Philips Príručka užívateľa Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/support SD700 Otázky? Kontaktujte Philips Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 Bezpečné počúvanie 2 2 Váš prenosný

More information

Manuál k programu FileZilla

Manuál k programu FileZilla Manuál k programu FileZilla EXO TECHNOLOGIES spol. s.r.o. Garbiarska 3 Stará Ľubovňa 064 01 IČO: 36 485 161 IČ DPH: SK2020004503 support@exohosting.sk www.exohosting.sk 1 Úvod EXO HOSTING tím pre Vás pripravil

More information

Padanie Firefoxu, ako tomu zabrániť?

Padanie Firefoxu, ako tomu zabrániť? Padanie Firefoxu, ako tomu zabrániť? Nedá sa jednoducho povedať čo môže byť príčinou, preto sa pokúsim v pár bodoch vysvetliť, čo všetko môže spôsobovať pády Firefoxu a ako ich vyriešiť. V týchto bodoch

More information

Clock Radio Register your product and get support at www.philips.com/welcome Руководство пользователя Příručka pro uživatele Príručka užívateľa Felhasználói kézikönyv AJ3231 & % # ^ @! 0 4 9 7 8 $ 6 3

More information

ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 ThinkPad Thunderbolt 3 Workstation Dock Používateľská príručka

ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 ThinkPad Thunderbolt 3 Workstation Dock Používateľská príručka ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 ThinkPad Thunderbolt 3 Workstation Dock Používateľská príručka http://www.lenovo.com/safety Poznámka: Pred používaním týchto informácií a produktu, ktorého sa týkajú,

More information

Príručka. Začíname. Túto príručku použite v prípade problémov alebo otázok. Ako vám môže poslúžiť funkcia BLUETOOTH. Informácie o hlasových oznamoch

Príručka. Začíname. Túto príručku použite v prípade problémov alebo otázok. Ako vám môže poslúžiť funkcia BLUETOOTH. Informácie o hlasových oznamoch Túto príručku použite v prípade problémov alebo otázok. Začíname Ako vám môže poslúžiť funkcia BLUETOOTH Informácie o hlasových oznamoch Dodávané príslušenstvo Kontrola obsahu balenia Výmena nástavcov

More information

product manual psa[128max digital audio player A u d i o b y P h i l i p s S p o r l e r t a b P o Portable Sport Audio by Philips

product manual psa[128max digital audio player A u d i o b y P h i l i p s S p o r l e r t a b P o Portable Sport Audio by Philips product manual psa[128max digital audio player P o r t a b l e S p o r t A u d i o b y P h i l i p s Portable Sport Audio by Philips 2 contents controls and connections, accessories 4 minimum computer

More information

Marec Sonos, Inc. Všetky práva vyhradené.

Marec Sonos, Inc. Všetky práva vyhradené. TENTO DOKUMENT OBSAHUJE INFORMÁCIE, KTORÉ SA MÔŽU ZMENIŤ BEZ PREDCHÁDZAJÚCEHO UPOZORNENIA. Žiadna časť tejto publikácie nesmie byť bez predchádzajúceho písomného súhlasu od spoločnosti Sonos, Inc. reprodukovaná

More information

Návod na používanie. CD Soundmachine. Meet Philips at the Internet

Návod na používanie. CD Soundmachine. Meet Philips at the Internet CD Soundmachine Register your product and get support at www.philips.com/welcome AZ1133 Slovensky Meet Philips at the Internet http://www.philips.com Návod na používanie W CLASS 1 LASER PRODUCT AZ1133

More information

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved.

Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. MS Managed Service Copyright 2016 by Martin Krug. All rights reserved. Reproduction, or translation of materials without the author's written permission is prohibited. No content may be reproduced without

More information

Príručka. Začíname. Ako vám môže poslúžiť funkcia BLUETOOTH. Informácie o hlasových oznamoch. Dodávané príslušenstvo. Časti a ovládacie prvky

Príručka. Začíname. Ako vám môže poslúžiť funkcia BLUETOOTH. Informácie o hlasových oznamoch. Dodávané príslušenstvo. Časti a ovládacie prvky Túto príručku použite v prípade problémov alebo otázok. Podporovaný je obsah hlavnej aktualizácie softvéru slúchadiel verzie 2.0.0 a novšej verzie. Aktualizujte softvér slúchadiel a aplikáciu Sony Headphones

More information

Užívateľská príručka k softvéru Spontania

Užívateľská príručka k softvéru Spontania Užívateľská príručka k softvéru Spontania ClearOne 5225 Wiley Post Way Suite 500 Salt Lake City, UT 84116 Telephone 1.800.945.7730 1.801.975.7200 Spontania Support 1.801.974.3612 TechSales 1.800.705.2103

More information

Domáci zvukový systém

Domáci zvukový systém 4-541-952-21(1) (SK) Domáci zvukový systém Návod na použitie MHC-ECL99BT/MHC-ECL77BT VAROVANIE Nevystavujte toto zariadenie dažďu ani vlhkosti, aby ste predišli nebezpečenstvu požiaru alebo úrazu elektrickým

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BTM2460. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BTM2460. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/support BTM2460 Otázky? Kontaktujte Philips Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 Bezpečnosť 2 2 Váš mikro systém

More information

Rýchle spustenie. Nighthawk X4 Inteligentný smerovač WiFi AC2350 Model R7500v2. Obsah balenia. Inštalačné video

Rýchle spustenie. Nighthawk X4 Inteligentný smerovač WiFi AC2350 Model R7500v2. Obsah balenia. Inštalačné video Podpora Ďakujeme vám, že ste si kúpili výrobok od spoločnosti NETGEAR. Po inštalácii zariadenia vyhľadajte štítok so sériovým číslom a pomocou neho zaregistrujte svoj produkt na webovej stránke https://my.netgear.com.

More information

NUMAN Two Užívateľská príručka.

NUMAN Two Užívateľská príručka. NUMAN Two Užívateľská príručka www.numan-hifi.com TECHNICKÉ ÚDAJE a ROZSAH DODÁVKY TECHNICKÉ ÚDAJE Číslo produktu: Napájanie: Výstupný výkon Reproduktor: Subwoofer: Rozmery: Hmotnosť: Display: Rádio: Formáty

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť. GoGEAR SA5AZU. Otázky? Kontaktujte Philips

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť. GoGEAR SA5AZU. Otázky? Kontaktujte Philips Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome GoGEAR Otázky? Kontaktujte Philips SA5AZU Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3

More information

POUŽIVATEĽSKÝ MANUÁL

POUŽIVATEĽSKÝ MANUÁL POUŽIVATEĽSKÝ MANUÁL www.roland.sk 201a Pred používaním tohto zariadenia si pozorne prečítajte časti s názvom: "BEZPEČNÉ POUŽÍVANIE ZARIADENIA" a "DÔLEŽITÉ POZNÁMKY" (p. 2; p. 4). Tieto časti vám poskytnú

More information

Používateľský manuál

Používateľský manuál Používateľský manuál Pre nasledujúce jazyky nájdete PDF verziu používateľského manuálu na CD ROM - QuadCapture. Deutsch, Français, Italiano, Español, Português, Nederlands www.roland.sk Diagram: Využívanie

More information

Register your product and get support at AZ1027/12. Príručka užívateľa

Register your product and get support at   AZ1027/12. Príručka užívateľa Register your product and get support at www.philips.com/welcome AZ1027/12 SK Príručka užívateľa LINE-IN 1 a b c d e f g h k j i l LINE-IN o m n 2 3 6 x 1.5V R-14/UM-2/C-cell 4 6 8 5 7 PROG ALL Slovensky

More information

Príručka. Začíname. Ako vám môže poslúžiť funkcia BLUETOOTH. Informácie o hlasových oznamoch. Dodávané príslušenstvo. Časti a ovládacie prvky

Príručka. Začíname. Ako vám môže poslúžiť funkcia BLUETOOTH. Informácie o hlasových oznamoch. Dodávané príslušenstvo. Časti a ovládacie prvky Túto príručku použite v prípade problémov alebo otázok. Podporovaný je obsah hlavnej aktualizácie softvéru slúchadiel verzie 2.0.0 a novšej verzie. Aktualizujte softvér slúchadiel a aplikáciu Sony Headphones

More information

Prenosný audio prehrávač. Network Walkman NW-E303/E305/E307 NW-E205/E (1) Návod na použitie

Prenosný audio prehrávač. Network Walkman NW-E303/E305/E307 NW-E205/E (1) Návod na použitie 2-655-508-11(1) NW-E303/E305/E307 NW-E205/E207 Návod na použitie Network Walkman Prenosný audio prehrávač Ak chcete priamo zobraziť niektorú sekciu, kliknite na titul v PDF záložkách, titul v časti Table

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť AW5000. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť AW5000. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/support Otázky? Kontaktujte Philips AW5000 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 Bezpečnosť 2 Upozornenie 3 2 Váš

More information

Bezdrôtový USB 2.0 Bluetooth adaptér HP bt500. Používateľská príručka

Bezdrôtový USB 2.0 Bluetooth adaptér HP bt500. Používateľská príručka Bezdrôtový USB 2.0 Bluetooth adaptér HP bt500 Používateľská príručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tu uvedené informácie podliehajú zmenám bez predchádzajúceho upozornenia. Reprodukovanie,

More information

Wireless Audio - Soundbar

Wireless Audio - Soundbar HW-H750 HW-H751 Návod na použitie Wireless Audio - Soundbar Predstavte si možnosti Ďakujeme vám za zakúpenie výrobku Samsung. Zaregistrujte svoj výrobok na www.samsung.com/register a získajte kompletnejšie

More information

Always there to help you Register your product and get support at XS1

Always there to help you Register your product and get support at   XS1 XS1 User manual Příručka pro uživatele Brugervejledning Benutzerhandbuch Εγχειρίδιο χρήσης Manual del usuario Käyttöopas Mode d emploi Felhasználói kézikönyv Manuale utente Gebruiksaanwijzing Brukerhåndbok

More information

2009 ROLAND CORPORATION

2009 ROLAND CORPORATION Pred použitím tohto nástroja si pozorne prečítajte kapitolu "Bezpečné používanie zariadenia" a "Dôležité poznámky" (s.3, s.5). Tieto časti poskytujú dôležité informácie o správnom používaní tohto zariadenia.

More information

OLYMP na MS SQL OBSAH 1 AKO POSTUPOVAŤ. 2 INŠTALÁCIA Microsoft SQL Servera 2008 R2 3 PREVOD DATABÁZY OLYMPU NA SQL

OLYMP na MS SQL OBSAH 1 AKO POSTUPOVAŤ. 2 INŠTALÁCIA Microsoft SQL Servera 2008 R2 3 PREVOD DATABÁZY OLYMPU NA SQL OLYMP na MS SQL OBSAH 1 AKO POSTUPOVAŤ 1.1 Základné informácie k inštalácii Microsoft SQL servera 2008 R2, cesta k inštalačnému programu, možné obmedzenia, licencia programu Olymp 1.2 Aké sú hardvérové

More information

Wireless Audio - Soundbar

Wireless Audio - Soundbar HW-H430 Návod na použitie Wireless Audio - Soundbar Predstavte si možnosti Ďakujeme vám za zakúpenie výrobku Samsung. Zaregistrujte svoj výrobok na www.samsung.com/register a získajte kompletnejšie služby.

More information

Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome HTS3270 HTS3377 HTS3377W Návod na obsluhu 1 Philips Consumer Lifestyle SGP 09-CE-HTS3377W/12 (report (správa No.) č.) EC DECLARATION

More information

Domáci zvukový systém

Domáci zvukový systém Domáci zvukový systém Návod na použitie Začíname Rozhranie BLUETOOTH Nastavenie zvuku Ďalšie operácie Ďalšie informácie GTK-XB5 VAROVANIE Ventilačný otvor zariadenia nezakrývajte novinami, obrusmi, záclonami

More information

ThinkPad T60 Sprievodca servisom a odstraňovaním problémov

ThinkPad T60 Sprievodca servisom a odstraňovaním problémov ThinkPad T60 Sprievodca servisom a odstraňovaním problémov Obsahuje: v Úvod k ďalším zdrojom informácií v Dôležité rady týkajúce sa starostlivosti o počítač v Diagnostika a odstraňovanie problémov v Možnosti

More information

Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na lokalite www.philips.com/welcome SA2MUS08 SA2MUS16 SA2MUS32 SK Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité bezpečnostné informácie 3 Všeobecná údržba 3 Recyklácia

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BTM2360. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť BTM2360. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/support Otázky? Kontaktujte Philips BTM2360 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 Bezpečnosť 2 Upozornenie 3 2 Váš

More information

Externý pevný disk. My Passport Ultra. Prenosný pevný disk. Príručka používateľa. Príručka používateľa My Passport Ultra

Externý pevný disk. My Passport Ultra. Prenosný pevný disk. Príručka používateľa. Príručka používateľa My Passport Ultra My Passport Ultra Prenosný pevný disk Príručka používateľa Externý pevný disk Príručka používateľa My Passport Ultra Servis a technická podpora spoločnosti WD Ak sa stretnete s akýmkoľvek problémom, prosíme

More information

Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome Prehrávač Blu-Ray diskov BDP7300 BDP5000 Návod na obsluhu 1 LASER UPOZORNENIE: POUŽITIE OVLÁDAČOV, NASTAVENÍ ALEBO INÝCH POSTUPOV AKO

More information

Obsah. Dôležitá informácia... 3 Životné prostredie a bezpečnosť...3 Požiadavky na inštaláciu...3 Potrebujete pomoc...3. Obsah balenia...

Obsah. Dôležitá informácia... 3 Životné prostredie a bezpečnosť...3 Požiadavky na inštaláciu...3 Potrebujete pomoc...3. Obsah balenia... Návod na obsluhu 1 Obsah Dôležitá informácia... 3 Životné prostredie a bezpečnosť...3 Požiadavky na inštaláciu...3 Potrebujete pomoc...3 Obsah balenia... 4 Váš VOIP080... 5 Pohľad spredu...5 Pohľad zozadu...6

More information

Registrujte váš výrobok a získajte podporu na www.philips.com/welcome BDP8000 Návod na obsluhu 1 Philips Consumer Lifestyle SGP-1031-CE-BDP8000/12 CE2010...... (Report No. / Numéro du Rapport) (Year in

More information

LCD monitor Návod na obsluhu EW2430V EW2730V

LCD monitor Návod na obsluhu EW2430V EW2730V LCD monitor Návod na obsluhu EW2430V EW2730V Autorské práva Autorské práva 2011 spoločnosti BenQ. Všetky práva vyhradené. Žiadna čast tejto publikácie sa nemôže reprodukovat, prenášat, kopírovat, ukladat

More information

ThinkPad T60 Series Sprievodca servisom a odstraňovaním problémov

ThinkPad T60 Series Sprievodca servisom a odstraňovaním problémov ThinkPad T60 Series Sprievodca servisom a odstraňovaním problémov Obsahuje: v Úvod k ďalším zdrojom informácií v Dôležité rady týkajúce sa starostlivosti o počítač v Diagnostika a odstraňovanie problémov

More information

Dizajnové CD rádio. Návod na použitie a záruka. Tchibo GmbH D Hamburg 92278HB66XVII

Dizajnové CD rádio. Návod na použitie a záruka. Tchibo GmbH D Hamburg 92278HB66XVII REP. CLOCK M 1 2 3 4 5 6 7 8 9 LD PAIRING SOURCE RAND. AUDIO ALM. EQ Dizajnové CD rádio ATS PROG. 0 +10 DIM. SLEEP sk Návod na použitie a záruka Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92278HB66XVII 2017-09 Vážení

More information

Philips GoGear audio player SA9100 SA9200. Návod na používanie

Philips GoGear audio player SA9100 SA9200. Návod na používanie Philips GoGear audio player SA9100 SA9200 Návod na používanie Potrebujete pomoc? Navštívte lokalitu www.philips.com/support kde môžete získať prístup k širokej škále podporných materiálov, ako napríklad

More information

NUMAN Mini Two internetové rádio.

NUMAN Mini Two internetové rádio. NUMAN Mini Two internetové rádio www.numanaudio.com BEZPEČNOSTNÉ POKYNY Prečítajte si pred použitím pozorne všetky pokyny a uschovajte si ich na bezpečnom mieste pre neskoršie prelistovanie. Nepoužívajte

More information

POUŽÍAVATEĽSKÁ PRÍRUČKA

POUŽÍAVATEĽSKÁ PRÍRUČKA POUŽÍAVATEĽSKÁ PRÍRUČKA 2-2016. Všetky práva vyhradené. Aspire VX 15 Pokrýva: VX5-591G Revízia: 10/2016 Zaregistrujte si Acer ID a využite vynikajúce výhody Otvorte aplikáciu [Acer Portal] (Portál Acer)

More information

Register your product and get support at DVP3580. SK Príručka užívateľa

Register your product and get support at   DVP3580. SK Príručka užívateľa Register your product and get support at www.philips.com/welcome DVP3580 Príručka užívateľa MAGYARORSZÁG Minőségtanúsítás A garanciajegyen feltüntetett forgalombahozó vállalat a 2/1984. (lll. 10.) BkM-lpM

More information

SM-G950F SM-G955F. Používateľská príručka

SM-G950F SM-G955F. Používateľská príručka SM-G950F SM-G955F Používateľská príručka Slovak. 05/2017. Rev.1.0 www.samsung.com Obsah Základy 4 Informácie o tejto príručke 6 Situácie, pri ktorých sa zariadenie prehrieva, a ich riešenia 10 Usporiadanie

More information

ThinkPad X30 Series Sprievodca servisom a odstraňovaním problémov

ThinkPad X30 Series Sprievodca servisom a odstraňovaním problémov ThinkPad X30 Series Sprievodca servisom a odstraňovaním problémov ThinkPad X30 Series Sprievodca servisom a odstraňovaním problémov Poznámka Pred použitím týchto informácií a nimi podporovaného produktu

More information

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť AEA3000. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na

Príručka užívateľa. Vždy pripravení pomôcť AEA3000. Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte Philips AEA3000 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 2 Bezpečnosť 2 Upozornenie 2 Slovensky

More information